demarta 05.02.08, 15:50 jakie drinki z vermutem lubicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
demonii Re: vermut 05.02.08, 16:01 martini tylko bianco czyste z kruszonym lodem albo drink wódka+martini+sok z żółtego grejfruta - pyyyycha )) Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.minge Re: vermut 05.02.08, 16:20 martini bianco ze sprite'm, lodem i plasterkiem cytryny Odpowiedz Link Zgłoś
gosika78 Re: vermut 05.02.08, 16:25 Nie lubię, mam po tym rewolucje jelitowe. Jeśli już wino, to wytrawne. Odpowiedz Link Zgłoś
hexella Re: vermut 05.02.08, 17:18 tylko martini bianco z lodem i cytryna- jedyna wersja alkoholowa, po której na drugi dzień nie pomstuję nad swoją głupotą ściskając w objęciach muszlę klozetową Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: vermut 05.02.08, 17:30 widze, ze emamy mogłyby założyc Klub Miłośniczek Martini Bianco. Fajna nazwa ja równiez do Was dołączam. Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: vermut 05.02.08, 18:00 kiedyś koleżanka pokazała mi, że rewelacyjnie smakuje martini (bianco) z sokiem pomarańczowym, lodem i cytryną. Po prostu cud miód, rewelacja, mimo że koneserzy pewnie ręce by załamali Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: vermut 05.02.08, 18:03 a może by i nie załamali, bo właśnie pszperałam w googlach i wychodzi, że tak się jednak pija Odpowiedz Link Zgłoś
amilos Re: vermut 05.02.08, 21:39 chyba nawet na którejś butelce martini był przepis na takiego drinka - taka propozycja podania Ja lubię martini bianco z cytryną i lodem Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: vermut 05.02.08, 18:05 Z sokiem grejpfrutowym, cytryna i lodem. Ostatnio sprobowalam tez ze spritem i faktycznie smakuje. Dobre tez jest z lekko gazowaną wodą. Oczywisce Martini Bianco . (na pewno nie mozna mieszac z zoladkowa gorzka...) Odpowiedz Link Zgłoś
kol.3 Re: vermut 05.02.08, 18:37 Martini wytrawne z oliwkami. Nie lubię słodkich drinków. Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: vermut 05.02.08, 20:21 nie przepadam za slodko za lepko lubie piwo i wytrawne wino Odpowiedz Link Zgłoś
margarettka Re: vermut 05.02.08, 21:05 ja lubie martini z woda gazowana cytryna i lodem albo z tonikiem cytryna i lodem albo sprite i reszta albo samo martini i lod oraz cytryna. Odpowiedz Link Zgłoś
demarta Re: vermut 05.02.08, 21:22 no, napić sie jeszcze nie wypada o tej 15, ale myśli czymś zająć trzeba.... Odpowiedz Link Zgłoś
mor_lena Re: vermut 05.02.08, 21:29 Hans und Helmut trinken Vermut wraz z Edmundem pod Dortmundem Odpowiedz Link Zgłoś
demarta Re: vermut 05.02.08, 21:34 mor_lena napisała: > Hans und Helmut trinken Vermut wraz z Edmundem pod Dortmundem hehehe, piękne!!! morlena, jestem pod wrażeniem, zgłoszę cię do paszportów "polityki" )) Odpowiedz Link Zgłoś
mor_lena Re: vermut 05.02.08, 21:38 Niestety muszę się przyznać, że zasłyszane... I to w radiu. W Trójce kiedyś była taka audycja "Nie tylko dla orłów", pamiętasz? Z Mannem, Resich - Modlińską, Wasowskim etc. Parę tekstów mi się zapamiętało) Ale że to piękne, to fakt Odpowiedz Link Zgłoś
demarta Re: vermut 05.02.08, 21:43 pamiętam, pamiętam, szkoda, że już nie kontynuują. "hejnał z wieży wariackiej", "gdzie lecisz słoju", "egzotyczne trio, ktośtam wuj i stryjo"... i teatr "zielone oczko" zaraz po! to były audycje! Odpowiedz Link Zgłoś
mor_lena Re: vermut 05.02.08, 21:50 Właśnie)) Trio to był "łociec, wuj i stryjo". A jeszcze "odcinek dla świnek", "gadka z dzieciństwa dziadka", żelazny karzeł imieniem Wasyl, baronowa von Szlochen... To były czasy... A jaki człek pienkny był wtedy i młody ;P Odpowiedz Link Zgłoś
demarta Re: vermut 05.02.08, 21:55 morlena, tu jest kilka w wersji pisanej: www.man.poznan.pl/~lukask/orly/ a tu zestawienie tytułów serii: M.in.: Refleksja na dziś, Maksymy Gorkiego, Krótki Informator Techniczny, Klechdy sezonowe, Wiersze najszczersze, Latający słój, który mówi, Baśnie nim zgaśniesz, Z pamiętnika doktora Wyciora, Odcinek dla świnek, Z działa ogłoszeń, No to cykl, Spostrzeżenia pana Henia, Mówią weki, Doradztwo intymne, Z ostatniej chwili oraz Część artystyczna, czyli przyśpiewki przaśne no to cykl!!! w te ostatki )) Odpowiedz Link Zgłoś
mor_lena Re: vermut 05.02.08, 21:59 No to cykl)) O matko, doktora Wyciora uwielbiałam, całą resztę też! Doradztwo intymne - to tam chyba był Gandalf ("Drogi Gandalfie, mam pewien problem...") Dlaczego, no dlaczego teraz nie ma takich rzeczy w radiu, się pytam, no??!! Odpowiedz Link Zgłoś
demarta Re: vermut 05.02.08, 22:09 morlena, w wikipedii napisali: "Od 2007 r. fragmenty nagrań audycji przypominane są w niedzielnym porannym paśmie Tanie granie G. Wasowskiego i W. Manna (dwa wejścia, ok. 10.20 i 12.20)." trza to sprawdzić! Źródło: "pl.wikipedia.org/wiki/Nie_tylko_dla_or%C5%82%C3%B3w" Odpowiedz Link Zgłoś
mor_lena Re: vermut 05.02.08, 22:11 Ano trza! Własnie ocieram łzy ze śmiechu, bo przeczytałam fragmenty z zapodanej przez ciebie linkiDD Odpowiedz Link Zgłoś
demarta Re: vermut 05.02.08, 23:02 morleno, kwadrans temu zapuściłam trójkę netową ot tak sobie i wiesz, że w ostatki zapodali ekstra large wersję przyśpiewek trio!? i było z ostatniej chwili: "kto tańczy w ostatki, ten piękny i gladki!" hej! )) Odpowiedz Link Zgłoś
mor_lena Re: vermut 06.02.08, 08:15 A ja żem gupia spać poszła. No i teraz będę brzydka i kostropata, bo nie tańczyłam w ostatki Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr jak James Bond 05.02.08, 21:55 wódka z Martini wstrząsane nie mieszane. Odpowiedz Link Zgłoś
jklk nie znoszę, niestety 05.02.08, 22:14 nie znoszę vermutu, martini, cin cin, ciociosanu, fuj fuj! zupełnie nie moje smaki Odpowiedz Link Zgłoś
karambol45 Re: vermut 06.02.08, 07:33 mi smakuje martini Bianco z szampanem i lodem mmhh, polecam Odpowiedz Link Zgłoś
de.nicol Re: vermut 06.02.08, 10:44 najpierw się pośmiałam, a dopiero teraz doczytałam, że niektóre piją martini ze SPRITEM , a nie jak przeczytałam za pierwszym razem : ze spirytem (czyli spirytusem). Powaga - rozważałam ewentualność spróbowania. Odpowiedz Link Zgłoś