Dodaj do ulubionych

magister administracji dostal prace...

08.01.07, 22:03
sprzataczki. Mowa tu o mnie. Jutro pierwszy dzien. Nie wiem jak sobie
poradze. Niby 3-4 godziny dziennie, ale nigdy jeszcze nie zostawialam corci
tak czesto na tak dlugo. Czuje sie jakbym ja zdradzala. Trzymajcie za mnie
kciuki.
Obserwuj wątek
    • lidia23 Re: magister administracji dostal prace... 08.01.07, 22:17
      To tylko u nas w Polsce magister po studiach jako zprzątaczkasad
      www.aleksandraikonrad.blog.onet.pl
      • edycia274 Re: magister administracji dostal prace... 08.01.07, 22:30
        Zawsze to już coś. Miłego pracowania życzę.
        • lidia23 Re: magister administracji dostal prace... 08.01.07, 22:33
          edycia trzymam za małą kciukismile
          www.aleksandraikonrad.blog.onet.pl
      • virtual_moth Re: magister administracji dostal prace... 08.01.07, 23:02
        Dlaczego nie, jeśli tylko sprzatać umie?

Powodzenia.
      • janka007 Re: magister administracji dostal prace... 09.01.07, 17:40
        lidia23 napisała:

> To tylko u nas w Polsce magister po studiach jako zprzątaczkasad

Bo tylko u nas w Polsce ludzie studiują administrację wiedząc że tego typu
        kierunki produkują bezrobotnych. Potrzebni są inżynierowie, ale nikt nie
        studiuje nauk technicznych bo wszyscy zbiorowo mają fobię przed matematyką.
        • lola211 Re: magister administracji dostal prace... 10.01.07, 13:06
          No sorry, ale jesli sie scisłych przedmiotow wrecz nie lubi, nie czuje,
          czlowiek sie tylko tym meczy,to jaki jest sens studiowania na politechnice?
          • tyszanka78f45 Re: magister administracji dostal prace... 10.01.07, 13:12
            Iwona a co takiego ukryl przed toba pracodawca ze nie podjelas tej pracy??????
          • janka007 Re: magister administracji dostal prace... 11.01.07, 00:22
            lola211 napisała:

> No sorry, ale jesli sie scisłych przedmiotow wrecz nie lubi, nie czuje,
            > czlowiek sie tylko tym meczy,to jaki jest sens studiowania na politechnice?

no sorry, ale jesli sie czegoś nie lubi, a lubi sie coś innego, co nie daje
            pracy i zarobków, to jaki jest sens żalenia sie na jakieś niezidentyfikowane
            traktowanie ludzi w tym czy innym kraju? Ja lubię spanie po 12 godzin dziennie
            i czytanie ksiązek na różne tematy ale nikt mi za to nie placi, więc wykonuję
            pracę w której nie wszystko lubię, a niektóre rzeczy mnie nawet męczą, ale
            dostaję za to konkretny pieniądz, z czasem może coraz większy i nie muszę się
            najmowac do sprzątania.
            • lola211 Re: magister administracji dostal prace... 11.01.07, 08:05
              Janko, ale zeby cokolwiek studiowac z sensownym skutkiem, trzeba w jakims
              stopniu dobrze sie w danej dziedzinie czuc no i posiadac wiedze- jesli ktos
              jest cienki z matmy to o czym tu w ogole mowa?
            • aska90 Re: magister administracji dostal prace... 11.01.07, 11:48
              Ja lubię spanie po 12 godzin dziennie
              > i czytanie ksiązek na różne tematy ale nikt mi za to nie placi
              Popatrz, a moja znajomej za to płacą - jest redaktorem w wydawnictwie. Fakt, że
              spi "tylko" godzin.
        • maga202 Re: magister administracji dostal prace... 10.01.07, 14:51
          Ja jestem inżynierem (mgr inż. technologii wody i ścieków) i mam ogromne problemy ze znalezieniem pracy. I tak żle i tak nie dobrze. A jeżeli chodzi ościsłość to jeżeli mówi się o tym że brakuje inzynierów to chodzi tylko i wyłącznie o inżynierów budownictwa.
          • chipsi Re: magister administracji dostal prace... 11.01.07, 02:05
            Inżynierów budownictwa mężczyzn...
            • janka007 Re: magister administracji dostal prace... 11.01.07, 07:56
              Słuchajcie, tak piszecie jakby w tym kraju nie można bylo znaleźć pracy. W
              takim razie jak tego się udało dokonać osobom, które pracują? Nie wierzę żeby
              wszyscy inżycierowie wodni i ściekowi jak jeden mąż byli bezrobotni bo znam
              dużo ludzi po kierunkach humanistycznych i wszyscy mają pracę. Czasem nie w
              swoim zawodzie ale często jednak tak. Zwłaszcza mają pracę w zawodzie ci którzy
              po prostu byli dobrzy.

O imżynierach budownictwa kobietach były ostatnio jakieś artykuły w GW, teraz
              mamy niedobór rąk w budownictwie i też trudno mi uwierzyć żeby nie można było
              nigdzie się zaczepić.
              • maga202 Re: magister administracji dostal prace... 11.01.07, 08:12
                Oczywiście że nie wszyscy. Chodzi mi tylko o to że inżynier to jest badzo szerokie pojęcie. Ja akurat mieszkam na Mazurach a tu pod względem pracy jest bardzo źle. Właśnie zaczynam szukać. W tym celu jednak umówiłam się już z co ważniejszymi osobami w mieście bo inaczej to nie ma sensu.
                Pozdrawiam magda
              • ewelina_1 ! ! ! do janki007 ! ! ! 11.01.07, 18:28
                Piszesz wiele krzywdzących rzeczy! Ludzie mają pracę, bo: mają znajomości
                (bliższe i dalsze), bo im się udało, bo potrafią się dobrze "sprzadać" choć są
                tępi itd. Byłam świadkiem rekrutacji - szef po wcześniejszych rozmowach,
                zatrudnił osobę, która miała urodziny w tym samym dniu co on!
                To że ktoś jest dobry nie gwarantuje, że będzie mieć pracę, bo na czole nikt
                nie ma napisane jak bardzo jest się dobrym. Podczas rozmowy trudno ocenić
                fachowość, nawet poprzez testy. Kolega dostał pracę bo najlepiej napisał test,
                tyle że jak się mi przyznał na większości pytań zakreślał przypadkowe
                odpowiedzi. I mu się udało. A jak się dowiedział że dostał pracę to zaczął
                rozpaczliwie się dokształcać żeby się nie poznali na nim. Założe się że na
                teście byli lepsi od niego, tyle że uczciwie odpowiadali i może brakło im 1
                poprawnej odpowiedzi.
                Ja też jestem inżynierem. Kończyłam ochronę powietrza, a ponieważ mieszkam w
                przemysłowej części Śląska więc teoretycznie nie powinnam mieć problemów z
                pracą. Teoretycznie. W urzędzie pracy w ciągu kilku lat mieli tylko 1 (słownie
                jedną) ofertę. Zaczęłam sama chodzić i szukać - mogłabym książkę napisać. W
                części zakładów bardziej opłaca się płacić kary za zatruwanie środowiska niż
                przebudowywać instalację dodając odpowiednie urządzenia oczyszczające i
                zatrudnić fachowca. W niektórych robili przesunięcia wewnątrz zakładu (potem
                taka osoba się szkoliła) więc też nie potrzebowali nikogo z zewnątrz. Raz, w
                chwili szczerości jeden szef firmy powiedział, że jak będzie kogoś szukać to
                zawsze wybierze mężczyznę, nawet jeśli będzie gorszy od kobiety, bo ten
                mężczyzna nie zajdzie mu w ciąże. A ponieważ mój zawód to taki "męski" więc
                zawsze oprócz mnie będzie jakiś mężczyzna. Szukałam też w nie swoim zawodzie. W
                jednej firmie, gdy wszystkie testy (m.in. stopień znajomości komputera)
                przeszłam świetnie usłyszałam, że jestem ... za dobra i z moimi zdolnościami
                będę się tam marnować. Oni potrzebują kogoś na stałe a nie osoby która po kilku
                miesiącach przejdzie na lepsze stanowisko do innej firmy. Zatrudnili osobę ze
                średnim. Udało mi się czasem dostać pracę: na wykonanie określonej pracy, innym
                razem firma upadła. To oczywiście pogarsza moja sytuację, bo niektórzy szefowie
                dorabiają teorię, że mnie rzekomo wyrzucili bo nie byłam dobra. No mogę takich
                przykładów podawać mnóstwo.
                Czy powiesz mi, że nie jestem dobra bo nie mam pracy?
    • tyszanka78f45 Re: magister administracji dostal prace... 10.01.07, 12:35
      co?????????
      i kobieto przyjelas ta prace???????? boze ludzie!!!!! jestescie wyksztalcone a
      bierzecie prace ktore was ponizaja i osmieszaja!!!!!
      juz wczesniej pisalam o pewnej krystynie ktora ma wyzsze i bedzie w budce
      pobierac oplaty za korzystanie z parkingu to swiadczy o braku ambicji
      iwona jak zaczynasz od takiej pracy to podobnie jak ta krystyna wyzej nie dojdziecie
      moja rada: szukaj innej pracy
      • iwonag25 Re: magister administracji dostal prace... 10.01.07, 12:54
        Nie przyjelam. Poszlam w ten dzien w ktorym mialam pracowac i okazalo sie sie
        pracodawca duuuzo przede mna ukryl. Dlatego na razie nie szukam nic, zostaje z
        malenka w domu.
        • mamaivcia Re: iwonag25 a jakiego masz maila priva? 10.01.07, 13:14
          bo chciałam Ci pewien pomysł podsunąć ale muszę mieć parę szczegółów
          • iwonag25 Re: iwonag25 a jakiego masz maila priva? 10.01.07, 13:23
            mozesz pisac na gazetowy?
            • mamaivcia Re:napisałam n/t 10.01.07, 14:05

• dlania Re: iwonag25 a jakiego masz maila priva? 10.01.07, 17:20
              Może korepetycje? W godzinach, w ktorych ktos inny może zostac z dzieckiem.
              • majan2 praca 11.01.07, 11:45
                Z całym czacunkiem dla takiej pracy, ale czy warto po studaich podjemowac taka
                prace? I zostawac dziecko by taka prace wykonywac? Nie wiem jaka jest twoja syt
                finansowa, ale moze nie musisz?
                • tyszanka78f45 Re: praca 11.01.07, 20:39
                  nie warto podejmowac takiej pracy, lepiej skonczyc jakis kurs i szukac dalej
                  jak zaczniesz od peacy sprzataczki to wyzej juz nie zajdziesz bo pracodawca juz
                  bedzie sie kierowal twym doswiadczeniem w poprzedniej pracy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka