Dodaj do ulubionych

Czytacie "Dziecko"?

IP: *.* 27.09.02, 10:33
Drodzy, szanowni i szacowni Ojcowie,jestem ciekawa, czy Wy w ogóle czytacie pisma dla rodziców a zwłaszcza czy czytacie "Dziecko". Jesli nie to dlaczego? a jeśli tak - to także dlaczego?I jeśli tak, to co czytacie konkretnie?A co by się musiało stać żebyście częściej zaglądali do takiego pisma jak nasze?Czy to jest w ogóle możliwe?Będę wdzięczna za Wasze odpowiedzi, pomysły, refleksjePozdrawiam piątkowoJustyna Dąbrowska
Obserwuj wątek
    • Gość: trojanek Re: Czytacie "Dziecko"? IP: *.* 27.09.02, 14:01
      Naczelna "Dziecka" napisała/ł:> jestem ciekawa, czy Wy w ogóle czytacie pisma dla rodziców a zwłaszcza czy czytacie "Dziecko". Jesli nie to dlaczego?Nie czytam, bo z reguły nie mam na to czasuZ drugiej strony nie sądzę żeby było tam coś co mogło by mnie zainteresować. Na to forum w zasadzie też wpadam sporadycznie.> I jeśli tak, to co czytacie konkretnie?Jesli wogole to raczej unikam czasopism, chyba ze dotyczą one mojej pracy> A co by się musiało stać żebyście częściej zaglądali do takiego pisma jak nasze?> Czy to jest w ogóle możliwe?hmm, grom z jasnego nieba lub ładna pani na okładce :)Pozdrawiam Trojanek
    • Gość: barbapapa Re: Czytacie "Dziecko"? IP: *.* 28.09.02, 22:15
      Hm, pytanie jest zawstydzające, ponieważ wstyd się przyznać, ale nie czytam, raczej przeglądam od czasu do czasu z braku czasu :) . Od razu po przeczytaniu tego pytania wcisneła mi się mysl - pytanie do głowy : "A powinienem ?" . Żona mi zawsze pokazuje artykuły, które ją zaciekawiły, ale mnie raczej nie zainteresują artykuły w piśmie, może ze względu na brak czasu, może ze względu na nastawienie wiekszości ojców do zajmowania się zarabianiem niż wychowywaniem. Czasem mam wyrzuty sumienia, że za mało czasu poświęcam swoim córkom. nie wiem co mogłoby mnie zainteresować w czasopismie dla rodziców takim jak "Dziecko", może fachowe porady jak być dobrym tatą ? , może dobre rady jak dbac o wózki, foteliki i inne czysto techniczne rzeczy, wydaje mi sie że właśnie my ojcowie zajmujemy się lub staramy się zajmować techniczną częścią życia rodziny.Pozdrawiam Barbapapa
    • Gość: OnY Re: Czytacie "Dziecko"? IP: *.* 30.09.02, 11:55
      Pani Justyno,Tak się składa, że niedawno też o to pytałem, choć w szerszym ujęciu. Odzew nie był powalający ;-) delikatnie mówiąc.http://forum.edziecko.pl/view.php?site=edziecko&bn=edziecko_etata&key=1032358359Ja się dopiero rozglądam. Liczyłem na sugestie, które by mi to ułatwiły. Generalnie podoba mi się, gdy pismo rodzicielskie w sposób widoczny "zauważa" ojców, kierując do nich artykuły czy rubryki. Dlatego podoba mi się "Twoje Dziecko", ale nie podoba mi się "Mama i dziecko" (z okazji żenującego poziomu, przekłamań i krzykliwej stylistyki). Co do "Dziecka" - nie mam jeszcze zdania :-)Czego bym szukał? Sam jeszcze do końca nie wiem. Ale uważam, że ojcostwo zdecydowanie różni się od macierzyństwa - począwszy od poczęcia ;-) poprzez ciążę aż po opiekę (tu może najmniej, bo zasady są uniwersalne) i wychowanie (tu chyba najbardziej, bo relacje ojciec-córka i ojciec-syn z definicji są inne niż w przypadku matki). I nie chodzi tu tylko o mniej czy bardziej szkodliwe stereotypy, ale przede wszystkim o naturalne różnice między mężczyzną i kobietą - tak biologiczne, jak i psycholiogiczne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka