Dodaj do ulubionych

Posty-SPRZEDAM na tym forum!!!

IP: *.* 21.02.03, 17:33
Po przeczytaniu kolejnego postu (w krótkim odstępie czasu) o tym,że ktoś poczuł się oszukany,niemile potraktowany,urażony w związku z transakcją dokonaną za pośrednictwem forum-kupię,sprzedam,oddam zastanwiam sięILE CZASU POTRZEBUJE REDAKCJA ,aby dojść do wniosku,że te fora trzeba zlikwidować.Tam,gdzie zaczyna się handel kończą się sentymenty, a zaczyna się piekiełko.To piekiełko rzutuje na CAŁE forum.Po co utrzymywać ten stan rzeczy? Czy forum handlowe jest aż tak niezbędne?Jeśli ktoś będzie potrzebował może poprosić na czacie lub kontaktować się za pośrednictwem innych przekaźnikow.Tych w sieci,prasie jest dużo.Jak widać osoby związane z forum oczekują czegoś więcej niż zwykłej wymiany handlowej.Stąd przykre niespodzianki.Może jest to zbyt idealistyczne podejście,ale jeśli powstała grupa,która wierzy w piękne ideały i je realizuje to chyba nie warto niszczyć tego.To było moje zdanie z boku-nie wierzę w ideały forumowe,nie kupuję, nie sprzedaję,ale doceniam,że dla kogoś przyjaźnie i atmosfera z forum jest ważna.I przykro mi patrzeć na czyjś kolejny zawód.A lubię oglądać bajki.Więc nie wyprowadzajcie mnie z błędu.I nie przeszkadzajcie oglądać.;).
Obserwuj wątek
    • Gość: Ika Re: Posty-SPRZEDAM na tym forum!!! IP: *.* 22.02.03, 20:00
      Danka całkowicie się z Tobą zgadzam. POzdrawiam serdeczniesmile
    • Gość: Ika Re: Posty-SPRZEDAM na tym forum!!! IP: *.* 22.02.03, 20:01
      Jasne, zamknąć, zlikwidować... najprościej.Jest jednak wiele osób, którym na pewno odpowiada istnienie takich forów na edziecku. Dlaczego chcesz im to odebrać? Dlaczego autorytarnie pytasz, ile czasu potrzebuje redakcja by wreszcie pojąć, że te fora TRZEBA zlikwidować?Dlaczego przez kilku oszustów mają tracić osoby, które dzięki forum sprzedam/kupię zawarły nie tylko fajne transakcje, ale też czasem nawiązały przyjaźnie?Gdyby likwidować wszystko, gdzie ktoś się nie umie zachować............................To, co się dzieje teraz jest efektem tego, że nie tak dawno na Kasię_M i Eldada gromy się sypały, że pilnują, sprawdzają. Padały teksty, jakie to jesteśmy tu wszystkie dorosłe i jak to same potrafimy się chronić. No, właśnie widać............A potem oskarżycielski palec tylko w jedną stronę: bo redakcja, bo moderator.....Admin i moderator stawali na rzęsach - było źle. Odpuścili - też źle. Niektórym to nikt nie dogodzi.Osobiście jestem za powrotem tej - nazywanej przez niektóre - cenzury. Wątpię tylko, czy Eldad i Kasia_M, po tym, czego wówczas się nasłuchali (a konkretnie "naczytali") zechcą jeszcze kiwnąć palcem w tej sprawie. Ja bym chyba nie kiwnęła. Może nawet kazałabym się niektórym wypchać i ograniczyłabym się do kasowania skarżących wątków na innych forach, bo nie od tego one są. A opis emamy ("pośmiać, wyżalić") też trzeba umieć odczytać i nie dorabiać ideologii, że jak się mogę wyżalić, to mogę pooskarżać.Ale się wkurzyłam :fou:
      • Gość: guest Re: Posty-SPRZEDAM na tym forum!!! IP: *.* 22.02.03, 20:54
        Ika mama Oskarka napisała/ł:> A opis emamy ("pośmiać, wyżalić") też trzeba umieć odczytać i nie dorabiać ideologii, że jak się mogę wyżalić, to mogę pooskarżać.> > Ale się wkurzyłam :fou:Ika, to do mnie? I o mnie? Odnosze wrażenie, że tak.Szkoda, ze nie spróbowałaś wczuć sie w moją sytuację.I NIE OSKARŻAŁAM! Gdybym to chciała zrobć, podałabym nicka.Właśnie, opis emamay trzeba umieć odczytać, post też. A nie dorabiać ideologię.Wiola
        • Gość: Ika Re: Posty-SPRZEDAM na tym forum!!! IP: *.* 22.02.03, 21:01
          Wiola, ja nie prowadzę rejestru co, kto i kiedy powiedział. Czasami czytam niemal bez nicków. Napisałam swoje ogólne wrażenie.Znamienne jednak, że poczułaś się zaatakowana.I jak widać wyznajesz zasadę, iż najlepszą obroną jest atak. I wystarczą Ci do tego "wrażenia". Ano szkoda, że się nie wczułam w Twoją sytuację - ale chyba nie mam obowiązku?A może Ty się wczuj w sytuację Kasi_M na przykład?Ika (nadal wkurzona)
          • Gość: guest Re: Posty-SPRZEDAM na tym forum!!! IP: *.* 22.02.03, 21:52
            Ika mama Oskarka napisała/ł:> Znamienne jednak, że poczułaś się zaatakowana.Nie poczułam sie zaatakowana.> I jak widać wyznajesz zasadę, iż najlepszą obroną jest atak. I wystarczą Ci do tego "wrażenia".Natomiast myśle, ze ty mój post odczytałas jako atak na siebie. O czym piszesz powyżej. A co prawdą nie jest.Co do wrażeń: tak sie składa, ze ostatnio ja jedna pisałam o emamie "pośmiać, wyżalić" etc.> Ano szkoda, że się nie wczułam w Twoją sytuację - ale chyba nie mam obowiązku?Pewnie, ze nie miałaś.> A może Ty się wczuj w sytuację Kasi_M na przykład?Wczułam sie, o czym pisałam.To tyleW.
          • Gość: guest Re: Posty-SPRZEDAM na tym forum!!! IP: *.* 22.02.03, 21:56
            Tobie, de facto, tez wystarczalą wrażenia.W.
            • Gość: Ika Re: Posty-SPRZEDAM na tym forum!!! IP: *.* 22.02.03, 21:59
              No, toś mnie rozszyfrowała. Znasz mnie lepiej niż ja siebie. Gratuluję.
              • Gość: guest Re: Ika IP: *.* 22.02.03, 22:46
                Jestem zszokowana Twoją powyższą konwersacją.To,że jesteś wkurzona nie upoważnia Cię do tego,żeby się tu na nas wyżywała.;)Napisałam ,że trzeba zlikwidować, bo tak uważam. Autorytatywnie -nie wiem.W ten sposób każda wypowiedź może być tak potraktowana.Ja nie nakazuję, bo nie mam takich uprawnień ani ochoty.Tylko wskazuję coś, co widzę.Wyraz "trzeba" możesz zastąpić "konieczne jest".Niestety inaczej nie mogę nazwać tego co chcę wyrazić, ponieważ tylko ton kategoryczny pasuje.(co nie oznacza,że ja jestem kategoryczna)Możemy się zresztą założyć,że prędzej czy później się to stanie-bo takie akcje bedą się powtarzać.Dla mnie odczucia i uczucia choćby wiolonteli są na tyle istotne i wskazują,że wymiana towarow działa źle (jak zawsze zresztą-tam gdzie kasa,kończą się sentymenty),że uważam,że uczucia są ważniejsze niż zrobienie dobrego interesu.Jeśli można w inny sposób uniknąć to byłoby świetnie,ale obawiam się,że się nie da.Trudno zakazać komuś wyrażać zdanie o tym, co mu się przytrafiło za posrednictwem tego forum,jakby nie było.
