michasia24 15.11.08, 16:55 ciasto piecze sie na funkcji z termoobiegimie czy bez tej funkcji i zwykla funkcja oznaczona jest dwoma kreskami - jedna na gorze jadne na dole? pieke 3 ciasto i kurna znowu nie rosnie! pomocy! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beata985 Re: do tych co pieka ciasta 15.11.08, 17:03 michasia24 napisała: > ciasto piecze sie na funkcji z termoobiegimie czy bez tej funkcji i zwykla > funkcja oznaczona jest dwoma kreskami - jedna na gorze jadne na dole? pieke 3 > ciasto i kurna znowu nie rosnie! pomocy! dałaś proszek do pieczenia??? to raz. dwa. termoobieg to chyba wentylator. kreska na górze i na dole oznacza, że piekarnik grzeje od dołu i od góry. trzy. wsadzasz do nagrzanego??? powinno byc ok. jezezeli do zimnego-bo tak można ale wtedy trzbba włączcwłaśnie termoobieg a on wmoim piekarniku jest oznaczony jedną kreską z dołu +wentylator. Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: do tych co pieka ciasta 15.11.08, 17:06 Zawsze właczam termoobieg i daje temperaturę o ok. 20 st mniejszą. A termoobieg to u mnie zaznaczony jest jako Y. Zawsze wychodzi, w tamtym tyg piekłam szarlotke i wyszła. Wychodzą biszkopty i ucierane. Kreski na oznaczeniech to grzałki. A temperaturę ustawiłas czy włączyłaś sam termoobieg i grzałki? Odpowiedz Link Zgłoś
michasia24 Re: do tych co pieka ciasta 15.11.08, 17:08 daje i proszek, i mam nagrzany piekarnik i temp ustawiona wszytsko dziala jak nalezy, mieso i inne potrawy mi dobrze piecze a ciasto jak nie tak nie Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: do tych co pieka ciasta 15.11.08, 17:12 wiesz, ja z początku też nie umiałam ciasta upiec. nawet zwykłej babki. musiałam piekarnik "wyczuć"-wczesniej piekłam super ciasta w gazowym ibyłam załamana. poczytaj moze instrucję dokładnie, czasami jakis szczegól nam umknie/ Odpowiedz Link Zgłoś
michasia24 Re: do tych co pieka ciasta 15.11.08, 17:18 no wlasnie nie mam instrukcji wczesniej pieklam w gazowym i bylo okey Odpowiedz Link Zgłoś
madame_zuzu michasia 15.11.08, 17:25 podaj model kuchenki/piekarnika a instrukcja sie znajdzie Odpowiedz Link Zgłoś
michasia24 dokladnie ta 15.11.08, 18:00 www.agito.pl/elektryczno-gazowe/mastercook-kge-3411-b-elegance.1592.39881.html Odpowiedz Link Zgłoś
madame_zuzu Re: michasia 15.11.08, 18:01 www.mastercook.pl/work/product/docs/wHHZvl.pdf proszę oto instrukcja Odpowiedz Link Zgłoś
zales239 Re: do tych co pieka ciasta 15.11.08, 17:11 Ja też tak mam kreska na górze i dole to pieką dwie grzałki-góra,dół. Jak włączam obieg to tylko góra piecze.Funkcja ta to nie wiem czy termoobieg bo mogę tak tylko podpiec górę i to bardzo krótko. Odpowiedz Link Zgłoś
blekitny.zamek Re: do tych co pieka ciasta 15.11.08, 18:08 ciasta lepiej piec,przy włączonych dwóch grzałkach :górnej i dolnej. A jak góra zacznie się za bardzo przypiekać,to można zmienić w trakcie tylko na dolną grzałkę(dolna kreska) Odpowiedz Link Zgłoś
beatazet Re: do tych co pieka ciasta 15.11.08, 19:02 Jak wstawię ciasto do zimnengo piekarnika i włączę grzałkę górną i dolą to zawsze ciasto mi klapnie. Odpowiedz Link Zgłoś
blekitny.zamek Re: do tych co pieka ciasta 15.11.08, 22:56 zawsze się wstawia do nagrzanego piekarnika. Odpowiedz Link Zgłoś
akado Re: do tych co pieka ciasta 15.11.08, 20:09 Ja piekę bez termoobiegu, na funkcji pieczenie od dołu i od góry (czyli Kreska od dołu i od góry, czyli 2 kreski na znaczku). Wszystko ładnie mi wyrasta)) Odpowiedz Link Zgłoś
kotbehemot6 Re: do tych co pieka ciasta 15.11.08, 23:05 Nie piecze się cista na termoobiegu. termoobieg możesz włączyc pod koniec coby sie skórka zrumieniłą. Równiez niezastąþiony przy pieczeniu a właściwe suszeniu bez. Kreski oznaczaja zapewne górną albo dolna grzałkę. Piecz bez termoobiegu, na dwóch grzałkach, zreszta zobacz jak piecze-każdy piekarnik ma swoej fochy,ale z ewpnoscia bez termooobiegu-wysuszych a nie upieczeesz)) temat przerabiała moja zaprzyjaxniona sąsiadka, więc z piewrszej ręki-tez jej nie rosło a fundowała od poczatku termoobieg Odpowiedz Link Zgłoś
kocianna Re: do tych co pieka ciasta 16.11.08, 00:15 Mnie nie rosło, bo w gazowym temperatura 200 oznaczała co innego, niż w elektrycznym Odkąd wyczaiłam, że w elektrycznym mam nastawiać 40 stopni mniej, wszystko rośnie Odpowiedz Link Zgłoś