massami 11.03.09, 16:13 Mojemu probiotykowi kończy się termin ważności w marcu, a zostało go jeszcze tak na 1 miesiąc leczenia. Czy mogę go zażywać, czy też lepiej nie? Probiotyk jest w postaci proszku, przechowywany w temp. pokojowej. Poradźcie! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
morelee Re: przeterminowany lek 11.03.09, 16:23 Sprawdź czy nie powinien być przechowywany w lodówce. Jeśli był dobrze przechowywany to 1-2 miesiące przeterminowania nie ma znaczenia, ale oczywiście nie mówię Ci że masz brać przeterminowany lek. Odpowiedz Link Zgłoś
mniemanologia Re: przeterminowany lek 11.03.09, 16:24 Probiotykowi nic się nie powinno stać chyba Odpowiedz Link Zgłoś
matysiaczek.0 Re: przeterminowany lek 11.03.09, 16:56 wywal, toż fotuny nie wydałaś...a konsekwencje mogą być o wiele bardziej kosztowne.. Odpowiedz Link Zgłoś
johana19 Re: przeterminowany lek 11.03.09, 16:55 A co to za probiotyk? Bo większość w lodówce powinno się przechowywać, jeśli nie wszystkie... Ja tam wszystkie przeterminowane leki zanoszę do apteki. W końcu jest na nich napisana "data przydatności do spożycia", bądź "data ważności", a nie ma tam tekstu "najlepiej spożyć przed"... Ale każdy postepuje tak, jak uważa. NASZA LENA i mały lipcowy LOKATOR Odpowiedz Link Zgłoś
massami Re: przeterminowany lek 11.03.09, 17:03 Probiotyk to Primal Defense, nie trzeba go trzymać w lodówce. Odpowiedz Link Zgłoś
madameblanka Re: przeterminowany lek 11.03.09, 17:48 a może se kup za zeta kefir czy tam jogurt nie taniej wyjdzie? Chyba że jestes uczulona na białko mleka. Chociaż ten probiotyk też ma bakterie kwasu mlekowego. Odpowiedz Link Zgłoś