dudulaj 30.09.09, 09:20 Na przykładzie sprawy Polańskiego mozna zobaczyc jak wyglada kondycja naszej elity. Fatalny obraz. Żeby się wybielić oni z dziecka nawet kur... zrobią. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fraglesi67 Solidarność 30.09.09, 09:38 Każde zaatakowane środowisko broni się jak jeden mąż. Dziennikarze też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swinek Zdaniem Sterlingowa IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.09.09, 09:54 bronią swoich czynów, bo robią to samo. przecież aktorzy to upijające się świnie myślace tylko o dymaniu, chlaniu i dragach - tak jak dziennikarze. APSYNT !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lekarz007 Mają nasrane. 30.09.09, 11:28 Jak to słusznie skwitował wczoraj Migalski, ci co zaciekle bronią Polańskiego "mają nasrane". Czy to ma jakieś znaczenie, że pedofil jest reżyserem? Gdyby chodziło o księdza, to wszystkie "autorytety" zrobiły by już dawno z niego ostatnią kanalię. Ale nie to filmowiec, fajny gość, więc trzeba go bronić za wszelką cenę. A cała rzesza baranów dalej będzie kształtowała swoje postawy moralne w oparciu o kłamstwa i brednie tej zdemoralizowanej elyty pseudointelektualistów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zibi Re: Mają nasrane. IP: *.limes.com.pl 30.09.09, 12:06 Podoba mi sie pomysł autora. Zostawmy Polanskiego, bo sprawa jest w zasadzie dość oczywista. Ciekawi sa ludzie, którzy się w tej sprawie wypowiadają. Filmowcy bronią kolegi, to zrozumiałe. Niestety tylko Wajda zachował przy tym klase. To pokazuje jakimi ludzmi jest reszta. Stalinska krzyczy coś o 13-tka "które same pchają sie łóżka". W jakim środowisku ona zyje? dlaczego nic z tym nie robi? A Migalski to cwaniak. Jak po dwóch dniach skumał, z której strony wieje wiatr, to "emocjonalnie" wystąpił przeciwko elicie. Od razu widać, że politolog, który naukowo zdobywa głosy. Kochacie go juz prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krak Re: Mają nasrane. IP: *.adsl.inetia.pl 30.09.09, 15:08 Panie doktorze święta prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaq Jeden człowiek z szafą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.09, 12:38 Przypomnijmy: 1) w USA doszło do ugody pomiędzy sądem, prokuraturą i Polańskim. Na mocy tej ugody w zamian za przyznanie się do stosunku z 13 latka Polański miał odsiedzieć 90 dni i zapłacić jakąś karę. Ugoda to w USA rzecz normalna. 2) Stosunek z nieletnim to według prawa Kalifornii nawet jeśli nieletni wyraża zgodę to zgwałcenie. 3) Polański odsiedział 46 dni w szpitalu psychiatrycznym co miało zostać odliczone do kary 90 dni więzienia. 4) Prowadzący sprawę sędzia zerwał ugodę i dał do zrozumienia, że Polańskiemu grozi 50 lat więzienia. 5) Polański uciekł z USA takie sa fakty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosmo z bagien prawo i sprawiedziliwość dosięga tylko biednych IP: *.chello.pl 30.09.09, 12:42 Bogaci, elity polityczne i kulturalne, duchowni zawsze potrafią się przed prawem pisanym by maluczkich trzymać w ryzach, wymigać. Ostatni przykład z panią Pazurą, kto normalny wypuszcza w dwóch głównych podejrzanych w sprawie o łapówkę, w trzy dni po zatrzymaniu. Przecież to przeciwko rozumowi jest takie postępowanie - w sprawach korupcyjnych istnieje ogromne zagrożenie mataczeniem. A zachowanie tych ludzi ze środowiska, którzy stają po stronie Polańskiego, bo jest wielki, sławny i bo Polak, to zostawię bez komentarza. Niech tylko potem nie narzekają, że Polacy nienawidzą elit, niszczą autorytety i atakują "tych którym się udało". Polacy to nie są bezmyślnym bydłem dającym się prowadzić jaśnie oświeconym elitom na sznurku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Jeden człowiek z szafą IP: *.chello.pl 30.09.09, 14:56 Ciekawe kiedy Polska wypowie wojnę USA z tego powodu ? Bo Zdrojewski to już karabin czyści. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: linton Jeden człowiek z szafą IP: *.abaks.pl 30.09.09, 20:30 Widzę, że wszyscy już wydali wyrok, bo wszystkie akta do domów im przesłali prokuratorzy z USA. A ta sprawa nie jest całkiem jasna według mojej wiedzy. Faktem jest, że przespał się z 13-latką. Nawet nie próbował temu zaprzeczyć. Ale faktem jest też to, że okłamała go, twierdząc, że jest starsza. Wystarczyło, żeby dodała sobie te 3-4 lata i już. Kolejną rzeczą jest podejście mamuśki, która własną córkę podsuwała wszystkim, którzy mogli "załatwić" jej karierę filmową. I dopiero gdy Polański odmówił obsadzenia jej w jakimś filmie zgłosiła gwałt na policji. Dlatego też uważam, że nie do nas należy ferowanie wyroków. Sam miewałem przygody z 16-17-latkami (jak miałem te 20-25 lat). I nigdy nie sprawdzałem legitymacji, żeby sprawdzić faktyczny wiek. A jakby mi się przytrafiła taka nad wiek rozwinięta 13-letnia, doświadczona seksualnie dziewczyna, która kłamała, że ma 18? Odpowiedz Link Zgłoś