ammam 30.08.07, 23:00 www.agatka.tla.pl/agatka/moje_przezycia.html kopiuje z wesołych mamusiek ale wy też musicie to przeczytać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mathiola Re: przeczytajcie - nie dla wrażliwych !!!!!!!!!! 30.08.07, 23:11 wrażliwa nie jestem, ale jeśli takie oddziały szpitalne oraz lekarze istnieli... bądź istnieją... to Bogu dzięki że ja na takowych nigdy nie trafiłam. Odpowiedz Link Zgłoś
lysonka Re: przeczytajcie - nie dla wrażliwych !!!!!!!!!! 31.08.07, 00:03 straszne!!!!!!!!!!!!!!! Ile ten Malutki Człowiek musiał cierpieć !!!!!!! -- Odpowiedz Link Zgłoś
mama.igora Re: przeczytajcie - nie dla wrażliwych !!!!!!!!!! 31.08.07, 00:49 Juz nie bede na nic narzekac. W pokoju obok spi zdrowy radosny synek. Bozeeee, przez co ludzie musza przejsc. Podziwiam te Mame i brawa dla Doktora P. Odpowiedz Link Zgłoś
kubona Re: przeczytajcie - nie dla wrażliwych !!!!!!!!!! 31.08.07, 00:55 o mój Boże....wrażliwa nie jestem,a łzy ciekna mi po twarzy ile one przeszły..... Odpowiedz Link Zgłoś
escribir Re: przeczytajcie - nie dla wrażliwych !!!!!!!!!! 31.08.07, 00:57 I w takich chwilach dziekuje Bogu że mam zdrowe córki, i że wszystkie inne problemy to NIC. Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: przeczytajcie - nie dla wrażliwych !!!!!!!!!! 31.08.07, 07:51 Tyle cierpienia, ile zaznało to dziecko zwaliłoby z nóg dorosłego człowieka. A rodzice Agatki są wspaniałymi ludźmi. Ja znam podobną historię, ale jej zakończenie jest duzo smutniejsze: sparaliżowane, niewidome, głuchonieme, niesprawne fizycznie i umysłowo dzieciątko, teraz juz chyba z 5-letnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mijaczek Re: przeczytajcie - nie dla wrażliwych !!!!!!!!!! 31.08.07, 08:05 Nie ma takich slow w zadnym jezyku swiata by opisac moj niesamowity gniew z powodu tego, co przeczytalam. NIKT nie zasluguje na takie traktowanie. Gdyby nie walka matki, to dziecko umarloby w bolu i cierpieniach spowodowanych wylacznie ludzkim bledem. Nie miesci mi sie to w glowie!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
denea Re: przeczytajcie - nie dla wrażliwych !!!!!!!!!! 31.08.07, 08:16 Szok ! Błąd za błędem, Jezu, jak można podać dawkę znieczulenia na dwa razy mniejszą masę ciała ! A tam jest więcej takich kwiatków, co oni, ciągle nawaleni chodzili ?? Słów mi brakuje a dziecku i matce bardzo współczuję, nie mam tyle wyobraźni żeby domyślać się przez co przeszły Odpowiedz Link Zgłoś
l.e.a Re: przeczytajcie - nie dla wrażliwych !!!!!!!!!! 31.08.07, 08:17 obejrzałam zdjęcia Agatki - śliczna dziewczynka, oglądając te zdjęcia poryczałam się jeszcze bardziej... Odpowiedz Link Zgłoś
mamazulki Re: przeczytajcie - nie dla wrażliwych !!!!!!!!!! 31.08.07, 10:39 gdzie się podziały lekarki z forum które tak zaciekle walczyły o swoje prawa i w wątku o strajku leklarzy tłumaczyły nam jak bardzo lekarze poświęcają się dla pacjentów a Ci niegodziwi nie doceniają tego. Dlaczego nie wypowiedzą się w takim wątku????????!!!!!!!!!!!!!!! Dlaczego teraz tego nie skomentują. W opisanym przypadku nie chodziło o jednego lekarza tylko całe ich stado i to z różnych szpitali!!! Odpowiedz Link Zgłoś
majmajka Re: przeczytajcie - nie dla wrażliwych !!!!!!!!!! 31.08.07, 10:44 Nie jestem lekarzem,ale znam to srodowisko od srodka i wiem jak bardzo sa rozni.Jednak kiedys jeden znajomy lekarz powiedzial cos takiego:chcesz miec zdrowe dziecko?Trzymaj je z daleka od lekarzy.I to jest racja,bo nawet jesli nie zaszkodza to wymysla Ci tysiac chorob,ktore trzeba diagnozowac itd.Chyle czola przed dobrymi lekarzami,ktorzy rowniez sie zdarzaja i znam takich wielu.To tak na pocieszenie Odpowiedz Link Zgłoś
mamazulki Re: przeczytajcie - nie dla wrażliwych !!!!!!!!!! 31.08.07, 11:04 ja też na szczęście znam kilku takich i dziękuję im za ich pracę. Są wspaniałymi ludzmi i lekarzami i bardzo ich za to szanuję. NIestety zdecydowana większość taka nie jest Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: przeczytajcie - nie dla wrażliwych !!!!!!!!!! 31.08.07, 10:51 Ale moze juz nie popadajmy w skrajnosci. Mysle, ze wiekszosc lekarzy ma swiadomosc, ze i w ich srodowisku sa 'czarne owce'. Ale nie widze powodu, zeby calosc 'gatunku' od razu przekreslac. Mi duzo bardziej nie podoba sie zachowanie okregowych rad lekarskich w przypadku bledow w sztuce. Tym bym sie bardziej przyjrzala, nie pisala, ze lekarze to samo zlo. Tym bardziej, ze w razie problemu wiekszosc leci do nich bez wahania. Odpowiedz Link Zgłoś
majmajka Re: przeczytajcie - nie dla wrażliwych !!!!!!!!!! 31.08.07, 10:53 Tez racja.Sa rozni,tak jak zreszta we wszystkich srodowiskach zawodowych.A te sady lekarskie to czysta kpina,zgadzam sie. Odpowiedz Link Zgłoś
mamazulki Re: przeczytajcie - nie dla wrażliwych !!!!!!!!!! 31.08.07, 11:21 masz rację - może gdyby wreszcie sądy lekarskie zaczęły karać lekarzy to Ci bardziej przyłożyliby się do pracy i z większym szacunkiem podchodziliby do pacjenta. Wiesz erin być może faktycznie zbyt skrajnie podchodzę do tematu ale ciągle słyszę o pladze nieszczęść jakie spotykają ludzi przez błędy lekarskie. Czarę goryczy przelał przypadek mojej koleżanki. Pierwsze dziecko zmarło dwa dni po urodzeniu, drugie jest na szczęście zdrowe. Miesiąc temu urodziła trzecie - synka - akcja porodowa była źle przeprowadzona i w wyniku zbyt późno przeprowadzonej cesarki - lekarz upierał się przy naturalnym porodzie - maluszek dostał wylewu . Od miesiąca walczy o życie ale nawet jeśli się uda to jest tylko nikła szansa że będzie sprawny umysłowo. To tylko jeden w wielu przypadków który wydarzył się ostatnio w moim otoczeniu. Sama rodzę za kilka miesiecy i naprawdę jestem przerażona. Masz rację, nie wszyscy lekarze są źli i mam tego świadomość i nie chcę generalizować ale tak jak wspomniałam dobrego lekarza ze świeczką trzeba szukać Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: przeczytajcie - nie dla wrażliwych !!!!!!!!!! 31.08.07, 11:25 mamazulki napisała: > masz rację - może gdyby wreszcie sądy lekarskie zaczęły karać > lekarzy to Ci bardziej przyłożyliby się do pracy i z większym > szacunkiem podchodziliby do pacjenta. Wiem, że opinie buduje sie na podstawie doswiadczen, a Ty akurat masz je nienajlepsze. Dotycza one jednak pewnie niewielkiej grupy (bo pewnie kolezanka rodziła w tym samym miescie, jesli nie w tym samym szpitalu), a lekarzy w Polsce jest mnostwo. I pisanie, ze moze lekarze jako cała grupa zaczeliby sie przykladac do pracy, jest IMO nie na miejscu. > ale tak jak wspomniałam dobrego lekarza ze świeczką trzeba szukać Chyba jednak nie jest tak trudno o dobrego lekarza. Mialam z nimi do czynienia troche i na palcach jednej reki policzyc moge takich, z ktorymi wiecej nie chce miec do czynienia. Odpowiedz Link Zgłoś
majmajka Re: przeczytajcie - nie dla wrażliwych !!!!!!!!!! 31.08.07, 08:40 Zagotowalo sie we mnie ze zlosci i bezsilnosci nad bezdusznoscia lekarzy(i glupota niestety tez).Podziwiam mame Agatki. Odpowiedz Link Zgłoś
anka9717 Re: przeczytajcie - nie dla wrażliwych !!!!!!!!!! 31.08.07, 08:59 Straszne, przedmiotowe traktowanie małego człowieczka przez bezdusznych lekarzy. Dzięki Bogu, że Agatka ma to juz za sobą, że mama znalazła siły żeby sie zbuntować, a oddziały neurochirurgii juz nie istnieje. Pozdrowienia i najlepsze życzenia dla Agatki, rodziców i siostry. Odpowiedz Link Zgłoś
megaa Przeczytałam cała strone Agatki 31.08.07, 10:20 i w glowie mi sie nie miesci ile cierpienia przeszla ta dziewczynka. Poruszajaca jest jej historia zwlaszcza tragiczny fakt opuszczenia rodziny przez ojca i heroicznej walki matki o zdrowie dziecka. Niewiarygodne ile trzeba miec sily w sobie. Ten zalaczony link to jedynie zdrobny fragment cierpienia dziecka, zwlaszcza ze gdy ojciec odszedl dziewczynka byla juz w takim wieku ze swiadomie podchodzila do jego decyzji. Koszmar. Jeszcze nie moge sie otrzasnac z tego i po prsotu nie miesci mi sie to w glowie. Nazwanie faceta bezdusznym palantem, to najlagodniejsze okreslenie jakie przychodzi mi do glowy. Trzeba przeczytac jakie cierpienie zafundowal wlasnemu dziecku. Odpowiedz Link Zgłoś
lucyn77 Re: Przeczytałam cała strone Agatki 31.08.07, 10:35 Nie chce się powtarzać. Dodam tylko ze jestem pełna podziwu i chylę głowę dla mamy Agatki. Cieszę się ze mam zdrowe dziecko, a to ze łobuz….. tez się cieszę. PS. Dziś kolega z pracy powiedział ze u jego synka stwierdzona autyzm. Bez komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
mijaczek Re: Przeczytałam cała strone Agatki 31.08.07, 11:25 przeczytalam reszte strony Agatki...okazuje sie, ze w momencie, kiedy dziewczynka robila duze postepy w rehabilitacji, ojciec porzucil ja i jej matke, przyczyniajac sie tym do regresu w rozwoju dziecka... jak tak mozna??? Odpowiedz Link Zgłoś
majmajka Re: Przeczytałam cała strone Agatki 31.08.07, 11:34 Bezduszna,niedojrzala swinia.Mam na mysli faceta,ojca tej dziewczynki.Nie czytalam wszystkiego,ale jak slysze o takich duzych dzieciach,ktorzy nazywaja sie doroslymi to mna trzesie!Tym bardziej wzrasta podziw dla mamy Agatki. Odpowiedz Link Zgłoś
siasiuszek Re: Przeczytałam cała strone Agatki 31.08.07, 11:49 tu jest streszczenie: www.agatka.tla.pl/agatka/historia_agatki.html Odpowiedz Link Zgłoś
siasiuszek Re: przeczytajcie - nie dla wrażliwych !!!!!!!!!! 31.08.07, 11:37 "mama była obecna w ośrodku, a potem musiała wracać do obowiązków. Tym razem pobyt Agi trwał dosłownie kilka dni - Aga wróciła do domu z licznymi obrażeniami ciała, była wizyta w szpitalu, prośba do zwierzchników ośrodka o wyjaśnienie sytuacji w jakiej doszło do takich uszkodzeń ciała. Póżniej jednak okazało się, że było też zgłoszenie tego faktu przez panią doktor do prokuratury. Mama już wie, że Aga będzie teraz wiele razy skazana na pozostawanie w domu bez żadnej opieki - jej stan nie zawsze pozwala na wyjście z domu. Tak chore i bezradne dziecko, które wymaga stałej opieki" No szok, co to dziecko jeszcze musi przeżyć?? I jak ojciec mógł jej to zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: przeczytajcie - nie dla wrażliwych !!!!!!!!!! 31.08.07, 12:14 to co czuje po przeczytaniu tych wspomien jest nei do opisania, podziwiam mame Agatki za opanowanie nie wiem co ja bym zrobila gnojom w taki sposob opiekujacym sie moim dzieckiem... ktos pisal o czarnej owcy, tam chyba byla tylko jedna biala... Odpowiedz Link Zgłoś
asiorzynka Re: przeczytajcie - nie dla wrażliwych !!!!!!!!!! 31.08.07, 12:31 siedzę zalana łzami-nie wiem nawet, co napisać.Dla mnie to niewyobrażalne jak mozna być tak obojętnym na cierpienie biednej ,malutkiej istoty.Naprawdę-brak słow. A Agatce i Jej Mamie życzę duzo, duzo zdrowia, oby Malutka już nigdy nie trafiła na takich ludzi. A książkę z pewnością kupię, jeśli się ukaże. Odpowiedz Link Zgłoś
elf1977 Re: przeczytajcie - nie dla wrażliwych !!!!!!!!!! 31.08.07, 13:07 Pzypomniałam sobie swoje wspomnienia. gdy mój narzeczony umierał na raka mózgu. Na 2 oddziały naurochirurgii, jeden onkologii - trafilismy na jednego przyzwoitego lekarza. Od tego czasu nie darzę środowiska lekarskiego dużym szacunkiem - wystarczy, że przypomnę sobie ich bezduszność, nieprofesjinalizm, przedmiotowe traktowanie pacjenta oraz jego rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy Re: przeczytajcie - nie dla wrażliwych !!!!!!!!!! 31.08.07, 15:10 o matko!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
liwilla1 Re: %$#$#!&^&^%^%#!!!!!!! 31.08.07, 15:40 moglabym tak caly dzien... pieprzona Sluzba Zdrowia. mam nadzieje, ze CI lekarze wyjechali. Odpowiedz Link Zgłoś
siasiunia1 Re: przeczytajcie - nie dla wrażliwych !!!!!!!!!! 31.08.07, 15:45 biedna rodzina .. tak cierpieć ... jak to cudownie ze trafił się doktor P,... jak dobrze ze Agatka zyje.. łzy w oczach mam ... Odpowiedz Link Zgłoś
agysa Re: przeczytajcie - nie dla wrażliwych !!!!!!!!!! 31.08.07, 16:56 Ktoś za cos tak POTWORNEGO powinien iść na dłuuuuugo do więzienia. Ci lekarze w ogóle kończyli studia???? BIEDNE DZIECKO!!! Nic więcej nie potrafię napisać. Odpowiedz Link Zgłoś
scott123 Re: przeczytajcie - nie dla wrażliwych !!!!!!!!!! 31.08.07, 21:41 O matko kochana!!!Biedne dzieciatko!!!!A ojca debila powinni powiesić za........!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ankab29 Re: przeczytajcie - nie dla wrażliwych !!!!!!!!!! 01.09.07, 15:53 przeczytałam, straszne... Bardzo dzielna mama. Z pobytu w szpitalu z moim dzieckiem pamiętam maluchy (paromiesięczne), które tak się nacierpiały, że nie pozwalały się dotknąć, przewinąć, wykąpać. Ze strachu przed cierpieniem i bólem. A co masz do zarzucenia ojcu? Odpowiedz Link Zgłoś
luxure Re: przeczytajcie - nie dla wrażliwych !!!!!!!!!! 01.09.07, 19:57 Coś potwornego, biedna Dziewczynka. Podziwiam kobiety takie jak mama Agatki. Podziwiam jak dała sobie z tym wszystkim radę SAMA, nie mając pomocy w najbliższej rodzinie, ani w mężu. Bo w tym przypadku jak i w wielu innych podobnych facet jak zwykle nie stanął na wysokości zadania i zawinął żagle. Odpowiedz Link Zgłoś
siasiunia1 Re: przeczytajcie - nie dla wrażliwych !!!!!!!!!! 01.09.07, 20:03 gdzie zawinął te żagle? chyba niedokładnie czytałas .... Odpowiedz Link Zgłoś
erka235 Re: przeczytajcie - nie dla wrażliwych !!!!!!!!!! 01.09.07, 21:12 koszmar przeżyli jestem w szoku .......... dziewczyny czytajcie dokładnie(nie wszystkie) Odpowiedz Link Zgłoś
mijaczek Re: przeczytajcie - nie dla wrażliwych !!!!!!!!!! 01.09.07, 21:22 w historii Agatki jej mama opisuje jak po dlugiej rehabilitacji Agatka zaczela mowic i rozwijac sie w tempie, ktorego lekarze sie po niej nie spodziewali, po czym "pan tatus" stwioerdzil, ze nie ma juz sily i odszedl od rodziny ewidentnie informujac matke, zeby na niego nie liczyla. ciekawa jestem czy latwo sie zostawia tak potrzebujace dziecko? jak bardzo trzeba byc pustym w srodku, zeby nie ogladajac sie za siebie po prostu uciec i nie wrocic????????? Odpowiedz Link Zgłoś
erka235 Re: przeczytajcie - nie dla wrażliwych !!!!!!!!!! 01.09.07, 21:33 sory mijaczek nie doczytałam do końca historii Odpowiedz Link Zgłoś
siasiunia1 Re: przeczytajcie - nie dla wrażliwych !!!!!!!!!! 02.09.07, 19:00 oo to przepraszam, ja też tego nie widzialam ... tylko przeczytalam historię porodu i tego co sie działo tuż po. Odpowiedz Link Zgłoś
lubie_zime Re: przeczytajcie - nie dla wrażliwych !!!!!!!!!! 03.09.07, 14:42 Spójrzcie na to: www.agatka.tla.pl/agatka/7.html , na wpisy od 22maja 2005. Mam nadzieję,że sumienie go kiedyś zagryzie. Odpowiedz Link Zgłoś
siasiuszek Re: przeczytajcie - nie dla wrażliwych !!!!!!!!!! 03.09.07, 14:49 ja mam nadzieje, że już nigdy nie będzie spać spokojnie Odpowiedz Link Zgłoś
luxure Re: przeczytajcie - nie dla wrażliwych !!!!!!!!!! 04.09.07, 11:29 czytamy ...czytamy Odpowiedz Link Zgłoś