Gość: Jobjegomac IP: *.dip.t-dialin.net 06.02.10, 21:05 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
knokkelmann1 Re: Marek Kamiński: Diabeł jest gorszy od mrozu 07.02.10, 08:47 zawsze mnie interesowalo co to znaczy władac 8 jezykami? tzn co, posiada znajomość na poziomie tłumacza przysięgłego? bo rozumienie na poziomie paru zdan to i ja znam ze 100 jak nie lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XFile Re: Marek Kamiński: Diabeł jest gorszy od mrozu IP: *.aster.pl 07.02.10, 16:10 Ze 100? :-))) Oj, pojechales, stary. Pojechales. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chokehold Re: Marek Kamiński: Diabeł jest gorszy od mrozu IP: *.adsl.inetia.pl 07.02.10, 16:45 Ponad 100 języków? No to marnujesz się na tym forum, o krynico mądrości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaknie Gorzej Re: Marek Kamiński: Diabeł jest gorszy od mrozu IP: *.171.143.162.static.crowley.pl 07.02.10, 18:47 Najbardziej wzruszyło mnie to "Jagnie lepij". Znata, znata, gwary z automata bez krawata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bey jezyki... IP: 123.19.119.* 07.02.10, 18:49 Po prostu, jestes bardziej tolerancyjny, wyrozumialy dla innych, rozumiesz o 5 groszy wiecej z otaczajacego cie swiata, potrafisz lepiej docenic i chlonac piekno swiata i kultury otaczajacych cie ludzi, bo rozmawiajac z nimi - wiecej o nich wiesz. Stajesz sie tez mimowoli "ambasadorem" Polski w miejscach, gdzie o tym kraju nikt nie slyszal. A inni ludzie sa bardzo ciekawi swiata. Nie musi byc 8 jezykow, ale juz dwa, czy trzy - otwieraja ci oczy i uszy, i zaczynasz sie czuc wszedzie u siebie, wsrod przyjaznych na ogol, takich samych jak my ludzi. Majacych nieco inne problemy codzienne wynikajace z klimatu, miejsca, czy tradycji, ale prawie takich samych jak Polacy. I lepiej ci sie wraca do polskich krajobrazow. Tylko, niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kingak Marek Kamiński: Diabeł jest gorszy od mrozu IP: *.punkt.pl 07.02.10, 19:01 Panie Marku, jest Pan dla mnie wzorem. Odpowiedz Link Zgłoś
hetmanwiechu Marka mozna tylko podziwiac 07.02.10, 19:29 pamietam jego wyprawy z lat 90 tych. Jesli dobrze pamietam zdobyl dwa bieguny w jeden rok. Facet ma jaja i swietna psychike. Gratuluje sukcesu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inspiracja Marek Kamiński: Diabeł jest gorszy od mrozu IP: *.centertel.pl 07.02.10, 20:08 po powrocie z jakiejś wyprawy był wywiad w tv. Pamiętam ogromna pokorę tego człowieka i własne pytanie o to co robić, żeby sukces dawał dystans... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Marek Kamiński: Diabeł jest gorszy od mrozu IP: *.vc.shawcable.net 08.02.10, 07:10 Ja z kolei pamietam jego odczyt na mojej uczelni. Kawal chlopa, troche niesmialy, ale jak zaczal opowiadac to bardzo ladnie mu to szlo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blix Marek Kamiński: Diabeł jest gorszy od mrozu IP: 81.190.104.* 08.02.10, 10:49 Nie rozumiem o co hodzi? Wielkie halo ja tesz mugłbym wyjechac sobie za granice i pochodzic po sniegu. Facet ma super nowoczesne ciuchy i gada jak mu cięszko. Osiem języków? Wątpię. Może znac tszy, moze cztery, ale osiem to kłamstwo. Poza tym lepiej niech się wezmą za remont drug i chore dzieci, a nie ciągle te wyjazdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wielkie_halo Re: Marek Kamiński: Diabeł jest gorszy od mrozu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.10, 11:00 love is the drug Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo Marek Kamiński: Diabeł jest gorszy od mrozu IP: *.chello.pl 08.02.10, 22:47 Wspaniały gość, ale jeden drobiazg - przeciętnie 1000kcal/dobę w pożywieniu, to wydaje mi się, że mocno zaniżył (ze 2,5 tys., zależy od trybu życia i pracy). Odpowiedz Link Zgłoś