Gość: Magdalena_Jałońska IP: *.* 29.03.03, 14:11 Bardzo proszę o wykasowanie wszystkich moich postów.Zgóry dziękuję.Magda Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kasia_M Re: Prośba do moderatora. IP: *.* 29.03.03, 18:18 bardzo cię przepraszam magdo ale twoich postów jest około setki od momentu kiedy się zarejestrowałaś na forum - wykasowanie ich poelga na kazdorazowym wyszukiwaniu ich w programie administracyjnym i potem osobne kasowanie... naprawdę czasu to by zajęło pewnie z kilka godzin - a ja nei za bardzo go mam.... nie znam przyczyny z jakiej chcesz kasować posty - może wyszczególnisz kilka i te wykasujemy? zrozum że ja też mam sporo domowych obowiązków i gdybym tyle wolnego czasu miała to z chęcią bym go spożytkowała na np ... odpoczynekpozdrawiam i bardzo proszę o ew. uwagi czy propozycje na maila Kasia_M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sammy Re: Prośba do moderatora. - wyluzujmy IP: *.* 29.03.03, 19:36 Drogie Panie Pewnie mi się oberwie od przeciwniczek przejścia na gazetę, ale zastanówcie się! To nie jest tak, że wykasujemy posty tych z Was, które nie chcą, by ich posty znalazły się na gazecie i już. To trzeba by było kasować całe wątki. Przecież to są pytania i odpowiedzi. Weźmy np. wątki, które same zakładałyście i mają po sto lub więcej odpowiedzi. I co? I nagle posty bedą zaczynać się od "Re". a w dodatku diabli wiedzą kto na co odpowiada. To są posty z cytatami, które trzeba by też było wykasować. A niby z jakiej racji kasować posty tych, którzy chcą, by te posty przenieść na gazetę? To są czasami setki postów, które trzeba by było odnaleźć i wykasować, bo niektóre z was były bardzo "płodne" A kasowanie postów, to uwierzcie, mnóstwo roboty. Dlatego wyluzujcie i zrozumcie, że to nie takie proste jakby się wydawało. Albo podsuńcie pomysł, by wilk był syty, a owca cała.pozdrawiamsammy - moderator i administrator Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mika_P Re: Prośba do moderatora. - wyluzujmy IP: *.* 29.03.03, 20:06 Popieram Cię w całej rozciągłości, Sammy, sama chciałam to napisać, tylko zastanawiałam się, czy zacząć nowy wątek, czy podpiąć się pod czyjś. Ja bym nie chciała, żeby mi kasowano posty tylko dlatego, że odpowiedziałam komuś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Berenika Re: Prośba do moderatora. - wyluzujmy IP: *.* 30.03.03, 10:48 Może i prawda. Ale zdaje się, że mówione było, że na wniosek autora posty będą kasowane, a nie, że będa kasowane, kiedy moderatorowi to nie sprawi za dużo kłopotu. Fakt, może i trudno było przewidzieć taką sytuację... ale jak już się powiedziało A, to może warto powiedzieć B? jak już się podjęło ryzykowną decyzję, to może warto ponieśc konsekwencje?Berek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia_M Re: Prośba do moderatora. - wyluzujmy IP: *.* 30.03.03, 12:04 Bereniko co innego wykasować post z waznych przyczyn bo np (jak już nie raz robiłam) ktoś bezpodstawnie kogoś obraził lub oskarzył, bądz dziewczyny nie chciały żeby mąż przeczytał co napisały) a co innego siedziec 8 godzin non stop i wyszukiwać po kolei post po poście w ilości ponad 100!!! poza tym przerpaszam bardzo - pisząc w sieci - czy to edziecko czy to jakakolwiek strona - publikujemy i zgadzamy się na publikowanie swoich myśli, poglądów czesto danych i wiadomości o sobie - więc chyba robimy to jako dorośli ludzi odpowiedzialnie prawda? zapewniam także że edziecko miało i ma jeszcze bardzo dużą oglądalność wśród internautów - czego wy forumowicze nie widzicie - zapewniam cię że nie wszyscy "ogladacze " piszą na forum - i to samo będzie i jest na gazecie - kto wie czy wogóle w związku z przenosinami nie będziemy mieć mniejszych oglądalności i udziałów w dyskusjach - więc na prawdę nie róbmy paniki i rabanu.... że już nie wspomnę że jeśli ktoś chce np kopiować swoje posty (jak kilka dziewczyn które tez się z takimi prośbami do mnie zwracały) - można sobie zrobić samemu pozdrawiamKasia_M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Berenika Re: Prośba do moderatora. - wyluzujmy IP: *.* 30.03.03, 20:43 Kasiu, ale publikując swoje wypowiedzi Magdalena publikowała je nie gdzie indziej, tylko na eDziecku właśnie. Może sobie nie życzyc, aby znalazły się na zupełnie innym miejscu, prawda? Czy w takiej sytuacji nie ma ona prawa sobie życzyć wykasowania tych postów? Czy to nie jest ważny powód? W końcu, o ile pamiętam regulamin, pisząc na forum wyrażaliśmy zgodę na publikację w DZiecku niektórych rzeczy, ale nie na przeniesienie żywcem wszystkiego na Gazetę.Jeszcze raz powtarzam - może warto było pomyśleć, zanim się podjęło pewne decyzje? Wiem, Kasiu, to nie Ty zdecydowałaś o przenosinach. Ale poniekąd "pracujesz" u tych decydentów. Tak to bywa, że pracodawca decyduje, a podwładny ponosi ponure tego skutki. W każdym razie uważam, że jeśli forum miałoby być fair wobec swoich użytkowników, to powinno spełniac takie prośby, jak Magdaleny. Ale nie jest fair i nie będzie to jedyna prośba, której nie spełni. Ot coBerek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YennaM Re: Prośba do moderatora. - wyluzujmy IP: *.* 30.03.03, 21:00 berek, moderatorzy i opy sa spoleczni. Robia to za zwykle dziekuje. Wiec masz nieuzasadnione pretensje do moderatorow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AgnieszkaP. Re: Prośba do moderatora. - wyluzujmy IP: *.* 30.03.03, 22:14 Magdalena publikowala swoje posty na "eDziecku" i na "eDziecku" one zostana.Poza tym w chwili obecnej jej wypowiedzi moga znajdowac sie, cytowane itp., WSZEDZIE ...To jest world wide web ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia_wiecznie_mŁoda Re: Prośba do moderatora. - wyluzujmy IP: *.* 30.03.03, 22:21 Magdalena publikowała je nie gdzie indziej, tylko na eDziecku właśniea od roku publikowala je na edziecku, ale juz jako wlasnosci gazety, ze bede upierdliwa))Co wiecej, to tez wlasnie mam wrazenie ze calosc forum edziecka po prostu zmienia adres wiec tak naprawde pozostana tam gdzie byly publikowane szczegolnie te w ciagu tego roku pisane nie?A tak generalnie to te wlasnie prosby powinny sie byly pojawic rok temu Bo wtedy proszynski przestal byl wlascicielem Dziecka i edziecka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adzia Re: Prośba do moderatora. - wyluzujmy IP: *.* 31.03.03, 07:33 Magdalena, tak jak każdy z nas, publikowała swoje posty dając je na właśność Agorze. Proszę przeczytać stopkę, tę zaczynającą się od "Copyright by". Wszystkie nasze posty są cześcią bazy danych, która należy do nich, co więcej - wyraziłyśmy na to zgodę.To chyba tyle.Pozdrawiam AGnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia_M Re: Prośba do moderatora. - wyluzujmy IP: *.* 31.03.03, 08:22 Bereniko droga , w sieci nie ma publikowania "tylko dla edziecka" czy "tylko dla gazety" - jesli się pisze to pisze się ze świadomością ze KAŻDY moze wejść i to przeczytac neizaleznie czy to jest na edziecku bajbusie gazecie czy oneciesprawa wyrażania zgody na publiakcję w miesięczniku Dziecko to wogóle co innego i prosze nie myl pojęć ponawiam także co już powiedziałam a na co widać nie zwróciłaś uwagi - jeśli moderatorzy zobowiązali się kasować na życzenie jakieś wątki czy posty - to była mowa o postach pojedynczych z przyczyn naprawdę powaznych - odsyłam do mojego poprzedniego postu nie będę się powtarzaći chyba nadal myślisz że wykasowanie 100 czy 1400 jak Yenny postów to takie siup jeden klawisz na klawiaturze i już?? opisywałam całą procedurę: wynajdywanie OSOBNO każdego postu OSOBNO jego wykasowywanie i znowy - następny wyszukać i następny wykasowac i tak 100 czy 1400 razy - a rekordziści na forum mają tych postów po kilka tysięcy - nic ci to nei daje do zrozumienia? ile to czasu trwa? ja też płacę sama za internet a większość moderatorów łączy się przez TPSA - pomijając brak czasu na takie tyrady - zapłacisz za ich połączenia z netem? nie chcę już wnikać i ostrych przykładów dawać bo zaraz się z tego watku zrobi pyskówka - naprawdę skończmy ten temat bo nie ma o co walczyćah jeszcze jedno - gdybyś nie zauważyła - wiele postów npz emamy jest archiwizowanych bo w pewnym momencie się nie mieszczą na forum - ale i tak z 2 lat wszystkich już nie ma bo nie byłoby gdzie tego trzymać - więc większości pisanych dawno dawno postów i tak nie zobaczysz - a są fora które nie mają dostepnej archiwizacji więc tak naprawdę dostępne sa tylko posty z ostatnich kilku tyg/mies. - a na nowym forum edziecka na gazecie "archiwum" nie ma - więc najpierw sprawdzmy co tam dokładnie przejdzie a potem walczmy o swoje i tym kończąc pozdrawiamKasia_M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Berenika Re: Prośba do moderatora. - wyluzujmy IP: *.* 31.03.03, 16:15 Tak hurtem odpowiem :Ja wiem, że moderatorzy i opy sa społeczni. I właściwie nie do nich mam pretensje. Inna sprawa, że trudno miec pretensje do kogoś, kto wprawdzie miesza, ale się nie odzywa Po drugie - mimo wszystko uważam, że co innego pisać na stronie miesięcznika Dziecko, autonomicznej stronie, a co innego na jednym z wielu podforów Gazety. I świetnie rozumiem, że Agora nie ma obowiązku robić tu czegokolwiek i jest w swoim prawie. Po prostu po raz kolejny powraca tu kwestia tego, czy powinno się robić tylko to, co jest psim obowiązkiem, czy też czasem wykazać trochę dobrej woli. mam wrażenie, że tej dobrej woli tu zabrakło.A w ogóle to zgadzam się, że kasowanie tysięcy postów jest idiotyzmem. Ale być może nikt by nie wpadł na ten pomysł, gdyby nas inaczej potraktowano. A tak to rzeczywiście, ktoś po prostu może już sobie nie życzyć mieć do czynienia z firmą, która ma go w nosie.Berek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia_M Re: Prośba do moderatora. - wielka refleksja czyli ostatnie moje słowo :( IP: *.* 31.03.03, 17:48 jednak się odezwę bereniko bo chyba - takie mam wrazenie - nie rozumiesz lub nie chcesz zrozumieć najwazniejszej sprawy w tym wszystkim:publikowanie w necie to zawsze jest publikowanie w necie i czy to Agora czy edziecko czy jakakoliwiek inna strona to nie ma różnicy! nie dopuszczasz cały czas do siebie myśli że ilośc odsłon strony pod adresem www.edziecko.pl będzie prawdopodobnie dużo większa niż na gazecie! że na portalu gazeta.pl od pół roku wisi reklama strony edziecka i pół roku temu nie było rabanu że ktos z gazetowców nas oglada!"Po prostu po raz kolejny powraca tu kwestia tego, czy powinno się robić tylko to, co jest psim obowiązkiem, czy też czasem wykazać trochę dobrej woli. mam wrażenie, że tej dobrej woli tu zabrakło."po pierwsze to o jakim braku dobrej woli piszesz? braku woli u ludzi poświęcających czas własnych dzieci na porządkowanie edziecka? myślisz że wyłapywanie i przenoszenie postów, uciszanie afer i wrzasków to takie hop siup 2 minuty i po robocie? Dobrej woli to brakuje wieeeeelu użytkownikom którym się nie chce przeczytać przeznaczenia danego forum tylko piszą wszystko na jednym, bo po co się męczyć; dobrej woli brakuje leniwcom którym się nie chce choć RAZ przeczytać zasad pisania w necie tzw netetykiety i walą wołami tytuły, piszą posty w stylu "???" co tylko dowala niepotrzebnej pracy tym z "brakiem woli" czyli moderatorom; i dobrej woli brakuje chyba jednak forumowiczom bo jakoś wiele for przez 2 lata istnienia eDziecka nie doczekało się swoich moderatorów bo jakoś chętnych nie ma bo?? no bo właśnie trzeba odwalać kupę czarnej roboty na którą nikt ochoty nie ma - najłatwiej siedzieć i krytykowac....przepraszam że to może ostro i nieprzyjaźnie zabrzmiałoi nie mówię tego wszystkiego na podsumowanie (tak ostatnio tu modne na forum które powinno chyba zmienić nazwę na ePanika a nie eDziecko)) wyłącznie do Ciebie Bereniko - chociaz poczatkowo ten mój post się tak rozwijałmówię do wszystkich którzy potrafili skutecznie opluwać eDziecko i tych naiwnych społeczników-moderatorów a jakoś mało kto umiał docenić że na forum jest porzadek i syf słowny w stylu for których z nazwy nie wymienię - u nas był szybko wyłapywany i kasowany - tego tradycyjnie nikt nie widzi bo i po co.....oczywiście te moje gorzkie słowa nie dotyczą - na szczęście- wszystkich forumowiczów - co więcej - tych agresywnych było przez te dwa lata stałe grono - dość nieliczne ale byłojako moderator i admin moge podziękowac wszystkim emamom i etatom za wspaniały udział w rozwoju mojej ukochanej strony i mam nadzieję że spotkamy się na nowym eDziecku w stałej ekipie, na pewno okrojonej co już widać - ale może to i lepiej - scalimy tą wspólnotę ludzi kochających dzieci od nowa - bo chyba o to nam wszystkim na początku istnienia forum chodziło - teraz tylko o tym zapomniamy, jakie to dziwne.....na nowym edziecku będzie nowy moderator emamy - ja niestety z tego tak wymagającego aktywnosci i codziennej "zamiataniny" muszę ze względów powiększenia się lada moment rodziny - zrezygnowaćjedni się ucieszą inni zmartwią - takie zycie PS dal tych drugich w tajemnicy powiem ze zostaję nadal moderatorem Zakupów Kasia_M a teraz już kasia_mm na nowym forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Berenika Re: Prośba do moderatora. - wielka refleksja czyli ostatnie moje słowo :( IP: *.* 01.04.03, 08:09 Kasiu, to nie rozumiemy się konsekwentnie . Nie chodziło mi o to, że zabrakło dobrej woli moderatorom. jak zwykle, za nieobecnych obrywają Ci, którzy sa obecni.Tłumacząc słowo po słowie - uważam, że Decydenci, którzy wpadli na pomysł przeniesienia forum pod inny adres, powinni wziąć pod uwagę, że część autorów może sobie tego nie życzyć, i zapewnić im jakąś możliwość zlikwidowania swoich postów. Nie przez obowiązek - rzeczywiście nikt nie ma takiego obowiązku - ale z przyzwoitości. I uważam, że tej przyzwoitości Decydentom zabrakło, nie tylko w tej kwestii.A co do publikacji w necie... To nie wszystko jedno, GDZIE w necie. MNIE nie jest wszystko jedno. Nie jest mi obojętne, czy wypowiadam się na oficjalnej stronie Dziecka, czy na czymś, co jest oficjalną stroną Gazety Wyborczej. Ponieważ identyfikuję się z Dzieckiem w jakimś stopniu (pardon - identyfikowałam), a z Gazetą - nie. I jest to moje prawo. A jeśli Agora wykupi jakiś szmatławy brukowiec i zechce na jego stronie zamieścić moje wypowiedzi? I na koniec jeszcze o moderatorach - wiem, że wykonujecie swoją pracę społecznie. I bardzo ją doceniam. Wiem, że przede wszystkim dzięki Wam to forum wyglądało tak, jak wyglądało. Więc jeśli poczułaś się dotknięta moimy wypowiedziami - przepraszam. W żadnym przypadku nie miałam zastrzeżeń co do Ciebie. To były tylko takie ogólne spostrzeżenia.Jak zwykle bez odzewu ze strony tych, do których się odnosiłyBerek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YennaM Re: Prośba do moderatora. - wyluzujmy IP: *.* 30.03.03, 14:14 O, to wykasujcie moich 1400 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kocurek Re: Prośba do moderatora. - wyluzujmy IP: *.* 30.03.03, 22:18 a nie 905? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sammy Re: Prośba do moderatora. - wyluzujmy IP: *.* 30.03.03, 22:24 policz te, w których Yenna była niezalogowana życzę powodzenia pozdrawiamsammy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YennaM Re: Prośba do moderatora. - wyluzujmy IP: *.* 31.03.03, 11:09 sammy, razem bedzie ze 2000 o ile nie wiecej.Tak mysle. I od razu zastrzegam - do tych moderatorow, ktorzy maja przerazenie w oczach. Mnie prosze nie kasowac. Bo po co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AnetaDr Re: Prośba do moderatora. IP: *.* 31.03.03, 09:24 Dziewczyny!Błagam, nie każcie nam kasować wszystkich postów. Ja kilkanaście wątków na "Zobaczcie" kasowałam 2 dni. Tak krótko tylko dlatego, że mam na dysku malutką "bazę danych" z informacjami o osobie, która wątek założyła oraz o tytule i dacie założenia tegoż. A kasowanie samych wątków jest o wiele, wiele, wiele prostsze i szybsze od kasowania poszczególnych postów. Oprócz tych wszystkich argumentów, o których pisała Kasia_M jest jeszcze jeden. Po usunięciu pierwszego postu, inicjujacego wątek, tenże wątek ulega całkowitemu rozpadowi na pod-posty z odpowiedziami (każdy osobno jako "nowy" wątek) i potem "latają" takie wypowiedzi po forum. A poza tym mam propozycję - dziewczyny i chłopaki zostawcie te wszystkie posty, ciepłe słowa, rady, czasem przywłujące do pionu, przepisy... jako wspomnienie po sobie i kopalnię informacji. Czyż to nie jest miłe, że zostawiamy po sobie coś dobrego? Że ktoś jeszcze będzie mógł nam (choć w duchu) podziękować? A jeśli na forum pojawiły się posty, których nie chcecie tu "zostawiać" ze szczególnych względów, to proszę o konkretny link do odpowiedniego postu z uzasadnieniem, wtedy napiszę co da się zrobić. A technicznie: kilkanaście postów kasowałam godzinę, to każdy może sobie policzyć ile czasu zajęłoby mi skasowanie np. 1000 postów. W pracy nie moge tyle czasu "siedzieć" na edziecku, w domu nie mam komputera, a godzina w kawiarni internetowej kosztuje u nas 3zł. Tak więc błagam o przemyślenie swoich próśb i od razu mówię, że gdyby jednak się ktoś przy takiej prośbie upierał, to ja nie mam czasu i możliwości takiej prośby spełnić (poza uzasadnionymi wyjątkami).PozdrawiamAneta, moderator i (jeszcze)admin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magdalena_Jałońska Re: Prośba do moderatora.Sory! IP: *.* 31.03.03, 11:00 Bardzo przepraszam,że tak namieszałam.Macie rację,że to za dużo roboty.Pozdrawiam i jeszcze raz przepraszam.Magda. Odpowiedz Link Zgłoś