Dodaj do ulubionych

antykoncepcja dla facetów?

06.05.03, 21:40
Dziewczyny-ponieważ mam już trójkę dzieci (7l,5l i 2,5m) to antykoncepcja
jest sprawą b.ważną.Tabletkami nie mam ochoty się truć, spirala-nie ma mowy,
itd,itp najlepsze są prezerwatywy. A mój mąż cały czas w ostatniej chwili
stwierdza,że jeszcze dziś będzie uważał.Albo się pyta jak JA zamierzam się
zabezpieczyć. Mądrale ci nasi mężusie! My się trujemy ,kaleczymy a oni co?
Proponuję żebyśmy zrobiły wśród swoich facetów sondę: Każda niech powie:
"Kochanie ,w internecie przeczytałam, że wprowadzają na polski rynek
zastrzyki hormonalne dla mężczyzn.Jeden zastrzyk w miesiącu i pełna
antykoncepcja. A skutki uboczne taki jak doustne tabletki dla kobiet".
Zresztą pofantazjujcie. Jestem bardzo ciekawa co na to nasi faceci.
Idę przetestować mojego. Czuję ,że to będzie ciekawe doświadczenie.
Kasiajan
Obserwuj wątek
    • p_swiat Re: antykoncepcja dla facetów? 11.05.03, 21:25
      Witamsmile no tak masz rację.
      Niestety to My zawsze musimy o wszystkim myśleć. Akurat ja mam problem bo nie
      mogę brać tabletek karmię piersią, a tabletki próbowałam i nie moge źle
      toleruję a mój mąż wcale się nie martwi, a ja potwornie się boję kolejnej
      ciąży ( nie planuje tak szybko następnego dziecka)
      Przetestuje ten temat na moim mężu i podzielę się z Tobą uwagamismile
      Pozdrawiam
    • adzia_a Re: antykoncepcja dla facetów? 12.05.03, 09:15
      Nie no, nie uogólniajmy - to że jeden facet tak ma, nie znaczy, że inny też
      musi, a tak wyczytałam z Waszych postów (to my musimy, a oni nie).

U mnie akurat 1:1 - mąż odmówiłby, podobnie jak jest przeciwny braniu tabletek
      przeze mnie (chociaż po urodzeniu i wykarmieniu dzidziusia chyba spróbuję
      hormonalnie podejść moje problemy z cerą, bo już innego wyjścia nie widzę). My
      akurat oboje podchodzin=my z dużą rezerwą nawet do środków przeciwbólowych wink)
    • kasiajan Re: antykoncepcja dla facetów? 12.05.03, 11:20
      No więc mój mąż w pierwsej chwili powiedział, że nigdy w życiu,on jest ze wsi
      (rzeczywiście jest) i jego uczyli,że to babska rzecz.I jakie są sposoby
      (do tej pory stosowaliśmy metody naturalne-termiczno-objawową i wszystkie ciąże
      były zaplanowane więc nigdy się nie martwił o antykoncepcję). Wytłumaczyłam
      jakie i jakie są działania uboczne np.po tabletkach,na to mój mąż, że na pewno
      po tych zastrzykach dostanie raka prostaty!!!smile)))
      Po dwóch dniach oświadczył, że zgadza się na zastrzyki-tylko żeby się nikt nie
      dowiedział,że się "ubezpłodnił". Powiedział, że dałby sobie ew.podciąć
      nasieniowody( a tu mnie zaskoczył-mile-bo to chyba znaczy,że nie chce rozsiewać
      swoich genów do innych gniazdek)wink
      Oczywiście wszystkie te rozmowy przebiegały w atmosferze zrozumieniasmile
      Pozdrowienia
      kasiajan
      • wieczna-gosia Re: antykoncepcja dla facetów? 12.05.03, 13:27
        Moj tak jak adzi jest raczej przeciwny tabletkom i zostawia te sprawy w moich
        rekach bo to w koncu moj organizm.
        Ale powiedzial ze jesli taka tabletka sie pojawi- jest w stanie wziac to pod
        uwage, tak samo zreszta jak gdy stosowalismy antykoncepcje naturalna- jesli
        bardzo mielismy ochote a ja wiedzialam ze nie mozemy- uzywalismy gumki plus
        cos tam plemnikobojczego wink)
      • tinker Re: antykoncepcja dla facetów? 13.05.03, 07:44
        Jestem mama trojki chlopcow. Po narodzinach naszego trzeciego bobaska w
        pazdzierniku , zdecydowalismy,ze liczba 3 nam wystarczy. Napewno nie chcemy
        wiecej potomstwa. Postanowilismy, ze maz podda sie pietnastominutowemu
        zabiegowi wasektomii.Maz na poczatku troche mamrotal ,ze nie ma na to
        ochoty.Ale po malej sondzie wsrod znajomych kolegow okazalo sie ze 90% z nich
        juz jest po tym zabiegu.Wynik sondy spowodowal ,ze maz bez wiekszych obaw
        poddal sie "ciachnieciu" wink.Dodam, ze mieszkam w Kanadzie i od kilku lat jest
        to najpopularniejsza metoda w moim rejonie antykoncepcji dla rodzin, ktore nie
        planuja juz wiecej dzieci.
        Metoda super. Nikt sie nie truje hormonami i chemia, sex przebiega w totalnie
        zrelaksowanej, bezgumowej atmosferze. A i ja nie musialam sie poddac o wiele
        bardziej skomplikowanej procedurze podwiazywania jajnikow.
        Polecam tym wszystkim, ktorzy zakonczyli juz proces rozbudowywania rodziny.
        Ciao

• kasiajan Re: antykoncepcja dla facetów? 13.05.03, 16:25
          przypuszczam że za kilka lat u nas też to będzie normalne ale w tej chwili...
          jakoś strasznie to brzmi.choć sex bez żadnego strachu,uważania i czekania
          na okres- to byłoby piękne!!!
          czy to jest odwracalne?czy w Polsce się to robi? czy można w razie czego
          zamrozić trochę nasionek? dlaczego my się trujemy jak to takie proste?
          kasiajan
          • ewunia_uk Re: antykoncepcja dla facetów? 13.05.03, 19:44
            kasiajan napisała:

> czy to jest odwracalne?czy w Polsce się to robi? czy można w razie czego
            > zamrozić trochę nasionek? dlaczego my się trujemy jak to takie proste?
            > kasiajan

W Anglii, podobnie jak w Kanadzie, i wielu innych krajach tzw. Zachodu
            wasektomia (czyli przeciecie meskich jajowodow) jest chyba najpopularniejsza
            forma antykoncepcji dla par, ktore juz zakonczyly dzialalnosc rozrodzcza wink
            Czyli maja kilka dzieciaczkow "i chwacit".

W Anglii ten zabieg mozna zrobic w ramach panstwowej sluzby zdrowia. Z malymi
            wyjatkami jest odwracalny, a wiele osob dodatkowo zamraza plemniki, tak jak
            mowisz.

W Polsce natomiast jest to zabieg karalny, bodajze nawet wiezieniem surprised Tak
            jakby nie bylo innych lepszych przestepstw do zaprzatania glowy organom
            ustawodawczym i scigania wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka