spa746 05.01.07, 13:30 napiszcie , proszę co Wasze Maleństwa dostały w prezentach na chrzest, bo dziadkowie i ciocie pyatją się mnie co kupic synkowi i brakuje mi juz pomysłów Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
justynaz2010 Re: Prezenty na chrzest 05.01.07, 13:35 Michalek dostal od chrzestnego krzeselko do karmienia, od chrzestnej kojec a od rodzicow dostalismy pieniazki bo woleli zebysmy my cos kupili malemu. Jak sie pytali wczesniej czego nam potrzeba to powiedzielismy ze niczego, bo uwazam ze to nie jest obowiazek i tak kazdy kupil co uwazal za stosowne. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
asiakal Re: Prezenty na chrzest 05.01.07, 14:06 Moja siostra, która była chrzestą mojaj córeczki własnoręcznie zrobiła i wyhaftowała szatkę do chrztu (z imieniem i datą)oraz podarowała Pismo Świete a chrzestny namalował piękną ikonę z Matka Boską. Poza tym były jeszcze złote kolczyki i pieniążki. Odpowiedz Link Zgłoś
hipopotamama Re: Prezenty na chrzest 06.01.07, 21:21 Zazdroszczę takich prezentów (tych własnoręcznych!). To naprawdę piękne i wartościowe pamiątki. Moja mama też szyła dla mojej córci szatkę bo te w sklepach nie pardzo mi się podobały, a potem przez przypadek została jej chrzestnąPrzeznaczenie Odpowiedz Link Zgłoś
kto7 Re: Prezenty na chrzest 05.01.07, 14:13 Mój maluch dostał na chrzest kasiorkę, kilka pamiątkowych albumów do wklejania zdjęć, i śliczny obrazek wykonany ze złota i srebra przedstawiający dwa malutkie aniołki, jeden większy czuwa nad spiącym mniejszym.Cudo, idealny do powieszenia nad łóżeczkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko282 Re: Prezenty na chrzest 05.01.07, 14:20 My dopiero jesteśmy przed chrzcinami ale już wiem że część prezentów będzie praktyczna np. łóżeczko turystyczne, fotelik do samochodu itd. Z uwagi na mój znak zodiaku bardzo lubię praktyczne prezenty Odpowiedz Link Zgłoś
e-rnama Re: Prezenty na chrzest 05.01.07, 14:22 Srebrny łańcuszek z medalikiem, ładne, firmowe ubranka, obrazek do zawieszenia nad łóżeczkiem. Pieniądze też były, ale nie pamiętam ile i od kogo. Odpowiedz Link Zgłoś
jovi78 pieniądze...na... 05.01.07, 15:01 np. na szczepionkę na pneumokoki, ew. HIB, taki pomysł podsunęła mi pediatra, jedna dawka szczepionki na pneumokoki kosztuje 300 zł, a potrzebne są 2 albo 3 w zależności od wieku dziecka... Fajny prezent to także glina do odbicia sladów stópek lub rączek, ew. zdjęcie maluszka w wielkim formacie.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mama.dawida Re: Prezenty na chrzest 05.01.07, 16:44 srebrny smoczek z grawerem na ząbek lub na kosmyk włosów (Allegro), pieniądze (sama o to prosiłam bo jak ktoś nie ma pomysłu to lepiej niech nie wymyśla na siłę), kojec Odpowiedz Link Zgłoś
polirinia Re: Prezenty na chrzest 05.01.07, 17:07 im skromniejszy i bardziej wymowny, tym lepszy. chrzestni mogą się popisywać przy okazji świąt i urodzin-wielkość i cena wedle chęci popisania się. chrzest to sakrament i może to dobra okazja, żeby ktoś wreszcie przypomniał rodzicom, co jest w tym dniu najważniejsze. ja podarowałam medalik i łańcuszek, zakupiłam tez ubranko i szatkę. rodzice byli rozczarowani, bo do kościoła raczej nie chodzą, a zbierali akurat na nowy samochód, więc koperta byłaby bardziej wskazana. fotelik, huśtawkę i zabawki moja chrześnica dostała ode mnie przy innych okazjach. widziałam, że inni rodzice chrzestni dawali obrazki z wizerunkiem Świętego patrona, Anioła Stróża, posrebrzane obrazki Matki Bożej z Dzieciątkiem, smoczki i grzechotki z grawerem są lepsze z okazji narodzin, na chrzest daje się pamiątki przypominające o włączeniu do Kościoła Odpowiedz Link Zgłoś
mamusia79 Re: Prezenty na chrzest 05.01.07, 19:08 moja mała dostała od chrzestnej bransoletkę na rękę z grawerem (imię i data narodzin), szatkę do chrztu i piękny album, pamiątkę chrztu a do tego 100zł. Od chrzestnego świeca do chrztu, pamiątka chrztu i 200zł bo stwierdził, że kupimy co będzie potrzebne dziecku. Chrześniak męża dostał 300 zł, nie miałam możliwości nic kupić, wróciłam z dzieckim ze szpitala i stwierdziła, że nic na siłę, rodzice sami kupią. Dałam do pieniążków świecę i pamiątkę chrztu. Odpowiedz Link Zgłoś
kinn26 Re: Prezenty na chrzest 05.01.07, 21:12 pieniądze, podgrzewacz do butelek, ciuszki, złoty łańcuszek z medalikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
paulapo Re: Prezenty na chrzest 05.01.07, 21:56 mój syn dostał mate edukacyjną, pismo święte w obrazach i pieniądze Odpowiedz Link Zgłoś
aniadukat pieniądze, pampersy 05.01.07, 23:53 za pieniążki kupicie co Wam będzie potrzeba dla maleństwa!! Odpowiedz Link Zgłoś
jkw2006 Re: Prezenty na chrzest 06.01.07, 00:16 obrazek z aniołkiem pamiątka chrztu, złoty krzyżyk, kojec zestaw gimnastyczny chicco, kojec, ubranka, zabawki edukacyjne, i zestaw do odciśniecia stópki lub rączki - nie pamietam nazwy, ale takie 2 rameczki złączone w jednasie wkłada zdjęcie a w drugą odcisk ze spaecjalnej masy - rewelacyjna pamiatka... Odpowiedz Link Zgłoś
pmierzow Re: Prezenty na chrzest 06.01.07, 18:30 Moj Maly bedzie chrzczony dopiero teraz, ale gdy ja bylam matka chrzestna, to kupilam chrzesnicy zloty lancuszek z medalikiem i dalam 400 zl. Dodatkowo wyhaftowalam krzyzykami obrazek z aniolkiem, ale nie zdazylam go przed chrztem oddac do oprawy, taka ze mnie gapa ;-( Odpowiedz Link Zgłoś