gabrysia5 13.09.08, 15:37 Ja mam ziemniaki , pieczonego kurczaka, sos pieczarkowy , no i pieczarki.Moja tesciowa nie ma nic , bo w sobotę sie odpoczywa, a nie obiady gotuje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lila1974 Re: Co macie dzis na obiad? 13.09.08, 15:40 kopytka w sosie borowikowym ... mniam Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Co macie dzis na obiad? 13.09.08, 15:44 Filety z piersi kurczaka + sos pomidorowo-paprykowy + spaghetti. Czyli w sumie standard. Dość często robię taki obiad . Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: Co macie dzis na obiad? 13.09.08, 15:47 Czulent - eksperymentalnie, robie pierwszy raz. Odpowiedz Link Zgłoś
schiraz Re: Co macie dzis na obiad? 13.09.08, 15:50 pieczarki nadziewane mięsem mielonym w sosie i do tego pyzy na parze Odpowiedz Link Zgłoś
agatar-m verdana 13.09.08, 15:59 verdana napisała: > Czulent - eksperymentalnie, robie pierwszy raz. a można spytac co to czulent??? Odpowiedz Link Zgłoś
sir.vimes czulent- jedna z wersji 13.09.08, 20:42 zydoweczka.blox.pl/2006/11/Czulent-Cholent.html pyszna sprawa - można robić wegetariański. Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: verdana 14.09.08, 22:50 Zapiekankaz ydowska na szabas - z kaszy, miesa, ziemniakow , fasoli i cebuli. Zapiekana najlepiej 24 godziny w piecu chlebowym - zeby nie trzeba było w szabas rozpoalac ognia. Ja pieklam tylko 6 godzin, bez przesady... Wszyscy uznalismy, ze nastepnym razem kasze można sobie darować, będzie lepsza. Odpowiedz Link Zgłoś
schiraz Re: marsa 13.09.08, 15:51 Jak odżywczo) za tydzień trzymam kciuki cobyś bez problemów i dość szybko powiła na świat obywatela Odpowiedz Link Zgłoś
tyssia Re: marsa 13.09.08, 19:47 Pomidorową, moja ulubiona zupa, a mąż pulpety z ziemniakami Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: Co macie dzis na obiad? 13.09.08, 15:52 Pieczone w maryncie udka kurczaka, ziemniaki i surówkę z marchwi i jabłka. Odpowiedz Link Zgłoś
eveola Re: Co macie dzis na obiad? 13.09.08, 15:59 Gularz z kurczaka w sosie paprykowym,z makaronem Odpowiedz Link Zgłoś
agatar-m domowy fast food 13.09.08, 15:59 kupiłam bułki do burgerów, wsadzilam ser ,kotlet mielony, sałate pomidory, do tego frytki i taki dzis obiad,,...dzieciak ma frajde Odpowiedz Link Zgłoś
marsjanka1999 Re: Co macie dzis na obiad? 13.09.08, 16:06 makaron z sosem serowo-szpinakowym Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: Co macie dzis na obiad? 13.09.08, 16:08 Moja tesciowa nie ma nic , bo w sobotę sie odpoczywa, a nie obiady gotuje. Wredota jedna, no Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: Co macie dzis na obiad? 13.09.08, 16:12 Bardzo mądra teściowa, powinnas sie od niech zycia uczyć U mnie makaron, kiełbasa wiejska, groch i ser - jescze nie wiem w jakiej konfiguracji Odpowiedz Link Zgłoś
gabrysia5 Re: Co macie dzis na obiad? 13.09.08, 19:16 kali_pso napisała: > Wredota jedna, no Tylko moja teściowa od 2o paru lat nie pracuje!!Jest w domu.Niczym specjalnie sie nie interesuje, znaczy nie ma jakiegoś hobby, właściwie to nie robi nic specjlnego.Ale mąż mówi,ze zawsze tak było.Po prostu przyjęli ,że w sobotę obiadów nie robią.Szwaghierka przejęła "tradycję" od swojej mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: Co macie dzis na obiad? 13.09.08, 19:42 I mnie sie ta tradycja bardzo podoba. Tym bardziej nawet, że na co dzien teściowa jest gospodynia domowa, więc w sobote odpoczywa. nalezy jej sie jak psu kośc Odpowiedz Link Zgłoś
gabrysia5 Dlaniu kochana!!! 13.09.08, 22:40 dlania napisała: > I mnie sie ta tradycja bardzo podoba. Tym bardziej nawet, że na co dzien > teściowa jest gospodynia domowa, więc w sobote odpoczywa. nalezy jej sie jak psu kośc Buchachacha moja teściowa nie jest gospodynią domową.Nie sprząta bo robi to teść, okien nie myje bo robi to teść i obiad gotuje max 2x w tygodniu.Uwierzcie mi,że nie ma po czym odpowczywać.Ale jeśli chce mieć tradycję to niech ma -mnie to nie przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: Dlaniu kochana!!! 13.09.08, 22:44 Ale jeśli chce > mieć tradycję to niech ma -mnie to nie przeszkadza. Hmmmm..a informujesz nas o sobotnim rytuale teściowej polegającym na niegotowaniu, w celu......? Jak dla mnie, coś jednak jest na rzeczy, czyżbyś uważała, że teściowa ma ZBYT dobrze w życiu? No nie bądź taka, wyrzuć to z siebie, same synowe tutaj przecież, zrozumiejąPPPPP Odpowiedz Link Zgłoś
gabrysia5 e tam... 13.09.08, 22:45 masz nosa.Jest na rzeczy.Jest mi cholernie przykro aż się poryczałam...a i z jedzeniem to właśnie jest związane. Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Gabrysiu:) 13.09.08, 22:48 Skróć swoje i moje męki- wyrzuć to z siebie( zaznaczam- nie mówię o jedzeniu Odpowiedz Link Zgłoś
gabrysia5 Re: Gabrysiu:) 13.09.08, 22:49 hahahahah.No jedzenia nie wyrzucę, bo ostatni posiłek koło 13:30 jadłam, więc chyba w żołądku pustki Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: Gabrysiu:) 14.09.08, 15:06 Gabrysia, nie bądź tak , powiedż o co chodzi? Pdchudzasz się? Czy zazdrościsz troche teściowej, bo Twój mąz (a jej syn) nie chce myć okien? Czy masz o coś innego żal do niej? Zreszta jak masz płakac to może niepotrzebnie cisnę... Buziaki! Odpowiedz Link Zgłoś
gabrysia5 Dlania 15.09.08, 14:16 Nie zazdroszczę absolutnie.Zupełnie nie chodzi o to.A mój mąż okna myje.Nawet dość chętnie. Nie chce powiedziec , bo moje narzekanie niczego nie zmieni, aczkolwiek nawet mój mąż stwierdzil,że to co powiedziała tudziez zrobiła zakrawa na kpinę, szkoda tylko,że wycelowaną w nas ((.Poraz kolejny powiedział : to po co tam idziesz, później ci przykro", a ja na to : bo to babcia małej twoja matka". Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Dlania 15.09.08, 15:02 > bo to babcia małej twoja > matka". Gabrysia, to może dla Twojego własnego zdrowia - niech oni sami chodzą do babci ? bez Ciebie ? Odpowiedz Link Zgłoś
madame_zuzu Re: Co macie dzis na obiad? 13.09.08, 16:20 Fasolka szparagowa gotowana i smazona na masle z bulka tarta. Posypane serem zoltym plus jajko sadzone. Odpowiedz Link Zgłoś
klon-ex2 Re: Co macie dzis na obiad? 13.09.08, 16:16 A ja mam dziś rosołek+fasolka szparagowa z bułką tartą Odpowiedz Link Zgłoś
intuicja77 Re: Co macie dzis na obiad? 13.09.08, 17:11 czyszczenie lodówki czyli : -zupa koperkowa -nalesniki z musem z jabłek i śliwek węgierek Odpowiedz Link Zgłoś
zales239 Re: Co macie dzis na obiad? 13.09.08, 17:21 Mieliśmy-golonkę z indyka w sosie własnym,ziemniaki,sałatka z fasolki szparagowej i jabłka i pomidora i cebulki plus oliwa z oliwek mniam mniam. I jeszcze ciasto ze śliwkami.Leżę i trawię i w kominku trza było rozpalić brrr zima) Odpowiedz Link Zgłoś
elejna Re: Co macie dzis na obiad? 13.09.08, 17:34 wrzuciłam do gara udka zasypałam fixem knora ,dolałam wody i gotowałam do oporu , wyszło całkiem ok do tego brązowy ryż i colesław. Odpowiedz Link Zgłoś
redmiss Re: Co macie dzis na obiad? 13.09.08, 17:38 kapuśniaczek był się zjadł... Odpowiedz Link Zgłoś
lenna69 Re: Co macie dzis na obiad? 13.09.08, 18:08 U mnie tradycyjnie "po polsku"- schabowy, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej z marchewką i fasolka szparagowa. Ja nie przepadam, za to rodzinka szczęśliwa- lubią "treściwe". Odpowiedz Link Zgłoś
lena_madzia Re: co to colesław??? 13.09.08, 19:33 u mnie była pizza domowa z ciastem swojej roboty. To jeden z nielicznych sposobów, coby małemu pod kołderką ze sera przemycić troche warzyw. Ale i tak udało mu sie wytropić co nieco Odpowiedz Link Zgłoś
purpurowa_komnata Re: co to colesław??? 13.09.08, 19:46 Coleslaw-sałata może być do obiadu, a fix to specyfik w torebce (Knorra). Odpowiedz Link Zgłoś
gabrysia5 Komnata 13.09.08, 22:41 purpurowa_komnata napisała: Coleslaw-sałata może być do obiadu, a fix to specyfik w torebce > (Knorra). Co to fix to wiem raczej mnie chodziło o rodzaj np:fix do kurczaka czy jaki. Odpowiedz Link Zgłoś
kontaminacja Re: Co macie dzis na obiad? 13.09.08, 20:09 Lososia pod pierzynka, ziemniaki, brokuly i mizerie. Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: Co macie dzis na obiad? 13.09.08, 20:41 sobotni zwyczaj nierobienia obiadów jest jak najbardziej wskazany.... bo ja zrobiłam pomidorową (przy okazji przecieru, cośkolwiek za dużo zrobiłam i słoików zbrakło), faszerowane pomidory i cukinię, pieczone ziemniaki...będę miała obiad na jutro, bo dzisiaj nikt nie zainteresowany....aaaaa, już wiem, bo się wcześniej bigosu nażarli / Odpowiedz Link Zgłoś
gabrysia5 sir.. 13.09.08, 22:43 Hmmmmm......nie bedę się chyba wypowiadać.W końcu to rodzina. Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso No co Ty;) 13.09.08, 22:47 Nie żałuj sobie- czyzbys nie zauwazyła, że to forum żyje m.in. z obgadywania członków rodziny- jedni piszą, inni czytają- i się kręciP Odpowiedz Link Zgłoś
gabrysia5 Re: No co Ty;) 13.09.08, 22:48 Nie, nie chcę.Przykro mi okropnie z dwóch powodów:ze względu na męża i moją córkę.Pisałam ogólnie nie raz.Teraz nie chcę. Odpowiedz Link Zgłoś
brookeforrester Gabrysia5 16.09.08, 14:28 A czy to nie Ty zakładałaś wątek o tym, że nie rozumiesz iż niektórzy nie chcą do teściowych mówić "mamo"? ') Odpowiedz Link Zgłoś
gabrysia5 brookeforrester 16.09.08, 15:04 brookeforrester napisała: > A czy to nie Ty zakładałaś wątek o tym, że nie rozumiesz iż niektórzy nie chcą > do teściowych mówić "mamo"? ') Taaaaaaaaak właśnie ja.Tylko chyba raczej,że nie - nie rozumiem, tylko szukałam jakiś racjonalnych argumentów. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Co macie dzis na obiad? 13.09.08, 20:48 Makaron rurki z sosem grzybowym, z wlasnorecznie nazbieranych dzis podgrzybkow. Poezja.. Odpowiedz Link Zgłoś
dorala Re: Co macie dzis na obiad? 13.09.08, 21:18 Zupa szczawiowa z własnego szczawiu z jajkami, kotlety mielone, ziemniaki i marchewka z groszkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
bswm Re: Co macie dzis na obiad? 13.09.08, 22:49 Ja jadłam zupę-krem brokułową i sałatke z łososiem, a TŻ zapiekanego kurczaka z warzywami z beszamelem i serem. W knajpie oczywiście Nie lubię gotować, trochę strata czasu jak dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
poli-mama Co macie dzis na obiad? 14.09.08, 15:03 Leczo. Cały weekend. Na obiad i kolację. Aż do znudzenia. Ale będzie jeszcze na jutro bo narobiłam tego jak głupia Odpowiedz Link Zgłoś
anias29 Re: Co macie dzis na obiad? 14.09.08, 15:22 Forumową karkówkę dla leniwych Do tego kaszę gryczaną z masełkiem oraz do wyboru pomidory lub ogórki małosolne. Odpowiedz Link Zgłoś
chmurka_257 Re: Co macie dzis na obiad? 14.09.08, 15:29 Rosolek z makaronem i potrawke z kurczaka z ryzem oraz groszkiem i marchewka Odpowiedz Link Zgłoś
aga-agata Re: Co macie dzis na obiad? 14.09.08, 22:01 jarzynowa zupa-krem z grzankami czosnkowymi, a na drugie naleśniki z farszem mięsno-szpinakowo-serowym Odpowiedz Link Zgłoś
magdunia83 Re: Co macie dzis na obiad? 14.09.08, 22:55 my z meżem mieliśmy barszczyk buraczkowy a na drugie kotlecika i sałatkę. maluszek miał rybkę po grecku gerbera Odpowiedz Link Zgłoś
puterko00 Re: Co macie dzis na obiad? 15.09.08, 12:55 Moja Marcysia uwielbia ta rybke po grecku.My dzisiaj mielismy po schaboszczaku z bigosem i kartofelkach . Odpowiedz Link Zgłoś
betty_julcia Gabrysia 15.09.08, 09:14 a czemu ci smutno i płaczesz? Bo teściowa gotuje i nie masz do kogo na obiad pójść, ze to nie ona tylko teść sprząta? No to chyban warto przykąłd wziąść JA na szczęście mam tak, że jak cchę gotować to gotuję, jak nie to sie świat nie zawali. Akurat w sobotę miałam rosół i naleśniki, w niedzielę barszcz, mielone, ziemniaki i buraczki zasmażane ale bardzo często jest tak, że jemy coś na szybko, coćby makaron z sosem ze słoika albo kanapkę. Współczuję natomiast ludziom, których życie kręci się wokół obiadów, dla których nie zrobienie obiadu to niemalże grzech-bo co jak co ale obiad musia być i to w domu, i siedzą cały dzień przy garach, narobią sie tylko po to by tyłek napaść a potem dziwią się że tyją (hi hi to akurat też o teściowej Odpowiedz Link Zgłoś
gabrysia5 Julciu 15.09.08, 14:19 Było mi przykro , bo teściowa uraczyła mnie takim tekstem,że aż mi dech zaparło.To,że nie robi obiadów w soboty nie ma nic do rzeczy.Nie chce - nie robi.Nic mi do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonyorzeszek Re: co macie dzis na obiad? 15.09.08, 14:27 u nas dzisiaj na szybko-piers faszerowana z kasza gryczana,.a mezul wczoraj zrobil pikantnego zapiekanego kuraka z risottem.palce lizac Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: Co macie dzis na obiad? 15.09.08, 14:36 U mnie pomidorówka - danie jedno z czterech akceptowalnych przez dzieciarnię (obok rosołu, naleśników i spagetti). Teściowa też nie gotuje jak jej się nie chce. Moja mama też nie gotuje jak jej się nie chce. A my to w niedzielę najczęściej nie gotujemy, bo kto to widział, żeby w niedzielę przy garach stać. Pizzę zamawiamy ;P Odpowiedz Link Zgłoś
clio_1 Re: Co macie dzis na obiad? 15.09.08, 14:37 penne z sosem carbonara wczoraj jarzynowa i leczo (moja teściowa nie dość że gotuje, to jeszcze się dzieli ))))) Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Co macie dzis na obiad? 15.09.08, 14:38 Prawie się spłakałam, jak przeczytałam ten wątek.. Leżę chora w łóżku, nic nie mam w lodówce tylko jakieś mrożone pierogi i nie ma mi kto ugotować obiadu (( Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: Co macie dzis na obiad? 15.09.08, 14:41 Morgen, ja nawet bym ci podrzuciła tej pomidorówki, tylko nie mam co z dzieciami zrobić ) Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Co macie dzis na obiad? 15.09.08, 14:42 A czy ze ryżem?... <ociera ślinę> Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: Co macie dzis na obiad? 15.09.08, 15:11 a fuj, nie nie, tylko nie ze ryżem Z makaronem. I bazylią jak chcesz. Ale niekoniecznie ) No ale i tak ci jej nie podrzucę, no nie dam rady, naprawdę Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Co macie dzis na obiad? 15.09.08, 15:55 Wiedziałam, że tylko tak podpuszczasz! Odpowiedz Link Zgłoś
kasia7911 Re: Co macie dzis na obiad? 15.09.08, 14:48 Zupę cebulową z serem żółtym i grzankami. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Co macie dzis na obiad? 15.09.08, 15:05 Wkurzyłyście mnie - idę sobie ugotować te kupne pierogi. Możecie sobie wsadzić wasze mięsa, makarony i zapiekanki! <płacze> Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Co macie dzis na obiad? 15.09.08, 15:09 eeee Morgen, a masz w lodówce kawałek żółtego sera? to weź go zetrzyj na te ugotowane kupne pierogi, wsadź do piekarnika na 5 minut i będziesz miała 3 w 1: mięso, kluski i zapiekankę ;P Odpowiedz Link Zgłoś
montechristo4 Re: morgen, nie płacz 15.09.08, 15:14 mogę Ci wsadzić w paczkę trochę placuszków z cukinii i wysłać. Albo - jeżeli mieszkasz po WŁASCIWEJ stronie Wisły, to podrzucić. Ja wczoraj placki z cukinii, a moje dzieci i małż - nie wiem co, bo jedli u teściowej Odpowiedz Link Zgłoś
dirgone Re: morgen, nie płacz 15.09.08, 15:24 Jak się robi placuszki z cukinii? (ślina mi leci na samą myśl) Ja mam leczo cukiniowo-bakłażanowo-paprykowe dzisiaj Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: morgen, nie płacz 15.09.08, 15:26 tak samo jak ziemniaczane tylko mąki więcej (ja robię) Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: morgen, nie płacz 15.09.08, 15:25 a która to jest właściwa strona Wisły? Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: morgen, nie płacz 15.09.08, 15:31 Ja NA PEWNO mieszkam po tej niewłaściwej.. Bierem lagie, jedziem na Pragie.. Nie mam piekarnika.. Nie mam sera.. Nie mam makijażu, za to nieumyte włosy, łażę w powyciąganej bluzie i gniję w łózku.. boli mnie gardło i kaszlę.. nie mam lekarstw i nie wiem, gdzie tu do cholery jest apteka.. Ciekawe, która teraz się będzie chciała ze mną umówić Odpowiedz Link Zgłoś
margotka28 Re: morgen, nie płacz 15.09.08, 15:40 morgen - ja się z tobą umówię. Chwilowo jestem bez chłopa, bo małż wyjechał był na delegację Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: morgen, nie płacz 15.09.08, 15:40 O nie! Z mężatkami już się nie umawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
margotka28 Re: morgen, nie płacz 15.09.08, 15:42 morgen_stern napisała: > O nie! Z mężatkami już się nie umawiam! to się rozwiodę Jakoś bardzo mam ochotę na spotkanie z tobą, nawet jak masz kaszel > Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: morgen, nie płacz 15.09.08, 15:43 Po co ja łażę po branżowych klubach i portalach? Wystarczyło na emamie zostać Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: morgen, nie płacz 15.09.08, 15:58 ja też mam nieumyte włosy, katar, kaszel i gorączkę. I trójkę dzieci. Dlatego ja nie gniję w łóżku (ale bym chciała) tylko: posprzątałam w dużym pokoju, zrobiłam zakupy, ugotowałam obiad, posprzątałam w dużym pokoju, zrobiłam jedno pranie, posprzątałam w dużym pokoju, położyłam dzieci spać, posprzatałam w dużym pokoju.... powinnam jeszcze sprzątnąć w łazience ale tak mi się nie chceeeeeee Jesssu jaka ja biedna jestem.... Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: morgen, nie płacz 15.09.08, 16:05 morgen_stern napisała: > Dobra, wygrałaś > Hura hura hura!!! To idę w nagrodę posprzątać sobie w łazience ;P Odpowiedz Link Zgłoś
montechristo4 Re: morgen 17.09.08, 08:58 oczywiście, że ta właściwa to praska Od lat mieszkam w tamtych okolicach i nie narzekam. Mogę się z Tobą umówić na pogawędki pomimo Twojego usmarkania Odpowiedz Link Zgłoś
zales239 Re: morgen, nie płacz 15.09.08, 15:31 Ja też mam kupne-z garmażerki pierogi z mięsem,ruskie,ale naprawdę dobre. Nikt z domowników nie protestuje tylko jedzą w skupieniu hehe. Odpowiedz Link Zgłoś