Gość: es IP: *.85-237-171.tkchopin.pl 04.07.10, 10:55 www.youtube.com/watch?v=fSFxKb2gFPU Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: anix Pomorze wybiera prezydenta. relacja na żywo IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.07.10, 14:08 wątpię aby ktoś w tym upale głosował w czapce i płaszczu. Nie ma to jak aktualne zdjęcia!;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liu Re: Pomorze wybiera prezydenta. relacja na żywo IP: *.chello.pl 04.07.10, 15:02 te dwa zdjęcia są z października 2005 roku:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :/ Pomorze wybiera prezydenta. relacja na żywo IP: *.gdynia.mm.pl 04.07.10, 14:08 Najgorsze w tych wyborach jest to, że jest to wybór pomiędzy dwoma pacanami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peowiecputinowiec Kapus i ruski agent w lokalu wyborczym 8 IP: *.nwrk.east.verizon.net 04.07.10, 16:32 www.youtube.com/watch?v=QIZ4NCOIRdc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-( We Władysławowie frekwencja już ponad 50 proc. IP: *.chello.pl 04.07.10, 16:49 Mam nadzieję że ta frekwencja w oparciu o zaświadczenia nie opiera się na poniższej luce :-( "RMF FM ujawnia lukę w systemie głosowania Czy w drugiej turze wyborów prezydenckich można zagłosować więcej niż raz na swego kandydata? To sprzeczne z prawem, ale wykonalne! Zakopiański reporter RMF FM Maciej Pałahicki wykrył poważną lukę w systemie głosowania, która pozwala na taką manipulację. Zagłosować kilka razy w wyborach? To możliwe. Posłuchaj relacji Macieja Pałahickiego Wystarczy zaświadczenie o prawie do głosowania z urzędu gminy. Kawałek papieru, dwie pieczątki i gotowe. Z takim papierem reporter RMF FM udał się do punktu ksero i zrobił 10 kolorowych odbitek. Następnie z takim fałszywym dokumentem poszedł do zastępcy przewodniczącego jednej z komisji wyborczych w Zakopanem. Urzędnik pytany, czy pozwoliłby mu zagłosować z takim zaświadczeniem, odpowiedział, że tak. I to wszystko. Nikt dokumentu nie zweryfikował. Wydrukuję sobie sto takich zaświadczeń. Obchodzę po kolei wszystkie komisje i każda przyjmuje i dopisuje mnie do listy. Mój głos jest ważny - powiedziała reporterowi RMF FM osoba prosząca o zachowanie anonimowości. PKW nie ma skutecznego mechanizmu zabezpieczającego przed oszustwami Państwowa Komisja Wyborcza przyznaje, że okręgowe komisje wyborcze nie są w stanie odróżnić prawdziwego zaświadczenia o prawie do głosowania od fałszywego. PKW jednak nie obawia się manipulacji przy wyniku wyborów. Twierdzi, że ma odpowiedni mechanizm, by temu zapobiec. Niestety, jest on dziurawy. ReklamaPKW zaznacza, że może bez trudu złapać wyborczych oszustów, bo zbiera od urzędów informacje o tym, ile wydano zaświadczeń. Jeśli komisje zebrały więcej zaświadczeń niż wydano, wiadomo, że doszło do przestępstwa i do akcji wkracza prokuratura - tłumaczy Krzysztof Lorenc z PKW. A co jeśli część osób weźmie zaświadczenie i nie pójdzie do urn? Wtedy liczby będą się zgadzać i nikomu nie przyjdzie do głowy, że mogło dojść do oszustwa. Nieuczciwy wyborca mógłby więc praktycznie bezkarnie zagłosować kilka razy. Tym bardziej, że druki są nie do odróżnienia nawet dla pracowników PKW. Przekonała się o tym reporterka RMF FM Agnieszka Witkowicz, gdy pokazała im kopię i oryginał. Głosowanie na podstawie fałszywego zaświadczenia to przestępstwo, za które grozi 5 lat więzienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Krynica Morska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.10, 20:17 godzina 20.16 - tłum stoi w kolejce aby zagłosowac - jak to ma się do ciszy wyborczej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Nic dziwnego. każdy region czy obszar w którym IP: *.chello.pl 04.07.10, 23:32 domiują osoby wykształcone i przedewszystkim rozumne legitymuje się podobną charakterystyką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CCCP Ostatni Open'er mocno za Komorowskim! IP: *.nwrk.east.verizon.net 05.07.10, 00:03 www.youtube.com/watch?v=kHD5nd3QLTg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wa U nas komorowski, ale kto wygrał w polsce? relacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.10, 00:57 ciekawe kto finansował autobusy dowożące opener'owiczów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Putin Komorowski Prezydentem.Gratulacje! IP: *.nwrk.east.verizon.net 05.07.10, 05:36 Teraz jest juz dwoch naszych ludzi w Warszawie,jeszcze zrobcie Palikota szefem kapciowym i wszystko gra! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nati sierakowice... IP: *.centertel.pl 05.07.10, 14:37 jesteście niby religijni i pobożni, co nie przszkadza wam być obłudnikami i oszustami-np "Skrzypa" to oszust pierwszej wody- chciał mnie oszukać na części do samochodu- podał cenę o 50zł wyższą niż przez telefon. Potem kupiłem to samo od kogoś innego za 1/4 tego co Skrzypa chciał. Nie jestem jedyny- mojego znajomego też tak załatwił, a przy mnie podobnie oszukał klientów z Bytowa(ja jestem z K-ny). Dla mnie Sierakowice to siedlisko cwaniaków i oszustów, którzy dla pozorów chodzą z pobożnymi minami do kościoła i im bardziej kradną tym bardziej mafinestują swoją religijność Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonim Re: sierakowice... IP: 10.0.1.* 17.01.11, 22:17 Że jeden koleś cię oszukał to nie znaczy że całe sierakowice są takie!!! Ogarnij się koleś!! Odpowiedz Link Zgłoś