Dodaj do ulubionych

Stek - gdzie w trójmieście?

17.06.10, 12:45
Gdzie w Trójmieście można zjeść dobre steki? Czy jest jakaś knajpa, która umie podać coś poza zasuszonym wiórem z bliżej nieokreślonej części wołu? Gdzie rozumieją różnicę między krwistym a wysmażonym? Macie jakieś sprawdzone miejsca?

mięsożernie pozdrawiam :)
Obserwuj wątek
    • Gość: ehh Re: Stek - gdzie w trójmieście? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.10, 10:25
      dołączam się i odświeżam
      • hiolka Re: Stek - gdzie w trójmieście? 23.06.10, 22:37
        Swego czasu jadłam naprawdę fajne befsztyki w Tawernie Hiszpańskiej w Sopocie: www.trojmiasto.pl/Pineda-del-mar-o115.html#wyniki
        • bardzolysapala Re: Stek - gdzie w trójmieście? 24.06.10, 19:05
          Wołowina z Argentyny - nie, pomidory ze słonecznej Holandi. Ha! ha!,Nawet w Mc
          Donalds nie potrafią steku. Za duże ryzyko, ze personel po szkoleniu 10 minut
          potrafi.
          • Gość: ehh Re: Stek - gdzie w trójmieście? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.10, 22:45
            Ktoś to zrozumiał? Proszę o przetłumaczenie..
            • Gość: Steak Fan Re: Stek - gdzie w trójmieście? IP: *.ip.netia.com.pl 31.10.10, 15:40
              Najlepsze steki w trojmiescie sa w rodizio el toro w gdyni na kamiennej gorze szczegolnie polecam poledwice el toro 2 kwalaki steka podane na goracym zeliwnym byku skwierczacy idealnie usmarzony i baaaaaardzo aromatyczny i smaczny a kto nielubi czosnku sa inne alternatywy z borowikami, w sosie z porto lub z zielonego pieprzu. Dla kazdego cos dobrego czesto tam wracam dla mnie najlepsze steki w trojmiescie bezapelacyjnie
              • Gość: TurandOli Re: Stek - gdzie w trójmieście? IP: *.dynamic.chello.pl 18.07.11, 18:27
                Wystrrój z przelomu lat 80 i 90, ratuje ich to ze maja wifi. Obsluga bardzo miła, ale porcje... dziewczęce. W ramach porcji obiadowej daja 100 gramow miesa, to jest jakis zart!!!!
                Bardzo smaczne, ale maly wybor, male porcje i bardzo drogo.
      • Gość: LQQKIE Re: Stek - gdzie w trójmieście? IP: *.gdynia.mm.pl 19.09.15, 19:22
        nie no cos w tym naszym Trojmiescie jednak jest...najlepsze, jak dla mnie a troszke knajp posprawdzalem, sa steki w gdynskiej La Vicie na Wladka.. w gdanskiej tez byly mega, ale ja zamkneli..w sopockiej nie jadlem.. w Gdyni steki 9,8/10,0
    • Gość: zlizak ja wiem, ja! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.06.10, 22:52
      mcdonald daje super wołowinkę, palce lizać
    • Gość: TRÓJMIASTO TO JEST Re: Stek - gdzie w trójmieście? IP: *.dynamic.chello.pl 15.02.11, 19:48
      Ja też wiem - nie ma takiego miejsca niestety. To jest po prostu wioseczka i to tyle w tym temacie.
      • Gość: xyz Re: Stek - gdzie w trójmieście? IP: *.dynamic.chello.pl 15.07.11, 20:23
        wieś to miejsce twojego i twoich rodziców pochodzenia wieśniaku.
    • Gość: xxx Re: Stek - gdzie w trójmieście? IP: *.dynamic.chello.pl 20.04.11, 19:51
      Jeszcze w tym roku pojawi sie w Gdansku knajpa z prawdziwymi stekami! Powiem tylko, ze wywodzi sie z Hamburga. Ja rowniez czekam na prawdziwa tego typu restauracje w 3miescie z utesknieniem.
      Pzdr
      • Gość: kriskros Re: Stek - gdzie w trójmieście? IP: *.chelmnet.pl 15.07.11, 18:31
        już jest?:)
    • Gość: gdynianin PUEBLO! IP: *.dynamic.chello.pl 21.08.11, 16:29
      moi dordzy, jeśli ktoś piszę że u nas nie ma steków dobrych, to się tylko ośmiesza swoją niewiedzą. dobre steki jesli chodzi o jakosc/cena są w pueblo na władysława 4 w gdyni.
      • kajetanb52 Re: PUEBLO! 22.08.11, 22:35
        Jaja sobie z ludzi robisz. Obabiam się że w trójmieście w temacie steków nie ma nic godnego polecenia, przynajmniej ja nie znalazłem.
    • Gość: Ehh Re: Stek - gdzie w trójmieście? IP: *.53.lokis.net.pl 22.08.11, 21:04
      Od niedawna jest LA PAMPA na szerokiej w Gdańsku.Bardzo dobre jedzonko,dobra obsługa,klimat i stek wysmażony profesionalnie jak chciałem.Polecam zupę cebulową.
    • jujitsu-kid Re: Stek - gdzie w trójmieście? 23.08.11, 14:56
      Zasuszone wióry hehehe, no cóż stek nie jest łatwo przygotować, albo wyjdzie za krwisty, albo właśnie o konsystencji podeszwy. Polecam ci zajrzeć na portal trojmiasto.pogodzinach.pl i tam posprawdzać recenzje restauracji, a nuż trafi się taka, która oferuje porządne steki :)
      • Gość: Ehh Re: Stek - gdzie w trójmieście? IP: *.53.lokis.net.pl 23.08.11, 15:51
        Ja zamówiłem krwistego i był krwisty akurat.Nie za dużo i nie za mało.Mięso miękkie.
        • Gość: Ehh Re: Stek - gdzie w trójmieście? IP: *.53.lokis.net.pl 23.08.11, 16:18
          Aha,portal cieniutki...
    • Gość: Stekożerca Re: Stek - gdzie w trójmieście? IP: *.dynamic.chello.pl 25.02.14, 13:12
      tylko Delmonico Cut Steakhouse!
      Mają wołowine z Wagyu
      • Gość: Miron Re: Stek - gdzie w trójmieście? IP: *.dynamic.chello.pl 16.06.16, 11:11
        Potwierdzam, nie mieszkam w Polsce, ale byłam tam w czasie urlopu. Dowiedziałem się o nich ze strony pomorskie-prestige.eu bo tam niby same najlepsze miejsca polecają na Pomorzu i nie zawiodłem się. Niebo w gębie!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka