o-plumka 16.12.07, 19:20 Pomóżcie! poszukujemy słów na literę E, które sześciolatek może narysować. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mor_lena Re: Słowa na literę E 16.12.07, 19:31 Ekran, emu, esy-floresy. Kurczę, trudne Emama może? Odpowiedz Link Zgłoś
bea.bea Re: Słowa na literę E 16.12.07, 19:32 ekierka, europa , elementarz, ekspedientka, eksplozja Odpowiedz Link Zgłoś
o-plumka Re: Słowa na literę E 16.12.07, 19:38 Mamy słowniki, encyklopedie, ale wierz mi Syriana, że tego nie da rady narysować. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawakornelia Eliksir - modne na czasie 16.12.07, 19:32 Emu -jakiegos ptaka moze namalowac duzego. Odpowiedz Link Zgłoś
o-plumka Re: Słowa na literę E 16.12.07, 19:42 Dzięki, dziewczyny ale szukamy dalej. Podajecie super słowa ale w większości musiałby je podpisać. Bo jak ma narysować np elektryka? Albo encyklopedię? Narysuje książkę i nie zostanie to uznane. Odpowiedz Link Zgłoś
hellious Re: Słowa na literę E 16.12.07, 19:46 ejakulacja Ee, to chyba nie dla dzieci, choc narysowac by sie dalo i podpis by nie byl potrzebny Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: Słowa na literę E 16.12.07, 19:47 Eskimos Elementarz - książka otwarta, w środku linie jak w zeszycie i litery, obok obrazek i napis np. "Ala ma kota". Eden - drzewo, na drzewie wąż, pod drzewem Adam i Ewa ekierka eklerka Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: Słowa na literę E 16.12.07, 19:49 ekran ekspedientka (pani za ladą, na ladzie kasa i waga) eksplozja - kolba chemiczna, rozbłysk i dym Odpowiedz Link Zgłoś
l.e.a Re: Słowa na literę E 16.12.07, 19:58 emerytka, edam ( ser ), elipsa, elf, Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: Słowa na literę E 16.12.07, 19:56 elipsa elektryk - pan grzebiący śrubokrętem w kontakcie emalia - puszka farby i pędzel emotikonka enema - ...yyy, może niekoniecznie. podobnie erekcja. enter - kawałek klawiatury, ten z enterem erka estrada Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: Słowa na literę E 16.12.07, 19:58 etykietka - na słoiku etanol - pół litra euro - banknot Odpowiedz Link Zgłoś
o-plumka Re: Słowa na literę E 16.12.07, 20:03 Ale Cię natchnęło! Bierzemy się do rysowania. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaolutki Re: Słowa na literę E 16.12.07, 20:02 elipsa,erupcja(wulkan i wyciekajaca lawa),etap(jakas droga podzielona na odcinki),etui(np na okulary),euro(pieniazek i napisane euro),estrada(scena i mikrofon na srodku),erka(samochod ze swiatelkiem na dachu),europa,ekg,ekspresówka(np.torebka herbaty),elf,energia(zarowka),eklerka,elegancja lub elegant(ktos w krawacie albo w garniturze),ekran,eksponat(jakies polki z jakimis rzeczami,np figurkami a ponad napis muzeum).mam nadzieje ze chociaz troche pomoglam Odpowiedz Link Zgłoś
raxa.avra Re: Słowa na literę E 16.12.07, 20:25 emeryt Europa ekler echo elf Egipt(?) etykietka Elvis Esmeralda(z bajki) ekierka Odpowiedz Link Zgłoś
mor_lena Re: Słowa na literę E 16.12.07, 20:45 Jak 6 - latek może narysować echo? Albo Esmeraldę, tak żeby było wiadomo, że to Esmeralda a nie ktokolwiek inny? Odpowiedz Link Zgłoś
miedzymorze Re: Słowa na literę E 16.12.07, 21:22 eukaliptus - drzewko z misiem koala. albo jak ma być nowocześnie: emotikon pozdr, mi Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: Słowa na literę E 16.12.07, 21:39 mor_lena napisała: > Jak 6 - latek może narysować echo? Rysuje urwisko i przepaść. Na urwisku pana z otwartą buzią i wychodzącym z niej "dymkiem" (jak w komiksie), w dymku np. napisane "juhuuu!!!" - i taki sam dymek wychodzący z otchłani przepaści, w którym napisane "juhuu.. huuu... huu". Odpowiedz Link Zgłoś
mor_lena mama_kotula 16.12.07, 22:00 Tylko żeby w tym "juhu" nie pomyliła mu się kolejność sylab, 6-latki jeszcze nie wszystkie dobrze piszą )) Odpowiedz Link Zgłoś
raxa.avra Re: Słowa na literę E 16.12.07, 21:55 nie mam pojęcia, licze na dziecięcą wyobraźnię Odpowiedz Link Zgłoś
kraina.marzen Re: Słowa na literę E 17.12.07, 18:07 elektrownia ekierka ekran elektrowoz Egipt eskimos encyklopedia eeeeeeeeeeeee nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś