aneczka22wawa 01.04.09, 15:42 wszystko ciagle jest w siersci czy macie jakies sposoby jak podczas prania pozbyc sie siersci. Blagam o pomoc bo zwariuje kolejny raz zbierajac walkiem wlosaki z poscieli narzut i nubran. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bsl Re: Pranie a psia siersc Pomocy 01.04.09, 15:46 a jakiego masz psiaka ?, moze trtzeba go czesac czesciej ?, no i pilnowac zeby nie właził do łozka ja mam szetlanda ( długa sierść i nie mam problemu ) Odpowiedz Link Zgłoś
aneczka22wawa Re: Pranie a psia siersc Pomocy 01.04.09, 15:49 mam malego krotkowlosego kundelka. najgorsze ze szczotkowanie go nie przynosi efektow -probowalam i nie widac roznicy . Wszedzie mam male brazowe klaczki . Odpowiedz Link Zgłoś
to.ja.kas Re: Pranie a psia siersc Pomocy 01.04.09, 16:24 wygonic z łozka, przywyknac i czyscic "klejącym" wałkiem co sie da . Mowie to jako pozbadnieta przez 5 kotów Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: Pranie a psia siersc Pomocy 01.04.09, 16:25 czesać trzeba codziennie i to przez kilka minut z włosem i pod włos..po jakims czasie zauwazysz różnicę..na bieżąco kłaki mozna usuwać trzepiąc dokładnie rzeczy przed praniem, zebrać odkurzaczem z płaska koncówka (bez włosia) i zbierając sierść z powierzchni ręka ubrana w gumowa rękawiczkę i zwilżoną w wodzie..po praniu z wilgotnej rzeczy tez najłatwiej zebrać siększość sierści..ale przede wszystkim nie dopuszczac by oblazły, bo potem taki zabieg trzeba wykonac kilka razy by pozbyc sie jej całkowicie..dywany i tapicerkę moja kuzynka czyści wilgotną starą firanką zwinietą w kłąb..ja do tego wykorzystuje duzej wielkosci wilgotną gąbkę przeznaczona tylko do tego celu..z koców, narzut tez dobrze schodzi po przeleceniu gąbką a potem odkurzeniu lub zebaraniu zrolowanych kłębów grzebieniem lub psią szczotką..niestety gdy wyjeżdżam mój małz poswala psom robić co chcą i wszędzie włazić..a z odkurzaczem i wogóle sprzataniem jest na bakier..więc po powrocie mam zazwyczaj sajgon i pełne rece roboty..a "stary" audycje z cyklu "przypominamy, radzimy"..i masę "jobów" Odpowiedz Link Zgłoś
gacusia1 Kup suszarke 02.04.09, 05:50 W suszarce jak zaladujesz szmatke antyelektryzujaca to wszystko pieknie zlazi. Niestety,bez suszarki tylko tasma klejaca na walku przed praniem... Odpowiedz Link Zgłoś
drie Re: Kup suszarke 02.04.09, 08:28 Potierdzam. Suszarka wyciaga siersc. Nawet bez szmatki. Odpowiedz Link Zgłoś
ja1ja1 Re: Kup suszarke 25.04.09, 11:45 okropnośc, po co Wy te psy męczycie w blokach. Ja lubię psy, kiedys miałam, i nawet chciałam swojemu dziecku sprawić psa, ale jak idę do znajomej, kótra ma psa o gładkiej sierści (chyba to nie ma znaczenia w wypadaniu włosów) to przychodzę do domu w kłakach, dosłowniewszedzie i jeszcze śmierdze. Mówię tutaj o bardzo zabdabym , czesanym psie, rasowym. Okropnośc te psy. Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: Kup suszarke 25.04.09, 18:30 > okropnośc, po co Wy te psy męczycie w blokach. Znaczy ktoś je pierze w pralce? Bo wątek jest o praniu...? Odpowiedz Link Zgłoś
beatrycze123 Re: Pranie a psia siersc Pomocy 26.04.09, 14:08 Są odkurzacze, które zbierają sierść. Odpowiedz Link Zgłoś