parasol-ka 29.12.08, 20:18 www.tvn24.pl/12690,1579285,,,sprawa-zakazenia-dzieci-kila-umorzona,wiadomosc.html Rece opadaja... Jak mozna umorzyc sprawe zakazenia dzieci choroba weneryczna??? Ale sie wysilili z tym dochodzeniem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
18_lipcowa1 Re: Sprawa zakażenia dzieci kiłą umorzona 29.12.08, 20:28 okropne ostatnio czytalam kilka artykulow nt molestowania dzieci i kazirodztwa przyznam ze przy jednym artykule po prostu sie wyrzygalam to okropne co ludzie dorosli robia dzieciom Odpowiedz Link Zgłoś
ojejkuniu Re: Sprawa zakażenia dzieci kiłą umorzona 29.12.08, 22:01 parasol-ka napisała: > www.tvn24.pl/12690,1579285,,,sprawa-zakazenia-dzieci-kila-umorzona,wiadomosc.html > > Rece opadaja... Jak mozna umorzyc sprawe zakazenia dzieci choroba > weneryczna??? Ale sie wysilili z tym dochodzeniem. a ty rozumiem, posiadasz głęboką wiedzę kryminalistyczną oraz o taktyce prowadzenia postępowania przygotowawczego, że tak oceniasz?? pfff. Odpowiedz Link Zgłoś
babsee Re: Sprawa zakażenia dzieci kiłą umorzona 29.12.08, 22:07 Jesli sprawa jest medialna-a ta byla,nie umarza sie postepowania z jakiegos widzimisi.Moze faktycznie nie zebrano dowodow?to co mieli przedstawic?trudno uwierzyc ze olali..chociaz...policja tak czesto pieprzy dochodzenia ze w sumie moze i to spieprzyli. sprawa obrzydliwa i ma jednoznaczny charakter-w kazdym wzbudza litosc dla dzieci i chec conajmniej nakladzenie po ryju sprawcy.Szkoda ze nie bylo choc silnych poszlak. Kile da sie wyleczyc-psychike tych dzieci juz raczej nie. Odpowiedz Link Zgłoś
ojejkuniu Re: Sprawa zakażenia dzieci kiłą umorzona 29.12.08, 22:11 babsee napisała: Szkoda ze nie bylo choc silnych poszlak. jakie "silne poszlaki" mogą być w sprawie o zarażenie kiłą? he? Odpowiedz Link Zgłoś
babsee Re: Sprawa zakażenia dzieci kiłą umorzona 29.12.08, 22:20 Ostatnio(moze slyszalas)zostal podtrzymany wyrok 25-letni dla autora ksiazki "amok" za zabojstwo kochanka żony. Sprawa byla poszlakowa wiec ciągnela sie dlugo i zażarcie. Skoro mozna tak,to mozna i tu bylo?to znaczy,moze mozna bylo? roumiem ze dzieci cos mowily.Prasa pisze tylko o badaniu osob z kręgu podejrzanych.Nikt nie pisze o tym co mowily te dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
ojejkuniu Re: Sprawa zakażenia dzieci kiłą umorzona 29.12.08, 22:22 słyszałam. ale nie bardzo wyobrażam sobie proces poszlakowy o zarażenie kiłą. może dlatego, że wiem co to jest poszlaka? Odpowiedz Link Zgłoś
parasol-ka Re: Sprawa zakażenia dzieci kiłą umorzona 30.12.08, 02:13 ojejkuniu napisała: > a ty rozumiem, posiadasz głęboką wiedzę kryminalistyczną oraz o > taktyce prowadzenia postępowania przygotowawczego, że tak oceniasz?? Co sie tak rzucasz? Spokojnie! A moze ty posiadasz taka wiedze? Jesli tak to podziel sie nia! Nie wyobrazam sobie po prostu umorzenia dochodzenia w sprawie GWALTU DZIECI po raptem paru miesiacach! Po prostu olali to i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
ojejkuniu Re: Sprawa zakażenia dzieci kiłą umorzona 30.12.08, 07:59 właśnie spokojnie pytam. acz raczej retorycznie. bo odpowiedź znam. nie chce mi się dzielić wiedzą, z kilku powodów. głównie dlatego, że dyskusja z kimś, kto nie posiada elementarnej wiedzy nie ma sensu. toż ty nawet nie wiesz, co to jest gwałt. a teraz pozdrawiam serdecznie i kończę. biegnę do pracy coś umorzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Sprawa zakażenia dzieci kiłą umorzona 30.12.08, 10:20 Ojejkuniu- toc to norma na e-matce.Miec zero pojecia o sprawie i najwiecej do powiedzenia w tejze.Nie przetłumaczysz. Odpowiedz Link Zgłoś
denay Re: Sprawa zakażenia dzieci kiłą umorzona 30.12.08, 19:09 > a teraz pozdrawiam serdecznie i kończę. biegnę do pracy coś umorzyć. > tylko starannie zbadaj swoje poszlaki hehe żeby "wyzoki sont" Ci nie zwrócił ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
babsee Re: ojejkuniu 30.12.08, 10:54 a ja szybko dzwonie do mojego doktorka zeby przekazac mu,ze ocena bardzo dobra z kryminalistyki jest błędna. Odpowiedz Link Zgłoś
ojejkuniu Re: ojejkuniu 30.12.08, 16:51 kwestia poszlaki to raczej kpk. ale nie wykluczam, że w ocenie z kryminalistyki też mógł się mylić, bo skoro, nie będąc laikiem w kwestii prawa chcesz prowadzić proces poszlakowy o zarażenie kiłą, to ja już nic do powiedzenia nia mam. Odpowiedz Link Zgłoś
parasol-ka Re: Sprawa zakażenia dzieci kiłą umorzona 30.12.08, 17:40 ojejkuniu napisała: >> a teraz pozdrawiam serdecznie i kończę. biegnę do pracy coś umorzyć. Czyzby w oswiecimskiej prokuraturze? Odpowiedz Link Zgłoś
ojejkuniu Re: Sprawa zakażenia dzieci kiłą umorzona 30.12.08, 17:54 akurat nie, ale całkiem niedaleko w sumie Odpowiedz Link Zgłoś
babsee Re: Sprawa zakażenia dzieci kiłą umorzona 30.12.08, 19:21 reprezentujesz te cechy prawnika, ktore sprawiają,ze nikt ich nie lubi.te cechy, ktore posiada również srodowisko lekarskie.Te cechy, ktore sprawiją,ze czasem wstyd mi ze skonczylam taki a nie inny Wydział. Gdybys,poza pychą,potrafila równiez czytać,zauważylabys moją niepewnosc w tym co pisze.Napisalam wyrażnie-"gdyby można bylo", gdyz nie specjalizowalam sie w karnistyce. Odpowiedz Link Zgłoś
denay Re: Sprawa zakażenia dzieci kiłą umorzona 30.12.08, 19:28 a jakie cechy powinien nosić prawnik znaczy, żeby go lubili?? Odpowiedz Link Zgłoś
ojejkuniu Re: Sprawa zakażenia dzieci kiłą umorzona 30.12.08, 20:16 babsee, ale ja już dawno wyrosłam z potrzeby tego, żeby lubili mnie wszyscy dookoła. powiem wprost: zwisa mi i powiewa, czy lubi mnie znakomita większość ludzi. wystarczy, że lubią mnie osoby dla mnie ważne- cała reszta.... cóż... i wbrew temu co twierdzisz, mam w sobie bardzo dużo pokory, zwłaszcza, wobec prawa. i mimo, że skończyzłam prawo, aplikację i pracuję w zawodzie, nie czuję się kompetentna, żeby wypowiadać się np. na temat prawa finansowego, czy cywilnego, bo wiem, jak mało na ten temat wiem. i to nie ja przerzucam się tutaj ocenami, chociaż uwierz mi, że mogłabym, bo oceniano mnie nie tylko na studiach. studia, aplikacja i praca nauczyły mnie NIE WYPOWIADANIA SIĘ (sorry za duże litery- to nie krzyk, tylko podkreślenie) na temat spraw, bez przeczytania ich akt chociażby. przeraża mnie łatwośc wydawania sądów: olali, nie przyłożyli się, mozna było poszukać silnych poszlak... Odpowiedz Link Zgłoś
babsee Re: Sprawa zakażenia dzieci kiłą umorzona 30.12.08, 22:02 To skoro pracujesz w zawodzie to masz dokładny pogląd na to,jak Sąd zobligowany do wyrokowania na podtsawie materiału dowodowego,ma związane ręce bo materiał dowodowy jest do d..py.nie wierze,ze nie wiesz ile takich spraw jest rocznie.jak partoli robote polska policja,jak ignorancko podchodzą do swojej pracy. I dlatego mamy potem wyroki ktore oburzają społeczeństwo.A to nie Sad jest winny.. Odpowiedz Link Zgłoś
ojejkuniu Re: Sprawa zakażenia dzieci kiłą umorzona 30.12.08, 22:38 art. 167 kpk- sąd przeprowadza dowody na wniosek i z urzędu. plus orzecznie SN z bodajże 1997 r.- ale reki uciąć nie dam, a szukać już mi się nie chce, zgodnie z którym, sąd ma nie tylko prawo, ale obowiązek przeprowadzić z urzędu każdy dowód, który może przyczynić się do prawidłowego ustalenia stanu faktycznego. zaniechanie przeprowadzenia w takiej sytuacji dowodu jest podstawą apelacyjną- art. 438 pkt 2 kpk- obraza przepisów prawa procesowego mogąca mieć wpływ na treść orzeczenia. to raz. a dwa, że zdaje się mi, że rozmawialiśmy o umorzeniu postępowania, a nie o wyrokowaniu Odpowiedz Link Zgłoś
denay Babsee wielka prośba... 30.12.08, 23:03 skoro przyznałaś, że w karnym nie siedzisz to proszę - zajmij się dziedziną, którą znasz dobrze i na te właśnie tematy się wypowiadaj, bo z postu na post się pogrążasz, a bdb z kryminalistyki nie świadczy o znajomości podstawowych zasad z KPK Odpowiedz Link Zgłoś
babsee Re: Babsee wielka prośba... 31.12.08, 12:07 W czym sie kochanie pogrązam?bo nie rozumiem.Napisalam ze nie siedze wiec o co ci chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
parasol-ka Re: Sprawa zakażenia dzieci kiłą umorzona 31.12.08, 02:00 babsee napisała: >jak partoli robote polska > policja,jak ignorancko podchodzą do swojej pracy. > I dlatego mamy potem wyroki ktore oburzają społeczeństwo.A to nie > Sad jest winny.. Dokladnie! www.tvn24.pl/12690,1565115,0,1,dzieci-zarazone-kila,wiadomosc.html Cytat z 17 wrzesnia: "Policja przekonuje, że wie, kim jest mężczyzna i zapewnia, że robi wszystko, aby go złapać. Istnieje obawa, że może on uciec za granicę." A 29 grudnia informacja, ze nie wykryto sprawcy. Odpowiedz Link Zgłoś
ojejkuniu Re: Sprawa zakażenia dzieci kiłą umorzona 31.12.08, 07:58 umorzenie na niewykrycie sprawcy nie oznacza, że nic już się w sprawie nie robi i, że jest ona definitywnie skończona. mimo umorzenia można dalej prowadzić czynności operacyjne zmierzające do ustalenia sprawcy, a po jego ustaleniu podejmuje się postępowanie. zresztą w każdym umorzeniu na tzw. nn jest standartowe pouczenie: jednocześnie informuję, że mimo umorzenia postępowania, sprawa nadal pozostaje w zainteresowaniu organów ścigania i w razie podjęcia nowych, istotnych informacji zostanie niezwłocznie podjęta. a skoro policja wie kim jest sprawca, to po pierwsze nie spartoliła roboty- bo niby jak? a po drugie na pewno sprawa zostanie w odpowiednim czasie podjęta. pewnie chodzi o to, że gość się rozpłynął był i nie ma możliwości wykonania z nim czynności procesowych, a stawianie do czasu jego przebadania zarzutów (co mogłoby skutować zawieszeniem a nie umorzeniem postępowania) jest delikatnie mówiąc ryzykowne. i wszystko jasne. Odpowiedz Link Zgłoś