malaines 06.07.07, 21:46 mam pytanko do doświadczonych mam. Czym można sprać plamy z jagód. Zadziałałam natychmiast wodą i vanishem ale niestety nic nie zeszło. Czy macie jakiś sposób? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aloiw1985 Re: PLAMY Z JAGÓD 06.07.07, 21:48 Plamy z czarnych jagód należy czyścić ciepłym mlekiem i spłukać ciepłą wodą. Stare - wystawić na słońce Odpowiedz Link Zgłoś
asieksza Re: PLAMY Z JAGÓD 06.07.07, 22:28 wszystkie plamy z owoców, kładę do zlewu i przelewam naprawdę gorącą wodą u mnie ok 80 stopni, skuteczne Odpowiedz Link Zgłoś
kasi3k1 Re: PLAMY Z JAGÓD 06.07.07, 23:02 jest takie powiedzonko ze jak znikna jagody w lesie to plamy z jagod tez.a czy to prawda to nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
malaines Re: PLAMY Z JAGÓD 07.07.07, 10:17 dzieki za pomoc. wypróbuje wasze sposoby i zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
sylmaj Re: PLAMY Z JAGÓD 09.07.07, 12:23 ja ubranko córci namoczyłam w gorącej wodzie z płatkami mydlanymi na kilka godzin a w zasadzie to na całą noc, wcześniej zapierając plamę. Rano był tylko leciutki prawie niewidoczny ślad. Córcia ubrudziła jagodami cały rękaw u bodków no i oczywiście próbowałam usunąć plamę zaraz po ubrudzeniu Odpowiedz Link Zgłoś
artjoasia Re: PLAMY Z JAGÓD 09.07.07, 12:58 ZSIADŁYM MLEKIEM - schodzą nawet dość stare, zaschnięte plamy. Sprawdzone! Odpowiedz Link Zgłoś