issy25 30.10.07, 13:05 Znacie jakieś dobre i godne polecenia zlobki? Od jakiego wieku przyjmują maluchy? Jeśli macie jakieś doświadczenia ze żlobkami to bardzo proszę o informacje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
blue_belle Re: żlobek 30.10.07, 16:12 Wiesz co przeczytałam kiedyś wszystko o żłobkach na forum częstochowy. Wynika z niego że w czewie są tylko dwa żłobki - jeden koło hali polonia za mrówkowcem a drugi na orkana na rakowie. Z tego co wyczytałam to opinie są o nich bardzo dobre. A dzieci można dawać po macierzyńskim już więc takie malutkie. Pytanie czy są prywatne żłobki? Sama chciałabym wiedzieć ale nigdzie nie mogę znaleźć info. A wszyscy znajomi doradzają jednak opiekunki. Odpowiedz Link Zgłoś
domi5501 Re: żlobek 31.10.07, 15:32 żłobek jest w cz-wie tylko jeden, a wlaściwie 1 (na Armii Krajowej) i 1 jego filia (na Sportowej). Moja córcia chodzi od początku września (jak skończyla 5,5 miesiąca). Zapisalismy na Armii Krajowej, lecz niestety z powodu nieudolych działa ń naszych wladz lokalnych trwa tam niekończący się remont i musimy na razie wozić Małą na Sportową (z Lisińca). W sumie jestem b.zadowolona - poza tym że Mała trochę choruje (2-gi raz teraz), opieka jest super, dziecko zadowolone, wybawione,c czysciutkie nakarmione. Odpowiedz Link Zgłoś
a.g.g.a Re: żlobek 31.10.07, 18:48 Napiszcie proszę ile kosztuje taki żłobek.Czy 4-ro miesięczne dziecko może być oddane do żłobka?I czy w ogóle są miejsca,czy trzeba czekać? Odpowiedz Link Zgłoś
joanna666 Re: żlobek 01.11.07, 13:11 Dzwoniłam do żłobka przedwczoraj. Obiekt przy Armii Krajowej będzie czynny (przy dobrych wiatrach) od 1 grudnia. Miejsca do tej pory (poza remontem) były ZAWSZE (info od pracownicy). teraz niestety nie ma, bo filia przy Sportowej pęka w szwach. Wszyscy znajomi chwalą. Godziny otwarcia też przyjazne - 5.30 do 18.00. Koszt miesięczny to około 210 zł z wyżywieniem (zależy, ile dni dziecko uczęszcza). Jest tylko jedno "ale". Mogą się zdarzyć choroby. Więc ja na razie znalazłam zaufaną opiekunkę (idę do nowej pracy i na okresie próbnym raczej nie byłoby wskazane branie zwolnień na dziecko). Będzie to drożej kosztować, ale coś za coś. W przyszłości nie wykluczam żłobka. Z tym, że ja jestem zwolenniczką wysyłania do takiej instytucji dzieci chodzących i w miarę możliwość starszych. Ale to tylko mój pogląd. Jeżeli ktoś musi oddać do żłobka dziecko zaraz po urlopie macierzyńskim, to też nie ma o czym dyskutować. Na pewno lepszym wyborem jest żłobek, gdy nie posiadamy zaufanej opiekunki lub mamy zbyt mało pieniędzy na nią. Odpowiedz Link Zgłoś
aha123 Re: żlobek 05.11.07, 21:19 Wszystkich zainteresowanych zapraszam do przeczytania forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=71410191&a=71410191 Jest tam również kilka innych interesujących wpisów... Odpowiedz Link Zgłoś