moofka 21.08.07, 11:31 fajnie miec dzieci urodzone w tym samym miesiacu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
twojasasiadka Re: jak wam sie wydaje 21.08.07, 11:33 jeśli chcesz zaoszczędzić na przyjęciu urodzinowym to tak. Robisz jedno dla dwojga;P Odpowiedz Link Zgłoś
sionasble Re: jak wam sie wydaje 21.08.07, 11:33 sa za i przeciw :p jak miałbym miec 2 kinderbale w odstępie powiedzmy 2 tygodni tobym oszalał Odpowiedz Link Zgłoś
demarta Re: jak wam sie wydaje 21.08.07, 11:33 no pewnie, a zwłaszcza w tym samym miesiącu tego samego roku..... tak z pięć sztuk naraz i jajniki podwiązujesz w te pędy! ;PPP Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: jak wam sie wydaje 21.08.07, 11:40 demarta o roznych latach myslalam raczej i po jednym w miocie ;D Odpowiedz Link Zgłoś
liwilla1 Re: w teorii-jak najbardziej 21.08.07, 11:34 w praktyce-nie wiem a co moofka, spodziewasz sie? Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: w teorii-jak najbardziej 21.08.07, 11:38 nie spodziewam poki co teoretyzuje sama mam synka z maja i wydaje mi sie ze to najlepszy miesiac na rodzenie dzieci innego bym nie chciala z drugiej strony dwa kinderbale o ktorym pisze sionas bylyby faktycznie upierdliwe Odpowiedz Link Zgłoś
demarta Re: w teorii-jak najbardziej 21.08.07, 11:45 no to teraz na serio: ja się dałam zapłodnić w moje urodziny. i wyszło, że ma się urodzić w urodzić w urodziny męża. termin był niby na ok. 20 maja, ale powiedziałam sobie, a przenoszę chwilę i se ftrafię, a co! i co? i mam czerwcowego zgredka! konkludujac więc w tym roku może być juz za późno )) Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: w teorii-jak najbardziej 21.08.07, 11:47 luzik mnie sie nie spieszy ja mialam termin na czerwiec i znajoma miala na ten sam dzien dokladnie ja urodzilam w maju, ona w lipcu rusznie to bywa Odpowiedz Link Zgłoś
karambol45 Re: jak wam sie wydaje 21.08.07, 11:40 ja wiem że najlepiej jest urodzić dziecko na wiosnę lub w lecie , nigdy na jesień lub w zimie - ale różnie to bywa Odpowiedz Link Zgłoś
twojasasiadka Re: jak wam sie wydaje 21.08.07, 11:42 hehe-a co to za teoria,że nie można(lepiej nie) rodzić dzieci zimą czy jesienią?;p Odpowiedz Link Zgłoś
mamand Re: jak wam sie wydaje 21.08.07, 11:42 fajnie!!!!! w jednym miesiącu mają urodziny po kolei: 1 - siostrzeniec - tegoroczny nabytek 3 - moja starsza siostra (mama siostrzeńca ) 11 - mój syn 13 - ja 14 - moja młodsza siostra 30 - mój tata Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: jak wam sie wydaje 21.08.07, 11:44 mamand napisała: > fajnie!!!!! > > w jednym miesiącu mają urodziny po kolei: > > 1 - siostrzeniec - tegoroczny nabytek > 3 - moja starsza siostra (mama siostrzeńca ) > 11 - mój syn > 13 - ja > 14 - moja młodsza siostra > 30 - mój tata aaaaa jak wy to rozwiazujecie prezentowo i imprezowo? Odpowiedz Link Zgłoś
mamand Re: jak wam sie wydaje 21.08.07, 11:50 szczerze to wszyscy się przyzwyczaili i jedne urodziy w tą czy w to nie robią różnicy teraz z siostrami zazwyczaj robimy "zbiorczy" tort, ale jak byłyśmy małe każda miała osobne przyjęcie i swój wlasny tort a imprezy odbywają się w ogrodzie u moich rodziców Odpowiedz Link Zgłoś
sionasble Re: jak wam sie wydaje 21.08.07, 11:44 jak twój budżet to wytrzymuje ???? mój podobne nawarstwienie znosi ciężko - choć i tak lepiej niż miałoby być zimą Odpowiedz Link Zgłoś
malila Re: jak wam sie wydaje 21.08.07, 12:10 moofka napisała: > fajnie miec dzieci urodzone w tym samym miesiacu? No coś Ty. W żadnym razie. Najlepiej rozłożyć to w czasie i masz wtedy święto co miesiąc) Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: jak wam sie wydaje 21.08.07, 12:21 ja tak mam odstęp między urodzinami syna i córki to równo tydzień i już niedługo znowu będę miała problem jak zapewnić dzieciom fajne urodzinki i jednocześnie sprawić by wszyscy goście dopisali i u jednego i u drugiego myślałam żeby połączyć, ale jaki wybrać termin? jak wybiorę urodziny syna to córa poczuje się gorsza, albo na odwrót mam dylemat, nie powiem zwłaszcza, że ostatnim razem goście, którzy przychodzą do córy (np chrzestny) przyszli bez zapowiedzi w dzień imprezy syna i tak u synka było prawie 20 osób a u córy 5, przykro jej było strasznie(( Odpowiedz Link Zgłoś
joanna35 Re: jak wam sie wydaje 21.08.07, 13:50 pade napisała: > ja tak mam > odstęp między urodzinami syna i córki to równo tydzień U mnie jest tak samo - młodszy urodził sie 12, starszy 18 tego samego miesiąca. Imprezę robię wspólną 15(nasza rocznica ślubu) Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: jak wam sie wydaje 21.08.07, 15:21 i wychodzi na to, że to Wasze święto się liczy najbardziej)) pamietam jeszcze jak sama będąc dzieckiem czekałam na swoje urodziny licząc tygodnie, dni, godziny dzielenie się tym świętem z kimś innym jest moim zdaniem dla dziecka nie do przyjęcia Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: jak wam sie wydaje 21.08.07, 19:02 pade napisała: > i wychodzi na to, że to Wasze święto się liczy najbardziej)) > pamietam jeszcze jak sama będąc dzieckiem czekałam na swoje urodziny > licząc tygodnie, dni, godziny > dzielenie się tym świętem z kimś innym jest moim zdaniem dla dziecka > nie do przyjęcia > okropne pewnie tort tez jeden dla oszczednosci chociaz mnie juz wiele nie zdziwi jest w rodzinie wuj znany ze skapstwa ktory zawsze urzadza urodziny w drugi dzien wielkanocy zarcia i tak narobic trzeba, a goscie przychodza pelni po uszy i nic nie moga tknac za to z prezentami D Odpowiedz Link Zgłoś
joanna35 Re: jak wam sie wydaje 21.08.07, 19:37 moofka napisała: > > okropne > pewnie tort tez jeden dla oszczednosci No i czy nie miałam racji z tymi pozjadanymi rozumami Wszystkowiedząca moofka zawsze wie lepiej;-P Otóż wyobraź sobie kobieto, że łaczę te urodziny tylko z jednego powodu - zdecydowana większość gości przyjeżdża z daleka i szczerze wątpię, żeby w odstępie tygodnia palili sie do ponownego przyjazdu. Którego syna wg. Ciebie powinnam pozbawić gości i "urodzinowego szumu"? A co do tortu - musiałabym na głowe upaść, zeby kupować dwa skoro po pierwsze i tak z tego jednego połowa jest do wyrzucenia po imprezie, a po drugie i najważniejsze - moim dzieciom to nie przeszkadza, więc to chyba nie Twój problem)) Odpowiedz Link Zgłoś
joanna35 Re: jak wam sie wydaje 21.08.07, 19:42 O jak zwykle)))))))))))ha, ha, ha Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: jak wam sie wydaje 21.08.07, 20:05 widze ze ty masz z tym jakis problem Odpowiedz Link Zgłoś
joanna35 Re: jak wam sie wydaje 21.08.07, 20:12 A wiesz, ze od ostatniego postu juz nie))Akceptuję z całym dobrodziejstwem inwentarza)) Odpowiedz Link Zgłoś
joanna35 Re: jak wam sie wydaje 21.08.07, 19:31 pade napisała: > i wychodzi na to, że to Wasze święto się liczy najbardziej)) ha, ha, ha - zapomnijJak jestem jedennaście lat po slubie jeszcze nikt przy tej okazji nie złożył nam życzeń. Zmowa milczenia;- )) > pamietam jeszcze jak sama będąc dzieckiem czekałam na swoje urodziny > licząc tygodnie, dni, godziny > dzielenie się tym świętem z kimś innym jest moim zdaniem dla dziecka > nie do przyjęcia > To zupełnie inaczej niż zdaniem mojego starszego syna(młodszy niestety nie jest w stanie wyrazić swojego zdania), który zawsze kiedy proponuję urodziny oddzielnie oponuje Odpowiedz Link Zgłoś
pade joanna35 21.08.07, 20:50 Nie miałam najmniejszego nawet zamiaru Cię skrytykować Po prostu patrzę na tę sytuację z punktu widzenia mojego syna.Tylko i wyłącznie. Jak tylko wspomniałam o połączeniu urodzin mało co się nie popłakał. Zresztą trudno się dziwić, 5 lat był jedynakiem, pierwsze urodzinki córy były osobno-wiadomo czemu, i nagle miałabym to zmieniać? Uwielbia być jubilatem i czeka na gości z nosem przy szybie na długo przed rozpoczęciem imprezy. W zeszłym roku córa kończyła trzy latka, myślałam, ze nie zwróci uwagi, że goście nie dopisali, ale zauważyła to, ciągle wołała: ktoś idzie, goście idą i śpiewała sobie sto lat, więc doszłam do wniosku, ze pal licho, pójdę z torbami, ale będą mieli osobne urodzinki, tylko co z gośćmi? Nikomu się nie chce przychodzić na dwie imprezy w odstępie tygodnia: ((( Odpowiedz Link Zgłoś
joanna35 Re: joanna35 21.08.07, 20:56 pade napisała: > Nie miałam najmniejszego nawet zamiaru Cię skrytykować ale ja tego wcale tak nie odebrałam Tak w ogóle to ucieszyłam się, ze się odezwałaś, bo jakos tak dawno Cie nie widziałam na e- mamie. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: joanna35 22.08.07, 10:57 Dziękuję. Ja też Cię pozdrawiam)) Emamę ostatnio tylko podczytuję, to straszny pożeracz czasu i gdybym zaczęła pisać to moje dzieci spędziłyby wakacje przed telewizorem)) Odpowiedz Link Zgłoś
jusienka Re: jak wam sie wydaje 21.08.07, 13:46 czy ja wiem... chyba wolalabym spora odleglosc... zobaczcie jaki ja mam marzec, lipiec i grudzien... w marcu: 1- urodziny szwagra 6- urodziny kuzynki corki kilkulatki 8- imieniny kuzynki, dzien kobiet 13- moje urodziny 15- urodziny mojej babci 16- urodziny meza bratanicy kilkulatki 22- urodziny kuzynki corki kilkulatki 30- mojego meza urodziny w lipcu: 8- imieniny tesciowej 15- urodziny meza bratanka/chrzesniaka 17- imieniny tescia 18- urodziny tescia 24- urodziny naszej corki 26- imieniny siostry + kilku ciotek i kolezanek anek w grudniu: 4- imieniny mamy 6- urodziny siostrzenca kilkulatka i mikolajki 7- urodziny dziadka 12- moje imieniny 15- urodziny mojej 9-letniej chrzesniaczki i urodziny meza 3-letniej chrzesniaczki 23- urodziny i imieniny mojej chrzestnej 24- imieniny chrzesniaka meza wiadomo swieta w maju i w czerwcu tez zakretu nie mozemy wyrobic, chodzimy na kilka imprez urodzinowych roznych dzieci. podobnie jesienia, mielismy co tydzien imprezy urodzinowe dzieciakow w bawialniach. smiesznie mamy z chrzesniakami, lacznie mamy ich 4, kazde z nas po 2 fajne sztuki. wszyscy nasi chrzesniacy sa urodzeni 15 dnia miesiaca: maja, lipca i dwie dziewczyny z grudnia. ja tam wole duze odstepy miedzy imprezami ;O) Odpowiedz Link Zgłoś
hexella Re: jak wam sie wydaje 21.08.07, 13:55 wszystko zależy od wysokości pensji no i lepiej nie celować na grudzień)) Odpowiedz Link Zgłoś
esi1 Re: jak wam sie wydaje 21.08.07, 14:39 Ja tak mam i nie narzekam. No może jest jeden problem - to jest czerwiec. 1.06 - Dzień Dziecka, 03.06 - urodziny synka, 23.06 - urodziny córeczki (i Dzień ojca), 26.06 - urodziny męża. Mnóstwo wydatków, do tego przed wakacjami. Co do robienia wspólnych urodzin - nie jestem za tym. dzieci mogą mieć różne towarzystwo do zaproszenia, a przede wszystkim chciałabym żeby to był wyjątkowy dzień dla tej jednej osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
czarny.kot997 Re: jak wam sie wydaje 21.08.07, 14:57 a ja sobie dwoje dzieci urodzilam 1 marca z tym, ze z 6cioletnim odstepem, wiec i tak beda 2 przyjecia urodzinowe, bo jak wiadomo na poczatku 6 lat to przepasc wiekowa Odpowiedz Link Zgłoś
asiorzynka Re: jak wam sie wydaje 21.08.07, 15:48 spoko a fajnie miec dwoje dzieci w tym samym roku ale nie bliźniaki? Ciekawe doświadczenie Odpowiedz Link Zgłoś
jmama Re: jak wam sie wydaje 21.08.07, 20:06 a niefajnie jest mieć urodzone w różnych miesiącach? Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: jak wam sie wydaje 21.08.07, 20:32 jmama napisała: > a niefajnie jest mieć urodzone w różnych miesiącach? ________________________ chyba tez fajnie no ale torty juz dwa wtedy ;P odnosnie watku obok, czy planujac drugie dziecko bierze sie pod uwage takie rzeczy jak miesiac urodzenia tez? Odpowiedz Link Zgłoś
aniazm Re: jak wam sie wydaje 21.08.07, 21:51 ja tam brałam pod uwagę różnicę, jaka będzie (i znak zodiaku). miało być 2 lata 6 miesięcy, wyszło 2 i 5 miesięcy. termin miałam prawie na skraju skorpiona i strzelca (w moje urodziny, 25.11), wyszedł skorpion - 4.11... a tak bardzo chciałam mieć strzelczyka... teraz, jeśli będzie trzecie, to też będziemy się wstrzelać w różnicę dwóch i pół lat - znaczy kwiecień 2009 ) Odpowiedz Link Zgłoś
ammam Re: jak wam sie wydaje 21.08.07, 21:23 Fajnie ja mam tak własnie 2 i 3 Marca dwa lata różnicy. Odpowiedz Link Zgłoś