Dodaj do ulubionych

Czy aby napewno wampir energetyczny i dlaczego ?

30.04.07, 13:34
Czytałam ostatnio na forum kilka wątków o tzw. wampirach energetycznych. No
więc jak to z nimi jest ? działają tylko wybiórczo? Pytam, bo zaskoczyła mnie
dziś sąsiadka wsposminając pewną kobietę, nazywając ją właśnie wampirem
energetycznym.

Zdziwiłam się, bo ja w towarzystwie tejże "wampirzycy" czuję się znakomicie i
bardzo lubię jej towarzystwo. Sąsiadce przeszkadzało, że kobieta jest nazbyt
gadatliwa, cały czas przejmuje się tym lub owym.

Natomiast ja jestem pod wrażeniem empatii owej "wampirzycy" i jej
towarzyskiej duszy.
Obserwuj wątek
    • hexella Re: Czy aby napewno wampir energetyczny i dlaczeg 30.04.07, 13:44
      Ja też znam osobe, przy której źle się czuje.
      Drażni mnie u niej wszystko- jej wygląd, ton głosu, poglądy, a ponad wszystko
      zapach. Nie żeby śmierdziała, ale jakoś tak odbieram jej osobisty zapach, że mi
      chęci do życia odbiera.
      Ta osoba ma wielu znajomych, którzy w jej towarzystwie czują się ok.
      Więc to kwestia ja -ona.
      Nie wiem, pewnie też tak macie, że poznajecie nową osobę, jeszcze nic o niej
      nie wiecie, a już czujecie, że to bratnia dusza albo wręcz przeciwnie.
      Może ludzie posiadają jakąć indywidualną energię, która w jakiś tajemniczy
      sposób jest kompatybilna z innymi, a innych odpycha.
      Kto to wie?
      • syla113 Re: Czy aby napewno wampir energetyczny i dlaczeg 30.04.07, 14:01
        ja pisalam o wampirze energetycznym przy ktorym wszycyc ktorzy ja znaja mowia
        to samo , po prostu wysysa caly optymizm z ciebie , to nie jest osoba ktora
        sobie ponarzeka od czasu do czasu to osoba ktora z ciebie wyciaga nie dajac nic
        w zamian procz pesymizmu nie wiem jak to inaczej wytlumaczyc.moj watek nie byl
        o osobach ktorzy sa duszami towarzystwa raczej o osobach ktore maja odwiecznego
        dola o doluja innych sama swoja obecnoscia
        • hexella Re: Czy aby napewno wampir energetyczny i dlaczeg 30.04.07, 14:15
          Włąsnie o to mi chodzismile
          Ludzie często nazywają wampirami energetycznymi osoby, których nie lubią i z
          tego powodu czują się źle w ich towarzystwie.
          Osobiście nie spotkałam osoby, która działałaby "wysysająco"wink na większa grupę
          ludzi, co nie stanowi, że takich ludzi nie ma.
    • syriana Re: Czy aby napewno wampir energetyczny i dlaczeg 30.04.07, 14:09
      może sąsiadka użyła sformułowania "wampir energetyczny" na wyrost, albo
      nieumiejętnie
      • syla113 Re: Czy aby napewno wampir energetyczny i dlaczeg 30.04.07, 14:21
        ja wlasciwie lubie ta dziewczyne, jest inteligentna, ma poczucie humoru ( w
        przerwach) .nic ogolnie do niej nie mam procz tego ze mnie wykancza .....a tak
        to jej zycze jak najlepiej ( a wiem ze nie tylko mnie tak wykancza bo mamy pary
        wspolnych znajomych i oni czuja sie tak samo).
      • syla113 Re: Czy aby napewno wampir energetyczny i dlaczeg 30.04.07, 14:22
        poza tym jak ktos zna lub spotkal takiego wampira doskonale wie o czym ja mowie
        to naprawde nie chodzi o lubienie i nielubienie to sie czuje .....zwlaszcza po
        spedzeniu czasu z taka osoba
        • malaga_tikitaki syla113 30.04.07, 14:27
          No więc mnie właśnie zastanawia czy takie oddziaływanie odczuwają wszyscy w
          otoczeniu tejże osoby, czy tylko niektóre osoby.
      • malaga_tikitaki syriana 30.04.07, 14:24
        syriana napisała:

> może sąsiadka użyła sformułowania "wampir energetyczny" na wyrost, albo
        > nieumiejętnie

Otóż to: wydaje mi się, że zbyt pochopnie ją w ten sposób naznaczyła. Spotkały
        się zaledwie kilka razy. Poznały się w szkole, bo ich córki chodzą do jednej
        klasy. Były razem na wycieczce jako pomoc do opieki nad dziećmi, potem spotkały
        się koleżeńsko na kawce, bo ich corki się lubią.

Sąsiadka stwierdziła, że nie ma zamiaru wysłuchiwać spostrzeżeń na temt min.
        zbiórki zabawek dla domu małego dziecka (coroczna zbióka w szkole ) bo
        wysłuchiwanie o tym, że te lub inne dzieci mają źle ją wkurza. Wydaje mi się,że
        znajoma nawet nie zdążyła jej przekazać co wszystko ma do zaoferowania i
        zapewne nie interesuje się wyłącznie losem cierpiącym ale potrafi się
        znakomicie bawić i korzystać z uroku życia, a tym czasem została nazwana
        wiecznie narzekającą wampirzycą....
        • syla113 Re: syriana 30.04.07, 14:51
          kobieta o ktorej ja pisalam dziala tak na wszystkich ( tzn tych ktorych obie
          znamy ) ale jest to sporo osob

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka