Dodaj do ulubionych

..SeksPoPorodzieNaturalnym..

28.01.07, 15:56
Mam pytanko do kobiet, ktore rodzily naturalnie i zostaly naciete. Czy nie
macie problemow przy odbywaniu stosunku? Ja rodzilam prawie 2 miesiace
temu..rozpoczelismy z mezem wspolzycie..o ile tak to mozna nazwac:o/..jestem
tak "ciasna", ze nawet nie mozemy rozpoczac...co mam zrobic?..troche mnie to
zalamuje..
Obserwuj wątek
    • mata811 Re: ..SeksPoPorodzieNaturalnym.. 28.01.07, 16:01
      Nasz pierwszy i drugi raz po porodzie były fatalne-bolało i nie było przyjemnie, potem było coraz lepiej. Wszystko się rozciągnie i wróci do normysmile
    • blueluna Re: ..SeksPoPorodzieNaturalnym.. 28.01.07, 16:06
      A ta "ciasnosc" wynika tylko i wylacznie z faktu naciecia (bylas mocno
      porozrywana poza tym?) - czy moze jednak troche takze ze stresu, z obawy ze
      bedzie bolalo?
      Mysle ze przede wszystkim powinnas pojsc do zaufanego ginekologa - niech Cie
      zbada i oceni czy wszystko jest dobrze zrosniete, czy nie ma problemow
      anatomicznych.
      Jesli tu wszystko bedzie ok - to coz, lampka wina, mila atmosfera, jakis zel
      nadajacy poslizg.
      I powolutku, bez stresu smile
      My zaczelismy jakies 6 tygodni po porodzie, bez najmniejszych problemow.
      Ale wczesniej bylam u ginekologa ktory ocenil ze wszystko swietnie sie zroslo i
      wyglada ok.
    • lechmiki Re: ..SeksPoPorodzieNaturalnym.. 28.01.07, 16:23
      Ja byłam cięta dwa razy (miałam kleszcze) więc ten pierwszy raz po porodzie
      bolało jak....Poszłam do ginekologa zbadała mnie okazało się że wszystko w
      porządku ,zapisała żel nawilżający i jakoś poszło teraz jest już dobrzesmile
    • gosiaang Re: ..SeksPoPorodzieNaturalnym.. 28.01.07, 16:28
      nie spiesz sie, u mnie teraz juz ok (7mc po porodzie!!!) ciecie i szycie x2 bo
      mialam krwiaka, polecam żel nawilżający Durex Play do kupienia w drogeriach ok
      14zl, ale przez pierwsze 3-4mce było nieprzyjemnie ale lekarz pozwolił,nie
      zmuszaj się,jak bedziesz gotowa to powiesz swojej połówce i powoli!!!!
      sprobujecie
    • galela Re: ..SeksPoPorodzieNaturalnym.. 28.01.07, 17:59
      Nie jesteś ciasna, tylko sucha. Kobiety po cesarce też mają taki problem. To
      efekt działania hormonów, szczególnie jeśli karmisz piersią. Kup w aptece żel
      nawilżający i będzie po sprawie. U mnie tak było przez ok 10 m po porodzie.
      • spa746 Re: ..SeksPoPorodzieNaturalnym.. 28.01.07, 18:17
        a ja jestem 3 miesiace po porodzie i ciągle nie mogę się przełamać
        • malpa513 Re: ..SeksPoPorodzieNaturalnym.. 05.02.07, 16:47
          no ja tak samo, a co więcej za bardzo nie mamy kiedy, czy ktoś ma tez taki
          problem z czasem??
          • annw5 Re: ..SeksPoPorodzieNaturalnym.. 06.02.07, 19:33
            u nas od poczatku bylo kiedy, dzidzia spala, a my dzialalismysmile
    • madal1 Re: ..SeksPoPorodzieNaturalnym.. 28.01.07, 18:17
      mialam to samo (jestem teraz 3 miesiace po porodzie) jakis miesiac temu
      wznowilismy wspolzycie. bolalo i nie bylo milo..... ale teraz jest ok. mysle ze
      mialam oprocz bólu stres psychiczny. nie martw sie- wszytstko wroci do normy
    • pacia811 Re: ..SeksPoPorodzieNaturalnym.. 28.01.07, 18:46
      Ja na początku bardzo się bałam wzystkiego: tego że będzie bolało, że będę znów
      w ciąży i znów poród....no koszmar!!! może jakaś miła atmosfera, troszkę
      alkoholu, dużo namiętnych pieszczot i jeszcze raz pieszczot....nie stawiajcie
      sobie też takich wymagań, że to ta noc....nie spieszcie sięsmile
    • po_la1 Re: ..SeksPoPorodzieNaturalnym.. 28.01.07, 21:20
      Kochalismy sie dokladnie 3 tygodnie po porodzie, powolutku, delikatnie, ale bez
      problemow i bolu.
    • mama_frania Re: ..SeksPoPorodzieNaturalnym.. 28.01.07, 22:51
      My też na początku mieliśmy podobny problem. Bardzo mnie bolało, ale stopniowo,
      powoli wracamy do normy (minął już prawie rok). Ostatnio było nawet lepiej niż
      przed porodem smile.
      • 8dorko4 Re: ..SeksPoPorodzieNaturalnym.. 04.02.07, 17:39
        Moim zdaniem tu nie chodzi o "suchosc"..bo nawilzona jestem caly czas..ani tez
        nie jest to psychiczny problem, bowiem jestem w pelni zrelaksowana podczas
        prób..sprobujemy wiec tego zelu..ale moim zdaniem jest po prostu ciasno :o/
        • dagusek1 Re: ..SeksPoPorodzieNaturalnym.. 04.02.07, 17:54
          ja jestem prawie 5 mies. po porodzie i tez jestem sucha i ciasna i wszystko
          bardzo mnie boli podczas stosunku!ale powoli,powoli probujemy!moze bedzie coraz
          lepiej moj maz cierpliwie czeka!
        • benignusia Re: ..SeksPoPorodzieNaturalnym.. 05.02.07, 17:00
          o tak pamiętam....ja byłam bardzo zdenerwowana choć mąż bardzo się starał żeby
          mnie zrelaksować,ale mimo to byłam bardzo spięta...i musze przyznać ze pierwszy
          raz bolał,ale jak już byliśmy w trakcie i troche się przełamałam było o wiele
          lepiej,z każdym razem było coraz lepiej i coraz mniej bolało.bolało tylko na
          początku,jak już to przeszłam było ok.ale nie martw sie-za pare tygodni nie
          bedziecie o tym problemie pamiętać.
    • ann1411 Re: ..SeksPoPorodzieNaturalnym.. 05.02.07, 16:22
      Ja miałam podobne odczucia. Wszyscy mówili, że to psychika i takie tam.
      Niestety okazało się, że ciasnota wynika z tego, że pieprzony lekarz, źle mnie
      zszył. Mój ginekolog powiedział, że za bardzo się postarał. Nie dość że zszywał
      mnie prawie na żywca to jeszcze spartaczył sprawe. Teraz, 4 miesiace po
      porodzie musze byc nacinana ponownie. słabo mi sie robi na sama mysl.
      Idz koniecznie z tym do lekarza, niech oceni czy wszystko ok. czasem stany
      zapalne tez powoduja taki dyskomfort.
      • 8dorko4 Re: ..SeksPoPorodzieNaturalnym.. 06.02.07, 00:39
        ann1411- ale mnie nastraszylas:o)..ale jak bylam na pierwszej wizycie
        kontrolnej, to gin stwierdzil, ze wszystko OK..wspolczuje Ci:o(..Na szczescie z
        mezem ratujemy sie innymi zabawami:o)..z seksem poczekamy, ale ciagle
        probujemy. A do Zebry: mimo, iz nas boli- probujemy..co..mamy do konca zycia
        nie wspolzyc ze swoimi mezami?;o)
        • 8dorko4 Re: ..SeksPoPorodzieNaturalnym.. 06.02.07, 00:46
          ann1411- ale mnie nastraszylas:o)..ale jak bylam na pierwszej wizycie
          kontrolnej, to gin stwierdzil, ze wszystko OK..wspolczuje Ci:o(..Na szczescie z
          mezem ratujemy sie innymi zabawami:o)..z seksem poczekamy, ale ciagle
          probujemy. A do Zebry: mimo, iz nas boli- probujemy..co..mamy do konca zycia
          nie wspolzyc ze swoimi mezami?;o)
          • 8dorko4 Re: ..SeksPoPorodzieNaturalnym.. 11.04.07, 23:14
            nareszcie..udalo sie..czekalismy 4 miesiące:o).. Powodzenia tym, ktorzy jeszcze
            nie mogą..
    • zebra12 To po co? 05.02.07, 17:15
      Skoro Was to boli, nie sprawia przyjemności to po co to robicie? Nie rozumiem...
    • annw5 Re: ..SeksPoPorodzieNaturalnym.. 06.02.07, 19:30
      JA bylam tez nacieta i to dosc sporo, bo musieli zastosowac proznociag...
      pierwszy raz bardzo bolal. poszlam z tym do gina i powiedzial, ze wszystyko ok,
      ze najwiekszy problem twi w psychice... strach i przytym niemozliwosc
      wyluzowania sprawiaja, ze kobieta odczuwa bol... cos w tym musi byc. Ja jestem
      juz 4,5 miesiaca po porodzie i jest w miare ok, ale bez zelu nie ma szans.
      • marzena19831 Re: ..SeksPoPorodzieNaturalnym.. 06.02.07, 21:49
        U nas było podobnie. Po wizycie kontrolnej u gina próbowalismy kilka razy zanim
        sie udało i mnie nie bolało. Nie wiem czy to psychika ale na poczatku mi się
        wydawało że jeszcze mam jakieś zgrubienia, zrosty czy coś w tym stylu. No ale
        po niedługim czasie mi to przeszło. Nawet bez żelu jest oksmile
    • fergie1975 Re: ..SeksPoPorodzieNaturalnym.. 11.04.07, 23:33
      a karmisz naturalnie?
      wtedy może wystąpić suchość i trzeba sobie żelik kupić specjalny smile dodam że w
      aptece jest, nie żebym do czegoś namawiała .
      • fergie1975 Re: ..SeksPoPorodzieNaturalnym.. 11.04.07, 23:35
        2 miesiące (8-9 tygodni) to dla niektórych kobiet krótko. Niekiedy do powrotu
        do formy potrzeba więcej czasu. Nawet pół roku, lub słyszałam też że i rok smile.
        Więc narazie sie nie przejmuj.
        • fergie1975 no tak ! 11.04.07, 23:37
          tak to jest jak się nie czyta wcześniejszych wątków i nie patrzy na daty big_grinD
          No to gratuluję dobrego samopoczucia ze współżycia smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka