Dodaj do ulubionych

do bardzo mlodych mam

17.12.03, 11:12
szybko wrocilyscie do formy po porodzie? chodzi o wage, rozstepy i po prostu
zycia mlodej dziewczyny <imprezy, wyjadzy itp>. moze to glupie ale chce
wiedziec czy szalone, beztroskie lata jeszcze kiedykolwiek wroca<i czy bede
mogla biegac w bikini w wakacje tongue_out>!sad
Obserwuj wątek
    • dzidecka Re: do bardzo mlodych mam 17.12.03, 11:14
      Ja szybko schudłam choć jeszcze troszke mi brakuje do zrzucenia. Na imprezki
      wróciłam po pół roku. A teraz to już w ogle jest super bo zostawiam mała na
      nocki u dziadków ( ma 16 miesięcy). A w pierwsze wakacje po porodzie biegałam
      w bikini smile)))
      • hilde Re: do bardzo mlodych mam 17.12.03, 11:29
        dzieki za pocieszenie! ja urodzilam w pazdzierniku wiec mam nadzieje ze do
        wakacji zrzuce te 10 (!) kg i rozstepy nie beda az tak widoczne!smile

a jak jest z karmieniem? po jakim czasie od wypicia czegos wyskokowego nie
        bedzie juz alkoholu w mleku? od czasu ciazy <od 11 miesiecy> nie bralam
        alkoholu do ust ale na sylwestra mam zamiar sie zabawic :]! czy pozniej karmic
        corke sztucznie czy nie przesadzac i karmic piersia?? co o tym sadzicie?
        • domali Re: do bardzo mlodych mam 17.12.03, 11:32
          A nie uważasz, że dla dobra dziecka lepiej zrezygnować z alkoholu? Oczywiście
          lampkę szampana możesz wypić, czy trochę piwa, ale nie szaleć... No i odstawić
          od piersi, bo chcesz się napić?
          • hilde Re: do bardzo mlodych mam 17.12.03, 11:58
            wiem ze to egoistyczne ale zawsze lubilam sobie wypic tak dla humoru na
            imprezie. nie chodzi o to ze wazniejszy jest alkohol od Helenki ale mam ochote
            choc na jedna noc poczuc sie jak dawniej... a co do odstawienia od piersi to
            po prostu zalezy mi na tym aby dzidzi nic sie nie stalo! od czasu zajscia nie
            pilam nawet lyczka i nie wiem jak zareaguje helenka!
            • domali Re: do bardzo mlodych mam 18.12.03, 09:09
              Może to pompatycznie zabrzmi, ale już nie będzie jak dawniej. Pojawiło się
              dziecko i to ono powinno byc najważniejsze, a nie Twoja chęc zabawy. Mój synek
              w pierwszego swojego sylwestra miał niespełna trzy mieisące i mi do głowy nie
              przyszło zostawić go na całą noc...
              No ale może ja mam trochę inne podejście do tej sprawy...
    • domali Re: do bardzo mlodych mam 17.12.03, 11:18
      Cóż... ze zrzuceniem wagi to jeszcze mam problem. Co do imprez, to nie
      wróciłam, bo nie potrzebuję... Poza tym studiuję, więc mieszkam daleko od
      rodziny i nie mam z kim zostawić synka... A dodatkowo imprez nie lubi mój mąż.
      Więc nasze wyjścia to raczej kino, albo kolacja...
      • dzidecka Re: do bardzo mlodych mam 17.12.03, 11:39
        Hilde ja urodziłam w sierpniu 2002, miałam 21 lat i skończyłam pierwszy rok
        studiów. Na sylwestra popiłam sobie a jak. I dzidzie normalnie rano nakramiłam
        cycem. Kurcze nic jej się nie stało.
        Studia skończyłam (trzyletnie były bo to tylko inzynier). Na magistra wybieram
        się za rok i planuje kolejne dzidzi.
        Imprezuje sobie nadal, bo zawsze taka byłam i mój mąż także.
        No a jak pisałam w wakacje latałam w bikini choć w pełni z wyglądu zadowolona
        nie byłam.
        Początki zawsze są trudne. Później będzie coraz lepiej.
        A jutro odstawiam mała na noc i bedzie imprezka smile)
    • burza4 Re: do bardzo mlodych mam 17.12.03, 12:59
      hilde napisała:

> szybko wrocilyscie do formy po porodzie? chodzi o wage, rozstepy i po prostu
      > zycia mlodej dziewczyny <imprezy, wyjadzy itp>. moze to glupie ale chce
      > wiedziec czy szalone, beztroskie lata jeszcze kiedykolwiek wroca<i czy bede
      > mogla biegac w bikini w wakacje tongue_out>!sad

Post nie do końca do mnie adresowany w sensie tu i teraz, za to z perspektywy
      czasu coś mogę powiedzieć. Waga wróciła do normy po jakichś 2-3 tygodniach i od
      tamtej pory ani drgnie (ale moja waga zawsze stała w miejscu, niezależnie od
      tego ile bym żarła, a 2-3 kilo więcej by się przydało), rozstępny z założenia
      zostają na całe życie (na szczęście samoistnie blakną i stają się mało
      widoczne - wszelkie kremy to naciągactwo według mnie). W bikini wyjdziesz na
      plażę szybciej, niż ci się wydaje tylko, ze to juz będzie inne plażowanie. Nie
      będziesz już biegać w bikini na plaży (chyba że goniąc małą) tylko siedzieć
      statecznie na kocyku robiąc babki z piasku.

Nie liczyłabym natomiast na to, że tak samo beztroskie lata kiedykolwiek wrócą -
      to już nigdy nie bedzie jak w czasach "przed dzieckiem". Twoje potrzeby już
      nigdy nie będą na pierwszym miejscu. Nawet jeśli będziesz miała z kim zostawić
      małą, to i tak bedziesz się łapała w środku imprezy na myślach: czy usnęła? czy
      zjadła? czy nie płacze? Pamiętam taki wywiad z Beatą Tyszkiewicz, w którym
      opowiadała, jak jej tesciowa przed urodzeniem pierwszego dziecka kazała ciągle
      spać, motywując to w taki sposób "śpij teraz, póki możesz, bo jak już urodzisz
      dziecko, to do końca życia nie zaznasz już takiego spokojnego snu". I B. śmiała
      się, że to święta prawda, bo nawet teraz, jak jej córki są od dawna dorosłe, to
      nie jest w stanie wyłączyć takiego matczynego myślenia, co z nimi, czy wszystko
      w porządku.

Szalone, beztroskie lata wrócą jak dziecko pójdzie na swoje (o ile nie zrobi
      cię młodą babcią, hahaha).
    • magda2303 Re: do bardzo mlodych mam 17.12.03, 20:51
      Trochę to naiwne sądzić, że mimo pojawienia się na swiecie dzidzi, mama będzie
      nadal bez ograniczeń szaleć na imprezach i wyjazdach. Oczywiście nie jest to
      niemożliwe, ale z pewnością będzie zdarzać się znacznie rzadziej niż dotąd,
      zwłaszcza teraz, kiedy karmisz dzidzię piersią.
      W sprawie sylwestra możesz spróbować zgromadzić wcześniej swoje odciągnięte
      mleko, tak żeby wystarczyło na dzień po imprezie. Albo po prostu jeszcze tym
      razem zrezygnuj z alkoholu- napijesz się w przyszłym roku.
      • ewa216 Re: do bardzo mlodych mam 18.12.03, 07:26
        Witaj.Dzidzi na pewno nic się nie stanie jak sobie wypijesz w sylwestra, co
        najwyżej będzie dłużej spała(pytałam lekarza i o ile to tzn.picie nie zdarza
        się często to nie ma problemu, oczywiście najlepiej byłoby winko i to w małych
        ilościach ale jeśli się zdarzy więcej i nie tylko winko to też nie będzie
        tragediiwink Obyś tylko cycem do buzi trafiławinkBaw się dobrze.Pozdrawiam .Ewa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka