Dodaj do ulubionych

Wasze pasje

11.04.07, 14:09
Mamy mają czas na pasje, hobby, dla siebie? Co robicie oprócz pracy i domem? I
czytaniem forum winkMi praca zajmuje tyle czasu, że ciężko jest jeszcze porobić
coś fajnego. Zostają książki
Obserwuj wątek
    • justi54 Re: Wasze pasje 11.04.07, 14:16
      Moją pasją są podróże. Od zawsze kiedy byłam młoda to były wypady z całą paczką
      po Polsce szlakiem festiwali rockowych. Potem kiedy otwarto granice wycieczki
      po Europie. Teraz wypady pod potrzeby i atrakcje dla dziecka.
      • ada_zie Re: Wasze pasje 11.04.07, 14:39
        Odchowałam dziecko i w końcu mam czas na spokojne czytanie. Czytam w zasadzie
        wszystko co mi wpadnie w ręce - nie jestem wybredna smile))
        Zastanowiłam się nad wypowiedzią justi54 - o podróżach - wyjazdów wakacyjnych
        nie traktuję jako pasji - chociaż niezwykle lubię. Dla mnie to wypoczynek, na
        który mocno zapracowałam. No ale ja nie jestem typem "turysty zwiedzacza" a
        raczej "leżakowca".
        • justyna9986 Re: Wasze pasje 11.04.07, 14:45
          Ja też bardzo lubie czytac,chociaż ostatnio
          mam na to mało czasu(syn 2 miesiące).Ale już
          zaczynam racac do czytania a pochłaniam dużo
          i różnego rodzju.Szukam strony www z tania
          ksiazką za 8 zł, to jakiś klub był jeśli ktos
          ma proszę o linksmile))
          • maniusza Re: Wasze pasje 11.04.07, 14:46
            obrazy (duże) qwykonywane haftem krzyzykowym. to moja pasja i namiętnośc.
            poświęcam jej praktycznie każdy wieczór - przy tym wypoczywam...
        • ania_kudlacik Re: Wasze pasje 11.04.07, 14:47
          no to ja uwielbiam czytać ksiażki,oraz różne prace artystyczne,szczegolnie jak
          mam zly dzień wtedy dla poprawienia humoru biore farby i tworzesmile
    • denea Re: Wasze pasje 11.04.07, 14:55
      No to ja nie będę oryginalna - uwielbiam czytać. Najchętniej spaczające
      thrillery, sensacje i kryminały, ale i inną książką nie pogardzę, zwłasza jak
      jest dobra.
      Mam po dwie karty w dwóch bibliotekach (czyli mogę wypożyczyć 16 książek na
      miesiąc) i regularnie się tam wybieram po "strawę". Kiedyś na weekend mi
      lektury brakło i cholerka, normalnie na głodzie byłam, więc myślę że to nałóg.
    • ik_ecc Re: Wasze pasje 11.04.07, 15:05
      Szkole psy (sobie, ludziom). Wzielam 10-tyg przerwe po urodzeniu sie dziecka.
      Teraz oczywiscie szkole mniej, ale szkole dalej.
      • l.e.a Re: Wasze pasje 11.04.07, 15:20
        śpiew, mamy zespół rockowo-bluesowy, ja śpiewam to jest coś co dodaje mi
        powera smile i muzyka !

rower, góry, etnologia - szczgólnie Zaolzie
        taniec ( teraz już niestety za mało czasu ) ale taniec kocham
        książki też ale ostatnio kurka mało czasu
      • l.e.a zapomniałam 11.04.07, 15:21
        bardzo lubię gotowac i piec i zaczynam to traktować jako pasję, uwielbiam to !
    • mama1dawidka wózki dziecięce 11.04.07, 15:44
      a ja mam troszeczkę dziwną pasje poprostu codziennie przeglądam na allegro wózki
      dzięcięce.... i muszę sie pochwalić nawet idąc ulica rozpoznaje typ model w
      przyszłości chciałabym cos robić związanego z wózkami pozdrawiam a może jest
      jeszcze jakaś mama co ma takie same upodobanie co ja?
      • dorcia72 Re: wózki dziecięce 11.04.07, 16:06
        mama1dawidka napisała:

> a ja mam troszeczkę dziwną pasje poprostu codziennie przeglądam na allegro
        wózki dzięcięce.... i muszę sie pochwalić nawet idąc ulica rozpoznaje typ model
        w
        > przyszłości chciałabym cos robić związanego z wózkami pozdrawiam a może jest
        > jeszcze jakaś mama co ma takie same upodobanie co ja?

a ja przeglądam ciuszki dziecięce, czasem cosik kupię, teraz są takie śliczne
        ciuszki, ja za komuny to chodziłam w byle czym sad

smile
    • mangoosta3 Re: Wasze pasje 11.04.07, 16:23
      Witam, moją pasją jest brydż, zaraz potem książka ( podnoszę statystykę, mamy
      bardzo niski ) a potem zwiedzanie, ale tematyczne , z głową, zaplanowane,
      zawsze udane, czy pogoda czy deszcz zawsze wtedy świeci słońce.
    • ciocia_luta Re: Wasze pasje 11.04.07, 16:56
      na pewno rosliny, marzy mi sie wielki ogród, plus park , ale na razie mało to
      realne(bo jak w centrum miasta). Czytanie, czytanie o podróżach i wyjazdy w
      rożne ciekawe miejsca, teraz juz organizowane pod kątem naszego dziecka
      bardziej.
      Sport chyba nie jest moim hobby, chociaz, nie powiem, ciesze sie na rejs po
      Adriatyku czy M.Srodziemnym, potrafie grac w to czy tamto, lubie jeździć na
      nartach,desce czy rowerze, ale moge sie obyć..chyba.
      • mesia2508 Re: Wasze pasje 11.04.07, 17:54
        ja lubię gotować, bardzo lubię piec, uwielbiam ogródkowanie-działkowanie, a
        ostatnio okazało się, że bardzo mnie rajcuje szycie i nawet mi wychodzi!!
        :o)
        • sawars Re: Wasze pasje 11.04.07, 18:16
          ja też lubię gotować, ale nie codziennie smile Uwielbiam robić sushi, to dla mnie
          coś więcej niż zabawa. Sushi, maki, nigiri, aaa pychota smile)
          • ankaaa71 Re: Wasze pasje 11.04.07, 18:23
            Dla mnie wielka frajda sa sporty zimowe. Jak tylko znajdę czas (no własnie)to
            staram sie wyjechać na narty.

Oprócz tego ksiazki. Lektura, herbatka i odrywam sie od codziennych obowiazków.
            Ksiązki mogą być rózne: kryminały, dokumenty i inne, może oprocz romansów wink
    • anik801 Re: Wasze pasje 11.04.07, 19:35
      Ogródek!Mogę siedzieć w nim i "dziabać" przez cały dzionek!Kocham swoje
      roślinki,to mój "skrawek nieba"!
    • mamand Re: Wasze pasje 11.04.07, 19:57
      decoupage i inne formy rękodzieła
    • mathiola Re: Wasze pasje 11.04.07, 20:39
      Moją (naszą - rodzinną) pasją jest rower i wyprawy na dwóch kółkach w
      poszukiwaniu zapomnianych czasów, cudów przyrody, jak również w poszukiwaniu
      samych siebie smile
      Zgłębiam tajniki życia codziennego na staropolskiej wsi. I w ogóle dawnego
      życia codziennego. Czytam, poszukuję, odwiedzam, zwiedzam, zbieram.
      No i książki w ogóle. Tylko kiedy ja będę miała znów trochę czasu żeby czytać?
    • mamameg Re: Wasze pasje 11.04.07, 21:09
      Chyba już była taki wątek, ale przyjemnie pisać o swoich pasjach, więc się
      dołaczam. Uwielbiam książki, czytam wieczorami, jedna książka starcza mi na 2-3
      dni (całe szczęście że są biblioteki, poszlibyśmy z torbami!). Lubię zajmować
      się i obserwować moje zwierzaki- istne ZOO (papugi, kanarki, rybki, chomik,
      żółw). Marzę o dużej papudze- arze, ale jej cena jest powalająca!
      Poza tym lubię roślinki ogródkowe, domowe i gry na konsoli telewizyjnej. Gram
      rzadko, bo konsolę okupuje głównie mąż, ale jak się czasem dorwę...
      • renia1807 Re: Wasze pasje 11.04.07, 21:13
        pielęgnacja ogrodu, sadzenie/przesadzanie roślin ( sezon jest dla mnie za
        krótki, żeby zrobic to co zaplanowane i żeby nacieszyć oko)
    • leokadia206 Re: Wasze pasje 11.04.07, 21:38
      zdjecia!!!!! robie ich tysiace, na wiekszosci oczywiscie dzieci ale tez i
      krajobrazy, ludzie itd. i co jakis czas wybieram najlepsze na cd i daje do
      wywolania (np po 500 szt na allegro) wiec albumy mi sie nie mieszcza w domu wink
    • donatta Re: Wasze pasje 11.04.07, 21:47
      Jazda na rolkach i książki w szerokim tego słowa znaczeniu (pisanie, czytanie,
      tłumaczenie). Poza tym humor brytyjski w wydaniu oryginalnym (Little Britain,
      Thin Blue Line, Allo, allo).
      Moją pasją jest też latanie samolotami, ale to - z racji kosztów - praktykuję
      jedynie od czasu do czasu.

Lubię decoupage, bardzo mnie relaksuje, ale nie nazwę tego pasją. I literaki,
      ale to też raczej jako przerywnik w pracy.
      • bzmommy Re: Wasze pasje 11.04.07, 22:17
        Może nie pasje, ale hobby: jazda na rowerze w ładną pogodę, zarządzanie rodziną
        i innymi, przygotowywanie drinków dla siebie i znajomych oraz zdobywanie wiedzy
        o alkoholach.
    • red_dwele Re: Wasze pasje 11.04.07, 22:21
      grafika, ilustrowanie, projektowanie, w wolnej chwili wyłącznie swoje autorskie
      rzeczy, to mój oddech.
    • teraz_asia Re: Wasze pasje 11.04.07, 22:24
      Książki - czytam i kupuję, najchętniej oryginał i tłumaczenie tego samego-taki
      niewinny bzik. Ogród - od marca do listopada wręcz obsesyjnie. Wnętrza- jestem
      niespełnionym architektem wnętrz i pasjami lubie sobie rozrysowywac i planować.
      (Jedyne hobby, które moge uznać na użyteczne-korzystaja na tym rodzina i
      znajomismile).
    • an_ia5 Re: Wasze pasje 11.04.07, 22:57
      dobra ksiażka i Lechsmile))
    • wieczna-gosia Re: Wasze pasje 12.04.07, 08:48
      czytam
      czytam
      czytam

jezyki- ucze sie tych co juz umiem, ucze sie nowych, nei chodzi o same jezyki
      ale o to co w nich w srodku siedzi te wszystkie kulturowe odniesienia, te inne
      mentalnosci, ktore siedza w slowach.

poza tym lubie sie zajechac- obecnie przejawia sie to w bieganiu, moim celem
      przejsciowym jest maraton, natomiast prawde mowiac prawdziwy smak marzenia to
      taka "Kaliska setka" na przyklad albo "Bieg Rzeznika" chyba 70 km biegiem po
      bieszczadach. Triatlon mnie bardzo pociaga ale zimny klimat mamy smile w kazdym
      razie na basenie ucze sie teraz plywac kraulem, bo nigdy nie umialam- a noz sie
      przyda smile

w gorach jest wszytko co kocham- glownie w Bieszczadach, ale Beskidy tez darze
      sympatia, Tatry uwielbiam, Pieniny tez lubie. Obecnie odkrywam je z dziecmi,
      spimy w schroniskach, w dzien moje maluchy potrafia po 10 km strzelic z buta-
      fakt ze zajmuje nam to 10 godzin hehe smile wraz z zawodowa natura lubie macac
      skaly, wlazic w strumyki i sprawdzac jakie odsloniecie jest w lokalnym dole ze
      smieciami- klasyczna geologia jest cudna smile

Rodzinnie lubie zeglarstwo, oddaje sie co roku, w przerwach katuje szanty smile
      lubie tez kajaki.

weekendowo lubie rowery- tez takie wyprawy do zajechania, mapa kompas a po
      powrocie przewrocic sie na lozko.

Gram na gitarze- bardzo kiepsko, bo sluch mam sredni, ale za to z pasja smile

Zdecydowanie wychowyanie dzieci jest moja pasja, ale o tym juz nie bede pisac bo
      mi elaborat wyjdzie smile
    • ayahuaska Re: Wasze pasje 12.04.07, 10:30
      Bieszczady, wędrówki, las, niebo i słońce...
    • vatum Re: Wasze pasje 12.04.07, 10:36
      Ja lubię pisać, choć nie jest to czynność mechaniczna i potrzebuję się nastroić itp.. Ale nie mam kiedy pisać i żałuję, że moje myśli ulatuja ot tak sobie w zapomnienie..
    • dziubelek2 Re: Wasze pasje 12.04.07, 12:27
      dla zdrowia psychicznego chyba jakaś pasja jest potrzebna - moją jest ogród -
      szczególnie kwiaty(i zaraziłam już swoją pasją osmioletnią córcię).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka