kas2 03.01.08, 14:30 matce 2 dzieci wiek 27 na stanowisku gdzie spotkania biznesowe sa standardem mieć kolczyk w nosie....taki mini mini malutką kropeczkę...marzę o tym od dawna Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
baska299 Re: czy wypada 03.01.08, 14:34 Wypada.Na początku będą dziwnie patrzeć że w tym wieku,ale przyzwyczają sięP.S.Uważaj,bo strasznie boli Odpowiedz Link Zgłoś
kotbehemot6 Re: czy wypada 03.01.08, 14:41 wiek tu raczej nie ma zbyt wielkiego znaczenia-zwłaszca,ze nie jest podeszły)) ani fakt posiadania dzieci...ale..hmmm ale zkolczyk czy tatuaż kojarzy mi sie z osoba mało poważną, więc nie wiem jak to jest widziane w środowisku biznesowym,żreszta zalezy tez co masz na myśli mówiąc środowisko biznesowe i jaka masz w nim pozycje, jak wysoka to możesz zostac uznana za osobe ekstrawagancka a jk nie to hmmmm nie wiem, prywatnie nie mam nic do osób przyozdowbionych,ale, zawodowo nie miałabym zaufania do osoby z kolczykiem czy tatuażem-czemu nie wiem ot po prsotu-tak samo jak nie mam zaufania do kogos z brudnymi butami-tez nic złego ale.... Odpowiedz Link Zgłoś
baska299 Re: czy wypada 03.01.08, 14:44 Marzysz o kolczyku-spraw sobie.Jeśli jednak miałby podważyć Twój autorytet wśród współpracowników,do pracy po prostu go wyciągaj i zakładaj tuż po powrocie Odpowiedz Link Zgłoś
syriana Re: czy wypada 03.01.08, 14:50 w nosie wypada, to przecież biżuteria taka sama jak w uchu kolczyk na języku już natomiast jest dla mnie ekstrawagancją, na którą ludzie w tym wieku nie powinni sobie pozwalać no i jest wybitnie obrzydliwy do tego Odpowiedz Link Zgłoś
kotbehemot6 Re: czy wypada 03.01.08, 14:54 syriana napisała: > w nosie wypada, to przecież biżuteria taka sama jak w uchu wiesz, nie jestem przekonana. Kolczyk w uchu istniał od zawsze, natomiast w nosie jest wymysłem ostatnich lat. Akurat dla mnie biżuteria w nosie , na języku czy pępku jest dokładnie tej samej kategorii.Nie wspomne,ze zawsze przechodzą mnie ciarki jak patrze na kolczyki w ,dla mnie"nietypowych", miejscach. Odpowiedz Link Zgłoś
run_away83 Re: czy wypada 03.01.08, 15:25 >Kolczyk w uchu istniał od zawsze, natomiast w > nosie jest wymysłem ostatnich lat. no, nie do końca takie np. hinduski od setek lat przekłuwają zarówno uszy jak i nos. ja mam kolczyk w nosie i bardzo go lubię, no ale ja nie jestem bizneswoman tylko kurą domową Odpowiedz Link Zgłoś
kotbehemot6 Re: czy wypada 03.01.08, 15:42 > no, nie do końca takie np. hinduski od setek lat przekłuwają zarówno uszy > jak i nos. no ale nie mieszkamy w Indiach... byoby cokolwiek dziwne gdybym wypchała sobie warge jak Masajka-a przeciez robią to od wieków..... Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: czy wypada 03.01.08, 14:56 Nie wiem czy wypada, ale mnie takie malutkie kolczyki, szczególnie białe, jasne, kojarzą mi się z pryszczami na nosie. Czasami zupełnie tak właśnie wyglądają. Odpowiedz Link Zgłoś
polaola A fuj ! 03.01.08, 15:35 zona_mi napisała: > Nie wiem czy wypada, ale mnie takie malutkie kolczyki, szczególnie > białe, jasne, kojarzą mi się z pryszczami na nosie. Czasami zupełnie > tak właśnie wyglądają. Mnie rowniez takie kolczyki kojarza sie z pryszczami albo "kozami" . A fuj ! Odpowiedz Link Zgłoś
gardeniaa Re: A fuj ! 03.01.08, 23:41 > Mnie rowniez takie kolczyki kojarza sie z pryszczami albo "kozami" . > A fuj ! )))) Odpowiedz Link Zgłoś
mma_ramotswe pryszcze 06.01.08, 13:11 to moze jak będzie miała kolczyk w nosie, to ludzie będą brali te wszystkie pryszcze, które ma na nosie, również za kolczyki? Pomysł przedni Odpowiedz Link Zgłoś
baska299 Re: czy wypada 03.01.08, 15:54 Ja tam mam kolczyka i w nosie,i w języku i w uszach.Kiedyś miałam jeszcze we brwi,ale wyjęłam,bo przestał mi się podobać.Natomiast do tych w nosie i języku już się tak przywiązałam,że za nic w świecie nie dam ich sobie wyjąćŁadne czy nie-kwestia gustu.Komu się nie podoba niech nie patrzy.Moje ciało moja sprawa,i w d...mam co ktoś sobie o mnie myśli jak na mnie patrzy.To,że mam w takich miejscach kolczyki nie oznacza że jestem gorszą matką lub osobą mniej poważną od kobiet,które kolczyków nie mają. Odpowiedz Link Zgłoś
titta Re: czy wypada 05.01.08, 21:41 Ty sobie mozesz miec w d. ale juz nie koniecznie maja ci, ktorzy cie zatrudniaja, prowadza interesy itp. Moze sie zdarzyc, ze przy calej ich deklarowanej toleracji, podswiadomy stereotyp jest mocniejszy i? Moze nie warto? Mnie osobiscie kolczyki nie wiele obchadza ale nie jestem (mimo checi) traktowac kobiety z przeklutym jezykiem lub faceta z kolczykiem (w uchu!) powaznie. Musze dopiero poznac taka osobe dobrze zeby sie przekonac. A przeciez czesto liczy sie pierwsze wrazenie! Niemniej jednak do kolczyka w nosie mam pewien sentyment, bo sama chcialam miec. Ale powyzsze troche wystopowalo moje zapedy. Wszystko mysle zalezy od zawodu i osobowosci... Odpowiedz Link Zgłoś
baska299 Re: czy wypada 05.01.08, 21:45 Kolca w języku nie widać na pierwszy rzut oka.Musiałabym się bardzo śmiać l;ub coś w tym stylu.Poza tym,jeżeli pracodawca ocenia mnie po ilości kolczyków,to przepraszam,ale dziękuję bardzo za takiego"szefa". Odpowiedz Link Zgłoś
titta Re: czy wypada 05.01.08, 21:50 Tacy tez sie zdazaja. Poza tym ja mowilam o podswiadomosci. To raz. Kolczyk na jezyku widac, a raczej to jak sie osoba go posiadajaca nim bawi. Czesto tez odruchowo Odpowiedz Link Zgłoś
baska299 Re: czy wypada 05.01.08, 21:54 Ja się nie bawię,napawa mnie to wstrętem jak widzę u innych.Nie myślę o kolczyku,zapominam często że mam.Moi rodzice z którymi mieszkałam zorientowali się po jakichś 2 latach.Niektórzy znajomi nadal nie wiedzą.Podświadomość...hmm..wiem coś o tym,ale...takirgo "szefa"z podświadomością naprawdę chrzanię(może dlatego że mam ustabilizowaną sytuację materialną).Jednak mimo wszystko-kolczyka z nosa i języka nie wyciągnę choćby nie wiem co Odpowiedz Link Zgłoś
kalokabb Re: czy wypada 03.01.08, 16:01 Nie wypada ale ja też marzę o kolczyku w nosie hehe, ale raczej się nie doczekam... Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: czy wypada 03.01.08, 16:04 to zależy od firmy , w której pracujesz.. tam popytaj, nie tu Odpowiedz Link Zgłoś
oldrena1 Re: moim zdaniem w XXI wieku zdecydowanie tak 05.01.08, 13:28 A co ma do tego XXI wiek? W innych kulturach taka np. kość w nosie jest ponadczasowa. Odpowiedz Link Zgłoś
wieczna-gosia Re: czy wypada 03.01.08, 21:13 a nie mozna wyjmowac? w mojej pracy gdzie spotkania biznesowe sa standardem u nikogo kolczyka w nosie nie widzialam, natomiast zdarza mi sie dostrzegac dziurke. Odpowiedz Link Zgłoś
gagunia Re: czy wypada 03.01.08, 21:18 Moim zdaniem nie wypada. Nosiłam mały kolczyk w nosie kilka lat. Nosilam bedac na stazu w banku nawet, ale wyjełam gdy poszłam do pierwszej powaznej pracy, gdzie mialam kontakt z kontrahentami. Gdybys byla pracownikiem nizszego szczebla, bez kontaktu z petentami lub kontrahentami to czemu nie. Uwazam jednak, ze na stanowisku gdzie spotkania biznesowe sa standardem kolczyk w nosie wyglada malo powaznie, nieprofesjonalnie. I posiadanie dzieci nie ma tu nic do rzeczy. Zas co do bolu, to nie boli. Odpowiedz Link Zgłoś
baska299 Re: czy wypada 03.01.08, 22:12 Samo przekłucie nie boli,ale ja później przez półtora miesiąca chodziłam z opuchniętym kinolem. Odpowiedz Link Zgłoś
minerallna Re: czy wypada 03.01.08, 22:31 Nie. A takie ozdoby nie są powszechnie dobrze odbierane. Odpowiedz Link Zgłoś
drinkit Re: czy wypada 03.01.08, 23:53 minerallna napisała: > Nie. > A takie ozdoby nie są powszechnie dobrze odbierane. Ciekawe... ja nosze kolczyk w nosie od X lat i ludzie tego nawet nie zauważają. Odpowiedz Link Zgłoś
drinkit Re: czy wypada 04.01.08, 22:07 gryzelda71 napisała: > A skąd wiesz,ze nie zauważają? Bo po kilku latach znajomosci pytają: "to ty masz kolczyk w nosie? nie zuwazylem/am" Odpowiedz Link Zgłoś
zaino Re: czy wypada 04.01.08, 13:04 Dlaczego nie? Jeśli to twoje marzenie to czym prędzej je zrealizuj. Przecież to tylko kolczyk w nosie. Jeśli jesteś dobrym pracownikiem to taki drobny akcent tylko uatrakcyjni spotkania biznesowe z Tobą. Odpowiedz Link Zgłoś
mikimum69 Re: czy wypada 04.01.08, 13:05 Nie. Dla mnie kobieta z klasą nie powinna mieć ani tatuaży w miejscach odsłoniętych, ani kolczyków w nosie,brwi czy tym bardziej języku. Czy wypada- to chyba nie jest aż taka ekstrawagancja, na twoim miejscu po prostu zastanowiłabym się , czy się opłaca ze względów estetycznych. Nie wem czy to zarasta, pewnie tak, ale jeśli mam być szczera nie jest to piekna ozdoba... Ktoś się wypowiadał że kolczyk w nosie i w uchu to to samo- co za bzdura! Odpowiedz Link Zgłoś
kas2 takie pytanie ... 04.01.08, 14:13 piszecie kobieta z klasą ze kolczyk to to samo co brudne buty a ja sie pytam czy naprawde kolczyk w nosie swiadczy o braku profesjonalizmu i klasy , czy to ze mimo tego iz spotykam sie z tzw wyzszym szczeblem zarzadzajacym i nie chiodze na te spotkania w sztywnych kostiumach itp kiedy trzeba jestem elegancka ale nigdy nie sztrywna nie wiem moze mam swoje poczucie smaku i klasy a moze to taki stereotym ze kolczyk jest fu Dodam ze jak do tej pory mam kolczyki w uszach tzn dziurki bo nie noszę, kolczyk w pępku i tatuaż.... www.fotka.pl/profil/kacperek002/ Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: takie pytanie ... 04.01.08, 22:40 wiesz co, to raczej kwestia pewnych standarów. w biznesie ważne jest tzw. pierwsze wrażenie . Brak kolczyka w nosie nie zmotywuje nikogo do myślenia, nie zwróci zbytniej uwagi na twoją osobę. Ale juz pojwienie sie tego kolczyka-tak. W zwiazku z tym będziesz podwójnie obserwowana i nie daj boże powiesz jedno słowo nie tak- i przez ten nieszczęsny kolczyk moze zyskac ono inny wydzwięk. Poza tym- biznes to różnic partnerzy biznesowi. I o ile młodym kolczyk sie spodoba albo będzie obojętny to jednak ludzie w średnim wieku i starsi zareagują na pewno negatywnie. Zareagują tak dlatego, że byli wychowani inaczej, wedlug innych zasad i wg nich pewne rzeczy po prostu nie przystoją.Jesli chcesz przedzierac szlaki i ustalac nowe stanardy-to noś kolczyk ale jesli zalezy ci na pracy a posiadanie ćwieka w nosie nie jest sprawą najwyższej wagi, daj sobie na luz pisałam ja-mama 2 dzieci i posiadaczka 2 tatuazy Odpowiedz Link Zgłoś
sionasble to ja inne takie pytanie ... 05.01.08, 13:53 >posiadaczka 2 tatuazy to gdzie masz te tatusy - jeśli mozna wiedzieć ??? Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: to ja inne takie pytanie ... 05.01.08, 14:06 w miejscach nie widocznych dla innych -o ile nie jestem w kusym bikini Odpowiedz Link Zgłoś
drinkit Re: czy wypada 04.01.08, 22:09 kotbehemot6 napisała: > hehe, albo może ,ze to pryszcz...? Jest duża różnica miedzy pryszczem a kolczykiem - kropką. No chyba ze ktoś ma ogromną wadę wzroku to i kolczyki- kropki w uszach może uznać za symetryczne opryszczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
rotera Re: czy wypada 04.01.08, 14:39 <matce 2 dzieci wiek 27> tak na stanowisku gdzie spotkania biznesowe sa > standardem nie mieć kolczyk w nosie....taki mini mini malutką > kropeczkę...marzę o tym od dawna -no to pomarz sobie daej, jak i o tatuu w widocznym miejscu, albo zmień prace Odpowiedz Link Zgłoś
roksanaa22 Re: czy wypada 04.01.08, 15:04 Nosiłam kilka lat.Nie zarasta choć nie noszę od ok 5lat.Pod makijazem prawie nie widac znamiona.Z powodzeniem można wyjmować do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: czy wypada 05.01.08, 12:04 Moim zdaniem duzo lepiej bedziesz sie prezentowac na spotkaniech z kółkiem w nosie, mm.., coz za fantastyczna ozdoba. Serio? IMo nie wypada i jest to w zlym guscie. Odpowiedz Link Zgłoś
agatha61 Re: czy wypada 05.01.08, 12:24 jak dla mnie to rzecz slabego gustu i kojarzy mi sie z moda 10 lat temu, ale o gustach sie nie dyskutuje. Odpowiedz Link Zgłoś
fergie1975 Re: czy wypada 05.01.08, 22:05 zalezy jaki bizness, jak showbisness to jak najbardziej Odpowiedz Link Zgłoś