aaa2004 09.08.07, 20:40 Pomóżcie - mój trzylatek dobrał się w garażu do pordzewiałej kratki i poplamił nowiutką bluze i spodnie (jasnoniebieskie). Jak pozbyc się tych plam. Pozdrwienia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fergie1975 Re: Plamy z rdzy 10.08.07, 00:37 rdza - na to nie ma sposobu, chociaz kiedys zrobiłam sobie plamę na bluzce i koleżanka przyniosła mi środek wielkości lakieru do paznokci i pedzelkiem miejscowo naniosła, plama znikła w oczach, przywiozl jej ktos to z Hiszpani. nie wiem co to było, niestety ( Odpowiedz Link Zgłoś
fergie1975 p.s. 10.08.07, 00:39 są takie rozne małe odplamiacze tam gdzie środki czystości w lepszych sklepach typu Bomi, przetestowałam kiedyś i żaden nie działał (niemieckie chyba były) Odpowiedz Link Zgłoś
edycia274 Re: Plamy z rdzy 10.08.07, 00:45 moja córka ubrudziła rdzą białe spodnie, namoczyłam w vanishu. potem wyprałam w bonuxie z dodatkiem znów vanisha, i zeszło. Odpowiedz Link Zgłoś
doska26 Re: Plamy z rdzy 10.08.07, 00:52 Ja mam takie mydelko na plamy ,schodza niezle,ale ostatni odkrylam srodek na plamy do tapicerek i obic w Lidlu z dywanu plamy zeszly super i nie odbarwil ,a mam pomaranczowy to by bylo widac.Moe tym/ Odpowiedz Link Zgłoś
oxygen100 Re: Plamy z rdzy 10.08.07, 07:25 jony zelaza powinny byc wiazane przez jakies kwasy organiczne. Np. szczawiowy lub nawet cytrynowy. Namocz ubranie w wodzie z kwaskiem cytrynowym ale trzeba dac go sporo. np. 1-2 opakowania na kilka l wody Odpowiedz Link Zgłoś