chipsi 11.01.07, 18:16 Skoro już się przyznałam to mam madzieję ze mogę dalej pisywać na tym forum bez zaglądania w słownik ortograficzny non stop a e-mamy ze skrzywieniem na tle ortografii przymkną oko i nie będą już na mnie krzyczeć Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
moofka Re: Ok, jestem analfabetką! 11.01.07, 18:19 ;D i tam zaraz analfabetką czy chodzi o nieszczesne pospulstwo? ;D Odpowiedz Link Zgłoś
iizaa Re: Ok, jestem analfabetką! 11.01.07, 18:19 ja od wczoraj siedze w goglach (klara górą), jestem skrzywiona ortograficznie, ale obiecuję, zamknę oczy))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kosheen4 chipsi 11.01.07, 18:20 zainstaluj sobie najnowszego firefoxa. podkreśla błędy Odpowiedz Link Zgłoś
chipsi Re: chipsi 11.01.07, 18:23 oooo, dobreee! Tak czy tak dalej będę narażała innych na stresy źle wstawionym przecinkiem, brakiem kropki itp. Czasem może napiszę coś nieskładnie i katastrofa gotowa... Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: Ok, jestem analfabetką! 11.01.07, 18:24 nie możesz być analfabetką bo nie umiałabys pisać. Moja ciocia była analfabetką i przez tą i nie napisałaby ani jednego słowa na tym forum Odpowiedz Link Zgłoś
chipsi Re: Ok, jestem analfabetką! 11.01.07, 18:29 Łeeee, czyli co, diagnoza błędna. Wychodzi na to ze jestem... niedouczona ;P Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Ok, jestem analfabetką! 11.01.07, 18:34 wpisz sobie to do sygnaturki i się czepiac przestaną) Odpowiedz Link Zgłoś
myszka2250 Re: Ok, jestem analfabetką! 11.01.07, 19:06 taa na analfabetyzm to zrzucaj pobierz firefoxa który podkreśla błędy i będzie po sprawie a co do analfabetyzmu radze więcej poczytac o tej chorobie sama mam problem z ortografią i nie tłumacze się w tak tępy i prosty sposób ja pracuje nad swoją ortografią i nikomu nie wciskam kitu o ANALFABETYZMIE Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Myszko 11.01.07, 19:30 > a co do analfabetyzmu radze więcej poczytac > o tej chorobie Analfabetyzm to nie choroba )) A poza tym pisanie "analfabeto poczytaj sobie" jest okrutne. To jakbyś do ślepego powiedziała "zobacz" albo do głuchego "posłuchaj" Odpowiedz Link Zgłoś
myszka2250 Re: Myszko 11.01.07, 19:45 iwoniaw napisała > A poza tym pisanie "analfabeto poczytaj sobie" jest okrutne. To jakbyś do > ślepego powiedziała "zobacz" albo do głuchego "posłuchaj" nie przypominam sonie bym coś takiego napisała nie wciskaj mi czegoś czego nie napisałam mnie się czepiasz a mnie drazni to ze ktoś swoje letistwo tłumaczy ANALFABETYZMEM bo przecież łatwiej napisać ze jest się analfabetką niż przyznać się że jest się osiołkiem któremu niechce się do słownika zerknąc )) Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: Myszko 11.01.07, 19:51 a mnie drażni to, że wykształcony człowiek musi do słownika zaglądać, żeby dowiedzieć się, jak napisać dany wyraz w swoim ojczystym języku... Ale ja generalnie z tych czepliwych jestem a ostatnio nawet bardziej niż zwykle bom wściekła na zycie. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Myszko, gdybym się ciebie czepiała 11.01.07, 20:28 to zamiast moich żartobliwych uwag na temat twojego postu wspomniałabym coś o istnieniu słowników innych niż ortograficzne. Wyrazów obcych na ten przykład... Odpowiedz Link Zgłoś
luxure Re: Ok, jestem analfabetką! 11.01.07, 19:07 I nie wstydzisz się tak publicznie przyznać?)) Odpowiedz Link Zgłoś
beniusia79 Re: Ok, jestem analfabetką! 11.01.07, 19:38 dyzortografia to nie analfabetyzm... Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: Ok, jestem analfabetką! 11.01.07, 19:44 heh.... taaa. A dysortografia to nie dyzortografia Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Ok, jestem analfabetką! 11.01.07, 19:56 czasem mam wrażenie, że dysortografia jest zaraźliwa, strasznie powszechne schorzenie od jakiegos czasu. gdyby wydawali zaświadczenie o dysortografii tylko osobom, które codziennie poświęcają godzinę na naukę poprawnej pisowni, liczba "chorych" gwałtownie by zmalała. Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: Ok, jestem analfabetką! 11.01.07, 20:15 no ja już dawno stwierdziłam że te wszystkie dys- to choroby zaraźliwe Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: Ok, jestem analfabetką! 11.01.07, 20:24 w dodatku to chyba jedyna choroba przenosząca się przez internet... Odpowiedz Link Zgłoś
beniusia79 Re: Ok, jestem analfabetką! 11.01.07, 21:14 ale sie czepiacie. podejrzewam, ze wszystkie ukonczylyscie polonistyke Odpowiedz Link Zgłoś