ursydia 02.02.22, 15:58 Czy któraś ematka poczyniła tam kiedykolwiek jakiekolwiek zakupy? Pięknie proszę o opinię bo jest tam parę rzeczy na sporą kwotę które mi się podobają Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ursydia Re: VidaXL 02.02.22, 16:44 Meble też? Czy tylko drobiazgi? Bo mi o meble chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
nigdynigdynigdy84 Re: VidaXL 02.02.22, 16:15 Kupiłam mebel. Przyszła sama tekturka do pakowania. Prawie pół roku walczyłam o zwrot kasy za coś, co nawet do mnie nie przyszło. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: VidaXL 02.02.22, 16:47 Dobre, może on był niewidoczny i lekki jak powietrze i nie zauważyłaś? Odpowiedz Link Zgłoś
nigdynigdynigdy84 Re: VidaXL 02.02.22, 16:56 Bardzo, falista tekturka. Kot miał z niej dobry drapak. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: VidaXL 02.02.22, 16:50 kupiłam tylko żagiel ogrodowy, ale już nie mam ochoty niczego wiecej tam zamawiać Odpowiedz Link Zgłoś
ursydia Re: VidaXL 02.02.22, 16:55 A co zrobili? Szukam powoli mebli do nowego domu, wolałabym zamówić online. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: VidaXL 02.02.22, 17:36 Słabej jakości jest, inny kupiłam w Obi no i bez porównania Odpowiedz Link Zgłoś
forsythia Re: VidaXL 02.02.22, 17:00 Kupilam kiedys bieznie. Po roku sie zepsula, wiec poprosilam o przyslanie nowej czesci zamiennej albo nowej biezni. Ten model zostal juz jednak wycofany ze sprzedazy, a czesci zamiennych nie mieli. Zaproponowali mi zwrot czesci wartosci biezni (ok 1/4), na co oczywiscie sie nie zgodzilam i zazadalam pelnej kwoty. O dziwo nie klocili sie ze mna wcale. Musialam tylko bieznie odeslac - co bylo dosci klopotliwe. Pieniadze szybko wplynely na moje konto. Odpowiedz Link Zgłoś
katiemorag Re: VidaXL 02.02.22, 17:36 Ja stół do kuchni. Będzie u mnie jutro albo pojutrze. Blat drewno mango. Dam znać jak z jakością. Odpowiedz Link Zgłoś
katiemorag Re: VidaXL 02.02.22, 19:00 Ja znalazłam ten sklep na Allegro. Maja tam cześć mebli wystawionych. Pozytywne opinie wiec zaufałam tym bardziej, ze ceny konkurencyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
ursydia Re: VidaXL 02.02.22, 19:19 No właśnie te ceny mnie zaskoczyły, dlatego poprosiłam i opinie Odpowiedz Link Zgłoś
katiemorag Re: VidaXL 03.02.22, 11:54 Na minus. Stół obdrapany. Prosiłam o podanie wymiarów i konkretnie powiedziałam o co chodzi. Podali oczywiście złe i krzesła mi nie wejdą. Mam tylko problem bo będę musiała zwracać. Odpowiedz Link Zgłoś
andace Re: VidaXL 03.02.22, 12:29 Z tego co sprawdziłam, większość mebli przychodzi uszkodzonych i jest problem ze zwrotem pieniędzy www.opineo.pl/opinie/vidaxl-pl Odpowiedz Link Zgłoś
mondaymorning1987 Re: VidaXL 02.02.22, 21:55 Tak ja kupiłam drapak dla kota za 400 zł, przyszedł szybko, pięknie zapakowany, do skręcenia, ja zadowolona, Gucio nawet go nie tknął, musiałam oddać sąsiadom😊😊 Odpowiedz Link Zgłoś
ursydia Re: VidaXL 02.02.22, 22:29 Ja planuję cały salon i jakieś drobiazgi a sąsiadów nie znam jeszcze bo przeprowadzamy się dopiero w październiku, więc nie wiem czy chętni na nowe meble ale ja jak ta mróweczka już szukam, szukam bo na razie nie mam pomysłu, wiem tylko że ma być pięknie czyli porządna sofa, porządny fotel, porządny stół z krzesłami i porządny stolik kawowy i inne boczne. I piękne lampy - też oczywiście porządne. PO-RZĄD-NE! Nie jakieś tam fiubździu. Gdzie kupić to wszystko, no gdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
andace Re: VidaXL 02.02.22, 22:52 Urządzam dom, tyle że z architektem wiec firmy i meble mam wybrane przez architekta. Sofy i fotel z Sits (Moma studio lub NAP), stolik kawowy z Customform, krzeseł dostałam kilkanaście opcji (Ton, Fameg, Mti Furninova). Oświetlenie mamy różne: Philips Hue, www.markslojd.pl, Shilo, Tekst linku i It’s all about RoMi. Odpowiedz Link Zgłoś
ursydia Re: VidaXL 03.02.22, 00:09 Ach, pszepani, gdybym była w Polsce to jakoś łatwiej. Jestem w NL i muszę tu coś/kogoś znaleźć Odpowiedz Link Zgłoś
daisy Re: VidaXL 03.02.22, 01:27 Ja też chciałam pięknie i porządnie, więc poszłam do antykwariatu. Wypatrzyłam piękny owalny stół z krzesłami, które okazały się wygodne. Wszystko było zamalowane farbą na czarno, więc zamówiłam renowację, krzesła obiłam w upatrzonym kolorze i mam naprawdę piękne meble, w dodatku niepowtarzalne. Po renowacji wyszedł wspaniały kolor oryginalnej okleiny (brzoza płomienista). Odpowiedz Link Zgłoś
andace Re: VidaXL 03.02.22, 07:20 Ja też w NL, koordynuje zakupy i wszystko przyjedzie z PL, cześć firm nawet współpracuje z firmami przewozowymi za granicę. W zasadzie większość zakupów będzie jechało z PL, łącznie z tapetami, podłogami, glazura i gresem - bo w NL wybór jest bardzo mały. Zabudowy meblowe (kuchnia, garderoba) też będzie robić firma z Polski. Fotele mogę też polecić z BoConcept, jest sklep w NL i nawet ceny maja na niektóre produkty niższe niż w PL. Odpowiedz Link Zgłoś
ursydia Re: VidaXL 03.02.22, 11:48 W sumie nie wiem dlaczego nie pomyślałam, że mogę ściągnąć z Polski, dzięki za radę! Odpowiedz Link Zgłoś
andace Re: VidaXL 03.02.22, 07:25 It’s all about RoMi to firma holenderska, maja duży wybór fajnych lamp. Odpowiedz Link Zgłoś
ursydia Re: VidaXL 03.02.22, 13:20 Zobacz, znalazłam to: Simon echt thuis w Zwolle, to najbliżej mnie, pojadę do nich. Dziękuję kochana za natchnienie! Odpowiedz Link Zgłoś
littlesquirrel Re: VidaXL 03.02.22, 13:04 Tak, kupowałam raz szafkę. Nigdy więcej. Fatalna jakość wykonania (kiepskie prowadnice, brzydko położony lakier, obdrapany w wielu miejscach ), a do tego źle zabezpieczona przesyłka. Wszystko w paczce latało i w efekcie szafka miała bardzo dużo ubytków. Wysłałam maila z reklamacją załączając masę zdjęć ze wszystkimi wadami, bo szafka wyglądała jak zabrana ze śmietnika, a nie nowa. Dostałam odpowiedź przetłumaczoną w translatorze na polski, aby odesłać szafkę. Zaczęłam szukać info o tym sklepie i znalazłam masę negatywnym opinii. Postanawiałam nie odsyłać szafki bojąc się, że przesyłka zaginie albo nie odzyskam pieniędzy. Zażądałam zwrotu części kwoty. Na moje maile za każdym razem odpisywał ktoś inny, wszystko tłumaczone w translatorze. Gdy już została ustalona kwota rekompensaty (na prawdę niewielka) znów zaczęło się czekanie na zwrot i maile z wiadomościami, że sprawa ciągle w toku. W końcu doczekałam się zwrotu. Nigdy więcej VidaXL. Stracony czas, pieniądze, bo ta szafa nie jest warta nawet 1/3 tego za ile ją wystawili ... www.opineo.pl/opinie/vidaxl-pl www.ceneo.pl/sklepy/vidaxl.pl-s25262 Odpowiedz Link Zgłoś
twoj_stary_69 Re: VidaXL 06.08.24, 09:30 Chciałbym Was przestrzec przed zakupami w firmie VidaXL. Nie oddają pieniędzy za zapłacone, ale anulowane zamówienie (nie odebraliśmy przesyłki). Przywłaszczyli sobie ponad 2 tysiące złotych. Na każdego maila dostaję odpowiedź że zwrot następuje w ciągu maksymalnie 10 dni roboczych, które dawno minęły. Odpowiedz Link Zgłoś
niii Re: VidaXL 06.08.24, 13:02 Nie polecam. Szafka łazienkowa przyszła obdrapana na brzegach. Jakość wykonania też pozostawia wiele do życzenia, typowa chińszczyzna..Jedynie kolorowe aury ledowe bez zarzutu Odpowiedz Link Zgłoś
leyla76 Re: VidaXL 06.08.24, 13:21 Zamowilam dwie rzeczy jak do tej pory, białe, duże biurko dla córki. Jakość ok, w sumie podobna do Ikea. Biurko ma ponad 3 lata teraz i dalej ma się dobrze. Szklane drzwi prysznicowe, bo tylko tam znalazłam to co mnie było potrzebne i wymiar, który pasował. Zapłaciłam niecałe 100ch i musze przyznać, ze drzwi po prostu idealne. Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: VidaXL 06.08.24, 13:36 To jest jakieś chińskie badziewie, nie kupuj tam. Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: VidaXL 06.08.24, 13:40 Nie. Chciałam kupić dwie konkretne rzeczy i na allegro te przedmioty mają bardzo źle opinie, że kiepska jakość. Na żywo więc nie widziałam, zrezygnowałam z zakupu przez opinie w necie. Odpowiedz Link Zgłoś
black.emma Re: VidaXL 06.08.24, 13:53 Z jakością u nich rzeczywiście różnie, można trafić i na badziewie i na fajne meble w dobrej cenie. Ryzyk-fizyk, ale mają szybkie zwroty. Odpowiedz Link Zgłoś
black.emma Re: VidaXL 06.08.24, 13:52 Kupowałam kilka razy, raz było nie ok. Reklamację załatwili szybko i satysfakcjonująco dla mnie - zapytali mnie, czego chcę i się przychylili. Odpowiedz Link Zgłoś