bj32 Re: Kto spi w lóżku z psem..?:) 12.06.07, 12:30 Ja nie śpię z psem. Ani z kotem. Może to dlatego, że mam żółwia i mnie uwierał w krzyż, jak go brałam do łóżka? Mi tam spanie z futrzakiem pachnie sodomią... Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: Kto spi w lóżku z psem..?:) 12.06.07, 13:07 Kurcze, nie sądziłam, że jest tyle osób brzydzących się psami, dla mnie to niepojęte. Mam cztery psy i trzy koty, z tego towarzystwa tylko jeden pies nie wchodzi do łóżka nigdy i nie przejawia nawet takiej chęci. Trzy suki od urodzenia śpią z nami w łóżku i dla nas jest to zupełnie naturalne. Oczywiście pod kołdrą i często z głową na poduszce Do tego koło mojej głowy śpi jedna kotka, a koło boku męża - druga. Plus czasem na troszkę się poprzytulać przychodzi trzeci kot, ale nie śpi nigdy całą noc. Psy to whippety, mają gładziutką cienką sierść i nie wydzielają absolutnie żadnego zapachu, raczej przesiąkają zapachem płynu w którym płuczę pościel ) Odpowiedz Link Zgłoś
fiola1 Re: Kto spi w lóżku z psem..?:) 12.06.07, 13:26 Tak śpię z psem i nie uważam tego za obrzydliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
kosheen4 Re: Kto spi w lóżku z psem..?:) 12.06.07, 13:38 default napisała: > Kurcze, nie sądziłam, że jest tyle osób brzydzących się psami, dla mnie to > niepojęte. Mam cztery psy i trzy koty, z tego towarzystwa tylko jeden pies nie > wchodzi do łóżka nigdy i nie przejawia nawet takiej chęci. brzydzi się człowiekiem? DD Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Kto spi w lóżku z psem..?:) 12.06.07, 14:01 To kwestia doswiadczen widocznie.Jak ktos mial czy ma psa brudnego, nieczesto kapanego,obslinionego, itd. to faktycznie- brzydzic sie ma podstawy. Ale to jakies chore uogolnianie- znam mnostwo psow, ktore sa po prostu normalnymi, czystymi zwierzakami.Ale to te, o ktore wlasciciel dba jak o czlonka rodziny.Jesli pies zje dobre jakosciowo zarelko, jest czesany, kapany , ma myte łapy to naprawde ma sie nijak do tu przedstawianego obrazka. Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Kto spi w lóżku z psem..?:) 12.06.07, 14:37 lola211 napisała: > To kwestia doswiadczen widocznie.Jak ktos mial czy ma psa brudnego, nieczesto > kapanego,obslinionego, itd. to faktycznie- brzydzic sie ma podstawy. > Ale to jakies chore uogolnianie- znam mnostwo psow, ktore sa po prostu > normalnymi, czystymi zwierzakami.Ale to te, o ktore wlasciciel dba jak o > czlonka rodziny.Jesli pies zje dobre jakosciowo zarelko, jest czesany, kapany , > > ma myte łapy to naprawde ma sie nijak do tu przedstawianego obrazka pozwole sobie sie nie zgodzic widuje mase psow na codzien, bywam w domach gdzie sa psy i dobrze i zle zywione i kapane i czesane wszystkie smierdza jak psy slinia sie roznie z tym ze niektore bardziej wszedzie gdzie jest pies jest tez siersc, chociaz oczywiscie bywa w roznym natezeniu a o kazdego gospoadarz dba jak moze a ja i tak sie brzydze co wiecej mam tez znajoma z yorkiem - smierdzi jakby mniej, a ja tez sie go brzydze Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Kto spi w lóżku z psem..?:) 12.06.07, 15:27 Zatem ja tez sie nie zgodze, bo wcale siersc sie walac nie musi, nieprawda ze kazdy pies sie slini, nie kazdego czuc. Widac źle trafiasz. -------------------------------------------------------------- Człowiek mądrzeje z wiekiem. I zwykle jest to wieko od trumny. Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Kto spi w lóżku z psem..?:) 12.06.07, 15:43 lola211 napisała: > Zatem ja tez sie nie zgodze, bo wcale siersc sie walac nie musi, nieprawda ze > kazdy pies sie slini, nie kazdego czuc. dochodzimy do zgodnego wniosku, ze dobry pies to taki pies ktory nie slini sie jak pies, nie ma siersci jak pies i nie smierdzi jak pies kazdy inny jest letko obrzydliwy ;P Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Kto spi w lóżku z psem..?:) 12.06.07, 15:45 Tak, dokladnie. Jesli zwierze w domu to tylko higieniczne. Odpowiedz Link Zgłoś
bj32 Re: Kto spi w lóżku z psem..?:) 12.06.07, 16:42 Ja kiedyś miałam psa. I właził mi do wyra jak zasnęłam. I jak już go potem nie miałam to i tak przez kilka lat kudły były wszędzie, chociaż pies był zadbany. I w ogóle miałam kilka psów i wszystkie pachną specyficznie - czuć psem i tyle. I nie twierdzę, że to jest obrzydliwe, i jak ktoś chce, to może z psem nawet jeść z jednej michy, ale nikt mi nie wmówi, że spanie z psem jest jakmś szczególnie pozytywnym i higienicznym objawem. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Kto spi w lóżku z psem..?:) 12.06.07, 17:06 Pewnie, ze nie.Ale - czy naprawde sterylnosc jest w zyciu najwazniejsza? Wiecie ilu ludzi jest na bakier z higiena? Im sie nic od psa w lozku nie stanie. Odpowiedz Link Zgłoś
bj32 Re: Kto spi w lóżku z psem..?:) 13.06.07, 00:48 Sterylność to patologia. Fakt, że zwierzęta często są dużo czyściejsze od niejednego człowieka. Ale spanie z psem jakoś mi nie pasuje... Ale to mi. Inni sobie mogą dowolnie... Odpowiedz Link Zgłoś
mynia_pynia Re: Kto spi w lóżku z psem..?:) 12.06.07, 19:33 Śpię z psem i nie mężem. Jak był szczeniakiem to była zasada że piesek ma kojec i tam śpi (ja w domu od zawsze miałam zwierzęta więc było mi przykro). Pierwsza noc ... he, he, he ... "bydlę" tak wyło, skomlało, płakało że mój nie mąż kazał mi go wziąć do łóżka żeby był spokój i tak już zostało. A jeśli chodzi o higienę, to ostatni mało się nie porzygałam, bo mój ukochany piesek jest tak leniwy że czasami pije moją wodę z kubka który jest na stoliku przy łóżku - bo ma 2m dalej michę z wodą i jest za daleko. Wstaje rano chcę wziąć łyka wody a tu mela psia w kubku - myślałam, że mi flaki na wierzch wywali feee, do tej pory mam odruch wymiotny. Odpowiedz Link Zgłoś
aanna6 Re. moj syn 12.06.07, 19:58 najpierw spalam ja potem moja mama a po jej smierci nasz jamnik przeniusl sie do naszego syn ka (3,5 roku) najpierw spal z nim w lozeczku a teraz na wersalecce oczywiscie pod kolderka Odpowiedz Link Zgłoś
luxure Re: Kto spi w lóżku z psem..?:) 12.06.07, 20:19 Czasem z kotem jak sobie akurat o mnie przypomni i wróci na noc z łajdaczenia po okolicy. W sumie z kotem lepiej niż z chłopem bo przynajmniej nie chrapie jak niedźwiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 ja!!!!!!! 17.06.07, 22:00 ja spie, caluje, przytulam nie brzydze sie cale zycie mialam zwierzaki i dla mnie to normalne. Odpowiedz Link Zgłoś
adsa_21 Re: Kto spi w lóżku z psem..?:) 18.06.07, 07:51 nie spie bo nie mam psa ale nawet jakbym miala to tez bym nie spala. wolalabym z facetem Odpowiedz Link Zgłoś