hrabina_murzyna 02.05.08, 17:54 Dziewczyny zapraszacie do swoich domow teściowe osobiście, czy też robi to Wasz małżonek? A teściowie Was zapraszają czy też robią to za pośrednictwem syna? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bea.bea Re: Zapraszacie teściowe 02.05.08, 18:07 nie gniewaj sie, ale temat prez ciebie poruszany to dla mnie abstrakcja... jesli mam ochote spotkac sie z kolezanka to do niej dzwonie, jesli mam ocote spotkac sie z tesciowa to do niej dzwonie, nie potrzebuje adwokata do zalatwiania swoich towarzyskich potrzeb... jak mam ochote poplotkowac z tesciowa to tez do niej dzwonie, jak tesciowa potrzebuje mojej pomocy to dzwoni do mnie Odpowiedz Link Zgłoś
madziaaaa Re: Zapraszacie teściowe 02.05.08, 18:11 Czasem zapraszam ja, czasem mąż. Bez różnicy.Czasem teściowa zaprasza nas rozmawiając z mężem, czasem ze mną.Bez różnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
mika_007 Re: Zapraszacie teściowe 02.05.08, 18:37 nie zapraszam i nie jeżdżę nie czuję takiej potrzeby Odpowiedz Link Zgłoś
anadien Re: Zapraszacie teściowe 02.05.08, 20:25 To tak jak ja. Nie zapraszam i nie jeżdżę Jak mam potrzebę słuchać kazań idę do kościoła. Jak mam potrzebę by ktoś strofował/uciszał moje dziecko... nie miewam takiej potrzeby Odpowiedz Link Zgłoś
ibulka Re: Zapraszacie teściowe 02.05.08, 19:01 zapraszam teściów osobiście, oni mnie także. mamy świetny kontakt. Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: Zapraszacie teściowe 02.05.08, 19:09 rozmawiamy z teściową bezpśrednio, bez tłumaczy i pośredników Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 sama zapraszam i same sie spotykamy 02.05.08, 19:35 nie mam problemow z dzwonieniem do niej kiedy cos od niej chce albo po prostu chce ja zaprosic ona tez dzwoni i mnie zaprasza jak wie ze np jestem sama, bo maz w pracy, albo zaprasza nas razem bardzo mnie szanuje, kibicuje mi we wszystkim co robie, pomaga, wspiera a jednoczesnie sie nie wtraca mam dobra tesciowa, moga mi zazdroscic. Odpowiedz Link Zgłoś
aashilda Re: Zapraszacie teściowe 02.05.08, 19:37 Oboje ani nie zapraszamy, ale też za często do teściowej nie jeździmy. Z teściem lepiej - zapraszamy jak mamy ochotę się spotkać, wtedy już obojętnie kto zaprasza, czasem ja, czasem mąż (teściowie są w separacji od lat i nie utrzymują kontaktów ze sobą, często też bywamy u niego. Za to teściowa czasem grozi , że przyjedzie do nas, ale zdarza się to jej max 2-3 razy w roku na ok.2 godziny, czyli do przeżycia )) Odpowiedz Link Zgłoś
mma_ramotswe Re: Zapraszacie teściowe 02.05.08, 21:11 Za pośrednictwem w obie strony Odpowiedz Link Zgłoś
demarta Re: Zapraszacie teściowe 02.05.08, 21:18 moja teściowa nie skalałaby się telefonem do mnie nigdy w życiu puszcza sygnały mojemu mężowi zawsze wtedy, kiedy przypuszczalnie nie jest w domu tudzież razem ze mną, i czeka przy telefonie aż on do niej oddzwoni. rozmawia tylko z nim. i nie zaprasza nigdy nas razem. zaprasza tylko jego. właściwie każdy telefon to wyrzut, że i tak za rzadko przychodzi i żeby pamiętał, że jego prawdziwa rodzina to ona, a nie ja czy tam syn ) nie mam więc za bardzo o czym z nią rozmawiać, to i dzwonić na darmo nie będę Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: Zapraszacie teściowe 03.05.08, 17:15 to tak samo, jak u mnie zreszta tesciowa jest zazdrosna do dzis o to, ze ja, obca kobieta, odebralam jej syna nie moze zniesc mysli, ze on wraca do domu, gdzie sa jego zona oraz syn a nie do swojej mamusi na szzescie miezka daleko od nas Odpowiedz Link Zgłoś
hrabina_murzyna Re: Zapraszacie teściowe 02.05.08, 21:59 Pytam, bo dziś moj mąż zaprosił teściową na weekend no i się obraziła, bo to niby ja powinnam ją zaprosić. Problem w tym, że poł roku temu kupiliśmy mieszkanie i jeszcze nie była u nas. Żeby było jasne mnie teściowa nigdy nie zaprosiła na święta, zawsze dzwoni do syna i pyta kiedy przyjedzie. Dlatego jakoś nie śpieszno mi zapraszać ją osobiście. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Zapraszacie teściowe 02.05.08, 22:01 Zapraszamy oboje i ona też zaprasza tego kto akurat jest pod ręką. Czyli tu akurat nie ma żadnych problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
tosina Re: Zapraszacie teściowe 03.05.08, 17:24 u nas jak u bei>nie ma jakis specjalnych ceremonialow z zaproszeniem i odwiedzinami. Kto ma taka potzrebe pierwszy robi krok. Dla nas to naturalne i bez celebracjii. DZieci maja blisko wiec przez furtke same do niej czesto smigaja. Najwyzej dzwoni ze sie nie mam denerwowa bo uciekinierzy sa u niej. Mam fajna tesciowa. Odpowiedz Link Zgłoś
mearulezz Re: Zapraszacie teściowe 03.05.08, 17:26 jedyną impreza na ktora chetnie przyjde a gwiazdą wieczoru bedzie moja tesciowa bedzie jej konsolacja.. Odpowiedz Link Zgłoś
malanuna przechlapane 03.05.08, 17:44 z tego co piszesz Ciebie Twoja teściowa będzie zapraszać przez pośrednika a Ty ja MUSISZ osobiście bo będzie obraza a powiedziała chociaż Ci osobiście, że jest urażona że TY nie zadzwoniłaś? Czy tez przez "głuchy telefon"? generalnie mi sie wydaje że takie pytania/problemy wynikają ze złej woli jednej ze stron. z mojego doświadczenia gdzie syn/synowa ma dobre stosunki to chętniej zadzwoni a i rodzice nie widzą problemu że zaproszenie wyjdzie od syna/córki. W sumie nie masz źle czytałam tu o takich co trzeba zadzwonic osobno do teścia i osobno do teściowej bo inaczej awantura...chocby siedzieli 2 metry od siebie. I tez problem bo ..któres będzie pierwsze i tego drugiego sie "nie szauje" ;p Odpowiedz Link Zgłoś
malanuna Re: przechlapane 03.05.08, 17:51 ja zla kobieta zalatwilabym to tak ;p : zadzwoniłabym do tesciowej i wprost jej powiedziała ze naprawdę serdecznie ja zapraszam jak również proszę o osobiste zaproszenia ... i ignorowałabym jak ona wszystkie zaproszenia "przez syna" tylko wtedy ten syn ma przerąbane ;p Odpowiedz Link Zgłoś
hrabina_murzyna Re: przechlapane 03.05.08, 19:26 Wiesz od pewnego czasu zlewa mi cała ta ceremonia z teściową. Nie zaprosiłam jej i nie mam takiego zamiaru. Trudno, niech się obraża. Moja teściowa jest zresztą bardzo hmm specyficzna. Ją trzeba odwiedzać zawsze, ale ona z domu się nie ruszy. Tylko jej dom i dom jej corki jest ok, nasz olała całkowicie. Tak to odbieram. Pytam tylko, bo może źle myślę, ale jest mi zwyczajnie przykro, że matka nie raczy przez poł roku odwiedzić dom syna i moj. Odpowiedz Link Zgłoś
marianna72 Re: Zapraszacie teściowe 03.05.08, 20:00 Gdy zyla jezdzilam czesto bez zapowiedzi ona tez tak do mnie wpadala bez zapowiedzi ( wciagu dnia kiedy maz byl w pracy) Na wieksze spotkanie typu obiad w niedziele umawialismy sie bo wiadomo trzeba sie przygotowac ale nie przypominam sobie jak to sie odbywalo.Pewnie zalezalo kto odebral telefon) Odpowiedz Link Zgłoś
l.e.a nie muszę zapraszać przychodzą kiedy chcą 03.05.08, 20:05 I uważam to za coś normalnego. Dla mnie jest dziwne "zapraszanie" Odpowiedz Link Zgłoś
m_o_k_o Re: Zapraszacie teściowe 03.05.08, 20:49 moi tescie są wspaniali, zawsze byli, wiec zawsze ja ich zapraszam, oni nas teście mieszkają 100km od nas, często rozmawiamy ze sobą pzrez telefon. Tęsciowa mówi do mnie córko itp. Mamy super ze soba konakt. Odpowiedz Link Zgłoś