Dodaj do ulubionych

Wracam do pracy!!!! Ratunku!!!!!

04.01.04, 21:25
Nadszedł wreszcie ten straszny dzień!!!! Od jutra wracam do roboty!!!!
Wszystko przygotowane,Wikusia kończy 7 miesięcy, mama przyjeżdza o 9ej zająć
się wnuczką. Wracam około 1530. Jak ja to przeżyję? Czuję się tak jakby ktoś
wyrywał mi serce. Ech.....
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów bardzo serdecznie.
Ola.
P.S Straaaasznie mi smutnosad(((((((
Obserwuj wątek
    • elmira_k Re: Wracam do pracy!!!! Ratunku!!!!! 04.01.04, 21:32
      Olu bardzo dobrze wiem co czujesz. Ja wracam od 1 lutego a już chodzę i ryczę
      jak sobie przypomnę. Powoli wpadam w depresję z tego powodu. Mała śpi tylko
      przy cycu, jak my przeżyjemy rozstanie. O już ryczę.....
      Całuski
    • noemi9 Re: Wracam do pracy!!!! Ratunku!!!!! 04.01.04, 21:58
      Hej,to jest już nas dwie. Ja tez jutro wracam do pracy. Mój synek jest trochę
      starszy ma już rok ale też mi jest strasznie smutnosad.Tymbardziej że zostanie
      z opiekunką. Najgorzej bedzie z zasypianiem bo usypia przy cycu przytulony do
      mnie.Musimy sie jakoś trzymać.Najgorsze pierwsze tygodnie, mam nadzieję że
      pózniej będzie lepiej.
      Pozdrawiam Ania
    • aga173 Re: Wracam do pracy!!!! Ratunku!!!!! 04.01.04, 23:28
      Ja też już wróciłam,ale dla mnie to jest trochę oderwanie się od domu.Kocham
      swoje dzieci ale praca pomoże mi chociaż na chwilę oderwać się od rutyny i
      zrozumieć jak bardzo kocham swoich chłopców i jak bardzo za nimi tęsknię.
      Przyzwyczaisz się do tego,najgorsze są 2 tygodnie.
    • maadzik3 Re: Wracam do pracy!!!! Ratunku!!!!! 05.01.04, 09:42
      Wrocilam do pracy zaraz po macierzynskim (prowadze dzialalnosc, wiec nie mam
      urlopu wypoczynkowego, wychowawczego ani innych "przedluzen" - 16 tygodni i
      koniec). Do malego przyszla niania. Pierwsze dwa tygodnie byly bardzo trudne.
      Teraz synek ma 7 miesiecy, niania jest wspaniala, a ja... lubie wychodzic do
      pracy i jeszcze bardziej lubie z niej wracac. Uszy do gory.
      Magda
    • w190998 Re: Wracam do pracy!!!! Ratunku!!!!! 05.01.04, 13:39
      witaj,ja mam niuńkę duuużo starszą, a już mnie ściska na samą myśl. Wracam od
      marca a Olę posyłam do przedszkola. Oczywiście opracowałam już kilka wariantów
      na wypadek"a co będzie gdy..."smile.Ola ma 2,5 roczku i nie jest to łatwe.
      Potrafi powiedzić co czuje. Na szczęście ona chce iść do dzieci bo "jestem już
      taka pannica,wiesz?"Podziwiam was wszystki które wracacie szybko do pracy.Mam
      nadzieję że wszystko będzie dobrze.
      Pozdrawiam
      Beata
    • alinaw1 Re: Wracam do pracy!!!! Ratunku!!!!! 05.01.04, 21:21
      Ja do pracy nie wróciłam bo
      a)mały wisiał bez przerwy na cycu
      b)bez przerwy budził się w nocy, w dzień też było kiepsko, czułam totalne
      zmęczenie- jak w takim stanie zacząć robotę?
      c)stwierdziłam, że są ważniejsze rzeczy niż kasa i zostałam... już dwa lata.
      Nie wiem jak po dłuższej przerwie można włączyć się w nowy rytm życia (przed
      porodem pracowałam od 9 do 19-20), jak nie poddać się stresowi roboczemu, jak
      to wszystko pogodzić i jeszcze mieć drugie dziecko...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka