Dodaj do ulubionych

Cos co sprawi ze zapone o szarym zyciu - czyli co dobrego przeczytac?

IP: *.* 14.11.02, 13:54
Prosze doradzcie jaks dobra ksiazke. Zeby pomogla zapomniec choc na 10 minut o tym co dookla nas i wejsc w inny siwat. Bez naszej szarej codziennosci. Cos co Was wciaglo i pozwolilo sie odprezyc.Poszukuje pilnie!!!!Mag
Obserwuj wątek
    • Gość: Ania_mam_Huberta Re: Cos co sprawi ze zapone o szarym zyciu - czyli co dobrego przeczytac? IP: *.* 14.11.02, 15:08
      "Miłość w czasach zarazy" Garcia Marquez"abalsam
    • Gość: sylwias Re: Cos co sprawi ze zapone o szarym zyciu - czyli co dobrego przeczytac? IP: *.* 14.11.02, 16:05
      "Teren prywatny" Barbary Kosmowskiej. Niby "polska Bridgett Jones" a nie Bridgett. Ale kapitalna. I wszystko Małgorzaty Musierowicz. Od razu lepiej na duszy.
    • Gość: mostrowska Re: Cos co sprawi ze zapone o szarym zyciu - czyli co dobrego przeczytac? IP: *.* 14.11.02, 16:14
      MAm taka książkę!!!!!!!!!!! Hiiiiii. To pani Siesicka napisała takie felietony do kobiety i życie chyba. Kiedyś. I ukazały się jako książeczka. Ja wypozyczyłam ja kiesyś w bibliotece, a teraz mam w domku. Tytuł to "Parada fiołków". Fajne. Jak mi smutno o do niej wracam i już lepiej. Jest jeszcze kilka ksiązek do których zawsze chętnie wracam- np. córka Kossaka, siostra Pawlikowskiej-Jasnorzewskiej spisała wspomnienia o dzieciństwie i młodości swoim i siostry. "Maria i Magdalena" - taki to cudo ma tytuł.Jest jeszcze bardzo przyjemna dwutomowa opowieść o dwóch zwariowanych chłopakach, którzy odrazu po studiach wyruszyli w podróż dookoła świata (Okrążmy świat raz jeszcze" Tadeusza Perkitnego). Mam na tym punkcie lekkiego hopla.........pozdrawiam serdecznieMonika
    • Gość: Horska Re: Cos co sprawi ze zapone o szarym zyciu - czyli co dobrego przeczytac? IP: *.* 14.11.02, 18:53
      Maguwielbiam czytać Jonatana Carrola (nie pamiętam za to jak się pisze poprawnie nazwisko :crazy: ). Jeżeli lubisz surrealizm to polecam.Ale również z lekkością czytam Robina Cooka, pisze świetne trillery medyczne.Nie zapomnę o Tolkienie :grin:. To co stworzył ten człowiek to dla mnie dzieło,. Jeżeli się skusisz to tylko przekładu M. Skibniewskiej.:hello:Haga
    • Gość: fran Re: Cos co sprawi ze zapone o szarym zyciu - czyli co dobrego przeczytac? IP: *.* 14.11.02, 20:45
      dwie książki od ręki do polecenia:kurt vonnegut "sinobrody"i "wszystko co naprade trzeba wiedziec nauczylem sie w przedszkolu" (autor niestety zapomniany)polecamfran
    • Gość: lea Re: Cos co sprawi ze zapone o szarym zyciu - czyli co dobrego przeczytac? IP: *.* 15.11.02, 00:04
      hej :))))Ja kocham Agathe Christie i Dobrego Wojaka Szwejka - Haszka :))jest jeszcze Anthony de Mello - "Przebudzenie" czytam ją tak często ,że niedługo się rozsypie...ale znowu ją skleję :):hello: lea
      • Gość: glennkon Re: Cos co sprawi ze zapone o szarym zyciu - czyli co dobrego przeczytac? IP: *.* 15.11.02, 03:31
        Alchemik Paulo Coehlo i wszystkie inne jego powescia do smiechu Chmielewska szczgolnie Wszystko czerwone ja przy tym konam
    • Gość: Lilly Re: Cos co sprawi ze zapone o szarym zyciu - czyli co dobrego przeczytac? IP: *.* 15.11.02, 07:59
      Jak dopada mnie chandra wtedy nie sięgam po nic ambitnego czy wymagającego większego skupienia tylko polegam na książkach starych i sprawdzonych. Czyli: Chmielewska, Musierowicz - te autorki mogę czytać na okrągło... lub jakąś nowość Grishama czy Cooka. Agatka Christie jest świetna też, ale ja nie lubię czytać kryminałów jak jeszcze pamiętam zakończenie z poprzedniego czytania.... To są moje pewniaki - wciągają mnie na tyle, że zapominam o naszym ziemskim padole i bujam w obłokach z błogim uśmieszkiem na twarzy.Dobry też jest Harry Potter, a całkiem niedawno "przeleciałam" moje ukochane książki z dzieciństwa (czy ja się przypadkiem nie starzeję? :) ) Edith Nesbit. "Pięcioro dzieci i coś" itd. Super relaks i powrót do beztroski dziecięcych lat. Wyśmienita lektura na jesienne wieczory.Carolla Jonathana kocham, ale tego wcześniejszego.... Tylko pytanie - czy pomoże w chandrze? Nie wiem... Mi by chyba nie pomógł...
    • Gość: AnnLu "Superbaba" Lind IP: *.* 15.11.02, 08:53
      Hejka!Dla mnie rewelacja. Książka roku!!!!! Książka jest o kobiecie wychowującej dwójkę dzieci i mającej już dość takiego życia. I nagle jej los sie odmienia od czasu wizyty u fryzjera....Polecam.Jeszcze fajne były: Mężczyzna i chłopiec, Na życie nigdy nie jest za późno. Wyd. Świat Książki. Pozdrawiam Anka
    • Gość: Ptaszyna Re: Cos co sprawi ze zapone o szarym zyciu - czyli co dobrego przeczytac? IP: *.* 15.11.02, 09:29
      Felietony i opowiadania Stefanii Grodzieńskiej - lekkie pióro, dystans do życia i tak olbrzymią dawką humoru, że od razu szare życie nabiera kolorków.Chmielewska "Wszystko czerwone", "Boczne drogi", "Całe zdanie nieboszczyka" - można umrzeć ze śmiechu.Nieśmiertelna "Ania z Zielonego Wzgórza" - wszystkie części - mogę do bólu.Teraz bardzo przyjemnie czyta mi się (coraz to coś nowego wyczytam - nie wygotuję! tylko wyczytam) książkę z przepisami Neli Rubinstein, co dla mnie, mizernej gotowaczki stanowi dzieło sztuki wręcz :).To są moje propozyje na poprawę humoru.Ptaszyna
    • Gość: Dorota25,5 Re: Cos co sprawi ze zapone o szarym zyciu - czyli co dobrego przeczytac? IP: *.* 15.11.02, 10:06
      Polecam super książki: Harry Potter- można oderwać się od rzeczywistości i zobaczyć walkę dobra i zła. Czyta się jednym tchem, jest SUPER. HALO WIKTA - Katarzyny Pisarzewskiej, książka o kobiecie , która jest żoną gangstera i traci pamięć, jest bardzo zabawna i czyta się jednym tchem.NIGDY W ŻYCIU - Katarzyny Grocholi, jest to bardzo pozytywna książka o przemianie i pokazuję, że nie jestesmy zależne od mężczyzn.BYŁ SOBIE CHŁOPIEC - Nick Hornby, o mężczyźnie który jest samotny i udaję że samotnie wychowuję dziecko, żeby poznać samotną matkę. Polecam!Lubię czytać książki i zapisałam się do "ŚWIATA KSIĄŻKI", dostaję w ciągu roku 5 katalogów z każdego muszę kupić co najmniej jedną książkę. Ceny są rozsądne ok 20 zł. Ja takie książki wybieram. Normalnie w księgarni bym nie kupiła bo mnie nie stać i było by mi szkoda wydać piniądze, a w tym klubie nie.Polecam, warto!!!
    • Gość: Mira Re: Cos co sprawi ze zapone o szarym zyciu - czyli co dobrego przeczytac? IP: *.* 15.11.02, 10:29
      Ja polecam "Lesia" i "Dzikie białko" - chyba Chmielewskiej (jakis mam zanik pamięci :( ) Można umrzec ze smiechu :lol:Uwielbiam ten styl i poczucie humoru :love:Pozdrawiam Mira mama Olka :hello:
    • Gość: Monika_M Re: Cos co sprawi ze zapone o szarym zyciu - czyli co dobrego przeczytac? IP: *.* 15.11.02, 14:35
      Polecam gorąco "Tego lata w Zawrociu" Hanny Kowalewskiej i drugą cześć "Góra śpiących węży" - pochłonełam w mig.Pasja życia-Irving Stone (czy jakoś tak). A poza tym polecam wątek w Salonie, który kiedyś założyłam pod tytułemCo fajnego ostatnio czytaliście?Wypowiedziało się troszkę ludzi i dzięki temu poczytałam sobie super książki. Cześć czytałam wcześniej, część dopiero po zachęceniu na forum ale większość tam wymienionych polecam.PozdrawiamMOnika

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka