Dodaj do ulubionych

Zdarzyło się :) -długie

IP: *.* 09.10.02, 21:07
Jeszcze do tej pory jestem w szoku, chociaż ta sytuacja niektórym może się wydawać normalna- spotkało mnie to po raz pierwszy i postanowiłam się tym podzielić. Otóż w moim trójkołowcu pojawiły się dwie drobne usterki właściwie nie mające wpływu na eksploatację, ale stwiedziłam, że skoro zapłaciłam tyle pieniędzy za wózek to mam prawo wymagać i zawiozłam go do reklamacji do sklepu. Wcześniej jednak zadzwoniłam do importera z pytaniem czy w ogóle coś z tym zrobią. Pani w sklepie poinformowała mnie, że niestety nie dostanę wózka zastępczego bo oni mają tylko spacerówki,a ja potrzebowałabym głęboki.Jakież było moje zdziwienie kiedy następnego dnia odebrałam telefon i bardzo uprzejmy pan umówił się ze mną u mnie w domu w celu dostarczenia wózka!!!!! Przyjechał o czasie, oddał wózek, zaprezentował skutki usunięcia jednej z usterek(drugiej nie mógł usunąc z powodu braku części, którą należało sprowadzić z Holandii), jeszcze raz przeprosił, wręczył mi t-shirt dla dziecka( reklamowy a jakże) i pojechał precz. Po jakimś miesiącu zadzwonił ponownie w celu umówienia się na usunięcie drugiej usterki. I znów bardzo uprzejmy i punktualny pan przyjechał i zlikwidował usterkę. I jak tu nie wierzyć w ludzi?? Po tylu interwencjach w tysiącu serwisach w sprawie pralki, bojlera,telewizora itp. mało mobilnych przedmiotów, tylu godzinach straconych na czekanie na nieuprzejmych, niesolidnych panów serwisantów spotkała mnie taka przyjemność w sprawie wózka, który mogłam sobie sama odebrać po tych ustawowych trzech tygodniach i też byłabym zadowolona. Nie napiszę jaka to firma tak wspaniale obsługuje swoich klientów(reklama), ale gdyby ktoś chciał wiedzieć to odpowiem na priv. Dodam tylko, że tak się w tej firmie zakochałam, że następny fotelik samochodowy też u nich kupię.A może komuś jeszcze zdarzyło się takie dziwo?
Obserwuj wątek
    • Gość: Joanna-Patryk Re: Zdarzyło się :) -długie IP: *.* 10.10.02, 00:30
      Moje gratulacje !!!!!!!!!!!!!!!!!Jak to przyjemnie przeczytać,że cuda się jednak zdarzają w tym zapędzonym do granic niemozliwosci świecie.Cieszę się razem z Tobą.KRESKA
    • Gość: altro1 Re: Zdarzyło się :) -długie IP: *.* 10.10.02, 07:11
      Proszę o nazwę tej firmy na priv. Jak Holandia, to czy nie jest to firma której nazwa zaczyna się na m? Jeśli tak to ja właśnie kupiłam fotelik tej firmy (już drugi).aga
      • Gość: AniaH Re: Zdarzyło się :) -długie IP: *.* 10.10.02, 07:34
        Również gratuluje!!! Ja jak na razie jeszcze wierze w ludzi,choć nie raz się zawiodłam.Moj mąż mówi że jestem naiwna,także musi przeczytać twój post.Tylko tak dalej!
    • Gość: joannaz Re: Zdarzyło się :) -długie IP: *.* 10.10.02, 07:29
      ja chciałam już kiedyś napisać o szewcu, który skutecznie usunął usterkę i nie wziął za to ani grosza. Jego zdaniem usługa była minimalna i nie należa się za to żądne pieniądze. Faktycznie to co zrobiła pan szewc nie było może zbyt skomplikowane ale mi oszczędziło b. dużo pieniędzy - złe wykończenie obszycia butów ciągle robiło mi dziury w rajstopach. Pan szewc jest nmłodym, człowiekiem ale pewnie fachu uczył się od przedwojennych rzemieślników.joannaz
    • Gość: wiesia Re: Zdarzyło się :) -długie IP: *.* 10.10.02, 08:45
      A ja uważam, że jak najbardziej powinnaś nazwę tej firmy podać w tym wątku . Nie będzie to żadna pseudo reklama tylko jeden z setek ( jeśli nie tysięcy) postów na tym forum , w których chwalimy lub krytykujemy produkty i producentów. Forum "zakupy" składa się przede wszystkim z takich opinii o produktach i producentach, a na "Wszystko o jedzeniu" sama założyłam wątek "dobre i złe produkty spożywcze" w których pełno takich "reklam" i "antyreklam". Do tej pory nikt się nie czepiał owych wątków i myślę ,że nie ma potrzeby robić z tego tajemnicy.
    • Gość: Zilka Re: Zdarzyło się :) -długie IP: *.* 10.10.02, 11:36
      A ja będę pierwsza nietaktowna :) Jak z Holandii to może Quinny??? Podaj nazwę, najwyżej skasują posta ;) :)zilka
    • Gość: emama23 Re: Zdarzyło się :) -długie IP: *.* 10.10.02, 19:34
      ja bardzo prosze o nazwe. I mam jeszcze pytanie o gondole- bo podobno w trojkolowcach sa dosyc male, nie na zimowe koce, kombinezonki itp. pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka