Dodaj do ulubionych

Nie mam ochoty na sex

15.02.07, 23:35
Nie wiem co robić. Jestem już 8 mc. po porodzie. Karmie piersią, nie miałam
jeszcze miesiaczki, może to jest przyczyna? A tymczasem mój facet się buntuje
i ma pretensje. Drogie mamy a jak Wy miałyście. Może jest ze mną coś nie tak.
Obserwuj wątek
    • fergie1975 Re: Nie mam ochoty na sex 16.02.07, 00:17
      to zapewne wina hormonów, proponuje sie jednak przełamać i spełnić obowiązki
      małżeńskie, chyba po tylu miesiacach ma prawo miec pretensje ? Ilez można być
      wyrozumialym, zeby nie poszedł gdzies na bok ..... no chyba ze juz nic do niego
      czujesz ..
      • lola211 Re: Nie mam ochoty na sex 16.02.07, 10:24
        Ilez można być
        > wyrozumialym, zeby nie poszedł gdzies na bok .....

Duzo dłuzej niz te 8 mies., jesli oczywiscie mamy do czynienia z FACETEM , a
        nie jego marna namiastka.
        • fergie1975 Re: Nie mam ochoty na sex 16.02.07, 18:21
          tak smile w sumie sie zgadzam, ale ja bym nie ryzykowała hihihi
      • makurokurosek Re: Nie mam ochoty na sex 17.02.07, 00:35
        zarąbista rada, seks to nie obowiązek i nie powinno się go tak traktować, szkoda
        mi ciebie.
        Dla autorki postu. Ja również tak miałam,mała ma 20 miesięcy a mój potencjał
        cały czas nie powrócił do normy , lekarz zalecił mi zmienić pigułki. Zobaczymy
        jak będzie po nich . Proponuję wybrać się do lekarza bo to wina hormonów.
        • fergie1975 Re: Nie mam ochoty na sex 17.02.07, 21:09
          a mi szkoda ciebie i twojego faceta, no cóż smile
    • bj32 Re: Nie mam ochoty na sex 16.02.07, 00:43
      Może nie tylko hormony. Może i zmęczenie, i instynkt macierzyński rozbudzony
      wielce. Ale faktycznie mężowi się nie dziwię. Ja co prawda miałam ochotkę
      wcześniej, ale to sprawa indywidualna. Niemniej daj się może namówić, a nuż Ci
      się spodobasmile))
      • alex05012000 Re: Nie mam ochoty na sex 16.02.07, 10:04
        nooo, ja tam nie mogłam sie doczekać przepisowych 6 tygodni abstynencji po
        porodzie...wiec nic nie doradzę...
    • palolinkaa Re: Nie mam ochoty na sex 16.02.07, 10:16
      no ja mysle ze psaowalabys do mojego meza bo on tez nie maochoty na seks i
      zadko sie kochalismy-do czasu az przeprowadzilam z nim powazna rozmowe bo juz
      wyrobic nie moglam!!!Teraz jest jakby lepiej bo sie przelamal?? Nie wiem ale
      tez sprobuj!!
      Nie mozesz tak przetrzymywac swojego meza bo zorbi ci skok w bok!!!
      • dzika_zebra Re: Nie mam ochoty na sex 16.02.07, 11:45
        Ja też tak miałam. W ogole nie miałam ochoty, a jeszcze na dodatek bałam się
        bardzie niż przed pierwszym razem. podczas porodu byłam mocno poszarpana,
        założyli mi dużo szwów. Przełamałam się dopiero po roku. miałam duży problem z
        nawilżeniem. Miałam duże obawy co do tego czy mogę tak zostawić męża bez seksu,
        ale na szczęście oboje lubimy seks oralny, petting i radziliśmy sobie w ten
        sposób. Mąż był wyrozumiały i nie nalegał na pełny stosunek, zresztą
        rozmawialiśmy o tym otwarcie. Na słabe nawilżenie pomagał potem żel Feminum
        (bardzo polecam). Pełne zainetresowanie seksem z mojej strony wróciło wraz z
        owulacją, kiedy skończyłam karmić piersią. Pewnie większość dziewczyn ma tak,
        że w czasie płodnych dni ma największą ochotę.
        Pogadaj z mężem, powiedz mu o swoich obawach. Razem prędzej coś wymyślicie.
        • izulka83 Re: Nie mam ochoty na sex 16.02.07, 12:01
          Ja z mężem nie kochałam się przez całą ciążę bo kompletnie nie miałam ochoty.
          Natomiast po porodzie nie mogłam się doczekać. Pierwsza próba była po 3
          miesiącach. Trochę bolało bo rana jeszcze nie wygojona do końca. Ale powoli i
          delikatnie i da radę. Po tylu miesiącach bez seksu to można się odzwyczaić.
          Spróbuj , jak w trakcie będziesz czuła że nadal nie chcesz i nie jesteś gotowa
          to może pomóc tylko szczera rozmowa.
          Ale ja na twoim miejscu nie zmuszałabym się tylko dlatego że on chce, wymuszony
          sex jest okropny
          • bj32 Re: Nie mam ochoty na sex 16.02.07, 23:06
            > Ja z mężem nie kochałam się przez całą ciążę
            A z kim?wink
            • mandziola Re: Nie mam ochoty na sex 16.02.07, 23:11
              Pewnie z Tobąsmile) Pani Czepialskasmile
              • martyna2001 Re: Nie mam ochoty na sex 17.02.07, 11:19
                Ja niestety też nie mam. Najgorzej się zmobilizować potem jest super. Mam jednak straszne opory przed normalnym stosunkiem, bardzo nie chcę zajść w ciążę. Uprawiamy różne inne formy miłości, ale to nie to samo. Boję się,że przytyję stosując antykoncepcję hormonalną, spirala mnie nie przekonuje i nie ufam prezerwatywie. Pewnie będę musiała znów brać hormony bo innej opcji nie ma a one w większości zmniejszają chęć na seks.I koło się zamyka. Wiem,że seksu nie można traktować jako obowiązek, ale mąż ma prawo po pół roku czuć się odrzucony.
              • bj32 Re: Mandziola 18.02.07, 10:11
                E tam. Phihotać żartobliwie i nieszkodliwie nie można? Ja nie ze złośliwości
                tylko dla drakiwink
    • n20062006 Re: Nie mam ochoty na sex 18.02.07, 02:23
      Kochane mamuśki
      Po przeczytaniu waszych opini postanowiłam się przełamać i spędziliśmy
      fantastyczny wieczór z seksikiem. Było miło i nawet udało nam sie szczerze
      porozmawiać o hormonach. Dzieki za pomoc
      Po przemyśleniach myślę że przyczyna tkwiła również w tym że po urodzeniu
      dziecka poczułam sie jak kura domowa. Wcześniej prowadziłam inne życie( studia
      na dwóch kierunkach, praca) a tu nagle zastój, poczułam się nie atrakcyjna.
      Jest mi ciężko siedzieć w domu i nie rozwijać sie.
      Narazie był seksik i jest nie żle, zobaczymy jak moja psychika bedzie dawała
      sobie rade dalej.

• bj32 Re: Nie mam ochoty na sex 18.02.07, 10:12
        No to super! Gratulujęsmile))
      • mamastasia Re: Nie mam ochoty na sex 18.02.07, 10:59
        Pisałaś, że bierzesz pigułki - one też mogę być winne spadku libido. Ja,
        niestety, tak reaguję na każde, które wypróbowałam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka