basha 12.11.03, 19:49 Hej! Jak Maja skonczy roczek na serio rozejrzę się za nową pracą. Wtedy Majeczka będzi potzrebowała opiekunki. Jaki to wydatek? Ile płacicie takiej osobie? pozdrawiam basia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rubi21 Re: Ile płacicie opiekunkom? 12.11.03, 21:15 ja płacę 5 zł za godzinę ale niektóre mamy umawiają sie na stała pensję na miesiąc, u mnie opiekunka ma niewiele godzin i dlatego tyle płacę. Wiem, ze zależy to tez od regionu Polski. Pozdrawiam Apa Odpowiedz Link Zgłoś
doris73 Re: Ile płacicie opiekunkom? 14.11.03, 22:44 Legnica - 350 zl, zawoze mala do Pani, 8 h dziennie od poniedzialku do piatku. Odpowiedz Link Zgłoś
skrzynka3 Re: Ile płacicie opiekunkom? 14.11.03, 23:03 8 zl za godzine, trzy razy w tygodniu po 7 godzin u mnie -W-wa pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
kama_mama_bartosza Re: Ile płacicie opiekunkom? 15.11.03, 10:10 Ja płace stałą kwote około 500 pln miesięcznie , 4-5 razy w tygodniu po 7 godzin . Jestem bardzo zadowolona ale od wrzesnia mały idzie do przedszkola . Pozdarwiamy Odpowiedz Link Zgłoś
chalsia Re: Ile płacicie opiekunkom? 15.11.03, 10:33 Pod Warszawą, 6,50 za godzinę, niania siedzi 10-12 godzin dziennie 5 dni w tygodniu. Srednio miesięcznie wychodzi 1450-1500. Pozdrawiam, Chalsai Odpowiedz Link Zgłoś
asiaap Re: Ile płacicie opiekunkom? 15.11.03, 14:20 a W-wie 8 zl /h 2 razy w tyg po 5 godzin pozdrawiam Asia Odpowiedz Link Zgłoś
maj03 Re: Do basha 15.11.03, 23:00 Witaj, ja tak zupelnie nie na temat, sorry. Ja tez mam coreczke Maje i zasatnawiam sie kiedy te nasze Majki obchodza imieniny ? Czyzby Mai jest tylko raz w roku 17 kwietnia? Pozdrawiam i przepraszam za wtracenie. Aneta Odpowiedz Link Zgłoś
monad2 Re: Ile płacicie opiekunkom? 16.11.03, 08:15 Kraków od 7.30-15.15 pon-pt 600 zł, często wychodzi wcześniej ok 14-14,30 kiedy moja mama wraca ze starszą córcią ze szkoły. Ma wolne kiedy ja mam wolne, kiedy potrzebuje wyjść wczesniej to też Jej idziemy na rękę-moja mama jest na emeryturze więc mam tą możliwość. Obiera ziemniaki, co jakiś czas prasuje, czasem zmyje podłogi (na moją prośbę), zawsze zostawia wspaniale posprzątaną kuchnię. Ja jestem b. zadowolona tyle że to połowa mojej pensji. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aniahrabi Re: Ile płacicie opiekunkom? 16.11.03, 21:50 W Stargardzie za 30 godzin w tygodniu 350 zł. wolne wakacje, ferie. Niania przychodzi do nas i mieszka niedaleko.Dodatkowo z własnej woli sprząta kuchnię gdy Dominiś śpi. Nieźle, co? Ania Odpowiedz Link Zgłoś
iza2_edziecko Re: Ile płacicie opiekunkom? 18.11.03, 12:26 Ja płacę miesięcznie 800 zł za opiekę od 7,50 do 17,00 (Wrocław), przy czym niania zabiera Damianka do siebie - mieszka dwa bloki dalej. W ramach tej kwoty jest jeszcze jego wyżywienie - obiadek i jakieś drobne owocki w ciągu dnia i ogólne ogarnianie mieszkania (tzn. odkurzanie, mycie podłóg tak ze 2x w tygodniu, prasowanie rzeczy małego- robi to najczęściej rano kiedy ja jeszcze jestem, bo wychodzę ok.8,40). Niania ma wolne w moje czy męża dodatkowe wolne dni, w czasie naszego urlopu, za które normalnie płacimy. Pozdrawiam Iza z 20 miesięcznym Damiankiem Odpowiedz Link Zgłoś
mamasita Re: Ile płacicie opiekunkom? 18.11.03, 15:24 place 1100 zl miesiecznie od 9.15 -18.00 i sobota od 10-14.00 . Niania zajmuje sie malym, robi rpanie i prasuje, oprzata jego pokoj i sypialnie. Oczywiscie gdy mały spi. Jest super i jej nigdy nie zamienie. jak mamy iecej pienidzy to dajmey na kino czy na bilet autobusowy - lub premie w zaleznosci do miesiaca Odpowiedz Link Zgłoś
nadiativoli Re: Ile płacicie opiekunkom? 18.11.03, 13:42 Piaseczno k/Warszawy, od 7.30 do 17.00 -1000 zł/miesięcznie - bez względu na ilość przepracowanych godzin. Ma wolne w soboty, niedziele, święta, nasze urlopy i inne wolne od czasu do czasu, ale chętnie zostaje z córką również w sobotę i niedziele, kiedy nie mamy z kim zostawić dziecka - nie chciała dodatkowej zapłaty, chociaż jej proponowaliśmy. Do jej obowiązków należy tylko opieka nad dzieckiem (również gotowanie obiadków dla małej) ale z własnej woli sprząta kuchnie (na błysk!), wynosi śmieci, czasem "zjedzie" mopem mieszkanie i ogólnie je "ogarnie", obierze ziemniaki itp. Widzę, że opieka nad dzieckiem to dla niej nie tylko praca zarobkowa - robi to z sercem i ma super kontakt z dziećmi! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
stynka2 Re: Ile płacicie opiekunkom? 18.11.03, 14:47 Warszawa - 7 zł/godz. średnio 3 razy w tygodniu po 4 - 5 godzin, soboty i niedziele - 10 zł/godz. Jeśli wracamy np. z kina i jest po 21 - dodatkowo fundujemy taksówkę lub mąż odwozi nianię do domu. Do jej obowiązków należy tylko i wyłącznie opieka nad dzieckiem, chociaż jak nie zdążę pozmywać zastaję po powrocie do domu zawsze czysty zlew! Odpowiedz Link Zgłoś
zuzmaj Re: Ile płacicie opiekunkom? 18.11.03, 14:57 Gdańsk, płacimy 700- miesięcznie, poniedziałek-piątek. Czasdami dorzucamy premię (100 zł), jak sami mamy wiecej. Mąz dowozi, na 9 godzin. Ogólnie wspaniała kobieta (żona Zuźki chrzestnego)- jednym słowem wspaniała ciocia, do tańca i do różańca, a Zucha ją uwielbia. WARTA KAŻDEJ SUMY. ) pozdrawiam iza mama Zuzi Odpowiedz Link Zgłoś