Dodaj do ulubionych

Ale się dałam zrobić...

24.01.09, 11:55
Ja to jednak jestem naiwniaczka. Ostatnio robilam porządki w ubrankach mojego małego, okazało się że z wielu ciuszkow już powyrastał, więc poskladałam i uzbierały się tego trzy reklamówki, ubranka bardzo ładne, czyste, niezniszczone...Pomyślałam, sprzedam za jakąś niewielką kwotę komuś, kto nie bardzo ma kasę, bo wiadomo, jak to dzisiaj ciuszki dla małego dziecka kosztują. Dałam ogłoszenie, zgłosiła się kobitka, w ciąży, mówi, że ma problemy i chętnie kupi (całość za 40 zł). No to się umówiłyśmy. Była u mnie dzisiaj rano, jak weszła, to mnie aż zatkało, taka wystrojona, pomyślałam: no taka bidulka to ty nie jesteś, no ale ok. A po wszystkim poszukałam sobie jej na NK i co? Wycieczki zagraniczne, imprezki, no rozpusta. A mogłam dać nawet za darmo komuś, kto faktycznie potrzebuje...Ach za miętka jezdem.
Obserwuj wątek
    • somebody1234 Re: Ale się dałam zrobić... 24.01.09, 12:02
      No więc po pierwsze jak dawałaś ogłoszenie to zaznaczyłaś ze ma to być ktoś ubogi???
      Bo jak nie no to...hehe
      Po drugie to widać Pani ma na wycieczki bo oszczędza na czymś innym (może na
      ciuszkach właśnie), po trzecie może ona kupiła te ciuszki właśnie dla kogoś
      biednego???
      Po czwarte jak się zdecydowałaś juz te ciuszki opchnąć to teraz nie załuj...a
      Pani nie zazdrość tych wycieczek etcsmile taka karma...
      • ja1ja1 Re: Ale się dałam zrobić... 24.01.09, 12:04
        moze rzeczywiście dla kogo je kupiła. Nawet jak była w ciąży. Skoro
        jej sprzedałałas to nie rozumiem?
      • mimka23 Re: Ale się dałam zrobić... 24.01.09, 12:08
        Tak, napisałam, że sprzedam tanio osobie uczciwej, mającej trudną sytuację. Mówiła że to dla niej, bo jest przerażona cenami ubranek w sklepach...
    • kali_pso Re: Ale się dałam zrobić... 24.01.09, 12:05

Wycieczki zagraniczne, imprez
      > ki, no rozpusta

O to przykład na to do czego prowadzi przemyślane gospodarowanie
      zasobami pieniężnymi w rodziniewinkP

Ale wiesz, większość ludzi jak idzie do ludzi to jednak ma
      zakodowane, że trzeba wygl
      • madameblanka Re: Ale się dałam zrobić... 24.01.09, 12:12
        > Ale wiesz, większość ludzi jak idzie do ludzi to jednak ma
        > zakodowane, że trzeba wygl

he he dokładnie, znam rodzinę którzy oszczędzali na czym się da. Samochód stał
        całe dnie tylko jechali gdzieś w niedziele, nie zapalali światła, oszczędzali na
        jedzeniu.
        Ale za to koniecznie musieli pojechać co roku na Karaiby, córunia od stóp do
        głów Nike, Adasie itepe a w domu nic do żarcia.
    • socka2 Re: Ale się dałam zrobić... 24.01.09, 12:12
      trafila ci sie cwaniara. ja tez wolalabym za darmo oddac naprawde
      potrzebujacej osobie. i nie chodzi o to, ze mi szkoda, bo moglam
      wiecej kasy wyciagnac, tylko nie lubie takich kombinatorek.
      zreszta swego czasu na forum byly akcje, ze laska wyciagala ubranka
      od dziewczyn, bo biedna i takie tam, a potem na allegro sprzedawala.
      • mimka23 Re: Ale się dałam zrobić... 24.01.09, 12:29
        A poza tym wiem, że 40 zł to nie mało, ale za taką ilość ubranek ludzie na allegro życzą sobie po 200-300, więc różnica jest. Mądry Polak po szkodzie.
    • mearuless Re: Ale się dałam zrobić... 24.01.09, 12:57
      bo to ma sens smile
      otoz ludzie ktorzy oszczedzaja na doslowne wszystkim, tacy ktorzy nawet stolczyk
      przez sitko przecedzaja w celu odlowienia jeszcze dobrych kęsow- tylko tacy sa
      w stanie dojsc do dobrych pieniedzy.
      oczywiscie to zart- ale zawierajacy duzo prawdy....nie uoglniam tylko obserwuje.
      ludzie zamozni sa skapcami. mojej mamy kolezanka zarabiajaca kupe kasy gotowala
      roslo z 3 skrzydelek i kostki knorra, a ciuchy tylko szmateks- za to miala 2
      mieszkania i domek pod warszawa.
      nie wiem po co jej to bylo ale tak juz miala.
      • uullaa Re: Ale się dałam zrobić... 24.01.09, 13:04
        trzy skrzydełka to rozpusta. Ja robię z samej kostki wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka