issy25 22.01.08, 10:47 Córeczkę widzialam, piękna. A jak Ty?Doszlaś już do siebie po cięciu? A jak pielęgnacja maleństwa? Pewnie już wszystko umiesz. Spokojny ten Twój Skarb? Ale ja ciekawska jestem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kid111 Re: Blue_belle jak się czujesz? 22.01.08, 11:52 ... i jak sobie radzisz? Cały czas zastanawiam się ja poradziłaś sobie z szpitalu bez pomocy pielęgniarek. aż skóra mi cierpnie. Ja załamałabym się chyba. Odpowiedz Link Zgłoś
blue_belle Re: Blue_belle jak się czujesz? 29.01.08, 12:24 Hej, Doszłam do siebie w końcu po tej cesarce (w jednym miejscu na szwie troszkę mi się ślimaczy, ale do przeżycia). W końcu też przestało boleć. wcale ta cesarka nie taki pikuś bo jak tną cały brzuch to później trochę czasu trzeba. Przynajmniej u mnie tak było, bo ja długo nie mogłam wstać z łóżka i przewracać się na boki. Jeśli chodzi o małą to cały czas się docieramy. Kąpiemy ją z mężem i z każdym dniem jest troszkę lepiej, zmiana pieluch jest ok ale strasznie przy tym płacze tak samo jak przy ubieraniu (i sądzę że nienawidzi być goła po prostu, bo próbowałam wszystkiego i i tak drze się w niebogłosy). Do tego płacze jak ją boli brzuszek, a to niestety mamy w sumie na codzień bo karmię cycem ale dokarmiam butelką. W sumie jednak jest spokojna i jak brzusio nie dokucza to w zasadzie nie płacze tylko marudzi. Ale nie jest tak że się człowiek z całą wiedzą oswaja tak szybko po porodzie. Myślę że jak będzie miała ze dwa miesiące to będziemy ze sobą dogadane na 90% i zakładam że te 10 zawsze pozostanie niewiadome. I do Kid odnośnie szpitala. Wcale sobie nie dawałam rady. Miałam problem z karmieniem, z ruszaniem się i z całą resztą. I wymuszałam żeby brali małą ode mnie na noc bo nie byłam w stanie sobie poradzić. Po cesarce nie powinno tak być. I tu jedno wiem napewno. Ponieważ tak było jak było to mi powiedzieli w szpitalu że następne dziecko też będzie cesarka co oznacza powtórkę z rozrywki. Jeśli więc zdecyduję się kiedyś na kolejnego bobasa to napewno już nie w tym szpitalu. Prawdopodobnie gdzieś prywatnie gdzie będzie stała opieka nad dzieciątkiem a nie takie podrzucanie na siłę. bo nie ma nic gorszego jak siedzieć i mieć świadomość że choć bardzo chcesz to nie możesz się zająć własnym dzieciątkiem. więcej nie chcę przeżywać takiego czegoś. Całe szczęście że w miarę szybko wyszłam, bo w domu jest zupełnie inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
issy25 Re: Blue_belle jak się czujesz? 30.01.08, 09:10 Co do ślimaczacej się rany, polecam Fibrolan maść albo Contratubex. Fibrolan jest na receptę, a ten drugi nie. Ja używalam F. mam 3/4 opakowania, gdybyś chciala to mogę się podzielić. Dobrze że doszlaś do siebie. Codziennie będziesz poznawala swoją Malą lepiej. Hubert też marudzi okropnie jak Go brzuchol boli. A ubierania pewnie poprostu nie lubi,przejdzie jej i polubi kiedyś Odpowiedz Link Zgłoś