jankorusj-23 13.08.01, 15:45 NIECH KTOŚĆ NAPISZE JAK WYGLONGA ZYCIE W SOPOCIE,PO POWODZI-JAK ZWYCZJNIE JAKIE JEST BEZROBOCIE,JAK SIĘ MIASTO ZMIENIŁO PODACZAS-PROGOWEJ NAGONKI PODASZ STULECIA SOPOTU????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cmd26 Re: SOPOT!!!!!! 13.08.01, 21:45 jankorusj-23 napisał(a): > NIECH KTOŚĆ NAPISZE JAK WYGLONGA ZYCIE W SOPOCIE,PO POWODZI-JAK ZWYCZJNIE JAKIE > > JEST BEZROBOCIE,JAK SIĘ MIASTO ZMIENIŁO PODACZAS-PROGOWEJ NAGONKI PODASZ > STULECIA SOPOTU????? Jestem mieszkancem Sopotu wiec sie wypowiem: po pierwsze to w Sopocie nie bylo powodzi :)) bezrobocie jest niskie (dokladnie procentow nie znam) Ogolnie w Sopocie zycie wyglada bardzo fajnie (moim zdaniem zdecydowanie lepiej niz w Gdansku i Gdyni) - wiem co mowie, mlodosc spedzilem w Gdansu wiec mam porowanie. We wszystkich urzedach mozna ZDECYDOWANIE szybciej cos zalatwic. Wszedzie jest blisko, komunikacja jest bardzo sprawna, korkow za duzo nie ma, zycie nocne w Trojmiescie to praktycznie tylko Sopot :)) . No ale za to wszystko trzeba placic - ceny mieszkan w Sopocie sa wyzsze niz w Gdansku lub Gdyni To by bylo na tyle w skrocie Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beast Re: SOPOT!!!!!! IP: 192.168.140.* / *.nsm.pl 13.08.01, 23:32 Ty wstrętna sopocka szowinistyczna świnio!:))))))) PS Ja chcę do Sopotu!!!:) Odpowiedz Link Zgłoś
cmd26 Re: SOPOT!!!!!! 13.08.01, 23:51 Gość portalu: beast napisał(a): > Ty wstrętna sopocka szowinistyczna świnio!:))))))) hehehe > PS > Ja chcę do Sopotu!!!:) ja tez kiedys chcialem, i w koncu sie przeprowadzilem. Co Cie trzyma w Gdansku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beast Re: SOPOT!!!!!! IP: 192.168.140.* / *.nsm.pl 13.08.01, 23:57 Wszystko.A poza tym jak mówisz ceny mieszkań w Sopocie są nieco wyższe:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mcroti Re: SOPOT!!!!!! IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 14.08.01, 00:51 cmd26 napisał(a): > > Jestem mieszkancem Sopotu wiec sie wypowiem: > po pierwsze to w Sopocie nie bylo powodzi :)) > bezrobocie jest niskie (dokladnie procentow nie znam) > Ogolnie w Sopocie zycie wyglada bardzo fajnie (moim zdaniem zdecydowanie lepiej > niz w Gdansku i > Gdyni) - wiem co mowie, mlodosc spedzilem w Gdansu wiec mam porowanie. > We wszystkich urzedach mozna ZDECYDOWANIE szybciej cos zalatwic. Wszedzie jest > blisko, > komunikacja jest bardzo sprawna, korkow za duzo nie ma, zycie nocne w Trojmiesc > ie to praktycznie tylko > Sopot :)) . No ale za to wszystko trzeba placic - ceny mieszkan w Sopocie sa wy > zsze niz w Gdansku lub > Gdyni > To by bylo na tyle w skrocie > Pozdrawiam *** Zapomniałes dodać że otwarto w ten weekend nowa spelunkę tuz koło teatru Atelier Wjazd bagatela 50 PLN:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: SOPOT!!!!!! IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.01, 01:00 taka cena to tyle co w Ground Zero w wawie gdzie i tak jest za drogo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mcroti Re: SOPOT!!!!!! IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 14.08.01, 01:04 Ale do q. nędzy Sopot to nie stolyca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: SOPOT!!!!!! IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.01, 01:15 no przeciesz mowie ze 50 to drogo nawet na stolice nie mowiac o juz o sopocie. ah a jak to sie nazywa zebym kiedys nie dal sie nabrac na placenie 50tki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koprofag Re: SOPOT!!!!!! IP: 157.25.158.* 14.08.01, 08:18 50 za wjazd? to co to za przybytek? Nawet w sfinksie buli sie o polowe mniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mcroti Re: SOPOT!!!!!! IP: *.ibngr.edu.pl 14.08.01, 09:51 To taki trzypoziomowy przybytek koło teatru Atelier. Opowiadał mi kumpel który załapał się na otwarcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tigerek Re: SOPOT IP: *.gdynia.mtl.pl 14.08.01, 11:29 A tak swoją droga, może zauważyliście Chatę Góralską w górnym Sopoćku koło stawu co ją otworzyli w ub. sobote 11 sierpnia. Byłem wcześniej w czwartek zobaczyć co się tam dzieje i widziałem twarzyczki gości związanych pewnie z tym interesem na jakimś nieoficjalnym żarciu. Same kwadratowe karki z charaketrystycznym chodem jakby mieli wżody pod pachami i w kroku :))) Tak sobie więc pomyślałem czy to nie aby przykrywak dla niezbyt jasnych interesów. Ale kotleciki jagnięce w sosie ziołowym dają przednie. Nie jem od jakiegoś czasu mięsa ale się skusiłem na to jagniątko, polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roza Re: SOPOT IP: *.ml.g.bonet.se 14.08.01, 17:31 Z drugiej strony knajpy to nie zycie. Sopot, jak wszystko co dobre, przyciaga wszelkiego rodzaju ludzi. W podswiadku jest S bardzo popularny, bycmoze ze wzgledu na duza baze turystyczna, ktora z koleji zostala zbudowana dzieki mikroklimatowi, zaletom geograficznym... itp. Mozna tylko miec nadzieje ze ludzie nie robia w ten sam talerz z ktorego jedza. Ostatnimi laty turystyka zagraniczna niestety umiera, jako ze bandytctwo sie szerzy. Trojmiasto ma w tej chwili zla opinie miejsca gdzie kwota napadow na glowe obywatela przewyzsza nawet statystyke Nowego Yorku. Coz ze S jest malym, milym i latwodostepnym miastem? Dlaczego jest w Polsce tylu bandytow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beast Re: SOPOT IP: 192.168.140.* / *.nsm.pl 14.08.01, 23:39 Ostatnio jest równiez duzo komarów,oba gatunki maja widocznie sprzyjajace warunki:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fox Re: SOPOT IP: *.ppp.eranet.pl 17.08.01, 10:48 tak byłem tam z przyjacielem. Nawiasem mówiąc, niezła kasę musieli zapłacić miastu za ten teren, nie ważne czy dzierżawa czy na własność. Sama sala jadłodajniowa chyba deczko bez klimatu, ciekawe co zrobią z chętnymi w zimie gdy przestaną funkcjonować ławy na podwórku :) Szkoda tylko że w menu samo mięsko, panienka się tłumaczyła że dopiero zaczynają i to tak tylko właśnie na początek. No ale czego innego się można spodziewać po góralskim jadle ( cokolwiek miałoby to znaczyć ). Na kotleciki jagnięce tez się skusiłem ( dobrze że moja brać wegetariańska tego nie widziała - tacy są z ideologią :))), pychota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikmik Re: SOPOT IP: *.telenergo.pl 20.08.01, 14:58 ja też byłem "Góralskiej Chacie" w ostatnią sobotę po recitalu Hanny Banaszak w Teatrze Atelier. Może być, zobaczymy czy poszerzą menu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aska Re: SOPOT IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 20.08.01, 17:44 W goralskiej chacie tez bylam i jak nie ma panow bez karkow to jest ok a co to za dyskoteka o ktorej wczesniej pisaliscie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: SOPOT IP: *.3miasto.net 21.08.01, 13:02 To jest nowa dyskoteka Viva - tuż za Grandem -podobno b.fajna, 2 sale, bez małolactwa, i wjazd 20,00 zł ( a nie 50,00 - to było tylko na otwarcie z bankietem). pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś