amoreska Re: Jakiego jesteście wyznania? Ankieta 21.12.08, 17:13 Jestem wyznania rzymsko - katolickiego. Praktykująca. Zapewniam, że nie każdy praktykujący katolik jest "nawiedzony". Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: Jakiego jesteście wyznania? Ankieta 21.12.08, 17:15 Katoliczka od urodzenia, choć nie z wszystkim co Kościół głosi się zgadzam. Bliższy jest mi jednak arianizm. Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: Jakiego jesteście wyznania? Ankieta 21.12.08, 17:19 Katoliczka. W dorosłym życiu- z wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: Jakiego jesteście wyznania? Ankieta 21.12.08, 17:22 Rzymskokatolickiego. Z urodzenia i z wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
zebra12 [...] 21.12.08, 17:24 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ida771 Re: Jakiego jesteście wyznania? Ankieta 21.12.08, 17:48 poszukująca niedaleko. zaciekawiona. spragniona żeby coś było "odświętnie", skłoni się chyba ku niektórym obrzędom katolickim, takie jakby lekkie nawrócenie Odpowiedz Link Zgłoś
bazylea1 Re: Jakiego jesteście wyznania? Ankieta 21.12.08, 17:57 ateistka w drugim pokoleniu, z tych kilku % których KK nie ma w statystykach Odpowiedz Link Zgłoś
dirgone Re: Jakiego jesteście wyznania? Ankieta 21.12.08, 17:57 Ateistka po sakramentach (rodzina katolicka). Odpowiedz Link Zgłoś
2122joan Re: Jakiego jesteście wyznania? Ankieta 21.12.08, 18:34 Jeszcze wierzaca,nie praktykujaca. Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka ni pies ni wydra:) 21.12.08, 18:22 Blisko mi do filozofii buddyjskiej, wierze w Anioły i boga-jako formę bytu, energię itp Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 Re: ni pies ni wydra:) 21.12.08, 18:29 Guderianko to samo mówię o sobie - ni pies ni wydra Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: ni pies ni wydra:) 23.12.08, 20:32 Ha Po sąsiedzku nam się udziela Odpowiedz Link Zgłoś
deela Re: Jakiego jesteście wyznania? Ankieta 21.12.08, 18:41 ateistka w wolnych chwilach wyznaje solipsyzm egocentryczny Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: Jakiego jesteście wyznania? Ankieta 21.12.08, 18:53 Rzymskokatolickiego. Wierzę, ale mam ogromny problem z instytucją kościoła. A że słowotwór 'wierząca, niepraktykująca' mi nie pasuje, to trudno mi się okreslic. W kazdym razie mam wewnetrzny spór, który musze wkrotce rozstrzygnac, bo młodziez prawie komunijna... Odpowiedz Link Zgłoś
oli.nek Re: Jakiego jesteście wyznania? Ankieta 21.12.08, 19:31 nie wiem. jestem gdzieś pomiędzy. wiem w co i kogo wierzę, ale czy da się to nazwać... Odpowiedz Link Zgłoś
dorianne.gray Re: Jakiego jesteście wyznania? Ankieta 21.12.08, 20:54 Ateistka od urodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
azille Re: Jakiego jesteście wyznania? Ankieta 21.12.08, 20:54 Ateistka ze skłonnościami do wiary w reinkarnację. Odpowiedz Link Zgłoś
marminia Re: Rzymska-katoliczka dziecko ochrzczone, 21.12.08, 21:15 Wierząca, praktykująca, ciągle poszukująca Odpowiedz Link Zgłoś
mamabuly Re: Rzymska-katoliczka dziecko ochrzczone, 21.12.08, 21:42 U mnie z tym praktykowaniem to gorzej Tak czasem wejdę sobie do kościoła pomyśleć w ciszy, a msze to tylko przy okazjach sakramentów. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Jakiego jesteście wyznania? Ankieta 21.12.08, 21:48 Ateistka z tych nie ujętych w statystykach KK z rodziny ateistycznej. Aczkolwiek nieraz utożsamiam się ze starotestamentowymi Żydami, wprawdzie nie wierzę w Jahwe ale mu nie ufam. Potomka nie chrzciłam oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
ywwy Re: Jakiego jesteście wyznania? Ankieta 21.12.08, 22:08 moja religia to prawosławie . Myślałam, że jestem tutaj jedyna... Odpowiedz Link Zgłoś
1beata31 Re: Jakiego jesteście wyznania? Ankieta 21.12.08, 22:52 wierzę w boga, czytałam biblię, wierzę że jest coś więcej niż to tutaj na ziemi ale bardziej przekonuje mnie reinkarnacja niz niebo ale za grosz nie wierze kosciołwi i facetom w sukienkach!!! Odpowiedz Link Zgłoś
czajkax2 Re: Jakiego jesteście wyznania? Ankieta 22.12.08, 21:01 ywwy napisała: Myślałam, że jestem tutaj jedyna... A SKĄD Jest nas tu ze 4 sztuki Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Triss 22.12.08, 09:49 >>wprawdzie nie wierzę w Jahwe ale mu nie ufam. Dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
dragica Re: Jakiego jesteście wyznania? Ankieta 21.12.08, 23:23 Prawoslawna-z wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
pocztarenata Re: Jakiego jesteście wyznania? Ankieta 22.12.08, 00:15 katoliczka,rzadko praktykująca Wystarczy że moja matka stała się dewotką Odpowiedz Link Zgłoś
k1234561 Re: Jakiego jesteście wyznania? Ankieta 22.12.08, 06:38 Katoliczka,praktykująca ale niezdewociała i bez mocherowego beretu. Ślub kościelny,dziecko ochrzczone. Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka-psotka Re: katoliczka n/t 22.12.08, 08:11 Wyznanie rzymsko-katolickie, praktykująca, niekiedy grzesząca ) pozdrawiam S. Odpowiedz Link Zgłoś
majmajka Katoliczka 22.12.08, 08:22 Wierzaca i praktykujaca z rodziny katolicko - ateistycznej. Zdecydowanie ta polowa katolicka lepsza, ta druga... Ich juz nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
mara_jade73 Re: Jakiego jesteście wyznania? Ankieta 22.12.08, 09:49 Niepraktykująca katoliczka Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Jakiego jesteście wyznania? Ankieta 22.12.08, 09:55 Po kądzieli poprzedzają mnie trzy pokolenia ateistów, po mieczu ojciec sie wyrodził i był wojujacym ateistą, reszta radiomaryjna. Ochrzczona dwukrotnie - najpierw przez rodziców, potem juz dorosła z własnej inicjatywy w jednym z kosciolow ewangelicznych. Dobrze bardzo ten okres wspominam, ale tez była to moja ostatnia próba przyłączenia sie do jakiejkolwiek grupy. Aktualnie: na poziomie rozumu - zadeklarowana agnostyczka, na poziomie emocji - glęboko wierząca w Boga raczej nieosobowego, bardzo zdecydowanie bezwyznaniowa. Odpowiedz Link Zgłoś
dropkick_murphys Re: Jakiego jesteście wyznania? Ankieta 22.12.08, 10:54 Agnostyczka, bez żadnego sakramentu, z rodziny ateistycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Jakiego jesteście wyznania? Ankieta 22.12.08, 12:23 Eeee myślałam że bardziej będzie urozmaicone nasze forum. A tu kurcze sami katolicy i ateiści I parę prawosławnych osób. A gdzie buddyści, muzułmanie, protestanci, mariawici??? Ja się pytam,gdzie? żartuję oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Jakiego jesteście wyznania? Ankieta 22.12.08, 12:37 Ja też czekam na jakieś rzadziej występujące wyznania, zielonoświątkowców, prostestantów, babtystów, Żydów, mariawitów, z kościoła polskokatolickiego, nawet świadków Jehowy , bo o karaimach to chyba nie ma co marzyć.. Odpowiedz Link Zgłoś
artemisia_gentileschi Re: ej, no, bez jaj 27.12.08, 15:51 Jeszcze ja sie przyznalam, ze jestem jedi Odpowiedz Link Zgłoś
kaminali88 Re: Jakiego jesteście wyznania? Ankieta 04.01.09, 02:30 Mówisz (piszesz) i masz Ja praktykuję Rinzai. Jest to japońska szkoła Buddyzmu Zen. W ramach ciekawostki, Zen (jak i większość szkół buddyjskich) jest nie-teistyczne, tzn Bóg w jakiejkolwiek postaci nie jest przedmiotem jego zainteresowania (włącznie z podstawową kwestią istnienia bądź nieistnienia Boga), więc nie jest ani ateistyczny (jak twierdzą niektórzy), ani nawet agnostyczny. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś