skoobus 05.01.09, 13:59 Niestety musze szukać pracy, nie wiem co chce robić, wykształcenia brak, mam tylko mature na dzień dzisiejszy, nie moge liczyć na nic fajnego a już na pewno na dobrze płatnego... Mam doła, pocieszcie mnie prosze... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
skoobus Re: praca 05.01.09, 14:01 Brak kasy na rozpoczęcie i co gorsza brak pomysłu na biznes... Odpowiedz Link Zgłoś
tabakierka2 Re: praca 05.01.09, 14:04 Pomysł znaleźć dość łatwo - trzeba zrobić rekonesans w okolicy, na co jest zapotrzebowanie. Zostają Ci jeszcze studia zaoczne lub wieczorowe albo praca po znajomości Odpowiedz Link Zgłoś
skoobus Re: praca 05.01.09, 14:07 Po znajomosci odpada bo nikogo nie znam tutaj (mieszkam w rodzinnym miescie meza), na studia musze zarobic dopiero hehe... czuje sie zagubiona... Odpowiedz Link Zgłoś
tabakierka2 Re: praca 05.01.09, 14:12 no to Cię nie pocieszę - strasznie fatalną masz sytuację, bo dziś matura to minimum. A skoro masz sporo wolnego czasu, to może zrób jakiś staż/ praktyki...cokolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
skoobus Re: praca 05.01.09, 14:13 Staż juz odbyłam zaraz po maturze. Chyba łapie depresje... Odpowiedz Link Zgłoś
smerfetka8801 Re: praca 05.01.09, 14:12 jak chcesz rady to może napisz jakie masz zainteresowania.dziś wyrabiam sobie lepszą markę i może coś doradzę to był oczywiście żart.Na pocieszenie powiem ci ,ze znam dziewczynę która świeżo po maturze zaszła w ciążę wiec studiów nie zaczynała tylko w ciąży z głupia frant poszła do sądu zapytać czy nie potrzebują referentów i pracę dostała a po macierzyńskim wróciła pracuje i zaczęła studiować administrację.szanse na prace są wiec zawsze Odpowiedz Link Zgłoś
skoobus Re: praca 05.01.09, 14:18 Moje zaintersowania?? No więc uwielbiam biologie, zwłaszcza zoologie, kocham konie i psy i to jedyne na czym sie znam hehe. Oprócz tego mam doścwiadczenie zwodowe takie malutkie, pracowałam w sklepie, w kwiaciarni (skonczyłam staż z florystyki), w hotelu jako pokojowka i czasem jako kelnerka, w cukierni jako sprzedawca, kelnerka, malowałam również tatuaze jakiś czas, pracowałam na wystawie psów i jeszcze w kiosku jako sprzedawca kiedyś dawno temu Odpowiedz Link Zgłoś
skoobus i jeszcze... 05.01.09, 14:24 na poczcie pracowałam... myse ze to juz wszystko he.. Odpowiedz Link Zgłoś
smerfetka8801 Re: praca 05.01.09, 14:26 pytam poważnie.jest jakaś stadnina koni w okolicy?albo chociaż zoo?lub schronisko???może mogłabyś pracować w takim miejscu???oczywiście musiałabyś pomyśleć też o studiach...zawsze większe perspektywy Odpowiedz Link Zgłoś
skoobus Re: praca 05.01.09, 14:29 Zoo niestety nie, ale może popytam o schronisko, powinno być dzięki za pomysł Odpowiedz Link Zgłoś
smerfetka8801 Re: praca 05.01.09, 14:44 polecałabym jeszcze poszukanie stadniny tak mi się przypomniało,że kilka miesięcy temu mówili,ze to dość dobrze płatna praca bo chętnych mało.czasem lepiej dojeżdża do fajnej pracy za lepsze pieniądze a pod miastem coś powinno być Odpowiedz Link Zgłoś
skoobus Re: praca 05.01.09, 14:47 Smerfetka rehabilituję Cię( w związku z Twoim postem iż jesteś wredna), spadłaś mi z nieba Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: praca 05.01.09, 14:31 To może skończ jakąś szkołę pomaturalna- technik weterynarii np. Odpowiedz Link Zgłoś
skoobus Re: praca 05.01.09, 14:33 Obawiam się, że y=takiego kierunku nie ma ale masz racje, na pewno znajde cos co mnie zainteresuje Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: praca 05.01.09, 14:35 Zalezy gdzie mieszkasz. Jest troche szkół z takim kierunkiem w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
roksanaa22 Re: praca 05.01.09, 14:38 Technik weterynarii wystarczy chyba żeby być pomocą w gabinecie weterynaryjnym.Szczerze?Do takiej pracy poszłabym za podstawową pensję!Kocham zwierzęta Schronisko,sklep zoologiczny,hotel dla zwierząt(to chyba w dużych miastach)... Jeśli masz cierpliwośc to może w sklepie jako ekspedientka? Nie musisz od razu iść na studia jeśli Cię nie stać.Ale policealną warto w tym wypadku zrobić bo zawód uzyskasz.Moja koleżanka z LO zrobila technika laboranta i pracuje w szpitalnym laboratorium- dobrze zarabiaWięc nie trzeba od razu mieć trzech fakultetów Odpowiedz Link Zgłoś
ipola Re: praca 05.01.09, 14:44 Jeszcze... Moja koleżanka zaczęła pracę w schronisku dla zwierząt, najpierw jako wolontariuszka, potem jak się sprawdziła, dostała etat. Teraz pracuje w klinice weterynaryjnej, opiekuje się chorymi zwierzętami, pomaga weterynarzom, zdobyła jakieś dodatkowe kwalifikacje i jest mega szczęśliwa. A wcześniej pracowała w piekarni, w sklepie. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: praca 05.01.09, 14:34 Nie masz wyzszego wyksztalcenia, ale posiadasz praktyczne umiejetnosci, prawda? To duzo. Nie ma u ciebie szans na znalezienie pracy jako florystka wlasnie? Albo w dziedzinie, w ktorej juz masz doswiadczenie? Odpowiedz Link Zgłoś
ipola Re: praca 05.01.09, 14:39 Też pomyślałabym na Twoim miejscu o pracy w kwiaciarni, może choć na pół etatu. Nieraz też potrzebują tylko na weekendy, nie wiem, co bardziej by Ci pasowało? Może sama otwórz kwiaciarnię? Moja sąsiadka zrobiła na kwiaciarni spory biznes, a zaczynała od zera. Fakt, pięknie układała kwiaty. Zawsze była u niej kolejka. Odpowiedz Link Zgłoś
skoobus Re: praca 05.01.09, 14:41 Niestety nie mogę pracować w tym zawodzie, mam nadwrazliwa skóre, okazało się, ze jestem uczulona i nie moge pracować z wiekszością roślin... Dlatego musiałam z niej zrezygnować po stazu. Odpowiedz Link Zgłoś