zuzia3331 05.04.07, 22:16 Niektórzy sądzą że są atrakcyjni aż do śmierci)) images20.fotosik.pl/178/600fb2b67741c74fmed.jpg Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sir.vimes Masz z tym jakiś problem? 05.04.07, 22:18 Zazdrościsz czy tylko lubisz wyśmiewać się z ludzi? Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia3331 Re: Masz z tym jakiś problem? 05.04.07, 22:38 Raczej to pierwsze,zazdroszczę odwagi...... Odpowiedz Link Zgłoś
sir.vimes Re: Masz z tym jakiś problem? 05.04.07, 22:50 Uważasz, że wszyscy powinni być idealni? Lub, że tylko idealni mogą korzystać np. z plaży? Co zrobisz, jeżeli zbrzydniesz/bardzo utyjesz/ bardzo schudniesz/ zestarzejesz się itp - nie będziesz chodzić na basen , plażę itp? Kupisz sobie burkę? Odpowiedz Link Zgłoś
sir.vimes Re: Masz z tym jakiś problem? 05.04.07, 22:51 Poza tym nie każdy czuje się jedynie dupeczką. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia3331 Re: Masz z tym jakiś problem? 05.04.07, 23:05 Po pierwsze jeżeli zbrzydnę, utyję ,lub schudnę,na basen chodzić nie będę bo niestety z pływaniem u mnie kiepsko,a po drugie trochę dobrego smaku by się tej pani przydało,a po trzecie to są też stroje jednoczęściowe w którym by na pewno lepiej wyglądała. A tak apropo to czemu się tak gorączkujesz,może to Tobie pan fotograf z ukrycia fotkę zrobił. Odpowiedz Link Zgłoś
janka007 Re: Masz z tym jakiś problem? 06.04.07, 09:23 Powiem ci, czemu sie z vimes tak gorączkujemy. Bo mamy po 97 lat i wyglądamy tak samo jak ta pani. Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Masz z tym jakiś problem? 06.04.07, 09:33 zuzia3331 napisała: > Po pierwsze jeżeli zbrzydnę, utyję ,lub schudnę,na basen chodzić nie będę bo > niestety z pływaniem u mnie kiepsko,a po drugie trochę dobrego smaku by się tej > pani przydało,a po trzecie to są też stroje jednoczęściowe w którym by na pewno > lepiej wyglądała. po pierwsze wolno chodzic na basen w celach rekreacyjnych a nie tylko demonstrowac dupe po drugie samokrytycyzm nie jest cecha potrzebna i pozadaną, a w twoim rozumieniu chodzi o kompleksy zapewne po trzecie, ona nie musi o tym wiedzic, nie kazdy ogląda trini i suzane ;P Odpowiedz Link Zgłoś
monikaj102 Re: Masz z tym jakiś problem? 06.04.07, 10:16 Ja chodzę na basen po to żeby popływać,a przy okazji po to żeby demonstrować Dupę. Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Masz z tym jakiś problem? 06.04.07, 10:18 monikaj102 napisała: > Ja chodzę na basen po to żeby popływać,a przy okazji po to żeby demonstrować Du > pę. ale to tak zawsze czy tylko w okresie rui? Odpowiedz Link Zgłoś
janka007 Re: Dupeczka w bikini !!! 05.04.07, 22:22 Kostium kąpielowy służy do kąpieli i plażowania, a nie do eksponowania specjalnie spreparowanej zgrabnej pupy. Odpowiedz Link Zgłoś
synek28 Re: Dupeczka w bikini !!! 05.04.07, 22:53 obrzydlistwo! są pewne granice przyzwoitości a dobrego smaku a to do tych kategorii sie nie zalicza. A co do kostiumu kapielowego to są różne i ten napewno tej pani nie sprzyja. Odpowiedz Link Zgłoś
oxygen100 Re: Dupeczka w bikini !!! 06.04.07, 07:36 gruba przesada. Kiedys widzialam na plazy goscia kolo 60-tki w stringach. Mocno niesmaczne. Odpowiedz Link Zgłoś
wobbler Re: Dupeczka w bikini !!! 06.04.07, 07:48 Łee nooo...Dej pokój kobieto!Skutecznie obrzydzilaś mi poranek. Trzeba miec odrobine samokrytycyzmu.No i kupic sobie lustro zamiast takiego stroju. Odpowiedz Link Zgłoś
oxygen100 Re: Dupeczka w bikini !!! 06.04.07, 09:43 lub zainwestowac w dobrego chirurga. Teraz mozliwe sa takie tricki ze sie tluszcz odsysa z jednego miejsca i wpuszcza w drugie ktore wlasnie bylo sflaczalo Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Dupeczka w bikini !!! 06.04.07, 09:44 oxygen100 napisała: > lub zainwestowac w dobrego chirurga. Teraz mozliwe sa takie tricki ze sie > tluszcz odsysa z jednego miejsca i wpuszcza w drugie ktore wlasnie bylo > sflaczalo ale takie dupsko musi mocno bolec chyba z obcym tluszczem? Odpowiedz Link Zgłoś
karmazynowa_dama Re: Dupeczka w bikini !!! 06.04.07, 09:58 tak się zastanawiam cop jest bardziej obrzydliwe i niesmaczne: babcia w bikini czy puszczenie jej fotki na forum z podpisem "dupeczka w bikini"? hmmm... jednak obstawiam za tym drugim, wstydź się autorko tego posta wstydź! A fee z takimi "życzliwymi"! Odpowiedz Link Zgłoś
monikaj102 Re: Dupeczka w bikini !!! 06.04.07, 10:12 Nie przesadzaj kobieto,jaki wstyd nie takie zdjęcia na forum widziałam,a ta babcia wygląda w tych majteczkach jak....szkoda gadać,przełknąć kanapki nie mogę,fuj. Odpowiedz Link Zgłoś
karmazynowa_dama Re: Dupeczka w bikini !!! 06.04.07, 10:17 "szkoda gadać,przełknąć kanapki nie mogę,fuj." czyli rozumiem potrzebne to zdjęcie ci do szczęścia było że hoho. No cóż, dla mnie wstydem jest nazywanie starszej kobiety "dupeczką w bikini", ale to moje zdanie, które mam prawo wyrazić, czy ci sie to podoba czy nie Odpowiedz Link Zgłoś
sir.vimes Re: Dupeczka w bikini !!! 06.04.07, 10:24 Może ty dla kogoś tez wyglądasz obrzydliwie? Ludzie to nie wazony - nie są do podziwiania. Odpowiedz Link Zgłoś
betticzka Re: Dupeczka w bikini !!! 06.04.07, 10:19 Jestem zdania,że w pewnym wieku małe okrągłości są wskazane i oczywiści wszystko musi być dostosowane do wieku np. bikini Odpowiedz Link Zgłoś
roxanna1336 Re: Dupeczka w bikini !!! 06.04.07, 11:12 Mi sie wydaje ,że to osoba chora na anoreksjie , a nie starsza kobieta , zwrócie uwage na dłonie , wyglądają na dłonie młodej dziewczyny . A skąd pochodzi ta fotka ? Odpowiedz Link Zgłoś
sir.vimes Re: Dupeczka w bikini !!! 06.04.07, 11:14 Też możliwe. Tak czy inaczej nie ma powodu do śmiechu i do sprowadzania tej pani (i każdej innej) jedynie do roli pięknej/brzydkiej dupki. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Dupeczka w bikini !!! 06.04.07, 11:46 Proszszsz... jest jeszcze coś takiego jak gust, estetyka, samokrytycyzm, dobór stroju do figury. Odpowiedz Link Zgłoś
s.q.u.o.n.k Re: Dupeczka w bikini !!! 06.04.07, 12:13 nie rozumiem, dlaczego wygląd tej, czy (jakiejkolwiek) pani miałby zależeć od Twojego (czy kogokolwiek) poczucia estetyki. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Dupeczka w bikini !!! 06.04.07, 12:19 Jasne, że nie mam prawa narzucać ludziom jak mają się ubierać ale odczucia to prywatna sprawa i pokomentować na forum wolno. Czego nie rozumiesz? Skrajne bikini na tak zniszczonym/starym ciele nie wzbudza podziwu tylko raczej politowanie. Podobnie jak mikrogacie na panu z ciążą spożywczą czy mocno obcisłe ciuchy na otyłej osobie bez względu na płeć. Odpowiedz Link Zgłoś
s.q.u.o.n.k Re: Dupeczka w bikini !!! 06.04.07, 12:23 rozumiem politowanie, jeżeli taki ktoś chciałby zrobić karierę modela. ale na plaży, ulicy - nie rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Dupeczka w bikini !!! 06.04.07, 12:30 Generalnie to problem tej pani, że się ośmiesza. Strój powinien być stosowny do okazji, wieku, figury, miejsca w którym jesteśmy. Osobnik bez koszulki w środkach komunikacji miejskiej czy na ulicy popełnia duży nietakt, podobnie jak ktoś w mini szortach w kościele/meczecie/synagodze. IMO ubierając się powinniśmy jakoś brać pod uwagę odczucia estetyczne innych ludzi i nie narażać ich na widoki bardzo nieprzyjemne. Zwłaszcza, że tu pani mogła spokojnie założyć kostium jednoczęściowy i np. pareo. Odpowiedz Link Zgłoś
dagmama Re: Dupeczka w bikini !!! 06.04.07, 12:33 Autorka wątku sugerowała, że to starsza osoba, a ja jkoś nie jestem pewna. Te włosy mogą być blond? To ktoś chory na anoreksję. A wówczas w ogóle nie zdaje sobie z tego jak wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
dagmama Re: Dupeczka w bikini !!! 06.04.07, 12:34 > A wówczas w ogóle nie zdaje sobie z tego jak wygląda Nie zdaje sobie sprawy z tego, jak wygląda... Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Dupeczka w bikini !!! 06.04.07, 12:36 No to ktoś powinien ją za rękę zaprowadzić do szpitala na oddział zamknięty i zmusić do leczenia. W sumie wiem, że istnieją zaburzenia łaknienia ale kompletnie ich nie rozumiem... Odpowiedz Link Zgłoś
sir.vimes Ja rozumiem bo miałam 06.04.07, 12:45 Jeżeli to jest babka z anoreksja to pewnie sądzi, że ma tyłek jak szafa. Odpowiedz Link Zgłoś
sir.vimes Triss, mocno przeginasz 06.04.07, 12:44 Ludzie nie są TYLKO dla innych ludzi. Ona nie była w autobusie tylko na PLAŻY. Chce brzydki tyłek opalać - niech opala, bo po to jest plaża. Nie musi się pareo ani kocem ani niczym zakrywać. I moim zdaniem się nie ośmiesza - zrobiono i umieszczono jej zdjęcie w necie , pewnie bez jej zgody i wiedzy. Gdyby wpuściła sama swoje zdjęcia na jakiś portal prezentowania wdzięków (są takie, gdzie możesz wpuścić swoją fotkę i wystawić się na oceny użytkowników) - to tak, wtedy by się ośmieszyła. Ale IMHO ośmieszają się przede wszystkim ludzie traktujący siebie i innych jak towary - dekoracyjne lub nie. A to co piszesz o szortach i golasach w mieście - to troszkę co innego i oczywiście w tych punktach masz 1000% racji Odpowiedz Link Zgłoś
sir.vimes Re: Dupeczka w bikini !!! 06.04.07, 12:38 Triss, my też będziemy kiedyś stare albo chore... Ja gołego tyłka raczej nie opalam publicznie - ale uważam, że wszystko jest dla ludzi. Także dla brzydkich, starych, chorych , trędowatych i jakich tam jeszcze. A pożądać wszystkich nie muszę czy na ich widok mdleć z zachwytu. Odpowiedz Link Zgłoś
s.q.u.o.n.k Re: Dupeczka w bikini !!! 06.04.07, 12:42 otóż to. dlaczego odmawiać tej pani opalenia brzucha i pupy, jeżeli ma na to ochotę? ja sama się nie rozbieram na plaży, bo wiem, że mój rozmiar 42 daje po oczach paniom takim jak Triss. uważam jednak, że takie uprzedmiatawiające człowieka traktowanie jest nie w pożądku. w imię czego? estetyki? Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Dupeczka w bikini !!! 06.04.07, 12:44 Sorry, chcesz mi wmówić, że coś takiego jak odczucia estetyczne nie istnieją? I że nie ma sensu przejmować się odczuciami innych? W takim razie można też publicznie bekać, puszczać wiatry, drapać się po kroczu, zmieniać tampon/pieluchę przy ludziach, to takie naturalne. Opalanie, plaża - jak najbardziej ale TAKI kostium kąpielowy jest dla kobiet o perfekcyjnym ciele. Mini jest dla kobiet o zgrabnych nogach, zamaszyste płaszcze dla wysokich a spódnice ołówkowe czy spodnie cygaretki dla tych z ładną talią. Nie mam schizy na punkcie własnego wyglądu, chrzanię zmiany związane z wiekiem ale mając lat 50 nie założę tych samych rzeczy co mając lat 18. Odpowiedz Link Zgłoś
sir.vimes Re: Dupeczka w bikini !!! 06.04.07, 12:47 No nie, być brzydkim to twoim zdaniem niekulturalne zachowanie???? Odpowiedz Link Zgłoś
rita75 Re: Dupeczka w bikini !!! 06.04.07, 12:49 > No nie, być brzydkim to twoim zdaniem niekulturalne zachowanie???? proponuję getta albo Madagaskar Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Dupeczka w bikini !!! 06.04.07, 12:54 Nienienie. Eksponowanie (podkreślam - eksponowanie) ewidentnych wad ciała uważam za robienie SOBIE krzywdy. Przede wszystkim sobie. Strojem można sobie dodać atutów albo wręcz przeciwnie, tu pani robi sobie kuku i na własne życzenie prowokuje komentarze. Odpowiedz Link Zgłoś
sir.vimes Re: Dupeczka w bikini !!! 06.04.07, 12:58 No bo ty zakładasz , że ona się ubrała w taki kostium by podrywać czy cuś a ja, że w celu opalenia tyłka. Człowiek nie musi chcieć ładnie wyglądać. Ja np. jak wieczorem jeżdżę na rolkach w wybitnie młodzieżowym stroju to serdecznie chrzanię wszelkie opinie na temat mojego wyglądu i nie zastanawiam się czy np ochraniacze ukrywają / podkreślają wady mojej figury. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Dupeczka w bikini !!! 06.04.07, 13:10 Jak chcę opalać tyłek to idę na solarium. Nic nie zakładam. Może ma tylko jeden kostium w szafie? Jakiś czas spędziłam w USA i sorry ale totalna bezobciachowość amerykańska mi nie odpowiada. Ludzie ważący po 200 kg w legginsach czy z gołymi brzuchami. Paw. Jedyny plus to taki, że każda kobieta o normalnej, bardziej europejskiej figurze jest obiektem adoracji.P Odpowiedz Link Zgłoś
s.q.u.o.n.k Re: Dupeczka w bikini !!! 06.04.07, 13:17 > Jedyny plus to taki, że każda kobieta o normalnej, bardziej europejskiej > figurze jest obiektem adoracji.P rzeczywiście. bycie adorowaną, jako szczyt marzeń. tu ja pawia puszczam, bo mi się już gadać odechciało. Odpowiedz Link Zgłoś
rita75 Re: Dupeczka w bikini !!! 06.04.07, 13:21 > rzeczywiście. bycie adorowaną, jako szczyt marzeń jak Emilia z " Nad Niemnem" Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Dupeczka w bikini !!! 06.04.07, 13:22 Nie widzisz emotikonu? Po prostu w USA kobiety noszące rozmiar 40-46 mogą poczuć się bardzo szczupłe i bosko zbudowane przez kontrast z chorobliwie otyłymi. Dla młodej dziewczyny taka wycieczka poglądowa to idealny sposób, żeby wyzbyć się jakichkolwiek kompleksów na punkcie swojego ciała. Odpowiedz Link Zgłoś
s.q.u.o.n.k Re: Dupeczka w bikini !!! 06.04.07, 13:25 > Dla młodej dziewczyny > taka wycieczka poglądowa to idealny sposób, żeby wyzbyć się jakichkolwiek > kompleksów na punkcie swojego ciała. a potem do Polszy wraca i ludziom się spawać chce na jej widok. Odpowiedz Link Zgłoś
s.q.u.o.n.k Re: Dupeczka w bikini !!! 06.04.07, 12:50 czy osoby brzydkie, z dysfunkcjami, z krzywymi nogami, z garbem mają mieć zakaz wejścia na publiczną plażę? czy mogą wejść, ale w czadorach? Odpowiedz Link Zgłoś
malila Re: Dupeczka w bikini !!! 06.04.07, 17:04 triss_merigold6 napisała: > że nie ma sensu przejmować się odczuciami innych? W takim razie można też > publicznie bekać, puszczać wiatry, drapać się po kroczu, zmieniać > tampon/pieluchę przy ludziach, to takie naturalne. Wydaje mi się, Triss, że nie zauważasz różnicy między zachowaniami niepożądanymi, ale takimi, od których wstrzymywanie się nie stanowi dla nikogo problemu i od których wstrzymać się powinni wszyscy bez względu na status, cash, wiek, wygląd i co tam jeszcze - od niepodporządkowywania się regułom segregującym ludzi na grupy według wyglądu dupeczki. Odpowiedz Link Zgłoś
rita75 wiecej tolerancji.... 06.04.07, 12:42 watek typu- miejsce akcji- zabita dechami wiocha , sklep GS bohaterowie- podpici- Zdzichu i Jozek - Zdzichuuu patrz- murzyyyyn!!!!!!!!!!TE murzyyyyn- umyj sie!!! --------------------- A co do tej pani -jak lubi to niech chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkas72 Re: wiecej tolerancji.... 06.04.07, 14:43 Nie jest to dla mnie zabawne zdjęcie.Kobieta wzbudza litość,zażenowanie.W odpowiednio dobranym kostiumie byłaby prawdopodobnie elegancką starszą panią.Ubrana w sposób drastycznie podkreślający zniszczone ciało,odpowiedni dla młodej,zgrabnej dziewczyny wygląda na uciekinierkę z psychiatryka. Odpowiedz Link Zgłoś
ma_dre Re: Dupeczka w bikini !!! 06.04.07, 15:12 no beeeeez przesady, wolno jej! Kogo ona szokuje, nie musi sie na nia gapic. Ona nie jest potworem!!! Starosc to nie choroba! No i kurenka, przeciez nie kandyduje do tytulu misski swiata! A co poniektorzy wrazliwcy : zobaczysz na ulicy czlowieka bez reki lub nogi a z kikutem to sie na niego wyrzygasz bo nieestetyczny??? U nas w pracy jest pani co ma pol twarzy zdeformowane jakims paskudztwem, to co, trzaby ja zwolnic, bo szokuje? Powinna darowac sobie wychodzenie z piwnicy? Juz was widze jak puszczacie jej pawia na dziendobry. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkas72 Re: Dupeczka w bikini !!! 06.04.07, 15:31 Czy nie rozumiesz,ze nie chodzi tu o jej starość ale o drastycznie na niej wyglądające wycięte majtki?Czy ci sie to podoba czy nie nie każdy strój każdemu pasuje a tutaj występuje zgrzyt wyjątkowo przykry. Odpowiedz Link Zgłoś
ma_dre Re: Dupeczka w bikini !!! 06.04.07, 15:55 no wybacz, moze niekumata jestem, albo zboczona (takie modne ostatnio w Polsce slowo) ale nie spadlam z krzesla, nie dostalam ataku drgawek ani tez nie orzygalam ekranu po obejrzeniu zdjecia. Jedyna reakcja to lekki usmiech, podziwiam te pania za odwage Uwazam ze nie ma sie na co oburzac. Troche luzu i dystansu ludziska ! Zyje we Francji i ciesze sie z tego, bo tutaj widok pani nie wzbudzilby nawet mrugniecia powieka, a w Polsce od razu skandal, polaczony z glosnym fukaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
ik_ecc Re: Dupeczka w bikini !!! 06.04.07, 15:59 Sadzac po reszcie ciala, pani cierpi na anoreksje. Moge sie oczywiscie mylic, ale znam 2 podobne przypadki. W tym wypadku mozna ewentualnie wspolczuc koszmarnej choroby. Odpowiedz Link Zgłoś
agnes123 Re: Dupeczka w bikini !!! 06.04.07, 18:01 Wybaczcie, ale dla mnie to przegięcie !!!! Ochyda ;/ Odpowiedz Link Zgłoś