                • Gość: Ika Re: Ika IP: *.* 22.02.03, 22:59
                  Aneczka napisała/ł:> Jestem zszokowana Twoją powyższą konwersacją.Zatem szalenie łatwo cię zaszokować ;)> To,że jesteś wkurzona nie upoważnia Cię do tego,żeby się tu na nas wyżywała.;)Bądź uprzejma zauważyć, że się nie wyżywam tylko wyrażam swoje zdanie, do czego sobie przyznajesz prawo, zatem i ja je mam.> Wyraz "trzeba" możesz zastąpić "konieczne jest".A po co? Bo eufemizm ładniej brzmi? > Niestety inaczej nie mogę nazwać tego co chcę wyrazić, ponieważ tylko ton kategoryczny pasuje.(co nie oznacza,że ja jestem kategoryczna)Jasne.> Możemy się zresztą założyć,że prędzej czy później się to stanie-bo takie akcje bedą się powtarzać.> Dla mnie odczucia i uczucia choćby wiolonteli są na tyle istotne i wskazują,że wymiana towarow działa źle No to przeczytaj jeszcze raz mój post :lol: Kiedyś działało dobrze, dzięki ogromnemu nakładowi pracy Eldada i Kasi_M. To się niektórym nie spodobało, bo miały pretensje, że nie mogą setek postów jednego dnai zamieścić, że forum moderowane i posty nie pojawiają się natychmiast... Narzekać łatwo. I o tym właśnie piszę. Przez te narzekania przestano moderować. teraz macie efekty. > (jak zawsze zresztą-tam gdzie kasa,kończą się sentymenty),że uważam,że uczucia są ważniejsze niż zrobienie dobrego interesu.Nikt nikomu broni do skroni nie przystawił i nie kazał korzystać.> Jeśli można w inny sposób uniknąć to byłoby świetnie,ale obawiam się,że się nie da.Kiedyś się dało. Tylko mało kto umiał docenić.> Trudno zakazać komuś wyrażać zdanie o tym, co mu się przytrafiło za posrednictwem tego forum,jakby nie było.Wcale nie trudno. Na forum łatwo. Regulamin jest. A personalne oskarżenia na priv - takie jest moje zdanie. Dzisiejsze posty (wbrew insynuacjom wiolonteli nie pamiętam autorów tych przepychanek, bo nie miało to dla mnie znaczenia, odebrałam ogólne wrażenie i o tym piszę) moim zdaniem zostały słusznie przez Kasię_M potraktowane. Z nickami zamknięte, post z bezosobowymi oskarżeniami przeniesiony.Coś jeszcze?
                • Gość: Ika Re: Ika IP: *.* 22.02.03, 23:00
                  A przy okazji, Aneczko - wiele razy na tym forum proszono, by ze względu na subskrybcję (i szacunek dla korzystających z niej) nie zmieniać tematów wątków. Czy musi to zostać umieszczone w regulaminie, by niektórzy zaczęli tego przestrzegać?Pozdrawiam.
                  • Gość: guest Re: Posty-SPRZEDAM na tym forum!!!-do Iki IP: *.* 22.02.03, 23:10
                    Nie wiem Iko,ale Ty nie przestrzegasz, bo napisałaś aż dwa razy i nie zmieniłaś.Mam wrażenie,że sprawiam Ci przyjemność tą rozmową.:)Jesteś bardzo nabuzowana i niegrzeczna.Nie wiem z jakiego powodu,ale mam nadzieję,że ten powód zniknie szybko i nie będziesz musiała tak sie denerowować.Życzę Ci tego serdecznie. :)Pozdrawiam
                    • Gość: Ika Re: Posty-SPRZEDAM na tym forum!!!-do Iki IP: *.* 22.02.03, 23:21
                      Aneczko,takie posty mnie osłabiają. Posty, w których autorowi brak argumentów, więc uderza personalnie: "jesteś niegrzeczna, pewnie masz problemy, kompleksy, jesteś przewrażliwiona" etc.Aneczka napisała/ł:> Nie wiem Iko,ale Ty nie przestrzegasz, bo napisałaś aż dwa razy i nie zmieniłaś.Ja przestrzegam, bowiem proszono o NIE ZMIENIANIE i ja NIE ZMIENIŁAM. Nie mam jednak obowiązku naprawiania tego, czego Ty nie przestrzegasz. Zamiast przerzucać na mnie to, co sama zrobiłaś, wystarczyło na przykład napisać "przepraszam" (nie mnie, oczywiście, tylko osoby którym post "Ika" spłynie na skrzynkę i za diabła nie będą wiedzieli, skąd się to urwało).> Mam wrażenie,że sprawiam Ci przyjemność tą rozmową.:)Twoje prawo do wrażeń. Do mylenia się również.> Jesteś bardzo nabuzowana i niegrzeczna.Nie wiem z jakiego powodu,ale mam nadzieję,że ten powód zniknie szybko i nie będziesz musiała tak sie denerowować.Życzę Ci tego serdecznie. :)> PozdrawiamZa życzenia dziękuję, choć są zbędne, bo powód przez Twoje wrażenia wymyślony. Nie dostrzegam też nigdzie swojej niegrzeczności. Może nieco oschłości, ale nie mylmy pojęć.Nie wiem, kto tu jest bardziej "nabuzowany" i co było bardzioej niegrzeczne.Również pozdrawiam.
                      • Gość: guest Re: Posty-SPRZEDAM na tym forum!!!-do Iki IP: *.* 22.02.03, 23:29
                        Zakończenie postu słowani:"Coś jeszcze?" nie jest grzeczne według mnie.Nie pisałam,że jesteś przewrażliwiona.Nie mylmy pojęć?Przecież tu jest zupełna swoboda.A argumenty?Te do Ciebie nie trafiają.Oprócz Twoich własnych.:)Podziwam za tę ilość słów.Pozdrawiam :)
                        • Gość: Ika Re: Posty-SPRZEDAM na tym forum!!!-do Iki IP: *.* 22.02.03, 23:37
                          "Coś jeszcze" było pytaniem, czy mam coś jeszcze wyjaśnić. Jak się chce w czyms dopatrzyć niegrzeczności na siłę, to zawsze można.O przewrażliwieniu i tym podobnych było przykładem - przepraszam, znów zapomniałam, ze powinnam wołami....A czy do ciebie trafiają argumenty - poza Twoimi własnymi?Podziwiam za umiejętność odwracania kota ogonem i spychotechniki.Niniejszym informuję, że nie zamierzam dłużej dyskutować tu z Tobą w taki sposób, bowiem przeradza się to w prywatę. Jak chcesz mi jeszcze coś powiedzieć na temat mojej niegrzeczności, zapraszam na priv. Ten wątek dotyczy czegoś innego. To też jest w regulaminie.
                      • Gość: guest Re: Posty-SPRZEDAM na tym forum!!!-do Iki IP: *.* 22.02.03, 23:35
                        Dziewczyny przestańcie!!!Nie czytałam całego wątku od początku, ale właśnie zmiana tematu skłoniła mnie do przeczytania kilku odsłon waszej dyskusji (nie wiedziałąm co to, skąd to i do czego to przypiąć) i dochodzę do wniosku, że wasza dyskusja do niczego nie prowadzi. Żadna z was nie chce zmieniać zdania i ja to rozumiem, ale po co wzajemnie się obrażać i to publicznie? No i te złośliwości...Wyluzujcie. Życie jest zbyt krótkie, żeby się spierać o głupoty.Pozdrówka. Ania- burek :hello:Ps.Teraz pewnie i ja oberwę...
                        • Gość: Ika Re: Posty-SPRZEDAM na tym forum!!!-do Iki IP: *.* 22.02.03, 23:40
                          Burek, ode mnie na pewno nie oberwiesz, bo mądrze prawisz :) Właśnie sama doszłam do tego samego wniosku co Ty. Szkoda, że nie pojawiłaś się wcześniej, by mi to uprzytomnić, zaoszczędziłabyś nam czasu a dziewczynom z subskrybcją śmietnika w skrzynce.:hello:
    • Gość: AgnieszkaP. Re: Posty-SPRZEDAM na tym forum!!! IP: *.* 22.02.03, 23:40
      Aneczka napisała/ł:> Po przeczytaniu kolejnego postu (w krótkim odstępie czasu) o tym,że ktoś poczuł się oszukany,niemile potraktowany,urażony w związku z transakcją dokonaną za pośrednictwem forum-kupię,sprzedam,oddam zastanwiam się> ILE CZASU POTRZEBUJE REDAKCJA ,aby dojść do wniosku,że te fora trzeba zlikwidować.> Tam,gdzie zaczyna się handel kończą się sentymenty, a zaczyna się piekiełko.To piekiełko rzutuje na CAŁE forum.> Po co utrzymywać ten stan rzeczy? Czy forum handlowe jest aż tak niezbędne?Aneczka :)to wszystko juz na forum przerabialismy ;) I Sklepik z moderowaniem i zasadami, i brak Sklepiku ( przeciez Sklepik zostal w pewnym momencie zamkniety i zostal przywrocony po blaganiach mam ), i Sklepik bez moderowania. Dziwisz sie ze REDAKCJA nie reaguje ? Kolowacizny przeciez mozna dostac :crazy: Tak - zle, tak - niedobrze, itd.W sumie szkoda ze nie wiem jak dokopac sie do tych dyskusji ktore prowadzone byly zdaje sie na "Zapleczu Sklepiku " ( chyba tak sie nazywalo to podforum ) - polecilabym lekture niektorych watkow mamom ktore narzekaja teraz na oszustki, komisy, itp. :(Agnieszka :hello:
    • Gość: Yoanka Re: Posty-SPRZEDAM na tym forum!!! do Aneczki i Wiolontelli IP: *.* 22.02.03, 23:57
      Forum Sprzedam i Kupię zamkniętehttp://forum.edziecko.pl/download_thread.php?site=edziecko&bn=edziecko_faq&thread=1032350616Regulamin forum Sprzedamhttp://forum.edziecko.pl/download_thread.php?site=edziecko&bn=edziecko_faq&thread=1028032122
    • Gość: eBeata Re: Posty-SPRZEDAM na tym forum!!! IP: *.* 24.02.03, 14:22
      Nie zamykać /jeżeli są osoby, którym sklepik jest potrzebny/.Zamykanie nie jest rozwiązaniem problemu.Oszuści są wszędzie. A eDziecko wcale nie daje gwarancji, że i tutaj ich nie ma.Szkoda mi mam które zostały oszukane, rozumiem, że chcą się wyżalić, dać upust złości, rozgoryczeniu. Możemy je tylko na forum pocieszyć... Są dorosłe, wiedziały co robią, świadomie podjęły ryzyko. Nie udało się, trudno... życie leci dalej. A cenzura...Polak potrafi ;-) i oszuści też jakieś wyjście znajdą.
    • Gość: electra Re: Posty-SPRZEDAM na tym forum!!! IP: *.* 25.02.03, 18:09
      Cześć :-)))Czytam i czytam i nic nie rozumiem. Wszędzie zdarzają sie oszuści, czy przez ogłoszenie w gazecie, czy ogłoszenie na słupie, czyli co ? Wniosek ! Zero ogłoszeń w prasie, słupy do likwidacji, a dawanie ogłoszeń "na czarno" zabronione pod kara pozbawienia wolności. Sama kupiłam kojec od emamy i jestem bardzo zadowolona, nikt mnie nie oszukał, ani ja nikogo nie oszukałam. A przyznam szczerze że forum kupie/sprzedam bardzo mi się przydało ,ktoś może znaleźć coś, czego szuka a z różnych powodów gdzie indziej nie znalazł. Może rozwiązaniem byłoby kupowanie od kogoś, kto jest z tej samej miejscowości co my, i transakcja odbywała by się "z ręki do ręki", wtedy trudno kogoś oszukać lub zostać oszukanym. Spekulacje na temat: zamknąć czy zostawić nie mają sensu gdyż i tak z góry wiadomo że wszystkich nie zadowolą, zawsze będzie tak że jedni są za, a drudzy przeciw.Popisałabym sobie, ale czas dziecię nakarmić.Pozdrawiam i życzę uśmiechu :-)))Aga

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka