Dodaj do ulubionych

komis-atakuje podstępnie

IP: *.* 19.02.03, 22:38
no kurcze może i ja posadzam bez podstawnie ale czytam posty o sprzedaży wózków a ty ta sama osoba spżedaje kilka wózków pisze że jest mamą oliwki ( no może i jest) i poleca nowy komis na ochocie w warszawie wydaje mi się to troche chamskie i nieetyczne dla właściciela jeśli reklamuje swoje towary w ten sposób są granice przyzwotości które tu zostały moim zdaniem przekroczonemoze i myle się więc chętnie przeczytam co o tym wszystkim sądzicie a i osobe podającą się za mamę oliwki nr80... lub jakoś tak chętnie zapraszam do wypowiedzenia się na moje posądzenia pozd mama wojtusia
Obserwuj wątek
    • Gość: AgnieszkaP. Re: komis-atakuje podstępnie IP: *.* 20.02.03, 04:39
      Wiesz co Sylwia, kiedys sklepik byl pod opieka moderatora, byly zasady, itp. I to sie mamom nie podobalo.Kasia_M z Adminem tlumaczyli i tlumaczyli, i nie przetlumaczyli. No wiec takie sa teraz efekty ...Agnieszka
    • Gość: mama2002 Re: komis-atakuje podstępnie IP: *.* 20.02.03, 09:58
      hej,ja ostanio pozwoliłam sobie odpowiedziec na jedno z ich ogłoszeń...krytyką posprawdzeniu ile maj apostów i oczymi...zostałam zrugana! przeprosiłam, ze jesli sie myle to moja wina,ale pzreczytałm adnotacje bobokomisu bedaca odpowiedzia na ogłoszenie mamy oliwki o foteliku, no i ...chyba jednak miałam racjępozdrawiam mama2002p.s. chyba nie musze zbyt dużo pisać, jaka jestem zniesmaczona
      • Gość: pienkosia Re: komis-atakuje podstępnie IP: *.* 20.02.03, 10:17
        tez sprawdzilam ze mama oliwki to wlascicielka komisu, niestety.Szukam wozka dla mojej siostry dlatego soe zainteresowalam, a tu Pani pisze mi ze akurat w swoim komisie to tego wozka nie ma ale chyba wkrotce bedziemiala... bezczelnosc!!
    • Gość: agnieszka25 Re: komis-atakuje podstępnie IP: *.* 20.02.03, 12:15
      Zgadzam się, że jeżeli właścicielka komisu udaje mamą sprzedającą wózek po dziecku, to jest oszustwo, ale jeśli otwarcie mówi, ze to komis, to właściwie, mi byłoby bez różnicy od kogo kupuję wózek.Podobna sytuacja jest z ofertami sprzedaży mieszkań w gazetach, dzwonię, a tu okazuje się, że to biuro obrotu nieruchomościami, jest tak bardzo często.Chyba, że zasady zabraniają tego,tylko co jest korzystniejsze dla użytkowników forum? Mi to np. nie przeszkadza, ponieważ poszerza ofertę. Ale jeśli zasady są inne, to oczywiście wszyscy mają obowiązek respektować je.pozdrawiam Agnieszka
    • Gość: Kasia_M Re: komis-atakuje podstępnie IP: *.* 20.02.03, 13:43
      no i co ja mam Tobie i np oszukiwanym czy naciąganym forumowiczkom powiedzieć? że kiedy moderowałam godzinami w celu wyłapywania oszustów byłam przez forumowiczki (dość liczne to było grono choć nie wsyztkie) wyśmiewana że sama sobie roboty naddaję i nikt mnie o to nie prosił? że moje ślęczenie było nazywane cenzurą i głupota z mojej strony zem taka nawina i za darmo odwalam robotę maniaka?cały czas - nie ukrywam - obserwuję bardzo pilnie i bacznie Sklepik. Teraz gdy kłopoty ciążowe zmogły mnie na zdługotrwałe zwolnienie lekarskie - siedze całymi dniami i patrzę. I patrzę i śmiech pusty mnie ogarnia. Ponieważ mam uprawnienia admina patrzę także od strony dla forumowiczów niedostępnej - widzę po IP ile razy rejestruje się dana "mamusia" pod iloma nickami i jak handluje na kupię wystawiając oferty że potrzebuje coś pilnie nabyc- a po miesiącu to samo sprzedaje!patrzę na komisy jawnie szalejące na forum i tak dalej i tak dalej - na wszystko z czym walczyłam a co tak pięknie mi wypominano........ i wiesz co? bardzo to będzie może nieprzyjemne dla NIEKÓRYCH ale to powiem - macie co chciałyściezaznaczam że dla NIEKTÓRYCH bo wiele mam mnie wspierało i wiem że z moderowania, tej okropnej cenzury były zadowlone bo wiedziały że są chronione i bezpiecznie mogą wydawać często swoje ciężko zarobione pieniądzegwoli przypomnienia : regulamin zakładał mozliwość zamieszczenia w ciągu 30 dni max 5 ogłoszeń na sprzedam/kupię (czyli de facto 10) każde ogłoszenie miało mieć max 10 pozycji oferowanych - dlatego że przeciętna mama - nie handlara komisowa nie może mieć po swoim dziecku więcej rzeczy do sprzedania - prawdziwych rzeczy używanych przez swoją pociechę. Wykluczało to możliwość oferowania ciuchów komisowych. do wyłapywania oszutów słuzył mi specjalnie napisany przez Marcina program z licznkiem postów.pozdrawiam ex moderator Sklepiku Kasia_M
      • Gość: kachacha Re: komis-atakuje podstępnie brak zasad do kasi_m i nie tylko IP: *.* 20.02.03, 15:30
        no i masz racje kasiu jak cholera zasady jasno określone zasady regulamin i jeszcze raz regulamin komuś się nie podoba prosze bardzo nie musi tu sie pałętać ja się przyznam nie powiem że mam dwa nicki ale to z mojej niewiedzy myślałam że ten pierwszy wygasł bo bardzo długo mnie nie było więc się zalogowałam drugi raz pod innym ale i tak używam w 99% pierwszegocholera mnie bieże jak cp poniekture postowiczki unoszą się że to cenzura że ograniczenia a guzik prawda to jest samowolka i pierdolnik a nie wolność i moge się założyć że najbardziej krzyczą główne oskarżycielki.Ja mam dość naciągaczy są wszędzie myślałam że tutaj wśród matek będzie lepiej a tu guzikale jestem złakasiu szkoda że już nie wyłapujesz tych babsztyli twoja praca była bardzo pożytecznapsto sie teraz naraziłam oooj ale tak myśle
        • Gość: Edyś Re: komis-atakuje podstępnie brak zasad do kasi_m i nie tylko IP: *.* 20.02.03, 23:01
          Powiem tylko jedno po przeczytaniu tego wątku strasnie mi smutno :).
          • Gość: Edyś Re: komis-atakuje podstępnie brak zasad do kasi_m i nie tylko IP: *.* 20.02.03, 23:28
            Ups nie taką mordę chciałam dać :( .. Słuchajcie a może napiętnujemy mamy naciągaczki...Mi kilka tygodni temu zdarzyła się też niemiła historia, na forum oddam - przyjmę...Chciałam oddać ubranka po mojej małej . Zgłosiło się dużo chętnych a ja wybrałam dziewczynę która szukała ubranek dla swojej koeżanki studentki.Znała mój mail, podałam jej tel i powiedziałam jakie to ubranka a potem miałam awarię kompa i nie dostępna byłam dla sieci a ona nie zadzwoniła. Czekałam tydieć, dwa, trzy a potem sę bałam, że to trafiłam na osustkę, bo osoby o niku Majgu nie ma na całym forum... A może się mylę? Chce w to wierzyć. W sumie ubranka trafią do innej potrzebującej dziewczyny... Mam nadzieję, że ich nie sprzeda.
            • Gość: kachacha Re: komis-atakuje podstępnie OSZUSTKA IP: *.* 21.02.03, 02:37
              można się umówić że jeśli mamy podejżenia że to mama oszustka poprostu wielkimi wołami pod jej postem powiadamiamy wszystkieOSZUSTKA tylko kurcze trzeba uważać bo można komuś przykrość zrobić jeśli się okaże że nasze podejżenia były bezpodstawne ale jak ktoś pewny to pisać pisać ustrzeże to innycha może zrobić czarną liste naciągaczy-tu kłaniam się ku moderatorompomyślcie bo coś trzeba z tym zrobićkaśka
            • Gość: Kleo Re: komis-atakuje -Majgu IP: *.* 21.02.03, 12:31
              Hmm ja tez mialam podobne zdarzenie z osoba o nicku Majgu- powiedziala ze wezmie ode mnie WSZYTSKIE gazety, o jakich pisalam na Oddam. Nawet umowila sie ze mna na konkretny dzien i godzine i że mąż ją przywiezie samochodem! i ja czekalam...:( nie odpowiedziala na mejle ani razu potem ...cleo
        • Gość: maria_rosa Re: komis-atakuje podstępnie brak zasad do Kachacha IP: *.* 21.02.03, 21:50
          Nie wydaje mi się, abyś komukolwiek się naraziła.W każdym razie mówię za siebie.Ja na szczęście jestem stroną oddającą i przyznaję, że już nie raz ryczałam ,po tym jak ktoś mnie oszukał.Niestety to moja naiwność i chęć pomocy mnie gubi.Ale nie tracę nadziei, jeszcze nie dziś.Pozdrawiam,maria rosa
          • Gość: kachacha Re: komis-atakuje podstępnie brak zasad do moderatora IP: *.* 21.02.03, 23:32
            moze jednak zrobic taką czarną liste przynajmniej wiele mam zwłaszcza tych oddajacych uniknełoby niemiłych niespodzianek i może choć w części odstraszyłoby to potencjalne oszustkikaśka
    • Gość: electra Re: komis-atakuje podstępnie IP: *.* 21.02.03, 10:24
      Cześć :-)))Czytam i czytam, aż poczułam sie też winna. Wcześniej poleciłam sklepik internetowy na forum Zakupy.Ani ja tam nie pracuję, ani nikt z mojej rodziny, i nic z tego nie mam. Poprostu, wyszłam z założenia, że jeśli ja znalazłam tam coś dla synka, to może i ktoś inny skorzysta.PozdrawiamAga :-)))
    • Gość: agnieszka25 Re: komis-atakuje podstępnie IP: *.* 21.02.03, 12:45
      Chciałam od razu zaznaczyć,że nie jestem właścicielką komisu, nigdy nieczego nie kupowałam ani nie sprzedawałam nawet przez sklepik na edziecku.Chciałam tylko zabrać głos w dydkusji, jeśli można. Czy jesli jakaś mama ogłasza się w sklepiku, że chce sprzedać np. wózek, i odezwie sie do niej ktoś z komisu, mówiąc, ze jest z komisu i chętnie ten wózek kupi, to czy ten ktoś jest oszustem?pozdrawiam Agnieszka
      • Gość: kachacha Re: komis-atakuje podstępnie do elektry i agnieszki IP: *.* 21.02.03, 14:30
        jak ktoś poleca to wydaje mi się że nie ma w tym nic z oszustwa ani krętactwa po prostu polecasz i już co do agnieszki jak ktoś przedstawia się że jest z komisu i chce coś kupić a prosze w koncu otwarcie się przyznaje w całej tej dyskusji chodzi o to że niektórzy podszywaja się że niby mama a najgorsze jak potrzebująca i chętnie coś przyjmie a za tydzień to samo sprzedaje no to to już podłość
    • Gość: bozia Re: komis-atakuje podstępnie IP: *.* 23.02.03, 22:19
      witam!!!Sama na razie kupiłam, ale chce wkrótce sprzedać kilka ciuszków po synku. Po przeczytaniu waszych postów zasmuciłam sie i przedewszystkim zastanowiłam sie czy może dałam się sfrajerować. Osoba od której kupiłam też była o cos niedawno posądzona. Doszłam do wniosku, że kupiłam ciuszek na którym mi zależy i napewno nie przepłaciłam w porównaniu z ceną sklepową. Jeszcze zakupiona rzecz nie dotarła i szczerze mówiąc jeśli tylko stan istniejący będzie odpowiał opisowi to będę w pełni usatysfakcjonowana. Bez względu na to czy jest to ciuszek z tzw. ciucholandu. Wkońcu nie chcesz nie kupuj, jeśli decydujesz się na zakup to liczysz sie z faktem że ktoś już to nosił. Jeśli nawet ktoś na tym zarobił, ważne że ja upolowałam coś na czym mi zależy w odpowiedniej cenie. Natomiast w pełni potępiam podawanie się za osobę potrzebującą tylko poto aby sprzedać. ponieważ w ten sposób odbiera się szansę naprawdę potrzebującym na otrzymanie pomocy. Dział oddam/przyjmę faktycznie powinien być nadzorowany.pozdrawiam
    • Gość: akacha Re: komis-atakuje podstępnie - do kasi_m IP: *.* 24.02.03, 12:33
      nie czytałam całego wątku, ale może by tak zgłosić się do mam "komisowych" z propozycją reklamy na forum sklepiku własnie? reklamy płatnej rzecz jasna? w formie banneru np.w przeciwnym razie, gdy nie wyrażą ochoty zablokować im możliwość umieszczania postów.wydaje mi się, że każda z mam bez trudu odnajdzie sklepy - komisy jli będzie chciała w swoim miecie, a sklepik ma inne zadanie, tak przynajmniej wynika z fktu jego powtnia i funkcjonowania.akacha
      • Gość: Kasia_M Re: komis-atakuje podstępnie - do kasi_m IP: *.* 24.02.03, 19:22
        witajsmileowszem zamysł był taki żeby utworzyć nowe forum płatne i tam by się wszelkie sklepy, komisy ogłaszałypodejrzewam że tą płatność można by scedować na dobry cel: dom dziecka czy konkretną fundację - na pewno p. red . Justyna by się zgodziła ale.......ale samo pomysł poruszany już kiedyś wywołał lawinę oskarżeń w kierunku edziecka i niestety nawet wobec mnie (ex moderatorki Sklepiku) ze.... chcemy zarobić na waszym handlu wymiennym.... oczywiście mamy-komisowe i emamy były jednomyślne i cała awantura wywołała tylko na mnie negatywny niesmak, poza tym cały czas była "afera" że się moderuje ->> o czym już pisałam nie raz - OBŁĘD :(więc darowaliśmy sobie z Eldadem bo na prawdę wprowadzenie jakichkolwiek udogodnień na forum okazuje się ...niemile widziane....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka