Dodaj do ulubionych

F.H. Barracuda Gdańsk

20.08.10, 10:39
Firma ogłasza ostatnio intensywnie, że poszukuje ludzi do pracy biurowej.
Tymczasem tak naprawdę to wciskanie ludziom perfum na ulicy. Mieszczą się na
Dźwigowej 5. Najpierw robią spęd 10-15 kandydatów na 17.00 a później szef
zaczyna mówić, że do pracy biurowej to trzeba przyjeżdzać 2 razy dziennie rano
i wieczorem i stara się do niej zniechęcić żeby w końcu zaproponować pracę w
obsłudze klienta. Zaprasza na następny dzień na próbę - oczywiście bezpłatnie.
A na czym polega obsługa klienta? Na wystawaniu na ulicy i "badaniach
marketingowych czy klientom odpowiada cena i zapach perfum". Jeśli ktoś szuka
pracy w akwizycji niech się do nich zgłosi, w przeciwnym wypadku to strata czasu.
O podobnych firmach można przeczytać np. tu:
www.nie.com.pl/art7722.htm
forum.gazeta.pl/forum/w,140,56952418,,Junior_Group_Blue_Division_Warszawa_Lechicka_23a.html?v=2
Obserwuj wątek
    • Gość: uff Re: F.H. Barracuda Gdańsk IP: *.chello.pl 23.09.10, 13:19
      Bardzo dziękuje! Właśnie szukałem informacji czym się zajmują do listu motywacyjnego ;)
      • Gość: tom Re: F.H. Barracuda Gdańsk IP: *.200.156.154.internetia.net.pl 07.10.10, 18:10
        hahah a ja wlasnie maila dostalem ze mam jutro na 17.45 przyjsc, a dzisiaj cv wyslalem, szukalem wlasnie gdzie dokladnie firma jest i czym sie zajmuje... beczka
        • Gość: czarna Re: F.H. Barracuda Gdańsk IP: *.dynamic.chello.pl 06.04.11, 14:59
          hehe a ja jutro na 18 , debili szukają
          ehhh
      • Gość: pracoholik Re: F.H. Barracuda Gdańsk IP: *.dynamic.chello.pl 09.03.11, 18:36
        ha! a ja prace znalazlem wlasnie w tej firmie. atmosfera taka ze az chce sie robic!
    • Gość: żabka Re: F.H. Barracuda Gdańsk IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.10.10, 19:39
      Wielkie Dzieki za Posta powyżej,
      Ja też dostałam zaproszenie na 17,45 i zaczęłam szukać czym się dokładnie zajmuje firma.
      Niestety w necie głucha cisza-więc coś podejrzanego.Na pewno się tam nie wybieram i to chamstwo ,że tak robia idiotów z ludzi.

Pozdrawiam wszystkich którzy znajdą tak jak ja te posty :)
      • Gość: Ola Re: F.H. Barracuda Gdańsk IP: *.router2.tygrys.net 24.10.10, 11:10
        ja na 17 :P dzięki, już się nie wybieram, już sam opis "firmy", czyli promocja i d y s t r y b u c j a powinien ostrzegać !
        • Gość: łomtko Re: F.H. Barracuda Gdańsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.10, 10:26
          zabilabym ich za trwonienie mojego cennego czasu!
          super - z ksiegowosci do akwizycji. <lol>
      • Gość: Maras Re: F.H. Barracuda Gdańsk IP: *.mlyniec.gda.pl 09.03.11, 18:39
        Firma ma dziwna politykę ale fajnie sie pracuje i sa bardzo wysokie zarobki zależne od wyników ale nie poniżej 1 500zl a to dobry wynik. Lepije pracowac w Mac Donaldzie jak robol za 1200?
        Stres taki sam jak nie wiekszy i do tego bat szefa i ciągle szybciej szybciej. Tu nie ma takiej presji

pozdrawiam
        • Gość: czarna Re: F.H. Barracuda Gdańsk IP: *.dynamic.chello.pl 06.04.11, 15:00
          i co w tej firmie robisz ???
    • pawlo-1985 Re: F.H. Barracuda Gdańsk 25.11.10, 13:16
      No to mały włos i pojechałbym tam na rozmowę.Faktycznie z zewnątrz to wszystko ładniej wygląda niż wewnątrz.Dzięki za info.
    • Gość: rah Re: F.H. Barracuda Gdańsk IP: 89.73.125.* 29.11.10, 18:03
      Generalnie to jest akwizycja.
      Ustalają obszar i chodzisz od domu do domu (np osiedle takie i takie). Przez pierwsze 3 miesiące umowa zlecenie. Podstawa to ponoć 1200 + prowizja. ale trzeba wyrobić 2000 zł obrotu w miesiącu. Praca polega na chodzeniu po ludziach, robieniu jakiejś ankiety i jednoczesną sprzedaż produktów. Pretekstem jest ankieta, z uwagi że te perfumy mają wejść dopiero do drogerii i mają kosztować po ok 300 zł/szt natomiast u nich w sieci kosztują po 150-200 zł/szt, zaś wy macie sprzedawać zestaw promocyjny za 100zł / 4 szt. (czyli po 25zł /szt).
      Ponoć badamy tylko czy ten produkt się przyjmie. Faktycznie plan sprzedaży jest tylko na obrót perfum (2000zł/m-c), nie zaś na ilość ankiet.
      Dlatego to śmierdzi. Dodatkowo jakim cudem w drogerii perfum ma kosztować 300 zł/1szt a oni mają w ofercie 25zł/1 szt? Ponoć to takie fantastyczne perfumy.

Pierwsza rozmowa polegała na zasadzie pytanie czy chce pracować i "dziękuję bardzo zapraszam pana od razu na szkolenie w dniu...". Chociaż nawet dobrze nie zweryfikowała CV z tym mówię.
      Jak byłem na ponownej rozmowie, choć było bardzo miło i kulturalnie, to jednak zacząłem zadawać pytania, gdyż na poprzedniej po prostu nie zdążyłem - kobiecie tak się śpieszyło bo już następna osoba czekała. Facet powiedział, że w takim razie da mi czas na przemyślenie sobie tego do wieczora i się do mnie odezwie. Oczywiście nie odezwał się nigdy :]

Ponoć sprzedajemy to co jest tutaj:
      newcollectiongroup.pl/pl/katalog
      Resztę sami oceńcie
      • pawlo-1985 Re: F.H. Barracuda Gdańsk 01.12.10, 23:40
        Hmm a ja myslałem, że to praca biurowa będzie, a tymczasem to jest sprzedaż kosmetyków. Rozumiem, że się nie podjąłeś tej pracy?? I tak w ogóle to dużo dni trzeba było w tygodniu pracować?
    • Gość: TomaS Re: F.H. Barracuda Gdańsk IP: *.gdynia-laczpol.mm.pl 19.01.11, 00:31
      Ja tez przed sekundą przeczytałem maila o rozmowie kwalifikacyjnej na 17... Nawet planowałem się wybrać ale dziękuję ślicznie że w tym smutnym kraju są jeszcze tak porządne osoby które są w stanie ostrzec o takich firmach... Pozdrawiam i powodzenia!
      • Gość: niezemnatenumery Re: F.H. Barracuda Gdańsk IP: *.interkar.pl 09.02.11, 00:45
        Witam,

Dziękujemy za zainteresowanie naszą ofertą. Zapraszamy na
        rozmowę kwalifikacyjną dnia: xxxxxxx xx.xx.20xx, godz. 17:50.
        Wszelkie informacje dotyczące oferty pracy na danym stanowisku tj. godziny
        pracy, rodzaj umowy, zakres obowiązków oraz płacy, przedstawimy na
        spotkaniu.

Proszę o potwierdzenie przybycia.

Adres:
        Ul. Dźwigowa 5a, (wejście od ul. CHROBREGO)
        Gdańsk-Wrzeszcz

Proszę o zabranie na rozmowę CV.

Pozdrawiam
        Firma Barracuda

Dobrze że znalazłem te posty, bo bym się niepotrzebnie wybulił na podróż.
        • Gość: ja Re: F.H. Barracuda Gdańsk IP: *.play-internet.pl 14.02.11, 18:46
          Zdecydowanie też się nie wybore na tą rozmowe.

Dzięki za info:)
          • Gość: widmo Re: F.H. Barracuda Gdańsk IP: *.dynamic.chello.pl 16.02.11, 09:32
            Dokladnie takiego samego maila otrzymalem, dzieki za info na pewno sie nie wybieram
        • Gość: S. :) Re: F.H. Barracuda Gdańsk IP: 78.8.25.* 22.02.11, 19:52
          No, z nieba mi to spadło. Zostałam jutro zaproszona na 17:50.
          Przynajmniej nie stracę pieniędzy na podróż, co robię ostatnio notorycznie ;))
          Zbyt ładnie to wyglądało, wysłałam CV wraz z listem motywacyjnym jakąś.. godzinę temu. Jedyne co skłoniło mnie do szukania czegoś więcej, to to, że dostałam odpowiedź mailową, a nie telefoniczną. Profesjonalizm, pożal się Boże :D
        • Gość: Lisek Re: F.H. Barracuda Gdańsk IP: *.chelmnet.pl 26.02.11, 16:03
          Ja właśnie dostałem maila i mam przyjść w poniedziałek na 18.15, dzięki za ostrzeżenie.
        • Gość: też to dostałam Re: F.H. Barracuda Gdańsk IP: *.adsl.inetia.pl 10.03.11, 11:00
          Witam,

Dziękujemy za zainteresowanie naszą ofertą. Zapraszamy na
          rozmowę kwalifikacyjną dnia: poniedziałek 14.03.2011, godz. 17:40.
          Wszelkie informacje dotyczące oferty pracy na danym stanowisku tj. godziny
          pracy, rodzaj umowy, zakres obowiązków oraz płacy, przedstawimy na
          spotkaniu.

Proszę o potwierdzenie przybycia.

Adres:
          Ul. Dźwigowa 5a, (wejście od ul. CHROBREGO)
          Gdańsk-Wrzeszcz

Proszę o zabranie na rozmowę CV.

Pozdrawiam
          Firma Barracuda
    • Gość: ruda_grażyna Re: F.H. Barracuda Gdańsk IP: *.centertel.pl 16.02.11, 18:38
      Ja też dałam się uwieść tym pięknym słówkom o wspaniałej pracy. Ale po pierwszym dniu stania na słońcu i bezczelnego okłamywania ludzi byłam tak wykończona psychicznie, że więcej się nie pojawiłam na Dźwigowej. Najciekawsze jest to, że osoby szkolące zapytane na początku, czy praca daje satysfakcję i możliwości rozwoju, odpowiadały, że są baaaardzo zadowolone i że praca daje im niesamowite spełnienie. Jak można mieć satysfakcję z oszukiwania bezczelnego ludzi??!! no jak?!
      • Gość: KAJA Re: F.H. Barracuda Gdańsk IP: *.dynamic.chello.pl 01.03.11, 12:20
        Dajcie spokój.. wszystkim takiego maila wysyłają.. trzeba zdecydowanie pisać o takich rzeczach, żeby ludzie niepotrzebnie nie tracili czasu.. ja się dowiedziałam o tym, że to podpucha od koleżanki, dlatego zaczęłam szukać w internecie... Dzięki Bogu trafiłam na ten post!! SKANDAL!!!
        • Gość: lidka Re: F.H. Barracuda Gdańsk IP: *.witnet.pl 01.03.11, 18:54
          Kurcze też chciałam jechac jutro na rozmowe, ale jak piszecie takie rzeczy to nie ma sensu:(
          • Gość: anonim Re: F.H. Barracuda Gdańsk IP: *.tmark96.revers.nsm.pl 06.03.11, 16:52
            Macie nasrane w bani żeby tak pisać, nie byliście tam ani jednego dnia to nie wypisujcie takich rzeczy. Świetna praca, świetni ludzie, zgrana ekipa. Możecie tylko teraz pozazdrościć tym którzy dostali tą pracę.
          • Gość: Zuzka Re: F.H. Barracuda Gdańsk IP: *.dynamic.chello.pl 16.03.11, 19:03
            Mnie też odstaryszły te komentarze, ale stwierdziłam, że co mi szkodzi i poszłam. Rozmowa szybka i konkretna, następnie dzień szkoleniowy, później przyjęci do pracy :) I tak lecą dni w fantastycznej atmosferze z ludźmi, z którymi chce się pracować. Komentarze negatywne piszą osoby, które albo się nie dostały albo zostały zwolnione. Nie mówiąc już o tym, że 80% z nich nigdy nie było na rozmowie :)
            Wierz ludziom a nigdy daleko nie zajdziesz. Pozdrawiam i firmę polecam :)
    • Gość: Herka Re: F.H. Barracuda Gdańsk IP: *.dynamic.chello.pl 09.03.11, 18:31
      Witajcie.
      Bzdury gadacie aż miło :) Firma jest ok, ludzie niesamowicie pozytywni, szef jak na szefa spoko. Byłam dziś na szkoleniu/dni próbnym i od jutra zaczynam pracę! Mi się to podoba!
      POLECAM!
      Nie opierajcie się na opiniach innyc - bo pracy nigdy nie znajdziecie :)
    • Gość: Sanguis Re: F.H. Barracuda Gdańsk IP: *.mlyniec.gda.pl 09.03.11, 18:36
      Firma fajna dobra atmosfera, potrzebowałem pieniędzy pracowałem dostawałem ponad 2 tyś na rękę w dzisiejszych czasach trudno o pracę już nie mówiać o takich zarobkach -coś za coś
      w sumie POLECAM
      • Gość: Oli Re: F.H. Barracuda Gdańsk IP: *.wejherowo.vectranet.pl 29.03.11, 17:30
        mam jutro byc na rozmowie. DOKLADNIE to co mialabym tam robić?....
        • Gość: WEZWANY NA ROZMOWE Re: F.H. Barracuda Gdańsk IP: *.dynamic.chello.pl 31.03.11, 23:03
          czy mozesz opisać co było na tej rozmowie?
          • Gość: Zuzka Re: F.H. Barracuda Gdańsk IP: *.dynamic.chello.pl 01.04.11, 08:52
            Najlepiej przyjdź i sam się przekonaj :)
            Rozmowę prowadzi Manager biura, sympatyczny facet :)
            Odpowiada na pytania, sam pyta, sprawdza Twoje kompetencje i umiejętności. Jak na każdej rozmowie :)
            Pozdrawiam!
            • Gość: Siema Re: F.H. Barracuda Gdańsk IP: *.dynamic.chello.pl 16.09.11, 12:31
              A mnie ten cały szefomanagier od 7 boleści wku...a. Od początku rozmowy jakieś pociski w moją stronę, a na końcu z uśmiechem na twarzy "poniedziałek na 9". Tępy baran.
    • Gość: ona Re: F.H. Barracuda Gdańsk IP: *.dynamic.chello.pl 11.01.12, 12:26
      Dokladnie!! Dzis bylam na dniu probnym. Polegal on na chodzeniu od mieszkania do mieszkania (oczywiscie pytając wczesniej to zapewniali, ze nie bedzie trzeba chodzic po domach)...pan, ktory ze mna rozmawial podziekowal mi za wspolprace w momencie kiedy ze wtydu przed ludzmi zaczelam spuszczac wzrok
      • Gość: L.K Re: F.H. Barracuda Gdańsk IP: 91.192.77.* 05.02.12, 09:48
        MIałam mozliwosc pracowania tam, krotko bo jeden dzien plus szkolenie. szkoliła mnie bardzo fajna dziewczyna, wszystko jasno i klarownie mi wytłumaczyła, chciałam tylko chyba mi nie wychodziło. Ale wspominam bardzo fajnie, ekipa zgrana, mozliwosci zarobków tez bardzo duze. Daja szanse ludziom, i pomagaja we wszystkim (szczegolnie szkoląca mnie dziewczyna). Życze im wszystkiego dobrego a ludzi idących tam powodzenia:) bo mozliwosci są:)
        • Gość: Badoy Re: F.H. Barracuda Gdańsk IP: *.play-internet.pl 06.02.12, 19:05
          Byłem dziś wieczorem tam, szczerze mówiąc nawet nie wiedziałem co to za firma mnie zaprasza bo dostałem tylko meila od Firmy Handlowej. W tej chwili nadal nie wiem co bede miał robić jedynie co mam przyjść na 9 ;). Po waszych opisach odechciewa mi sie tam iść, ale spróbuję. Z tym że jeśli ktoś będzie mi kazał chodzić po ludziach to ja dziękuję, zbyt wiele mam doświadczenia by zostać domokrążcą.

Piszcie jak wy zapatrujecie sie na tą firmę... ;)
          • Gość: Bystrol Re: F.H. Barracuda Gdańsk IP: *.vc.shawcable.net 06.02.12, 20:41
            Ta hmmmm powiedzmy "firma" to SZAMBO i SCIEMA sprzedajesz i wciskasz ludziom badziewie i kicz,a hmmmmpowiedzmy placa na zupke......Ludzie szkoda Waszego poswiecenia i czasu.....
            • Gość: Badoy Re: F.H. Barracuda Gdańsk IP: *.play-internet.pl 06.02.12, 21:25
              w tej chwili to wszędzie sprzedaje sie dziadostwo hehe... jeśli dadzą dobrą kaskę i dobre miejsce pracy to moge iść na taki układ bo jak mam latać po ludziach hehe to niech szukają innego jelenia ;P
            • Gość: tenis Re: F.H. Barracuda Gdańsk IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.03.12, 15:49
              firma zmieniła swoją siedzibę z dźwigowej na grunwaldzką i cały czas robią spęd osób na rozmowę, tłumacząc że cały czas się rozwijają a tak naprawdę to nic tylko ściemniają
              A szef tej firmy to typowy erotoman
    • Gość: gość. Re: F.H. Barracuda Gdańsk IP: *.play-internet.pl 17.08.12, 17:05
      Jakby nie było dalej zamieszczają multum ogłoszeń rzekomo na różne stanowiska.Chyba coraz mniej naiwnych.Nawet nazwy firmy nie raczą podać.Chociaż opis maja zachęcający do złożenia aplikacji,ale w dzisiejszych czasach to nie wyczyn w sumie nabazgrolić coś takiego.Tak ,tak,taaaka praca 'biurowa'...
    • Gość: upokorzona Re: F.H. Barracuda Gdańsk IP: *.dynamic.chello.pl 29.01.13, 15:47
      Później napiszę więcej, bo aż się zdenerwowałam jak przypomniałam sobie o tej pracy... Pracowałam tam i zwolniłam się po tygodniu. Z pracą tą kojarzą mi się: upokorzenie, zażenowanie, wstyd, zakłopotanie, zmęczenie psychiczne. I proszę nie wciskać, że nie ma tam żadnej presji, bo presja jest! Jak nie sprzedajesz to manager naciska naciska i każe Ci krążyć, w moim przypadku na pizgawicy syberyjskiej, po której od razu byłam chora. W czasie "pracy" opluł mnie dziad, drugi mnie złapał za tyłek, a już w ogóle z dziesięciu chciało się umówić na dymanie, zresztą co innego mogli sobie pomyśleć o dziewczynie, która tak pracuje, tzn. szmaci się na ulicy, na parkingach. Laskę, która zaczynała razem ze mną, baba kopnęła na ulicy, normalnie z buta jej pociągnęła, bo się wk...wiła, że jej gó...ara taki kit chce wcisnąć i że naciąga ludzi, żeruje na ich naiwności. Darła się na nią, wykrzykiwała obelgi itp. Nic dziwnego... Dno dna, upokorzenie samego siebie na własne życzenie, wstyd mi przed samą sobą. Po tym jak skończyłam studia, Jezu... Jeszcze nigdy w życiu do czegoś się tak nie zmuszałam, nie robiłam czegoś aż tak wbrew sobie, czułam obrzydzenie, jakby nie patrzeć, samą sobą, wewnętrznie; rano przed pracą płakałam (podejrzewam, że także ze zmęczenia, bo dużo chodzenia robi swoje). Mój dzień to była pobudka o 6, "szkolenie" od 8, szlajanie się po parkingach od 9 do chyba 17 razem z cyganami i chłopakami wciskającymii wycieraczki samochodowe (przy okazji trzeba się było ukrywać przed ochroną supermarketów i kamerami), przed 19 w domu i zero sił, nie dość, że fizycznych to i psychicznych. Coś strasznego... A prowizji i tak nie wyrobisz, nie na początku. Jeśli nie skończyłeś porządnej szkoły, umiesz nawijać makaron na uszy (w zgodzie z samym sobą) - nie przeszkadza Ci kłamanie i wstyd, którego niejednokrotnie w tej pracy się najesz i lubisz słuchać disco polo w samochodzie (tak było) to idź, idź na rozmowę i pnij się po tandetnej plastikowej chińskiej drabinie, otoczony aromatem tanich perfum z bazarku.
      • Gość: bezimienna Re: F.H. Barracuda Gdańsk IP: *.lokis.net.pl 25.05.13, 11:11
        A oni się teraz mieszczą na ul.Wajdeloty?
        • Gość: Kot Re: F.H. Barracuda Gdańsk IP: 62.61.55.* 23.09.13, 14:00
          Witam,

W odpowiedzi na przesłaną przez Pania aplikację, chciałabym zaprosić Pania na rozmowę kwalifikacyjną.

Adres: Gdańsk Wrzeszcz ul. Wajdeloty 2/1, parter (drzwi po prawej stronie).

Na rozmowę proszę zabrać CV.
          Proszę o potwierdzenie stawiennictwa.

Pozdrawiam!

To chyba ta sama firma o zmienionym adresie, dobrze, ze przeczytałam te komentarze
          • Gość: ona18 Re: F.H. Barracuda Gdańsk IP: *.dynamic.chello.pl 19.05.14, 18:14
            Pracowałam tam w tamtym roku w wakacje (byłam uczennicą liceum) i w tym roku też się tam wybieram. Uważam, że to fajna praca dla osoby młodej, w moim przypadku świeżo po maturze!
            • Gość: misiek25 Re: F.H. Barracuda Gdańsk IP: *.unknown.vectranet.pl 20.05.14, 06:39
              Ja też pracowałem tam dwa lata temu, praca wymagająca ale się dużo nauczyłem. Super atmosfera. Teraz pracuję jako przedstawiciel handlowy w innej firmie. polecam.
    • Gość: misiek25 Re: F.H. Barracuda Gdańsk IP: *.unknown.vectranet.pl 28.05.14, 19:17
      z tego co wiem to nie zupełnie, tak jest.
      dla mnie fajna firma. można zarobić i się dużo nauczyć. pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka