moofka 21.10.08, 08:46 jak powinna wygladac? dlugosc dekolt kolor? zeby aleganstko bylo Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aska2000 Re: sukienka na prawdziwy bal 21.10.08, 09:54 Oj, chyba musisz więcej danych podać, Moofko, bo wieesz, bal balowi nierówny Np do takiej opery wiedeńskiej na bal (tyle,że to debiutantek dotyczy raczej, hehe) to tylko w długiej i białej wypada A Ty dokąd się udajesz..? Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: sukienka na prawdziwy bal 21.10.08, 10:14 no taki hotelowy pieciogwiazdkowy bal - tzw. doroczny Odpowiedz Link Zgłoś
joanna266 Re: sukienka na prawdziwy bal 21.10.08, 10:25 czerwona odsłaniająca ramiona eksponujaca biust,koniecznie długa ,opinajaca pupe ale dołem lekko rozkloszowana.albo na ramiączka ,dekolt w szpic ,wyprofilowane miseczki,wierzchem czarna piekna koronka pod spodem kremowa podszewka,oczywiscie długa do kostek. dopsowane szpile nieodzowne Odpowiedz Link Zgłoś
l.e.a Re: sukienka na prawdziwy bal 21.10.08, 10:41 tiny.pl/swj9 tu jest klka ładnych sukien: tiny.pl/swjc tu kolejna tiny.pl/swjf tiny.pl/swj5 Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: sukienka na prawdziwy bal 21.10.08, 10:52 Mnie podobała się ta która miała Kate Hudson w :Jak stracic chłopaka w 10 dni" Nawet jest ponoc podobna na allegro www.allegro.pl/item457489341_suknia_wieczorowa_rozmiar_36_38.html#gallery Odpowiedz Link Zgłoś
joanna266 moofka 21.10.08, 10:55 pierwszą czyli czerwona w/g mojego projektu uszyła mi zaprzyjazniona krawcowa niestety wyjechała teraz do Niemiec i tam szyje dla jakiejs duzej firmy.nawet suknie slubna mi szyła.cudowny fachowiec i super kobieta. nigdzie nie widziałam tak pieknych kreacji.a nawet niektóre ciuchy ciązowe u niej szyłam.miała mire w oku spojrzała na babke i nawet mierzyc jej nie musiała.moja tesciowa szyla u niej kiecki i kostiumy nawet nie uzgadniajac jakie maja bycdobra ale ja nie o tym.druga kiecka czyli ta z koronki była kupiona w maximusie niedaleko warszawy .kosztowała 260 zł.wiec nie az tak duzo jak na balowa ekstra kreacje.ps.wszystko byle nie gorsetówy Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy joanna266 21.10.08, 10:58 Joasia,a możesz jakąs fotkę wkleić/wysłac? Twój opis mnie zachwycił! Odpowiedz Link Zgłoś
l.e.a Moofko 21.10.08, 11:02 Cudowna znam dwie krawcowe, które uszyją Ci suknię jak z bajki, jedna szyje w Żaganiu - tworzy dzieła druga w moim miasteczku ! Odpowiedz Link Zgłoś
joanna266 Re: Moofko 21.10.08, 11:05 tak jak lea polecam świetna krawcową.nic ci odstawac nie bedzie i jak kobitka zna sie na rzeczy no i na trendach to uszyje ci kiecke jak z bajki. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna266 Re: joanna266 21.10.08, 11:03 niesety nie mam zadnych zdjęc w kompie w tych kieckach.w tej drugiej byłam ostatnio na mojej siostry weselu .jak bede u niej to wysle ci fotke.naprawde juz na wieszaku mnie ta kieca urzekła Odpowiedz Link Zgłoś
malgra Re: sukienka na prawdziwy bal 21.10.08, 11:01 zajrzyj na allegro-suknie wieczorowe Apart. Odpowiedz Link Zgłoś
jomamma na "modzie" to zwątpi, jak ja... :) 21.10.08, 11:39 Hej, miałam ten sam problem, bal podobny. Koniec końców wybrałam sukienkę w stylu Audrey Hepburn. Cos prostego u góry, rozszerzanego u dołu, ale nie za długiego, całość w stylu lat 50 i 60-tych, ale w zasadzie ponadczasowe i do tego kawałek biżu, i czułam się bosko (sukienkę kupiłam w "odzieżowym polu", czarną). Odpowiedz Link Zgłoś
jomamma Re: na "modzie" to zwątpi, jak ja... :) 21.10.08, 11:50 Kilka wersji tej samej kiecki Najbardziej podobna, ostatnia. www.imdb.com/media/rm2876610560/nm0000030 www.imdb.com/media/rm4087191552/nm0000030 www.imdb.com/media/rm1937545216/nm0000030 www.imdb.com/media/rm3379271680/nm0000030 www.imdb.com/media/rm2272630784/nm0000030 - ta chyba najbardziej zbliżona do mojej www.imdb.com/media/rm2457180160/nm0000030 Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: na "modzie" to zwątpi, jak ja... :) 22.10.08, 09:18 Rzeczywiście fajna. Wydrukuje sobie zdjęcie i pójde z nim do krawcowej, jak sie jakas okazja nadarzy na wyjście galowe A jak myslicie, jaki to materiał? taki sztywny? Czy cos usztywniajacego jest pod spodem? Odpowiedz Link Zgłoś
maja_sara Re: sukienka na prawdziwy bal 21.10.08, 12:35 Ja lubię minimalizm. Im mniej ozdób, drapowań i cudacznych udziwnień ma sukienka, tym dla mnie lepiej Oto moje propozycje: www.madameblanche.pl/905.html www.madameblanche.pl/909.html www.madameblanche.pl/907.html www.slubinfo.com/suknie_balowe_i_wieczorowe-pl-4-0-136.html www.slubinfo.com/suknie_balowe_i_wieczorowe-pl-4-0-142.html www.slubinfo.com/suknie_balowe_i_wieczorowe-pl-4-0-300.html www.suknie.net/Proste-Sukienki/Gosia-krotka-sukienka-z-tafty/pid,759,cid,51,product.html Odpowiedz Link Zgłoś
aska2000 Re: sukienka na prawdziwy bal 21.10.08, 19:22 Świetne te propozycje ..a bardzo zbliżoną sukienkę do tej: www.madameblanche.pl/907.html tyle,że z nieco inną górą miałam na własnym ślubie Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: sukienka na prawdziwy bal 22.10.08, 08:24 Mi się najbardziej podoba ta, z tych zalinkowanych przez Leę tiny.pl/scmj Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: sukienka na prawdziwy bal 22.10.08, 08:45 strasznie Wam dziekuje szalenie inspirujacy watek widze ze musi byc jednak dluga, szkoda bo mam nogi ladne a jak kwestia cycek w sukience z golymi plecami na przyklad? no przeciez z biustonosza na wielkie wyjscie nie zrezygnuje ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
joanna266 Re: sukienka na prawdziwy bal 22.10.08, 08:52 wszystko ze tak powiem zalezy od tego jakie masz piersiochyjak małe, kaształtne i trzymajace poziom to stanik bez ramiaczek spokojnie im podoła.jak biust jest obfitszy i musi byc podtrzymany i nie chcesz tez by w trakcie tanca zrobił wyskok to lepsza bedzie sukienka na ramiaczka a pod nia upchniete ramiaczka stanikowe coby widac nie było.odradzam silikony zarówno ramiączka jak i wkładki one piersi nie trzymaja i wygladaja moim zdaniem niefajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna266 Re: sukienka na prawdziwy bal 22.10.08, 08:57 o rany cos pokreciłam.myslałam ze pytasz co ze stanikiem w kiecce bez ramiączek.jesli chodzi o gołe plecy to sa w sprzedazy specjalne staniki z systemem wiązań które tak sie układaja ze nie widac ich nawet jak dekolt siega posladków.poszukaj w dobrych sklepach z bielizną.tyle tylko ze takowe staniki nie należą do najtanszych. Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: sukienka na prawdziwy bal 22.10.08, 09:04 a cos nie ufam takim dziwactwom i masz racje, ze silikonowe ramiaczko wyglada wiochowato pozostaje znalezc gore ktora ma troche szersze ramie, zeby zamaskowac porzadny stanik w koncu w sukni balowej najwazniejsze jest dekolt, skoro nog nie widac Odpowiedz Link Zgłoś
joanna266 Re: sukienka na prawdziwy bal 22.10.08, 09:07 wczesniej sie wybalsamuj porządnie coby miec skóre jak aksamit z lekkim połyskiem.ech smignac na taki bal...życze zeby było supeeer.no i ty zebys królowa tego balu została Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: sukienka na prawdziwy bal 22.10.08, 09:10 nie, no ja jeszcze troche czasu mam, tak wczesniej szukam pomyslu bo od dawna moje wyjscia to co najwyzej popijawa w klubie albo tzw. biesiada ew. wesele bale jakos mnie omijają wiec na haslo suknia balowa ja mam czarna dziure a teraz inna problema jest jakis kompromis w sensie jak sobie balowa kupie, to zebym nia potem mogla wesele obskoczyc Odpowiedz Link Zgłoś
joanna266 Re: sukienka na prawdziwy bal 22.10.08, 09:13 alez no jasne.tylko zaklinam cie na wszystkie świętosci nie kupuj kiecy gorsetowej z epoki... Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: sukienka na prawdziwy bal 22.10.08, 09:18 nie no gorset to mi sie raczej buduarowo kojarzy a moj sie w szczegolnosci na publiczne wyjscia nie nadaje Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: sukienka na prawdziwy bal 22.10.08, 09:31 joanna266 napisała: > o rany cos pokreciłam.myslałam ze pytasz co ze stanikiem w kiecce > bez ramiączek.jesli chodzi o gołe plecy to sa w sprzedazy specjalne > staniki z systemem wiązań które tak sie układaja ze nie widac ich > nawet jak dekolt siega posladków. no niestety to tak nie do końca...też szukałam biustonosza do gołych pleców i musiałam sie niezle nagimnastykować, żeby te paski poukrywać a i tak bez szycia sie nie obyło. ale jedna dziewczyna, tu z forum poradziła, że mozna po prostu bustonosz-przednią część doszyc do kiecki.. no chyba,ze macie w zasięgu te super sklepy, o których pisze Joasia, to wtedy bez problemu Odpowiedz Link Zgłoś
maja_sara Re: sukienka na prawdziwy bal 22.10.08, 13:46 Zgadzam się, ramiączka silikonowe są niefajne i nieelegancko wyglada taki kawałek plastiku wychodzący spod sukienki.Bleee... A co do staników do sukienek z baaaardzo głebokimi wycięciami na plecach, to są do kupienia specjalne przedłużki do tego. Nie musisz kupowac nowego biustonosza. Mocujesz takie "cudo" do swojego biustonosza, zawijasz wokół brzucha i zapinasz. Chodzi mi o coś takiego np: www.allegro.pl/item457937155_pasek_obnizajacy_zapiecie_biustonosza_hit.html Odpowiedz Link Zgłoś
masha_qrella Re: sukienka na prawdziwy bal 22.10.08, 09:53 tzn masz na mysli suknia, suknia! Ja ostatnio bylam w dlugiej, prostej, ciemnobrazowej, niby nic, ale elegancka. Osobiscie bym raczej wybrala stonowany kolor, moze modna sliwka, moze cos cie natchnie tnij.org/suknie Odpowiedz Link Zgłoś
tuti Re: sukienka na prawdziwy bal 22.10.08, 14:34 ani silikonowych ani zadnych innych ramiaczek zeby nei bylo widac! I wybaczcie, nie chce nikogo obaazac, ale z tych podanych w linkach to ta moze jedna z klasa www.madameblanche.pl/907.html:/ Odpowiedz Link Zgłoś