zonazona 18.06.07, 12:41 Mijałam dziś chłopca wracającego ze szkoły (tornister), miał ok 9 lat. Szedł z babcią i dziadkiem. I babcia poczęstowała wnuczka tekstem: - widzisz, Damian był niegrzeczny i babcia mu umarła. Nienawidzę takiego gadania. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
syriana Re: głupia 18.06.07, 12:43 klasyk niestety podobnie jak: "jak będziesz niegrzeczny, to przyjdzie pan i cię zabierze" Odpowiedz Link Zgłoś
organica Re: głupia 18.06.07, 12:52 biedne dzieci w to wierzą ja byłam straszona jak nie chciałam jeść: bo przyjdzie dziad z worem i cię do niego wsadzi i zabierze, no ale to pikuś w porównaniu z tym co ta baba mówiła! Odpowiedz Link Zgłoś
net79 Re: głupia 18.06.07, 12:49 No głoopia i co zrobisz... Też mnie to osłabia, jesli ktoś do mojego dziecka coś takiego wystrzeli szybko prostuję, patrząc dziecku w oczy... Ale co zrobisz z przypadkowymi przechodniami... Odpowiedz Link Zgłoś
asieek Re: głupia 18.06.07, 12:54 Motyw, który mną wstrząsnął, zaobserwowany w ZOO: Większość zwierzątek (nawet nie pamiętam jakich, ale to nie jest istotne) jest na wybiegu. Jedno w przeszklonym boksie. Podchodzi mama z córcią (ok 3 lat) i mówi pokazując na zwierzątko w boksie (leżało sobie spokojnie i się rozglądało dookoła - pewnie oglądało sobie zwiedzających - hihi): "Popatrz, jak UMIERA, biedactwo" O, żesz.... słów mi zabrakło, i wszystkiego innego też.... (Tym bardziej, że zwierzątko na chore/umierające raczej nie wyglądało....) Odpowiedz Link Zgłoś
hexella Re: głupia 18.06.07, 13:31 A mój tata mi zawsze powtarzał, że wpędzam go do grobu. Teraz mając dzieci bardzo dokładnie rozumiem, co miał na myśli Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: głupia 18.06.07, 13:36 Też tego nie znoszę. A moja mama tak straszy moją córkę! Bardziej mnie to wkurza niż wszystkie cukierki i czekoladki, jakie jej dają. "Jak będziesz niegrzeczna to mama po Ciebie nie przyjedzie". Jak tak można??? Pamiętam, że nas regularnie straszyła, że odda nas do poprawczaka. Wydawało mi się to całkiem realne. Odpowiedz Link Zgłoś
alcoola Re: głupia 18.06.07, 13:37 Moja Mama powiedziała kiedyś do mojej córki (ok. 3-4 letniej wtedy): "Bądź grzeczna, bo ci babcia umrze". Na co dziecko, które miało akurat świeżo w pamięci pogrzeb prababci: "I do dołka!" Odpowiedz Link Zgłoś