magdym 13.01.07, 14:37 nie znalazłam nic na temat usuwania plam np z jabłka czy marchewki z ubranek dziecięcych, jeżeli ktoś wie czym je najlepiej wywabić proszę o pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
limida1 Re: uporczywe plamy 15.01.07, 09:41 Moja rada,sprawdza sie od dluzszego czasu,plame zaraz zaprac przede wszystkim i polecam odplamiach Backmann w Rosmanie m.in idzie kupić, wyprac porzadnie w proszku etc i rozwiesci na sloneczku.Nieraz jak wieszlama pranie to sie wkurzalam,ze jakas plama jest gdzieniegdzie czy na pieluch czy gdzie kolwike,nieraz wielkie takie ze sozk, po soku z marchewki na przykla,ale jak juz sciaglam suche pranie to szukalam zawziecie tych plam ale ciezko sie bylo doszukac albo znikly wogole albo duzo wyblakly.Sloneczko na plamy jest super. No i ten odplamiach i szybkie zalanie plamy Odpowiedz Link Zgłoś
luna333 Re: uporczywe plamy 15.01.07, 09:49 ja świeże plamy natychmiast zapieram szarym mydłem i się spierają, w lato plamy z marchewki znikają pod wpływem słońca, czasem w hipermarketach można kupić odplamiacze na różne plamy - takie w małych buteleczkach do różnych plam - widziałam kiedyś w Geant i chyba w jakimś Auchan, mi póki co starcza szare mydło z lider price Odpowiedz Link Zgłoś
magdym Re: uporczywe plamy 15.01.07, 10:14 dziękuję za rady na temat plam.znalazłam w necie info, żeby np.plamę z jabłka zmoczyć cytryną-fakt, trochę wyblakła.muszę jednak spróbować jakiegoś Waszego sposobu drogie mamy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś