Dodaj do ulubionych

Policja nie złapała oprawców Bartka, bo radiowó...

IP: *.tvteletronik.pl 30.09.10, 14:37
po co ten monitoring skoro i tak nikogo nie udaje się złapać? a radiowozy na co im? rowerem szybciej się jedzie, 19kmh to kpina !! ile razy widać radiowozy śmigające do bazy w matarni na "obiadek" a tu do poważnej interwencji nie mogli zdążyć!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Policja nie złapała oprawców Bartka, bo radiowó... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.10, 14:39
      BRAWO Panowie Policjanci, brawo panowie ze straży miejskiej no i szczególne podziękowania dla włodarzy naszego miasta !
      Panie Prezydencie Adamowicz, mam cichą nadzieję iż pociągnie Pan sprawę do wyjaśnienia ?
      • Gość: Whatever 3-ech na jednego??? IP: 77.236.26.* 30.09.10, 16:24
        za moich czasów w słowniku nie istniało nawet określenie na szmaciarzy, którzy biją we trzech jednego kolesia, ba! nawet nie pojawiały się w koszmarach!

Nie wiem jak to teraz się nazywa: szczyna ludzka? pokolenie JP2? pudzian-fan? wyborcy PiS?

Pomóżcie mi jakoś bo sam nie umiem wymyślić adekwatnej nazwy....
        • Gość: A1 Re: 3-ech na jednego??? IP: *.chello.pl 30.09.10, 18:10
          > Pomóżcie mi jakoś bo sam nie umiem wymyślić adekwatnej nazwy....

raczej POchyleni, toż w pierdlach 95% to fani Rudego
    • Gość: zz Policja nie złapała oprawców Bartka, bo radiowó... IP: *.chello.pl 30.09.10, 14:44
      Pięć minut? Dobry czas przejazu, autobus według rozkładu na tym odcinku ma osiem minut.
    • Gość: winchester Re: Policja nie złapała oprawców Bartka, bo radio IP: 87.204.188.* 30.09.10, 14:52
      Naparzać się po mordach na swoich imprezach potrafią, ale porządnie wykonywać roboty za którą im płacą już nie... Trzeba nimi porządnie potrząsnąć, bo niedługo ludziska będą musieli swoje własne patrole organizować miast czkać na pomoc Policji...
    • Gość: Gość Policja nie złapała oprawców Bartka, bo radiowó... IP: *.chello.pl 30.09.10, 15:53
      Do kitu monitoring, do kitu policja, wszystko w tym mieście jest do kitu...Nawet mała rzeczka paraliżuje pół miasta...
    • Gość: gościu ta policja w Gdańsku jest jakaś taka do d... IP: 193.164.157.* 30.09.10, 16:01
      to już kolejna ich wpadka
    • bezzebnypirat Pobicia losowych osob to jakas plaga... 30.09.10, 16:02
      Nawet moim kumplom sie tak dostalo. Rozumiem, ze dla sportu, ale w tym wydaniu to byly jakies igrzyska debilizmu... kopac lezacego w tyle osob? To tylko bezmozgie dresy potrafia...
      • Gość: Marigny Pobicia IP: *.sta.asta-net.com.pl 30.09.10, 19:02
        Wadą demokracji jest to, że nazbyt wierzy w człowieka. Dresy niestety ludzi nie przypominają i powinno się palić żywcem tę bandę bezmózgich tępaków. Szkoda, że prawo chroni ich także. Biedny, niewinny chłopak dostaje za to, że idzie. Tyle.
    • Gość: mrarm Re: Policja nie złapała oprawców Bartka, bo radio IP: 193.203.192.* 30.09.10, 16:33

W sobotę 25.09. zadzwoniłem na Policję w Oliwie (mam w telefonie bezpośredni numer) zgłaszając, że właśnie zaczepiło mnie i moich 2 kolegów 2 desiarzy. Co prawda doszło tylko do przepychanki (wyraźnie daliśmy im do zrozumienia, że nie będziemy się bić, było trochę konfrontacji, ale do niczego nie doszło) - ale zadzwoniłem na policje mówiąc, że dwóch dresiarzy idzie al. Niepodległości w Gdańsku (w kierunku Wrzeszcza), że mogą być niebezpieczni i wyraźnie szukają zaczepki. Policjant przyjmował zgłoszenie 5 min, myląc przy tym kierunki, które mu podawałem. Po 4-5 minutach spytałem go, czy wysłał już patrol. Odpowiedział, że przecież i tak już ich nie znajdą, bo pewnie sobie poszli, i patrol ma zatrzymywać wszystkich w tej okolicy. Odpowiedziałem mu, że tak, że patrrol powinien być w okolicy i obserwować. Policjant się rozłączył!
    • Gość: Mieszkaniec Policja nie złapała oprawców Bartka, bo radiowó... IP: *.eltronik.net.pl 30.09.10, 16:55
      Policja z reguły na takie interwencje przyjeżdża w bardzo dużym opóźnieniu. Boi się po prostu sama o swoją skórę, żeby nie dostać lania. Inaczej dawno złapaliby niejednego bandytę. A tak sprawców niewykryto i spoko.
    • 6x9 dresiarzy prewencyjnie powinno 30.09.10, 17:58
      się odstrzelić
      • Gość: nocny patrol Re: dresiarzy prewencyjnie powinno IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.09.10, 18:45
        W Wałbrzychu w centrum miasta po godz. 17 do 5 rano wszyscy chodzą w dresach po miescie. Chodzą przeważnie do sklepów monopolowych nocnych po nalewki. Jak trafią kogoś po drodze to walą w mordę dla zabawy. Dookoła jest monitoring aby było śmiesznie. Oj tam można by było sobie postrzelać .
    • Gość: Marigny Dresy IP: *.sta.asta-net.com.pl 30.09.10, 19:05
      Wadą demokracji jest to, że nazbyt wierzy w człowieka. Dresy niestety ludzi nie przypominają i powinno się palić żywcem tę bandę bezmózgich tępaków. Szkoda, że prawo chroni ich także. Biedny, niewinny chłopak dostaje za to, że idzie. Tyle.
    • Gość: A1 W normalnym kraju Miller już byłby byłym ministrem IP: *.chello.pl 30.09.10, 19:09
      ale nie w tuskolandii
    • krumpir Policja nie złapała oprawców Bartka, bo radiowó... 30.09.10, 19:45
      Dziennikarzom proponuję żeby sami w 5min przeszli tę trasę jak są tacy mądrzy.
      • krumpir Re: Policja nie złapała oprawców Bartka, bo radio 30.09.10, 19:45
        tę z komisariatu na piwnej do targu siennego oczywiście
        • Gość: winchester Re: Policja nie złapała oprawców Bartka, bo radio IP: 193.26.131.* 01.10.10, 00:09
          Jasne, spoko! Z Piwnej jest zajebiście daleko aby nie móc dostać w okolice bramy wyżynnej... :-o W sumie można zatrudnić kaleków na wózkach, bo taki sam skutek a zusu płacić nie trzeba i pieprzonych wcześniejszych emerytur płacić nie trza... Do czego qrwa mać jest monitoring i policja? No do czego? Do wypisawania mandatów za złe parkowanie?... W dzień jakoś jeżdża po długiej na kogutach, ale w nocy już na skróty nie mogą?

No nijak nie da się wytłumaczyć takiej zwłoki między zgłoszeniem a przybyciem na miejsce zdarzenia...nijak... Po co oni sa?? Po to zeby pisać teksty o Wieczorek i o Bartku?? Toć to żenada maksymalna... Ja zwyczajnie nie zgadzam się by moje podatki szły na taką indolencję. Wolę płacić na dom wariatów, bo pieniądze mniejsze a efekt prewencyjny nawet większy... cholerny żal...
    • Gość: z900 ...z drugiej strony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.10, 19:54
      Abstrahując już od potworności tego czynu i debiliźmie tych kreatur, to kto o zdrowych zmysłach wpadnie na pomysł, żeby samemu o 2 w nocy po pijaku łazić po mieście i to jeszcze w takich okolicach? Rozumiem, gdyby na obcokrajowca to trafiło, ale dla miejscowego to powinno być abecadło - wychodzę z baru prosto do taksówki, która wiezie aż pod drzwi pod dom. Ryzyko trzeba minimalizować, a nie się na nie wystawiać....
      • Gość: winchester Re: ...z drugiej strony IP: 193.26.131.* 01.10.10, 00:14
        A faktycznie, w Polsce studentów stać na taksówki... Jakis popieprzony gosc, że chciał skorzystać nocnego autobusu...no w sumie to mu się należało, że nie skorzystał z taxi!
      • Gość: fiut Re: ...z drugiej strony IP: *.chello.pl 01.10.10, 00:21
        > Abstrahując już od potworności tego czynu i debiliźmie tych kreatur, to kto o z
        > drowych zmysłach wpadnie na pomysł, żeby samemu o 2 w nocy po pijaku łazić po m
        > ieście i to jeszcze w takich okolicach?

okolica fakt chu1owa, 300 m od komedy wojewódzkiej...
        300 m od hauptkwatery Budynia
    • Gość: zawiedziona Policja nie złapała oprawców Bartka, bo radiowó... IP: *.gdynia.mm.pl 30.09.10, 19:58
      Skuteczność policji!!
      Kiedyś zadzwoniłam w nocy na policję, zgłosić, że do pustego mieszkania w naszym bloku włamała się banda dresiarzy i demoluje pomieszczenie. Policjant przyjmujący zgłoszenie powiedział, że nic nie może zrobić, bo to właściciel mieszkania (w tym wypadku spółdzielnia) powinna zgłosić ten fakt a nie postronny świadek. Po co nam taka policja?!?!?!??!
    • Gość: ixi a patrole piesze to gdzie sa?? IP: *.net.stream.pl 30.09.10, 20:39
      ano nie ma. Policja zrobila sie wygodna i inaczej niz samochodem juz nie potrafi. Zreszta pewnie wiekszosc radiowozow miala wazniejsze zadania. Np czajenie sie z fotoradarem na "przestepcow" jadacych 70km/h przez miasto.
    • janu5 Specjalnie jechali wolno ,żeby nikogo nie złapać 30.09.10, 20:54
      To stary numer policj. Jada specjalnie wolno, żeby sprawa sama się rozwiązała. Nie trzeba wyedy interweniowac pisać protokołów, zeznawać w sądzie. Inne wyjście to jechanie na sygnale ,zeby bandyci zdązyli uciec w tym przypadku mogli przynajmniej wybrac ten wariant co by spłoszyło dresiarzy.
    • Gość: autor Gratuluje Policji budowania zaufania do siebie IP: 217.153.161.* 30.09.10, 21:21
      Gratuluje panowie, zaufanie w spoleczenstwie do Was dzieki takim akcjom rosnie.
    • Gość: tom Policja nie złapała oprawców Bartka, bo radiowó... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.10, 07:43
      Rzygać się chce, słuchając takich opowieści Policji !
      To ja się kurna pytam, CO JEST NADRZĘDNYM OBOWIĄZKIEM POLICJI I STRAŻY MIEJSKIEJ ?!
      Czy za to płaci im państwo, czyli my, aby sprzątali babcie, które nie mając za co kupić leków, handlują przysłowiową pietruszką ??? Czy normalny człowiek po 50,60,70 godzinach spędzonych w tygodniowej pracy nie może pójść odsapnąć gdzieś ze znajomymi ? Czy o to chodzi stróżom prawa, aby pozamykać wszystkie knajpy na cztery spósty po zapadnięciu zmroku ? Czy pier...ni dresiarze, będą decydować jak ma wyglądać NASZE życie i ja się robi ciemno, naszym psim obowiązkiem jest siedzieć w domach ? Czy ktoś normalny który już zaryzykuje swoje życie i ośmieli się jednak wyjść wieczorem a którego akurat nie stać na taxi z knajpy do domu, ma czekać spokojnie aż pier....ne "dresy" przyjdą i for fun, zaj...ą , a delikwent, jeśli będzie miał szczęście trafi do szpitala, a jak go szczęście ominie ...... !
      Dziękują Policji i Straży miejskiej, że pozwala mi siedzieć wieczorami w domu i oszczędzać pieniądze !!!
    • bej-80169 Re: Policja nie złapała oprawców Bartka, bo radio 01.10.10, 07:58
      W normalnym kraju po takiej wpadce policji Komendant jest dymisjonowany,a on tutaj udaje super strażnika bezpieczeństwa,feeeeee
    • jogibaboo Policja nie złapała oprawców Bartka, bo radiowó... 01.10.10, 09:36
      Tutaj szczególne podziękowania trzeba złożyć oszołomstwu, które po 1989 roku w ramach walki z komuną (typu pan Macierewicz) skutecznie przeprowadzili destrukcję polskiej policji. Za komuny człowiek chociaż nie lubił milicji, to patrole (piesze czy zmotoryzowane) spotykał co rusz. Teraz realia są takie, że jeden komisariat wystawia np. na nocną służbę generalnie JEDEN DWUOSOBOWY PATROL na cały obsługiwany rejon. Należy do nich patrolowanie, użeranie się z pijaczkami, awantury domowe, zakłócanie ciszy nocnej, dozorowanie miejsc zdarzeń itd. Kto tego nie widział z wewnątrz, ten tego nie pojmie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka