Dodaj do ulubionych

Czego w życiu żałujecie,a z czego jesteście dumne?

05.02.07, 21:02
Każdy z nas w życiu zrobił pewnie nie raz coś, czego żałuje, wstydzi się, nie
lubi o tym mówić i najchętniej cofnąłby czas i podjął inną decyzję. Niestety
jest to niemożliwe i nierzadko męczymy się z powodu jakiegoś błahego lub
poważniejszego błędu przez długi czas, nie daje nam to spokoju, jednak przed
innymi unikamy tego tematu, udajemy, że wszystko jest w porządku, co
nierzadko bywa jeszcze trudniejsze niż przyznanie się otwarcie do błędu.

Z drugiej strony każdy z nas odnosi także mniejsze lub większe sukcesy, są
chwile, kiedy rozpiera go duma i chciałby wszystkim wokół o tym powiedzieć,
ale... No właśnie. Przecież od dzieciństwa nam wpajano, że nie wypada się
chwalić, że należy być skromnym, w złym tonie jest się ostentacyjnie cieszyć
z sukcesów, przeciwnie – normą jest narzekanie.

Mam propozycję: opowiedzcie o swoich sukcesach i błędach, podzielcie się
swoimi doświadczeniami... może któraś mama skorzysta z naszych rad ?

POZDRAWIAM smile
Obserwuj wątek
    • czajkax2 Re: Czego w życiu żałujecie,a z czego jesteście d 05.02.07, 22:40
      Bardzo ale to bardzo żałuję ze pare lat temu nie wygarnęłam jednej osobie jak
      na to zasługiwała, tylko zamknęłam paszczę i męczyłam się w toksycznym związku.
      I wcale nie chodzi mi tu o facetasmile
    • julia342 Re: Czego w życiu żałujecie,a z czego jesteście d 05.02.07, 23:39
      ja napisze krotko najbardziej zaluje tego ze nie potrafilam nigdy zapytac moja
      matke dlaczego mnie porzucila! a dumna - no jest kilka rzeczy ale to blahostki.
    • ik_ecc Re: Czego w życiu żałujecie,a z czego jesteście d 06.02.07, 01:54
      Zaluje dwoch rzeczy - ze zgodzilam sie z tym, zeby mi rodzice wybrali studia i
      ze wyszlam za maz za faceta, z ktorym wiedzialam ze na dluzsza mete nie wypali.
      Dumna jestem z rozwodu oraz z tego ze sie teraz przekwalifikowuje na to co chce
      (obie decyzje bardzo trudne, wykonanie jeszcze trudniejsze) - generalnie z tego
      ze teraz w koncu zyje w zgodzie ze soba nawet jesli to oznacza ze ktostam
      gdziestam ma pretensje.

• menab Re: Czego w życiu żałujecie,a z czego jesteście d 07.02.07, 09:53
      Żałuję, że zdradziłam, kiedy już chciałam odejść, a nie żałuję, że odeszłam.
      • agnes123 Re: Czego w życiu żałujecie,a z czego jesteście d 07.02.07, 09:56
        menab - fajnie to ujęłaś wink Nie każda kobieta zdobywa się na krok odejścia i
        twią w takich toksycznych związkach - niby dla dobra dzieci ... ;/
        • menab Re: Czego w życiu żałujecie,a z czego jesteście d 08.02.07, 07:19
          Dobro dzieci jest najważniejsze, ale to jasne, że dziecko jest szczęśliwe, gdy
          jego mama jest szczęśliwasmile
          • agnes123 menab ... 11.02.07, 19:53
            to szczera prawda wink)
    • anetina Re: Czego w życiu żałujecie,a z czego jesteście d 07.02.07, 10:00
      a ja niczego w życiu nie żałuję

a najbardziej jestem dumna - z synka
      • agnes123 Re: Czego w życiu żałujecie,a z czego jesteście d 07.02.07, 10:05
        Tak, dzieci to jest największy powód do dumy !!!
      • justi54 Re: Czego w życiu żałujecie,a z czego jesteście d 07.02.07, 10:08
        Ja też syn to moja duma. A żałuję przemijającej urody, młodości, doskonałej
        figury no i obcięcia pięknych rudych włosów.
        • agnes123 Re: Czego w życiu żałujecie,a z czego jesteście d 07.02.07, 10:09
          a dlaczego obcięłaś włosy ? Siła wyższa ... ?
          • justi54 Re: Czego w życiu żałujecie,a z czego jesteście d 07.02.07, 10:35
            Zaczęły wyłazić po porodzie a będąc na wychowawczym i tak stale je spinałam w
            ogon albo kok bo mały ssak (karmiłam małego do 2,5 roku życia) stale mnie za
            nie szarpał. A teraz odpoczeły, trochę wróciły do normy i zapuszczam. Młodości
            i figury niestety nigdy już nie odzyskam dlatego napisałam czego w życiu żałuję.
            • adsa_21 Re: Czego w życiu żałujecie,a z czego jesteście d 07.02.07, 11:31
              justi, nie gadaj glupot. na pewno mloda babka z Ciebie, figure mozna sobie
              wypracowac, wlosy zapuscic i bedzie gutsmile
        • anetina Re: Czego w życiu żałujecie,a z czego jesteście d 07.02.07, 10:14
          ja nie mam co żałować
          nadal nie wyglądam na pełnoletnią osobę big_grin
          na figurę też nie mogę narzekać big_grin
    • weronikarb Re: Czego w życiu żałujecie,a z czego jesteście d 07.02.07, 10:04
      Żałuję tego, że zaufałam komuś komu nie pwoinnam - i płacę teraz za to

A jestem dumna oczywiście z mojego genialnego synka smile))
      • agnes123 Re: Czego w życiu żałujecie,a z czego jesteście d 07.02.07, 10:07
        Zaufanie.... miałam bardzo podobnie ;/ ale wiesz,ta sytuacja nauczyła mnie
        bardzo wiele.Nie popełnię więcej takiego błędu sad
    • jk3377 Re: Czego w życiu żałujecie,a z czego jesteście d 07.02.07, 10:18
      dumna to chyba jestem z tego ze potrafilam (albo zycie tak sie samo ulozylo)
      wszystko tak po kolei zaplanowac jak powinno byc...studia,praca, slub,
      awans,mieszkanie, 1 dziecko, awans, 2 dziecko...(mam nadzieje ze koniec z tymi
      awansami bo zawsze potem dziecko hihhii-ale w szkolnictwie to inne awanse
      sa).tak, to mi sie udalo....
      a czego zaluje...? po wczorajszej klotni z mezem to tylko jednego...ale moze
      nie napisze tego....
      • adsa_21 Re: Czego w życiu żałujecie,a z czego jesteście d 07.02.07, 11:33
        szczesciarasmile
        u mnie bylo tak; slub, dziecko, praca, studia. kompletny misz masz, na
        szczescie powoli na prosta wychodzesmile
    • edorka1 Re: Czego w życiu żałujecie,a z czego jesteście d 07.02.07, 10:21
      Żałuję, że wróciłam do Polski. Czasem bardziej, czasem mniej ale jednak. Żałuję, że zabrakło mi wyobraźni, żeby choć przeczuć to jak tutaj może być. Żałuję, bo życie tutaj jest pozbawione tej witalności i radości jaką powinno mieć - i nawet jesli stanę na głowie, to wbrew powszechnej mentalnosci trudno coś zrobić.
      Dumna jestem z tego, że mimo wszystko jakoś tu trwam i daję sobie z tą rzeczywistością radę smile)).
    • etiennette Re: Czego w życiu żałujecie,a z czego jesteście d 07.02.07, 10:25
      żałuję pewnych rzeczy,pewne wybryki wieku dojrzewania nie powinny miec miejsca.
      Dumna jestem z tego, że w porę przejrzałam na oczy...Dumna jestem z tego, że
      mam fajną rodzinkę, męża i corkę, z bycia żoną i matką.
      • kas2 Re: Czego w życiu żałujecie,a z czego jesteście d 07.02.07, 10:28

• renia1807 Re: Czego w życiu żałujecie,a z czego jesteście d 07.02.07, 10:32
      Czego żałuję? tego, że kilkanaście lat temu miałam możliwość wyjechania do
      pracy do Niemiec razem z kuzunką. Ona wyjechała i ma teraz 3 restauracje a ja
      mam gówn.o, bo żal mi było zostawić państwowej posadki, którą i tak straciłam
      po urodzeniu pierwszego dziecka.
      Z czego jestem dumna? z tego,że dokonałam właściwego wyboru męża będąc w
      bardzo młodym wieku, i oczywiście z tego, że dałam życie moim dzieciom.
    • kamkuba1 Re: Czego w życiu żałujecie,a z czego jesteście d 07.02.07, 10:47
      ja zaluje ze sracilam dziewictwo z takim palantem a nie z mezem a dumna jestem
      z synka
      fotoforum.gazeta.pl/5,2,kamkuba1.html
      • jarzebina_cz Re: Czego w życiu żałujecie,a z czego jesteście d 07.02.07, 11:32
        Żałuje bardzo wielu rzeczy, m.in. decyzji o wyborze studiów, przeprowadzce do
        miasta, w którymi aktualnie mieszkam. Powodów do dumy brak...
      • ibulka Re: kamkuba 11.02.07, 19:36
        Cudowny dzidziuś :o)

Będzie laski wyrywał jak nic.! =)
    • adsa_21 Re: Czego w życiu żałujecie,a z czego jesteście d 07.02.07, 11:29
      zaluje ze w wieku 19 lat wyszlam za maz. byla to fatalna decyzje, bylam mloda,
      glupia.
      nie zaluje, ze mam dziecko - przeciwnie, to najwieksze szczescie jakie moglo
      mnie spotkacsmile
    • agnieszkamodras Re: Czego w życiu żałujecie,a z czego jesteście d 07.02.07, 11:30
      Żałuję 2,5 roku spędzonych z pewnym nieuleczalnym doopkiem i tego, że tak późno
      zaczęłam się uczyć jeździć na nartach. A jestem dumna z nas i Antka i z tego,
      że dobrze wybrałam studia.
    • emwu55 Re: Czego w życiu żałujecie,a z czego jesteście d 07.02.07, 13:57
      Załuję fatalnego małżeństwa z gołodupcem, którego nie mam tyle odwagi i upory i
      harakteru, abu kopnąć go w ty..ek, żałuję, że nie mam wyższego wykształcenia,
      żałuję, że wyprowadziłam się z rodzinnego miasta . A wogóle to żal mi samej
      siebie, buuuuu
    • gorzkasweetie Re: Czego w życiu żałujecie,a z czego jesteście d 07.02.07, 14:53
      Żałuję, że zafundowałam sobie ponad 2 lata grobowej rozpaczy i ciężkiej
      depresji po nieudanym krótkim małżeństwie z draniem maminsynkiem. To głupio
      stracone chwile życia. Bezsensem jest tak po takim facecie rozpaczać, czemu sie
      za siebie szybciej nie wzięłam, teraz nie wiem.
      Żałuję że studia po szkole wybrała mi mama. Strasznie byłam bezwolna wtedy. I
      żałuje że takim nerwusem jestem.

Jestem dumna z mojego dziecka, z tego że udało się mojemu ciału przezyć
      koszmarną operację wink i ze zdania za kolejnym razem prawka pękam z dumysmileI
      dumna jestem że mój wredny charakterek coraz lepiej opanowuję smile

pozdrawiam serdecznie

ps. małe wyjasnienie - nie jestem tu taka świeża, jak się wydaje, kiedyś trochę
      pisałam, ale pod nickiem innym, jednak zbyt oczywisty dla mojego męza był i
      podglądał skubany, musiałam zmienić smile
      • zuzanna56 Re: Czego w życiu żałujecie,a z czego jesteście d 07.02.07, 15:48
        Niczego nie żałuję. Dumna jestem z siebie że skończyłam wymarzone studia. I z
        tego że mam fajne i mądre dzieci.
        • joasiiik25 Re: Czego w życiu żałujecie,a z czego jesteście d 07.02.07, 15:56
          Zaluje kilku moich decyzji, ktore w pozniejszym czasie okazaly sie wazne dla
          mojego zycia osobistego.
          Zaluje,ze nie kazde marzenie sie spelnia...ale takie jest zycie
          dumna jestem z syna
          • hannabartek Re: Czego w życiu żałujecie,a z czego jesteście d 08.02.07, 08:50
            Żałuję, że x lat temu dałam się tak omotać w mega toksycznym związku - na
            szczęście w miarę szybko "uciekłam", choć nie było łatwo (gdzie ja miałam oczy
            i rozum ?!)
            Z czego jestem dumna? Z tego, że postawiłam na swoim w pewnej zasadniczej dla
            mnie kwestii życiowej, choć gromy się sypały - i nie żałuję smile!
            • polla10 Re: Czego w życiu żałujecie,a z czego jesteście d 08.02.07, 09:14
              zaluje ze mlodo wyszlam za maz lat 19 mimo ze meza mam super i go kocham.
              zaluje ze jeszcze siedze w domu z trzyletnim dzieckiem a nie pracuje. a
              najwiekszym suksecem bylo to ze skonczylam studia bez zadnej poprawki choc do
              nauki ciezko mnie bylo nakłonic.
    • aluc Re: Czego w życiu żałujecie,a z czego jesteście d 08.02.07, 09:33
      jestem dumna, że schudłam 12 kilo, co osiągnęłąm dietą oraz ćwiczeniami
      żałuję, że nie przyłożyłam się bardziej, bo schudłabym 15

PS. mówię o ostatnich paru miesiącach, o całym życiu w życiu i nikomu nie
      powiem, chyba że na łożu śmierci i to tylko i wyłącznie jakiemuś księdzu na
      skraju grobu
      • dagmama Re: Czego w życiu żałujecie,a z czego jesteście d 08.02.07, 15:07
        Jestem dumna z synka, żałuję przemijającej urody.
    • mama_kasi_ha Re: Czego w życiu żałujecie,a z czego jesteście d 11.02.07, 19:20
      Jestem strasznie dumna, ze mam takiego meza- to byl swietny wybor- los na
      loterii wink. Nietrafiona decyzja to studia medyczne, teraz wybralabym prawo,
      bardziej sie przydaje w zyciu, albo cos z zarzadzania biznesem. Na pewno nie
      byloby takie wykanczajace jak st.med.
      A tak w ogole to zaluje mnostwa rzeczy, ale o niektorych wole nie pisac wink.
      Jak ktos studiowal na AM to bedzie wiedzial. Zaluje tez ze w ciazy dalam w
      siebie wpychac hormony i przytylam 30 kg!!! Teraz, po prawie 2 latach od porodu
      waze prawie tyle co przed ciaza, czyli niecale 60 kg,ale to byl ciezki i
      niezdrowy bagaz. Zaluje, ze kiedys zaczelam palic i teraz zostaly mi 2 fajki
      dziennie- wieczorem. Glupio, ale...
      Zawsze zaluje jak nawrzeszcze na meza i coreczke, ale taka mam nature, choc na
      Kasie krzycze niewiele jak na mnie wink). Przy okazji, zaluje, ze ciagle
      odkladam joge i medytacje na pozniej i mam wiecznego nerwa. ZAaluje, ze nie mam
      spokojnej natury wink.
      Z perspektywy czasu, zaluje, ze czasem nie sluchalam mamusi i tatusia wink
      Dumna jestem z ... calej reszty. Z checi zycia, wielkiej pasji, zapalu,
      energii, zdrowka, a najbardziej z cudownej Coreczki smile. No i jeszcze z tego.,
      ze mimo pracoholizmu w przeszlosci poswiecilam cale dwa lata Kasi. Mogla wrocic
      do pracy lub nie. Wybralam corke, kariera na bok.
      Ah!
      • l.e.a Re: Czego w życiu żałujecie,a z czego jesteście d 11.02.07, 20:21
        żałuję,że wyjechałam ze swojego ojczystgo kraju, wrócić tam będzie trudne...
        jest jeszcze coś ale tak bardzo boli, że nie jestem w stanie o tym pisać....

dumna jestem z całej reszty smile
        • walczakowa3 Re: Czego w życiu żałujecie,a z czego jesteście d 11.02.07, 20:34
          Żałuje: wyboru kierunku studiów, toksycznego związku w "latach młodości",
          porzucenia trenowania pływania i tego że nie zdązyłam powiedziec mojej Mamie
          jak bardzo ja kocham!!!

Jestem dumna ze: wspaniałego męza, slicznej, zdrowej córy,bycia konsekwentną
          oraz tego że mimo braku najbliższej rodziny(dzieli nas 400km) daje sobie rade i
          to całkiem niezlesmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka