lucerka 06.02.08, 10:55 Mam dwu letniego syna, jestem sama. W tym roku skoncze studia i chce sie wyprowadzic, przynajmniej na pare lat za granice. Tylko dokad? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
majka003 Re: przeprowadzka 06.02.08, 11:08 Hmmm,najpierw to się zorientuj gdzie łatwo o pracę i jakie są warunki życia itd. Odradzam przepełnioną już Anglie,Irlandie.Może tak jakoś bliżej Polski,np.Dania?Albo Hiszpania czy Holandia.Tylko musisz znać jezyk angielski bardzo dobrze prznajmnej komunikatywnie. Niektóre sprawy można w Polsce rozpocząć jak np.szukanie pracy ale musisz wtedy wyjeżdżać na rozmowy kwalifikacyjne. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
lucerka Re: przeprowadzka 06.02.08, 11:15 Myslalam wlasnie o Hiszpanii ale mam podejrzenia ze wrazenia z pobytu turystycznego sa zludne. Znam angielski komunikatywnie, zaczelam sie uczyc hiszpanskiego, znam niemiecki plynnie, jestem nauczycielka niemieckiego, wiec moze cos sie dla mnie znajdzie w tej Hiszpanii. Odpowiedz Link Zgłoś
lucerka Re: przeprowadzka 06.02.08, 14:35 W Niemczech wlasnie jestem. Czas na zmiany. Fiola juz dostaje od tej pogody i mentalnosci tutaj. To sa kochani ludzie ale ja juz mam dosc. Odpowiedz Link Zgłoś
milka_milka Re: przeprowadzka 06.02.08, 15:06 To Hiszpania będzie chyba dobrym pomysłem. Lubię Hiszpanów. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: przeprowadzka 06.02.08, 15:10 milka_milka napisała: > To Hiszpania będzie chyba dobrym pomysłem. Lubię Hiszpanów. ja lubię Włochów ale za zadne skarby nie chciałabym dla nich pracować ergo - samo lubienie nie wystarczy Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: przeprowadzka 06.02.08, 14:42 lucerka napisała: > Mam dwu letniego syna, jestem sama. W tym roku skoncze studia i chce sie > wyprowadzic, przynajmniej na pare lat za granice. Tylko dokad? Tam gdzie masz realne szanse na znalezienie pracy Odpowiedz Link Zgłoś